Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund geeft zich al gewonnen: ‘Niet de uitdager van Bayern’

Laatste update:

In Duitsland is Bayern München de absolute alleenheerser, maar achter der Rekordmeister is het dringen geblazen. Grote clubs als VfL Wolfsburg, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund worden gezien als de Bayern-Jäger. Bij Borussia Dortmund geven ze zich bij voorbaat echter al gewonnen.

/

“Wij zijn komend seizoen de uitdager. Niet van Bayern München, die club is te ver weg voor ons”, zegt sportdirecteur Michael Zorc tegen TZ. “Wij zijn de uitdager voor de andere ploegen, de andere topteams.” Vorig seizoen beleefde Borussia Dortmund een rampjaar en men hoopt op een beter voetbalseizoen. Eerlijk gezegd rekent men er ook op.

“Wie spelers als Mats Hummels, Ilkay Gündogan, Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang in de gelederen heeft, kan ook niet zo slecht voorbereid zijn”, vindt directeur Hans-Joachim Watzke. Aanvoerder Hummels zegt ook dat het voorbije jaar vergeten moet worden. “Dat willen we niet meer.”

Zie jij Borussia Dortmund als titelkandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aanstelleritus. Geef mij de BPL maar waar iedereen zichzelf omhoog praat en titelkandidaat noemt. Enorm slappe houding, wat moeten de fans wel niet denken? Zoveel steun en hoop...

26 juli 2015 om 18:26

Helemaal mee eens. In engeland zijn er nu 4 echte titelkandidaten, veel leuker als je het mij vraagt

26 juli 2015 om 18:45

Ik zie in Arsenal meer een outsider. Als ze nog een goede CV weten te strikken kunnen ze denk ik echt mee doen.

26 juli 2015 om 20:39

In Engeland heb je maar 3 echte titelkandidaten dit jaar, Man united, Man City, Arsenal.
Omdat Chelsea geen echte aankopen heeft gedaan zullen zit dit jaar afhaken voor de titel.

26 juli 2015 om 20:58

Chelsea heeft nog steeds een geweldig team dat vorig jaar met overmacht kampioen is geworden. Ze zijn al goed ingespeeld op elkaar. Mourinho is een tactisch genie. Ik zie geen reden waarom ze niet weer kampioen zouden worden behalve dat de concurrentie sterker is.

26 juli 2015 om 18:29

In principe worden in Engeland alleen Chelsea, City en United kampioen . De rest doet het leuk en aardig maarja.

26 juli 2015 om 18:32

Is gewoon realistisch, Bayern is de alleenheerser daar. Bayern heeft evenveel titels als Dortmund, Schalke, Werder, Stuttgart en Wolfsburg bij elkaar. Bayern staat daar eenzaam aan de top, als ze willen kopen ze elke goede speler op van de concurrent (wat ze ook vrij regelmatig doen). Daar kun je als club niet tegenop. Dat zou hetzelfde zijn als Ajax Wijnaldum en Depay zou overnemen van Psv.

26 juli 2015 om 18:37

Dd28

'regelmatig'. Noem eens wat namen buiten Gotze?

26 juli 2015 om 18:45

Lewandowski? De killer van bvb, sinds zijn vertrek hebben ze moeite met scoren..

26 juli 2015 om 18:47

Lewandowski, Neuer

26 juli 2015 om 18:50

Lewandowski is niet gekocht maar transfervrij overgenomen.

In dat geval kan je het ook hebben over hoe BVB probeert Leverkusen zwak te houden door hun dwars te liggen. Sokratis snel wegkopen terwijl Sokratis al akkoord is met Leverkusen en wacht tot Werder en Leverkusen klaar zijn met onderhandelen en hoe ze Castro nu kopen.

Dat BVB nu moeite heeft met scoren hebben ze ook te danken aan dat ze een aanvallende middenvelder kochten voor 27 miljoen die niet kan scoren en vervolgens 30 miljoen uitgaven aan 2 spitsen die er ook weinig van kunnen. Mag ook wel eens wat kritiek op zijn.

Neuer kan je wel zien maar is de enige speler die van Schalke is overgenomen in de laatste 15-20 jaar ofzo. Bayern had toen overigens weinig keuze wat betreft doelmannen. Moesten Neuer wel halen wilde ze kans hebben op de CL finale in eigen huis.

26 juli 2015 om 18:52

Grappenmaker. Dat doet Bayern echt al jaren. Zo kochten ze toch begin vd eeuw ook Ballack, ze roberto en lucio weg van leverkusen.

Mandzukovic kwam bijv toch ook van Wolfsburg. Ze hadden in 2007 bijna vd vaart gehaald van HSV. Neuer is gehaald van Schalke. Dante van Wolfsburg.

26 juli 2015 om 18:53

Lewa is transfervrij overgenomen, dus hij had op dat moment geen contract meer met Dortmund, dus Lewa is niet gekocht en zou sowiesow vertrekken.

Neuer speelde in een team dat al bijna 60 jaar geen kampioen van Duitsland is geworden, hoe kan dat dan in hemelsnaam een concurrent zijn?

26 juli 2015 om 18:55

Het feit dat je Mandzukic noemt en Dante van Wolfsburg zegt genoeg. Mandzukic kwam van een Wolfsburg dat subtopper was en het slecht deed. Waren 8e geworden in het jaar dat hij naar Bayern ging en het jaar daarvoor 15 en het jaar daarvoor ook 8e. Ga je me nu vertellen dat een club die in 3 jaar tijd niet boven plek 8 weet te eindigen een concurrent is van Bayern?

Dante kwam van Gladbach dat toevallig een sterk seizoen had.

Note bij Ballack, Ze Roberto en Lucio. Dat was in de periode dat Bayer de geldkraan dichtdraaide en die spelers wel weg moesten. Die stonden gewoon te koop.

26 juli 2015 om 18:57

Onelovechris

Grappenmaker? volgens mij ben jij diegene die de feiten verdraait.

Dante van Wolfsburg? Knap.

Wolfsburg was een magere middenmotor toen Mandzukic werd overgenomen, daarnaast was hij zelfs in Wolfsburg niet onomstreden. Leuk dat je Mandzukic noemt, je meet duidelijk met twee maten, volgens mij zijn Luiz Gustavo en Olic naar Wolfsburg gegeaan, grappig dat ik je daar niet over hoor.

Neuer is overgenomen van een club die al bijna 60 jaar geen kampioen is geworden. Mooie concurrent is dat zeg. Straks ga jij me zeker proberen te overtuigen dat NEC een concurrent van Ajax is.

Zelfde geld voor Leverkusen, sterker nog. Leverkusen is nog nooit in hun bestaan kampioen geweest, hoe is dat in hemelsnaam een concurrent.

26 juli 2015 om 19:01

Lewa had al geslroken met Bayern en heeft daarom zijn contract niet verlengt, heel slim van Bayern natuurlijk ik heb er ook niks tegen, ik had alleen jou vraag beantwoord, tegenwoordig doet elke club het dus het is de normaalste zaak geworden.

26 juli 2015 om 19:02

Lewandowski, Lucio, Ze Roberto, Deisler, Ballack, Mandzukic, Gomez, Neuer, Dante?, en nog vele meer.

26 juli 2015 om 19:09

@shevanr7

Lewandowski had gesproken met Bayern maar het is sterk de vraag of dat ervoor heeft gezorgd dat hij niet bijtekende. Daarvoor was er al een groot verschil tussen vraag en aanbod aangezien Lewa BVB nooit als eindpunt zag en geld altijd een belangrijke factor speelde. Real heeft ook met hem gesproken toendertijd. Had keuze zat en een beetje zakenwaarnemer kon dat wel uitmelken.

@rksman

Lewandowski niet gekocht, Mandzukic Dante en Gomez niet van een concurrent, rest is van meer dan 10 jaar geleden. Kom maar met de vele meer. Het is geen geheim dat Bayern dat vroeger deed maar in de recente geschiedenis zeer weinig.

26 juli 2015 om 19:12

Volledig eens met isimic en Gnst. Duidelijk dat de rest geen Bundesliga volgt. Wel moet gezegd worden dat Bayern graag bij andere Duitse clubs inkoopt. Niet alleen Dortmund, maar ook bij Leverkusen, Schalke, Gladbach, Wolfsburg, Bremen etc hebben ze wel eens spelers vandaan gehaald. Maar even eerlijk Bayern heeft geen echte concurrent.

En Dortmund is zelf met wanbeleid bezig. Miki, Immobile, Ramos zijn voor veel te veel geld gekocht en kwamen samen niet eens tot 10 competitiedoelpunten. Lewandowski laten ze zelf transfervrij lopen, net zoals de clausule van Gotze.

Dortmund zelf proifteerde ook van een clausule bij Reus. En zoals Isimic al zei, dit jaar kopen ze Castro weg bij Leverkusen. Dat is voor Dortmund eerder een concurrent dan Bayern.

26 juli 2015 om 19:54

Waar zou Bayern zijn zonder al het grote geld? Inderdaad nergens, Bayern kan alleen kopen. Het enige knappe is dat Bayern geen schulden heeft, maar verder is er niets om trots op te zijn. Bayern is gewoon een koopclub meer niet.

26 juli 2015 om 20:04

Maar Bayern betaalde wel 24 miljoen voor Neuer die nog een 1-jarig contract had haha.

26 juli 2015 om 20:25

@swaa elke grote club koopt maar Bayern is daarnaast wel een van de weinige clubs waar eigen jeugd nog doorbreekt Schweini, Lahm, Muller, Kroos, Alaba, Badstuber..... En op Badstuber na hebben ze ook allemaal een flink aandeel gehad bij de treble destijds.

26 juli 2015 om 20:53

Superballack Bayern speelt misschien nu met een aantal spelers uit eigen jeugd. Maar Bayern is in zijn hele geschiedenis al een grote koopclub geweest, met andere woorden: Met een dikke portemonnee is alle succes te koop. Haal alle aankopen van Bayern weg en het is een degradatie elftal/sel, zonder het grote geld is Bayern echt niks. Het is gewoon te triest voor woorden ,wie de grootste portemonnee heeft bepaald, zo hoort een sport niet te zijn , waar dit toe leidt zien we elk jaar weer ,waar we de kampioen van te voren al weten.

Onder Van Gaal zijn veel jeugdspelers doorgebroken, echter zie ik na Van Gaal ook niet of nauwelijks jeugdspelers meer. En dan nog zullen van , die eigen jeugd spelers wel uit andere jeugdopleidingen van andere clubs zijn gekaapt , dat is geen eigen jeugd meer , maar goed dat is weer een andere disscusie.

26 juli 2015 om 20:58

@ Gnst

Je hoeft je niet gelijk aangevallen te voelen hoor. Ik constateer wat, ik zeg er verder niets negatiefs over. Het is vrij logisch dat Bayern dit doet, op deze manier halen ze spelers die er gelijk staan (spreken de taal, kennen de cultuur en de competitie). Spelers uit andere landen halen hebben eerst een omschakeling.

Deze zomer ook al 2 spelers van Stuttgart (kimmich en Ulreich, maar ken ze verder niet). Vorig jaar Lewandowski (transfervrij, maar Bayern zat al jaren achter hem aan, alleen Dortmund wou niet verkopen). Jaar ervoor Götze. Jaar eerder Mandzukic, Dante. Daarvoor Neuer. 2010 Gustavo. 2009 Gomez en Olic. 2008 Borowski. 2007 Klose en Altintop. 2006 Podolski en Van Buyten. 2005 Ismael.

Afgelopen 10 jaar dus 16 spelers van clubs die ook regelmatig in de top 5 spelen. Jaarlijks halen ze wel een speler op, dat vind ik dus regelmatig.

26 juli 2015 om 21:04

@ isimic

Leuk hoe je in jouw straatje praat.

Mandzukic kwam van Wolfsburg wat het slecht deed. Dante van Gladbach wat toevallig een sterk seizoen had. Kan het dan niet zo zijn dat Wolfsburg ook een slechte periode kende? En als de sterkhouder(s) worden verkocht dan kan je nooit doorgroeien.

26 juli 2015 om 18:36

Wat een onzin, hij is gewoon realistisch. Dortmund heeft een grote achterstand op Bayern na vorige seizoen en de nodige spelers die zijn verkocht. Je moet stap voor stap werken. Het belangrijkste is dat ze volgend jaar bij de eerste 4 eindigen want de andere concurrenten worden ook sterker.

Of vind jij soms dat B. Dortmund niet veel achterloopt op Bayern? Geen een club in Duitsland komt in de buurt en al helemaal niet van een verzwakte Dortmund vergeleken met paar jaar terug dus hij is gewoon realistisch.

26 juli 2015 om 18:44

Ik moet dan weer niks hebben van misplaatste arrogantie. Na een seizoen zoals het net afgelopen zou het een gebrek aan realiteitszin aantonen om zo maar te roepen dat je nu wel even kampioen gaat spelen.

Overigens in Engeland : 1 van de 2 olieclubs (city of Chelsea) of die andere big spender uit het rode deel van Manchester.

99 pct kans dat 1 van hen kampioen wordt, niet zo heel erg verschillen van de situatie in Spanje.

26 juli 2015 om 18:46

Jezelf omhoog praten maakt je nog geen titelkandidaat. Bij Borussia Dortmund weten ze prima dat ze niet op kunnen tegen Bayern. Ik denk niet dat de fans verwachten dat ze voor de titel gaan.

26 juli 2015 om 19:16

Haha als of clubs als Spurs en Liverpool voor de titel gaan en dat ook uitspreken. Arsenal hetzelfde, Wenger zegt ook niet van we gaan vol voor de titel. Van Gaal dekt zich ook in. En Mourinho heeft ook altijd een smoesje.

26 juli 2015 om 20:43

Bayern ligt gewoon mijlenver voor, het is gewoon Duits realisme ipv Engelse idealisme

26 juli 2015 om 22:07

Nu, zo is het ook weer niet.
je moet reel zijn.
Dat is hetzelfde al dat PEC zegt de titel te winnen.
In Nederland is het zo dat PSV de beste kans heeft.
Daarachter heb je een hele partij ploegen die kans heeft op plaats 2.

Dortmund is gewoon een van de beste club van Duitsland een club kan ook zijn jaar niet hebben dat had Bayern ook

26 juli 2015 om 18:39

Slappe hap in de bpl doen de kleinste clubs er alles aan om van de grote te winnen En soms lukt het ze

Ik snap niet waarom jullie BPL fanboys Arsenal en Liverpool als titelkandidaten zien die doen voor spek en bonen mee. Dat Liverpool bijna de titel wint is omdat ze ver boven hun niveau speelden en omdat Suarez geweldig speelde. Arsenal plaats is de 3/4 plek. Dat Arsenal en Liverpool titelkandidaat is een illusie. De enige titelkandidaten zijn de 2 Manchester clubs en Chelsea.

Bayern München zal aankomend seizoen toch wel weer kampioen worden, gewoon puur omdat hun met hun financiële mogelijkheden een zeer, maar dan ook echt 'n zeer grote voorsprong hebben, op de rest van Duitsland.

Ze zijn helemaal gezond, hebben geen schulden en maken alleen maar winst. Clubs als VFL Wolfsburg en Borussia Dortmund kunnen daar niet tegenop.

In principe kan Wolfsburg daar wel tegen op, als Volkswagen nou even wat forser met Wolfsburg bezig zal zijn, meer geld zal besteden, etc. maar echt 'n grote financiële injectie bezorgd Volskwagen Wolfsburg niet en daardoor moet Wolfsburg hopen op een wonder, niet dat ze het slecht doen of wat dan ook, maar ik zie toch liever dat Wolfsburg geholpen wordt door Volkswagen, waardoor ze de concurrentie aan kunnen gaan met Bayern.

Haha natuurlijk zegt meneer Watzke dit. Maar even eerlijk laat Dortmund eerst maar eens top 4 halen. Dat wordt al moeilijk genoeg voor ze. Ik verwacht Gladbach als runner-up en zie die dit jaar ook de grootste Bayern-jager worden. Die zijn met een beleid bezig waar clubs als Dortmund en Schalke U tegen mogen zeggen.

26 juli 2015 om 20:47

Ik denk dat Gladbach gaat tegenvallen. Kramer en Kruse zijn weg en Xhaka zie ik eventueel ook nog vertrekken.

Gewoon realistische kijk op verhoudingen van Watzke.

Alhoewel lukte het BVB wel 2 jaar achter elkaar, met nog maar 40% van het Bayern budget destijds, kampioen te worden. Dat was toen het lachertje in voetbal Duitsland. Maar Bayern heeft de financieele voorsprong ook benut om verder uit te lopen. Het maakt, zo lijkt het, de strijd om het kampioenschap wel heel saai.

Grappig hoe hartstochtelijk de Bayern fans de aankopen van hun club hier verdedigen. Iedereen hier in München weet dat Bayern altijd de sterkhouders van de concurrentie wegkoopt.. Dat is zeker niet sympathiek maar wel bijbehorend bij het professionele voetbal.

26 juli 2015 om 19:37

Ach het is ook behoorlijk veelzeggend dat je er niet inhoudelijk op ingaat. Clubs kopen van elkaar en het is hypocriet om te doen alsof Bayern de grote slechterik is. Meerendeel van de transfers zijn zeer makkelijk te verdedigen en dat zou je weten als je er inhoudelijk op in zou gaan. Dezelfde mensen die er zo'n probleem mee hebben dat Bayern doet zijn stil wanneer het om Sokratis en Castro naar BVB gaat. En hoe Leverkusen in 5 jaar tijd 3 basisspeler kopen van HSV en 1 talent. Ik heb Ajax fans in 1 topic Bayern zien bekritiseren over alleen al een gerucht van De Bruyne naar Bayern terwijl ze in de andere topic er geen enkel probleem mee hadden hoe ze 6/7 spelers hebben gekocht van AZ in de laatste 8 jaar ofwat.

De binnenlandse transfers van Bayern zijn overall makkelijk te verdedigen voetballend gezien.

26 juli 2015 om 19:46

Nou, jou investering in die makkelijke verdediging is wel heel grootscheeps. Ik accepteer vanzelfsprekend jou mening, maar, voor de rest doe ik niet mee aan dit soort fanboy discussies.

Niet echt een goede mentaliteit gaan liggen voordat je gevallen bent

Ik snap het wel, in tegenstelling tot vorig seizoen gewoon zonder druk beginnen en we zien wel. Geen stress.

26 juli 2015 om 20:34

Precies, druk weg nemen. Maar vind het vreemd dat we weer dit topic hebben. Werd een aantal dagen geleden ook al gepost door vz

Zoec zegt het treffend.
Batern is titelkandidaat.
Daaronder vecht een hele partij om de 2e plaats en daar is Borussia D, ook bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren