Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund heeft derde aanwinst voor nieuw seizoen te pakken

Laatste update:

Borussia Dortmund is er na de komst van Marco Reus en Leonardo Bittencourt in geslaagd een derde speler aan te trekken voor het seizoen 2012/13. Die Schwarz-Gelben, die de laatste twee jaar de Duitse titel pakten, maken maandag melding van de komst van Oliver Kirch. De 29-jarige middenvelder wordt overgenomen van 1.FC Kaiserslautern.

/

Kirch lag bij Kaiserslautern nog een jaar vast, maar Dortmund heeft dat contract afgekocht. Zelf heeft het de middenvelder een bescheiden verbintenis van twee jaar laten ondertekenen. De veelzijdigheid van de routinier lijkt een van de belangrijkste redenen voor zijn komst. “We zijn heel blij met deze transfer. Oliver is in de defensie en op het middenveld multifunctioneel inzetbaar, beschikt over ervaring en heeft een goed karakter”, klinkt het trots.

Kirch heeft zijn sporen in het Duits voetbal al ruim verdiend. Hij speelde in de beginjaren van zijn loopbaan voor clubs als SpVgg Vreden en SC Verl, maar stond daarna vier jaar in dienst van Borussia Mönchengladbach, Arminia Bielefeld en Kaiserslautern. Tegenover de komst van Reus, Bittencourt en Kirch staat voor Borussia sowieso al de aftocht van Shinji Kagawa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een breedte-aankoop. van Die Borussen. Altijd handig om met het drukke programma van de Dfb-pokal, Bundesliga en CL een multifunctionele speler te hebben.

Borussia Dortmund heeft echt 'n geweldig team en beleid!

Ze heersen op dit moment in Duitsland. Ik ken deze speler niet zo goed, maar het zal wel 'n goede aankoop zijn, aangezien het beleid daar de laatste jaren enorm goed is.

mourinhoo70, waarom begin je hier over Nederland terwijl het over Borussia Dortmund gaat? Laat je woede ergens anders tot uiting komen.

Dortmund en toch ook Bayern zouden veel clubs een voorbeeld aan moeten nemen! clubs die financieel helemaal gezond zijn en een gewelidg beleid voeren en ook nog eens gewoon mooi en goed spelen!

Erg veel respect voor vooral Dormund hoe die zijn terug gekomen! Hoop stiekem op weer een kampioenschap van ze en niet van Bayern

18 juni 2012 om 14:06

5 jaar terug heeft Bayern ze nog 10 miljoen geleend om het hoofd boven water te houden. Zo goed was het beleid dus niet. Hoop dat het hetzelfde zal gaan bij Feyenoord.

Deze speler wordt gekocht als "stand-in" voor Lukas Pisczek. Zodra hij geblesseerd raakt, of toe is aan een pauze, zal Kirch in actie komen. Anders blijft die gewoon op de bank.

@ bassethound

Uli Hoeness kocht 3 jaar geleden aandelen van BVB ter waarde van 2 Mio €. Deze actie was inderdaad gedacht als steun voor Borussia. De clubs vechten op het veld tegen elkaar, maar daar buiten is er gewoon respect.

Borussia is goed bezig op de transfermarkt, het is een mooie club die de laatste jaren helemaal terug is in de Duitse top, respect! Hoop dat ze het in de CL ook ver schoppen, want de kwaliteit hebben ze iig wel.

Redelijke speler die als opvulling van de selectie moet gaan zorgen. Kan zowel centraal achterin, rechtsback als op de "dubbel zes" spelen.
Gehaald aangezien Da Silva is vertrokken en een dergelijke speler toch nuttig blijkt te zijn tijdens het seizoen wanneer er schorsingen/blessures optreden.

Ja de meeste spelers doen het ook nog eens goed nu op het EK

Toendertijd was het beleid niet goed, inmiddels lopen daar heren rond die financieel echt wel weten wat ze doen. Toch knap dat 8 jaar na dato opeens weer een kampioensclub gevormd is met een gezond beleid en stabiele financiële situatie. Dan denk je bij jezelf, waarom kan dit niet bij clubs die honderden miljoenen aan omzet hebben...

Bayern is een nog beter voorbeeld, die steunt bijvoorbeeld ook 1860 met goedkope transfers, directe financiële bijdragen en benefietwedstrijden. Die Duitsers hebben hun zaken op orde. Zo kan het ook Engeland, Spanje, Italië en Nederland!!!

Hebben die Bittencourt vastgelegd? Wow. Ja dan mag je ook wel eens een minder goeie speler aantrekken, Kirch dus. Oude middenvelder van een middenmotor die nog naar een topclub gaat. Schalke deed het ook met Kluge.

Leonardo Bittencourt is een van de grootste Duitse talenten. Hij zit al een jaar bij BVB in de A - Jeugd. Vanaf dit jaar traint die mee in het eerste.

His is van Braziliaanse oorsprong. Zijn vader was voor Cottbus werkzaam. He is een genot naar die jongen te kijken.

18 juni 2012 om 16:56

Geen idee hoe je erbij komt dat Bittencourt al een jaar bij BVB zit, deze jongen heeft afgelopen seizoen 26 competitiewedstrijden bij Energie Cottbus gespeeld?

Wel is de overname van Bittencourt in december al rondgekomen en bekend gemaakt.

18 juni 2012 om 17:07

Klopt, jij hebt gelijk. Dacht dat die hele seizoen al van ons was. Heb hem zien spelen in de A-jeugd paar weken geleden en was onder de indruk.

18 juni 2012 om 17:09

Ben benieuwd hoe snel hij op niveau is van het eerste elftal.

Kirch verder een redelijke aanwinst, kan vast niet minder zijn dan Toni da Silva

18 juni 2012 om 17:31

Denk dat de kwaliteiten van Kirch meer op het defensieve vlak liggen. Hij is heel gretig en onverstoorbaar, een typische "kloppo" jongen dus.

De ambitie is volgend seizoen een goede 2de lijn te hebben om in de CL en de BL te kunnen presteren.

18 juni 2012 om 19:47

Ik volg jou niet. Bittencourt een paar weken geleden in de A-jeugd zien spelen? Hij staat vanaf 1 juli bij Dortmund onder contract.

De deal met Cottbus over Bittencourt is een jaar geleden al afgerond, maar met de selectie mee trainen/spelen zal hij pas vanaf dit seizoen doen, omdat hij pas sinds 1 juli officieël onder contract staat bij Borussia Dortmund. Is wel een groeibriljantje voor de komende jaren, hoop dat hij een dragende speler gaat worden bij Bvb.

Verder ken ik Kirch dit jaar nog van Kaiserslautern. Staat wel z'n mannetje maar is door Dortmund gehaald om af en toe een geblesseerde of geschorste speler op te vangen. Leuke back-up dus om in je spelerskern te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren