Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bony begon achterin: ‘Ronaldo heeft mij gemotiveerd om spits te worden’

Laatste update:

Wilfried Bony is het gewend om veel doelpunten te maken, maar de carrière van de aanvaller van Manchester City had er ook heel anders uit kunnen zien. De 26-jarige Ivoriaan werd namelijk opgeleid als verdediger, zo vertelt hij in de Engelse pers. Er was echter één speler die hem ervan overtuigde om van positie te veranderen.

/

“Dat was Ronaldo uit Brazilië”, licht Bony toe. “Ik was een verdediger, maar begon op een gegeven moment al zijn acties te waarderen. Hij was een moeilijk bespeelbare speler en ik denk dat ik daarom ook spits wilde worden. Hij gaf mij de motivatie die daarvoor nodig was.” Bony scoorde tot dusver 34 keer in zeventig wedstrijden in de Premier League.

De ex-speler van onder meer Vitesse hoopt er in dienst van City nog veel meer te maken en hij voelt zich in ieder geval al thuis in het Etihad Stadium. “De Franstaligen helpen mij hier goed. Ik ben blij om hier te zijn, want dit is een geweldige kans en een mooie en nieuwe ervaring voor mij. Ik wil hier prijzen pakken en het zou mooi zijn als we de Premier League en Champions League kunnen winnen.”

Denk jij dat Wilfried Bony gaat slagen bij Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 februari 2015 om 21:32

Of niet.. Anders ik wel pfff haha.. Dankzij El Phenomeno ben ik van voetbal gaan houden

19 februari 2015 om 00:23

Als vitesse supporter gok ik dat hij het over Bony had hahahah. Maar inderdaad, wat een speler, Ronaldo.

19 februari 2015 om 00:23

Haha ik dacht hij het had over Bony bij Vitesse

19 februari 2015 om 00:24

Wat is de kans dat we op dit tijdstip hetzelfde reageren op 'n artikel van paar uur terug haha

19 februari 2015 om 01:25

Misschien zijn jullie voor elkaar bestemd

19 februari 2015 om 16:48

Hahaha

Ik denk dat powerhouse Bony het prima gaat doen bij City, een betere spits dan dzeko en jovetic naar mijn mening.

18 februari 2015 om 19:57

Dzeko vind ik dus echt veel beter. Zo compleet. Maar die zou zomaar terug naar Duitsland kunnen gaan. Dortmund of terug naar wolfsburg. Die kunnen hem goed gebruiken.

18 februari 2015 om 21:24

Smaken verschillen dus, want ik vind Bony veel completer. Vooral technisch komt Dzeko tekort. Al heeft Dzeko door zijn lengte meer kopkwaliteiten en een neusje voor de goal. Met de bal aan de voet is Bony echt veel beter!

18 februari 2015 om 22:07

Niet elke twee meter lange vent kan goed koppen. Koppen is een techniek die je moet beheersen en jaren op oefenen. Bony kan ook prachtig koppen.

19 februari 2015 om 00:19

Wolfsburg niet die hebben bas dost

19 februari 2015 om 01:29

En lord Bendtner

Denk dat dit toch net een stapje te hoog is.

R9 de beste speler ooit. Die man was bij Cruzeiro, Psv, Barca en Inter pure magie.

18 februari 2015 om 19:08

De beste ooit is een grote benaming, maar hij behoort vast en zeker tot de beste spitsen ooit. Hij was werkelijk waar geweldig. Dan vergeet je ook nog dat hij ook pure magie was in het Braziliaans elftal, wat waren zij toen sterk !

18 februari 2015 om 20:21

Beste ooit is moeilijk aan te duiden. Zat zeker bij de beste uit zijn generatie maar beduidend beter dan Zidane? Dacht het niet.

18 februari 2015 om 21:33

Zo heeft iedereen een eigen mening over wie de beste ooit is hè is dus nutteloos om hier over te gaan discussiëren.

18 februari 2015 om 19:11

Helaas net als een paar anderen van die generatie het niveau niet kunnen behouden dankzij blessures of randzaken naast het voetbal.

En beste speler ooit valt natuurlijk over te discussiëren mede doordat ieder een persoonlijke tint er aan zal geven

18 februari 2015 om 19:21

Voetbal is een sport. Elke sport draait om winnen. In voetbal is het WK het belangrijkste wat een speler kan winnen. Daarom is en kan er maar 1 speler de beste ooit genoemd worden. Pele
Alle anderen die genoemd worden is op basis van voorkeur. Volgens Cruijff en Beckenbauer veruit de allerbeste allertijden.

18 februari 2015 om 19:31

Niet mee eens, een speler uit een klein voetballand volgens jou dus nooit de beste speler ooit kunnen zijn? Ik vind het persoonlijk sowieso onzinnig dat veel mensen zo graag iemand willen kiezen als beste ooit.

18 februari 2015 om 20:14

Het spelletje heeft zich in de afgelopen jaren zoveel ontwikkeld dat ik betwijfel of spelers die vroeger als de groten der aarde werden gezien nog steeds mee kunnen komen in het moderne voetbal. Spelers als Cruijf, Pele, Beckenbauer, Maradonna waren toen geniaal maar zouden ze nu nog kunnen wat ze vroeger lieten zien? En ja je kunt het zien als vloeken in de kerk maar ik vraag het me echt af.

18 februari 2015 om 20:14

Het is geen kwestie van smaak. Pele 4 wk's en recordaantal goals. Toen Pele niet meespeelde , won Brazilie ook niet.

18 februari 2015 om 20:16

Als je dat afvraagt snap je voetbal niet. Cruijjf speelde nog met Gullit. Gullit met Bergkamp , Bergkamp met Van Persie. Zolang is het allemaal niet geleden. Zidane zou ook nu de beste zijn.

18 februari 2015 om 20:31

Haha. Zidane zou dus echt niet beter zijn dan Messi.

18 februari 2015 om 21:12

Nee hoor, messi en ronaldo zijn zo veel beter. Zeker qua statistieken. Daar kan zidane niks aan doen maar het komt door evolutie. Een iniesta of modric doen hetzelfde als wat zidane 10 jaar geleden deed en zij horen nu bij de beste maar niet bij de 2 aller beste van dit moment.

18 februari 2015 om 21:22

enige reden waarom de statistieken zo veel hoger zijn dan nu is omdat het algehele niveau (zeker verdedigend gezien) gewoon lager ligt. Maargoed, geloof wat je wilt geloven, Messi is de beste ooit bla bla bla blabla

18 februari 2015 om 21:24

Zidane zou nu ook met afstand de beste middenvelder zijn.iniesta en modric zijn zeker niet van dat niveau.zidane was de beste op het veld elke wedstrijd hij controleerde en domineerde het spel.messi en ronaldo scoren meer goals maar zijn ook aanvallers.zidane zette de lijnen uit en dicteerde het spel.

18 februari 2015 om 21:33

Bedankt!. Alsof er nu nog Hierro's of Maldini's rondlopen.

18 februari 2015 om 21:35

Iniesta kan je wel met Zidane vergelijken. Modric absoluut niet.

En als je Zidane en Iniesta vergelijkt, dan wint Zidane dat op elk vlak.

19 februari 2015 om 00:24

Als je puur kijkt naar de spelers van toen en nu dan zijn de beste voetballers van nu veel en veel beter. Dat heeft er gewoon mee te maken dat we nu veel meer weten dan 40 jaar geleden. Er wordt nu met geavanceerdere trainingsmethoden gewerkt, betere voeding, algehele gezondere levensstijl zorgt er gewoon voor dat spelers zeker fysiek veel verder zijn. Dat zegt natuurlijk nog niets over de tactische en technische kwaliteiten van een speler, maar de fysiek van een speler is veel belangrijker geworden. De spelers van vroeger zouden nu niet mee kunnen omdat ze dat qua conditie, kracht en snelheid niet bij zouden kunnen benen

Veel voetballers uit de jaren 70 waren ook gewoon vaste rokers, dat zou tegenwoordig echt niet meer kunnen. Af en toe een sigaretje kan best, maar als je het te vaak zou doen loopt je conditie natuurlijk veel te ver terug.

De discussie wie de beste ooit was is daarom in mijn ogen onzinnig. Je kunt kijken wie het meeste erbovenuit stak in zijn generatie maar daar houd het wat mij betreft wel ongeveer op.

19 februari 2015 om 12:10

Dat is mijn punt niet. Ik vraag me af of de Pele van toen nog steeds succesvol zou zijn tegenwoordig puur omdat het fysieke aspect van het spel zo veel belangrijker is geworden. Ook heb ik het idee dat de snelheid van het spel veel hoger ligt dan vroeger.

In mijn optiek was de generatie van Ronaldo, Bergkamp, Giggs, Scholes, Zidane, Henry, Maldini, Nesta de beste generatie tot nu toe. Maar deze spelers waren fysiek ook al stukken verder dan de generaties van Cruijf en Pele. Tenminste dat is wat ik opmaak uit de beelden van die tijd.

19 februari 2015 om 21:18

Het algehele niveau ligt een stuk hoger juist bedoel je, of denk je dat een gattuso nu nog mee kan? Er word nu veel meer diversiteit gevraagd van een voetballer.

Als R9 zijn motivatie is dan zit dat in ieder geval goed haha. Om hem te evenaren is een ander verhaal. Overigens denk ik wel dat hij het goed gaat doen. samen met aguero een dodelijk duo vormen.

Dit vind ik toch zo een held he

Nou, Wilfried, ik ben ook blij dat je geen verdediger bent geworden, had ons een hoop goals gescheeld Wat een beest was dat zeg, held in Arnhem! Veel succes bij City!

In r9's tijd waren er concurrenten voor de goude bal. Tegenwoordig zijn er maar 2 die uit steken.
Was r9 nu in zijn top dan hadden messi en cristina wel een paar gouden ballen aan hem moeten over laten. Hij heeft het moderne voetbal gemaakt!

Beetje rare poll of hij gaat slagen als hij al 34x heeft gescoord in 70 wedstrijden, dat is een prima rendement..?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren