Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Booy slaat terug: 'Ik had meer kans om Go Ahead in Eredivisie te houden'

Laatste update:

Foeke Booy werd eerder dit seizoen ontslagen door Go Ahead Eagles, maar nadat de club uit Deventer in de nacompetitie tweemaal verloor van De Graafschap en daarmee uit de Eredivisie degradeerde, lacht de coach niet in zijn vuistje; hij vindt het vooral erg voor alle clubmensen bij Kowet.

/

Nadat het team van opvolger Dennis Demmers donderdag in Doetinchem al met 1-0 verloor, ging het thuisduel in De Adelaarshorst met diezelfde cijfers verloren en dus daalt Go Ahead weer af naar de Jupiler League. Dat had voorkomen kunnen worden, meent Booy, en het heeft volgens hem niet geholpen dat voorzitter Edwin Lugt ervoor heeft gekozen om Demmers aan te stellen in zijn plaats.

“Ik had meer kans dan Demmers om Go Ahead in de Eredivisie te houden. Omdat ik vaker met dit bijltje heb gehakt, weet wat er nodig is in een degradatiestrijd op leven en dood. Voetbaltrainer is een ervaringsvak. En ik had het anders gedaan dan Dennis”, maakt Boy duidelijk in gesprek met De Telegraaf.” Ik wil helemaal niet de zwartepiet uitdelen, maar vind wel dat ik op onterechte verwijten moet reageren.”

Ben je het met Foeke Booy eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij moet niet denken dat hij een goede trainer is, heeft eigenlijk nog nergens wat laten zien.

26 mei 2015 om 09:01

het is misschien geen toptrainer maar ik denk dat hij go ahead wel in de eredivisie had gehouden door zijn ervaring

en ik snap ook wel dat hij dit zegt, hij zal er niet rouwig om zijn na zijn ontslag

26 mei 2015 om 09:06

FC Utrecht heeftie goed laten lopen toen het er gigantisch leegliep jaren geleden.

26 mei 2015 om 09:29

U roept, wij verzorgen: "booy werd de meest succesvolle coach uit de geschiedenis van FC Utrecht. In zijn eerste jaar als trainer was het elftal lang in de strijd voor een plaats die recht gaf op Europees voetbal, maar kwam het met 47 punten net te kort. In het seizoen 2002-2003 won de club de Amstel Cup ten koste van Feyenoord, dat in eigen huis met 4-1 werd verslagen.

In zijn tweede jaar verdwenen enkele belangrijke namen uit de selectie, maar opnieuw won de club de Amstel Cup, en ditmaal waren 46 punten wel genoeg voor Europees voetbal. Vervolgens won Booy met Utrecht zijn derde en laatste prijs: Ajax werd in de Amsterdam Arena met 4-2 verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Supercup." Wiki. Heeft nergens wat laten zien?

26 mei 2015 om 09:30

Hij heeft eigenlijk nog ergens wat laten zien is onzin. Met Utrecht heeft hij bijvoorbeeld twee keer de Knvb Beker gewonnen en ook nog eens de Johan Cruijf Schaal.

26 mei 2015 om 09:32

Onzin. Heeft FC Utrecht aan 2 bekers geholpen. Dan kan je echt wel wat

26 mei 2015 om 10:17

Onder welke steen heb jij liggen slapen dan?2x een beker en de schaal is toch meer dan menig trainer op zijn lijstje heeft staan hoor!!!
Pfff wat kraam jij een onzin uit zeg!!

26 mei 2015 om 10:39

Alsof hij GAE goed heeft laten voetballen, onder zijn leiding was het al matig.

26 mei 2015 om 12:32

Omdat de selectie matig is. Jij hebt het over onervaren en vergeet voor het gemak even dat demmers degene is die nooit iets bereikt heeft. Zo slecht is booy helemaal niet..

26 mei 2015 om 12:44

Je moet wel eerlijk blijven,jij roept gewoon dood leuk dat hij nergens nog wat heeft laten zien nou dat is pure onzin!
Ik zeg niet dat hij GAE goed heeft laten voetballen ik reageer puur op het feit dat je loopt te beweren dat hij nergens wat heeft laten zien!.

26 mei 2015 om 18:03

Zegt ie ook niet. Maar ik vind wel dat hij gelijk heeft, de kans was voor de Eagles veel groter geweest om in de eredivisie te blijven met hem. Simpelweg vanwege het surplus aan ervaring in het profvoetbal.

'jerry, Jerry, Jerry'

Nee maar ff zonder gein, ook Foeke had een zware tijd gehad om GAE in de Eredivisie te houden. Als Schalk met 4 doelpunten de clubtopscorer is dan zegt dat ook wel iets.

26 mei 2015 om 12:33

Kan jij niet beter "zweigen" tot je kan spellen.

Ik kan me een item herinneren van de NOS waarin pijnlijk duidelijk werd dat de selectie Booy niet meer serieus nam. Booy snauwde de spelers af na een oefening op de training en kreeg toen van een van de spelers te horen: dit doe je alleen omdat er camera's bij staan. Nee, Booy had GAE ook niet door play-off's geloodst, denk ik

Sowieso onzin dat Booy was ontslagen. Die Demmers heeft het niks beter gedaan. Ik zie in Booy een veel betere coach voor een degradatieploeg dan Demmers. Maar dat is wel vaker zo wanneer ploegen hun coach ontslaan. Soms heeft totaal geen nut of het maakt het alleen maar erger.

26 mei 2015 om 10:44

Misschien hoopten ze of hetzelfde effect als bij heracles. Daar is het wel beter gegaan, maar bij go ahead dus niet. Gegokt en verloren

Lekker achteraf praten Booy. Nooit niet dat Plet er 1 in had getrapt als Booy er wel bij zou zijn. Daar is de wedstrijd van gisteren het levende bewijs van. Booy is mede verantwoordelijk voor de miskopen die zijn gepleegd en dus mede schuldig aan degradatie. Probeert gewoon zijn straatje schoon te vegen.

Laat hem aub zijn mond houden. De feiten zijn dat hij het eerste jaar op ten hag zijn succes heeft gedraaid. Alles wat daarna is gehaald en gebeurd is meeste zijn verantwoording geweest dus de spelers die hebben gefaald heeft hij gehaald mede dankzij hem zijner terug in Jupiler. Dus aub Booy hou je mond

Booy had verstandiger geweest om niet te reageren. Of hij gelijk heeft of niet. Ik vond de Eagles altijd een mooie club, maar naa het Wijnaldum incident, en gister... Nee. Het is ze gegund.... Nu hopen dat de Graafschap het naar een beter niveau weet te trekken, want het was niet bijzonder wat de superboeren hebben laten zien.

Booy, natrappen verdient geen prijzen.

Achteraf altijd makkelijk praten.. als je geen spelers hebt die makkelijk scoren houdt het op..

Ik geef Foeke wel gelijk zoals hij zegt ik ben niet van het zeuren na afloop. Maar als je leest wat er allemaal gezegd is dan zou ik nu ook nog ff reageren. Demmers die direct roept dat even de discipline is aangetrokken. Foeke had gewoon de pech dat hij voor een paar goede spelers geen goede vervanegers heeft gekregen. Antonia / Houtkoop en dan vergeet ik er nog een paar waarschijnlijk. Dat waren je vleugels en dar krijg je de Sa en Verhoek voor terug. Dan scoort Kolder geen goal meer en dan krijg je daar Plet en Schalk bij. Jammer voor gea had het ze gegund erin te blijven en dat leek voor de winter haalbaar onder Foeke.

26 mei 2015 om 10:09

@lwd12. Die spelers kreeg hij niet, hij was zelf verantwoordelijk voor die aankopen. Was naast trainer ook technisch manager en heeft deze spelers zelf uitgekozen. Hij heeft allemaal spelers gehaald die mislukt zijn en go ahead de kop hebben gekost. Booy is dus zeker mede verantwoordelijk voor degradatie

Daar is hij weer, die Booy.... Niemand had GAE erin gehouden! Ze speelden tegen de Graafschap met alles wat ze hadden, creëerden kansen (meer dan in Booy zijn periode), maar door persoonlijke tekortkomingen werden die kansen niet benut. En Booy, daar was jij hoofdelijk verantwoordelijk voor. Spelers binnenhalen die de laatste periode niet meer hadden gepresteerd, zouden het bij GAE wel moeten gaan doen...?!?!?

Booy, houd gewoon je mond, want het wordt steeds gênanter voor je zo...

Niet de zwartepiet willen uitdelen, maar het toch doen. Ik begrijp dat nooit zo goed. Hoe dan ook, Booy is in grote mate verantwoordelijk voor de degradatie. Hij was immers ook verantwoordelijk voor het technisch beleid. De sterkhouders van dit seizoen (vriends, Van der Linden, Overgoor, Türüc) speelden al bij Go Ahead voordat Booy kwam. Booy heeft werkelijk geeneen speler aangetrokken die van toegevoegde waarde is gebleken. Hij kon het eerste seizoen voortborduren op het goede werk van Erik ten Hag. Volgens mij vindt iedereen in Deventer en omstreken dat Booy te laat is ontslagen. Dat Demmers misschien niet voor de groep gezet had moeten worden, is een andere discussie.

Aldus de man die Demmers van natrappen beticht en die zelf verantwoordelijk is voor de 'aankopen' die dit seizoen het gehele seizoen volledig gefaald hebben!
* I rest my case! *

Onder Foeke was het ook niet gelukt, maar de grootste fout die gemaakt is om daarna Demmers aan te stellen. Omdat hij precies op dezelfde weg doorgaat als booy alleen met misschien meer ''discipline''. Gisteren heeft hij het ook helemaal verpest door de beste man van het veld te halen (van Ooyen). Als je niet eens de ballen hebt om een Turuc of Overgoor eruit te halen of desnoods een Wijnaldum om nog meer druk naar voren erop te zetten snap je er ook niks van. Ze hadden een nieuwe trainer moeten aanstellen die een nieuwe blik en tactiek erop zetten want op dezelfde lijn doorgaan betekend gewoon degradatie. Hoop dat ze dat voor volgend seizoen inzien.

Gaat lekker daar in Deventer. Moet die halfzachte voorzitter niet zijn conclusies trekken? Die hoor je nooit iets zinnigs zeggen.

Wat grappig dat 80 procent het met booy eens is zonder de feiten te kennen. Ik denk dat iedereen wel weet wat het probleem bij go ahead waa. Scoren. Voetballen konden ze wel maar de hele voorste linie (plet verhoek de sa) zijn allemaal miskopen. Stuk voor stuk prutsers. En wie is er verantwoordelijk voor die aankopen? Juist, Booy.

Hij heeft spelers gehaald die allrmaal mislukt zijn en je kan wel stellen dat plet go ahead de kop geeft gekost door zoveel honderd procent kansen te verprutsen..

Dus men kan wel zeggen dat het onder Demmers niet beter ging, maar dat komt omdat zijn voorganger Booy, amateur aankopen deed en ook nog eens mensen op verkeerde posities zette. (Turuc als linksbuiten, rechtsbuitrn ipv CM) rechtsbuiten op linksbuiten? Word het niet bevorderlijker van..

26 mei 2015 om 10:18

Och man, dat vond ik toch zo ergerlijk! Hoe kon die ooit Turuc als buitenspeler plaatsen? Zegt gelijk genoeg over de buitenspelers die hij binnenhaalde!

Foeke, juist door jouw aankoopbeleid zijn we weer afgedaald! Hoe heb je ooit spelers al De Sa, De Bondt, Verhoek, Plet etc. kunnen halen? Allemaal spelers die (nog) niet genoeg waren voor de Eredivisie! Houd alsjeblieft op met verwijten maken, want dit was niet te vermijden door jouw aankoopbeleid!

Doe dat nou niet, Foeke...

Demmers is een domme amateur zonder enig voetbalverstand!
Foeke heeft gelijk! had meer kans gehad zeg niet dat hij het zou halen maarrr

En de hoofdschuldige is Glynor Plet whahah wat een lachertje zeg

Lijkt me wel ja, een veel betere en meer bewezen trainer dan die gast (weet zijn naam ff niet) die hem opgevolgd heeft. En de geweldige inbreng van onze oud bondscoach niet te vergeten! haha lachwekkend beleid daar in Deventer.

Booy had niet moeten reageren, alleen een lange neus trekken na al die gasten die hem nu alleen de schuld willen geven. Hij is mede schuldig. Wel moet ik zeggen dat met de gehuurde spelers mijn twijfel ook groter is geworden toen ik het hoorde. Maar dat die gasten zo slecht waren..... Maar om verder te gaan met dat popie-jopie-figuur Demmers is dan wel een heel groot risico. En dat blijkt nu ook.
Dat er in zo'n historische club zo weinig ,,voetbalverstand'' is en was, mag merkwaardig genoemd worden. In het land der blinden..... En Booy voelde zich de Koning. Dat kan natuurlijk niet en verbaast me eerlijk gezegd wel, zeker als je mannen als Ten Cate en later Van Marwijk ,,achter de hand'' hebt voor adviezen. Maar goed, de ego van al deze mannetjes is waarschijnlijk ook weer groter geweest dan de belangen van de Gae.
Jammer, ik had ze graag in de eredivisie gezien, en zal de Ijsselderby aankomend seizoen missen. PEC gaat dezelfde kant op en ik acht de kans niet uitgesloten dat over 2 jaar de Ijsselderby weer zal plaatsvinden in de Jupiler.
Wel hoop ik dat de echte supporters er volgend jaar weer zijn maar laat GAE er alles aan doen om dat uitschot dat spelers bedreigd, het veld betreed en Stewards bedreigen uitbannen voor altijd.
Echte supporters..... Sterkte!

Foeke Booy stond zelf aan de basis van de ellende. Antonia en Houtkoop gingen, dan weet je dat je daar snelheid voor terug moet halen, want je moet het toch in 7 vd 10 wedstrijden van de counter hebben.

Wat doet Booy;
- die zet de beste middenvelder van vorig seizoen, Turuc, rechtsbuiten
- Koopt namen ipv kwaliteit; Verhoek (feyenoord, maar is gewoon veel te sloom), de Sa (ajax, duidelijk niet goed gescout.. blessuregevoelig en kwaliteit te weinig) Schalk (psv) van der Hart (ajax), die een voorbereiding speelt alsof hij het mannetje al helemaal is.

Ik zie bij Volendam al een paar jaar lang 2 fantastische buitenspelers (kuwas en Marengo) .. ik ben geen scout ofzo... maar dit was sowieso beter geweest en haalbaar!

En dan de grootste topper; Glynor Plet! Ook weer een speler met een naam, maar duidelijk een te kort aan kwaliteit.

Vorig seizoen werden er jongens als Rijsdijk en Amevor gehaald.... daarvoor nog nooit van gehoord. Maar daar heb je meer aan dan wat er nu bij is gekomen het afgelopen jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren