Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund houdt hoop door gelijkspel Bayern München

Laatste update:

Bayern München heeft zaterdagmiddag de kans om de zevende landstitel op rij te pakken voorlopig laten liggen. Der Rekordmeister speelde zelf de uitwedstrijd tegen RB Leipzig en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Titelconcurrent Borussia Dortmund won wel van Fortuna Düsseldorf en verkleint het gat zodoende met nog één speelronde te gaan tot twee punten. Bayern neemt het aankomende zaterdag op de laatste speeldag in eigen huis op tegen Eintracht Frankfurt, terwijl Dortmund op bezoek gaat bij Borussia Mönchengladbach.

RB Leipzig - Bayern München 0-0
Arjen Robben begon, net als Franck Ribéry, op de bank in Leipzig en de twee routiniers zagen hoe Bayern in de eerste helft via Serge Gnabry twee aardige kansen kreeg om de voorsprong te pakken. De Duits international stuitte echter tweemaal op doelman Peter Gulacsi, waardoor er met een gelijke stand gerust werd. Niet lang na de hervatting van de wedstrijd kreeg ook David Alaba een goede kans, maar ook hij stuitte op de doelman van Die Roten Bullen.

Een minuut later lag de bal alsnog in het net door toedoen van Leon Goretzka, die na lang overleg door de arbitrage echter toch niet mocht juichen. De middenvelder volleerde nadat Leipzig de bal achterin niet weg kreeg raak, maar Robert Lewandowski bleek in de aanloop naar de goal buitenspel te hebben gestaan. Gnabry liet vervolgens een uitgelezen kans op de winnende treffer liggen door oog in oog met Gluacsi op de lat te mikken en ook zijn vervanger Ribéry kwam niet tot scoren. Doordat de Fransman in de slotfase ook op de keeper stuitte en Robben als invaller hoog over mikte, werd er niet meer gescoord in de Red Bull Arena.

Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf 3-2
Dortmund wist dat het moest winnen om nog uitzicht te houden op het kampioenschap, maar Die Borussen kwamen na twintig minuten spelen goed weg toen een doelpunt van Dodi Lukebakio werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg trok daarna de regie wat meer naar zich toe en Christian Pulisic zorgde er met een rake kopbal in zijn laatste wedstrijd namens Dortmund voor eigen publiek voor dat er met een 1-0 stand gerust werd. Oliver Fink poetste die treffer vlak na de onderbreking met een rake kopbal echter snel weer weg en Bayern was op dat moment weer virtueel landskampioen.

Dortmund liet het hier niet bij zitten en nadat een schot van Mario Götze nog geblokt werd, kon Thomas Delaney uit de rebound voor de 2-1 zorgen. Die stand bleef ook staan toen Lukebakio vanaf de penaltystip een uitgelezen kans kreeg om de gelijkmaker binnen te schieten, maar net naast mikte. In de laatste zeven minuten moest Düsseldorf vanwege een rode kaart voor Adam Bodzek door met tien man en Mario Götze leek met een rake schuiver de eindstand in de blessuretijd op 3-1 te bepalen. Via David Kownacki werd het in de 95e minuut echter toch nog 3-2.

Wie verwacht jij volgend weekend als kampioen van Duitsland te zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wordt het dan nog spannend want Frankfurt speelt voor cl

11 mei 2019 om 17:37

Net als Gladbach. Dortmund heeft volgende week ook niet zomaar gewonnen.

11 mei 2019 om 18:00

Erg mooi dit! Morgen de ontknoping in Engeland, woensdag die bij ons en volgende week nog ff een kraker van een laatste speelronde in Duitsland. Eintracht zie ik zomaar punten afsnoepen van Bayern, maar Gladbach ook van Dortmund. Al met al een mooie laatste week voor de zomerstop.

Hoe mooi zou het zijn.. Dortmund kampioen! Ik heb niks tegen Bayern, maar heb wel meer sympathie voor Dortmund. Ik zie het niet gebeuren, maargoed.. Heb deze week meer dingen gezien waar ik geen rekening mee hield.

11 mei 2019 om 17:38

Haha voor het eerst dat ik er om kan lachen, al is het wel als een boer met kiespijn..

11 mei 2019 om 18:14

Dortmund, Liverpool en PSV kampioen :D Zal wel lekker zijn haha

11 mei 2019 om 18:50

Doe maar ajax :-)

11 mei 2019 om 18:51

Waar kan ik tekenen? Hoe geweldig zou dat zijn zeg. Ik zou er erg gelukkig mee zijn

Volg week bayern-frankfurt & gladbach vs dortmund. Zowel frankfurt & gladbach strijden ook voor de CL, wordt zeer spannend.

Bayern zwak vandaag, het doelpunt van goretzka weet nie of het 100% buitenspel Was zelf met var, op tv dachten ze van net niet maar goed!

Süle vandaag achterin de beste, won zowel korte als langere sprintjes tegen Werner, toont weer aan hoe snel hij is voor een CV. Verder thiago ook sterk en dat was het.. spelen we zonder thiago volg week gaan we verliezen denk ik... met een gelijkspel zijn we wel kampioen

11 mei 2019 om 17:54

Je had die ene keer trouwens gelijk over Süle, hij is inderdaad ontzettend snel. Mijn fout.

11 mei 2019 om 18:15

Geen probleem amigo, hij ziet er traag uit omdat ie 94/95Kg weegt en erg groot is haha maar wat een slechte vertoning voetballend alweer & het ergste van allemaal Kovac ziet het niet...

Dit worden paar potjes volgende week. Gladbach BVB en Bayern Frankfurt. Frankfurt is in Europa een reuzendoder gebleken. We gaan het meemaken. Gladbach strijd ook nog voor plek 4 maar speelt al tijden drama op vandaag na.

Frankfurt wilt nog CL halen, dus die zullen wel hun best doen tegen Bayern. Zal wat zijn als Bayern laatste spelronde voor eigen publiek het weggeeft. Ik hoop het wel, want ik vind Dortmund dit seizoen veel sterker dan vorige seizoenen. Die hebben ook veel beperktere team.

11 mei 2019 om 17:48

Frankfurt moet winnen, want met een gelijkspel is Bayern op doelsaldo kampioen.

11 mei 2019 om 18:01

Yep, Dortmund moet nog 4 goals inhalen als ik me niet vergis helaas.

11 mei 2019 om 18:10

17

Bayern wordt nog steeds kampioen, choke Dortmund gaat echt niet winnen op bezoek bij het goeie gladbach

Wat een mazzel voor Bvb... Fortuna de ploeg met de beste en meeste kansen en tot diep in de blessuretijd nog gaan voor de gelijkmaker, en dat voor een ploeg die bij aanvang van de competitie als zekere degradatie kandidaat werd bestempeld..

Ben blij dat ik mijn seizoenskaart verlengd heb, volgende week tegen Hannover nog een keer vlammen..

Hopen dat Frankfurt punten kan pakken tegen Mã¼nchen en Dortmund hun wedstrijd tegen Mã¶nchengladbach wint. Zou het geweldig vinden als er eindelijk een nieuwe kampioen is. Verder prima gedaan van Leipzig ook al vind ik de club zelf niks, ze hebben een mooie selectie en een goed bestuur daar.

Het enige wat me het meest interesseert is Kovac out. Kampioenschap en eventuele bekerwinst zijn maar bijzaak voor mij.

Bij winst Dortmund en gelijk Bayern, komt het aan op doelsaldo toch? Dus dat betekent dat Bayern thuis moet verliezen van Frankfurt. Lijkt mij niet heel waarschijnlijk.

11 mei 2019 om 20:18

Doelsaldo idd

Wat een spanning de laatste Bundesliga speeldag: Bayern - Frankfurt: Bayern speelt om de titel, Frankfurt voor CL. Leverkusen - Herta: Herta gaat voor de baard vd keizer, Leverkusen speelt om de CL. Derby Gladbach - BVB: Gladbach speelt om de CL, BVB speelt om de titel. Wat een geweldige partijen as zaterdag! Ik hoop BVB de titel, Leverkusen CL! Ik voorspel Bayern de titel en Gladbach CL.

Als Frankfurt morgen wint van Mainz hebben ze een veel beter doelsaldo dan Gladbach, en Bayern een veel beter doelsaldo dan Dortmund. Dan wordt het gewoon een ouderwetse salonremise neem ik aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren