Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bondscoach Lopetegui wil Fransman voor Spanje laten spelen’

Laatste update:

Aymeric Laporte heeft zijn debuut voor de nationale ploeg van Frankrijk nog niet gemaakt en dus ruikt Julen Lopetegui zijn kans. De bondscoach van Spanje probeert de verdediger over te halen om voor la Furia Roja te kiezen, zo meldt Marca.

/

Voormalig keuzeheer Vicente del Bosque schijnt ook al geprobeerd te hebben om Laporte voor Spanje te laten spelen, maar die missie mislukte. Als we de berichtgeving van bovengenoemde krant mogen geloven, doet Lopetegui nu dus een nieuwe poging.

De 22-jarige stopper van Athletic Club speelt sinds zijn vijftiende in Spanje en komt in aanmerking voor een paspoort van dat land. Hij had zijn debuut voor Frankrijk overigens al kunnen maken, maar door een enkelblessure ging hij niet mee naar het EK.

Denk jij dat Aymeric Laporte voor Spanje gaat kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou kunnen gebeuren, maar liever dat hij voor Frankrijk kiest.

30 augustus 2016 om 11:01

Concurrentie is hevig bij Franrijk voor de CV plekken met Zouma, Umtiti, Varane, Kosielny, Sakho, Mangala en bij Spanje heb je Pique, Ramos, Javi Martinez, Inigo Martinez, Bartra, Vallejo waarvan de eerste 2 al 30 zijn, dus ik zie meer kansen voor Laporte bij Spanje om basisspeler te worden en hij woont allang daar, spreekt de taal en hij is een bask. Ik zou het doen als ik hem was

30 augustus 2016 om 11:51

Vallejo en Inigo gaat hij er niet uit spelen.. Kan een super koppel worden met Varane maar Umtietie is ook een topper in wording.. Lastig verhaal

30 augustus 2016 om 12:37

Als het goed is hebben wij ook een pareltje bij sevilla atletico. Kom alleen niet even op zijn naam. Real en barca hebben al een paar keer een poging gedaan om hem over te nemen maar gelukkig wilt die zijn debuut bij Sevilla maken

30 augustus 2016 om 13:18

Als ik dat zo hoor is die apeler flink wwat jaren jonger. Genoeg kansen voor Laporte lijkt mij.

30 augustus 2016 om 18:45

Heeft vorig jaar al aangegeven dat hij nooit voor Spanje zou spelen en dat hij zich 100% Frans voelt. Heeft hij gezegd op het Franse voetbalprogramma TELEFOOT.

Als hij al is opgeroepen voor het EK en hij zich al niet liet paaien door Del Bosque zou ik niet weten waarom Laporte nu voor Spanje zou kiezen. Gewoon lekker voor je thuisland voetballen joh.

30 augustus 2016 om 13:27

Het is een Bask. Thuisland is Baskenland.

Zou wel goed voor spanje zijn , want ze zitten niet heel erg breed in de centrale verdedigers , pique , ramos , albiol en javi martinez en dan zal ik er nog wel een paar vergeten maar zo heel breed is het niet.

Volgens Marca heeft Laporte akkoord gegeven om de procedure te starten. Dit houdt feitelijk in dat hij de aanvraag gaat doen om Spanjaard te worden en bij de FIFA kenbaar gaat maken dat hij voor Spanje wil uitkomen. Dit schijnt ook een van de redenen zijn geweest waarom hij dit jaar verlengd heeft bij Athletic, om zo meer in beeld bij de Spaanse bondscoach te blijven. De vraag is nu wat Deschamps gaat doen?

30 augustus 2016 om 10:58

Wat Deschamps gaat doen? Lijkt me dat ie gewoon bij de selectie zit volgende keer, niet? Ik dacht namelijk dat ie ook wel naar het ek was meegegaan ipv Umtiti of Rami als hij niet met die blessure zat.

30 augustus 2016 om 11:10

Naar het schijnt heeft hij het besluit genomen nadat hij voor deze interland periode gepasseerd was. De intentie van de Spaanse bond is om Laporte bij de volgende interland periode in Oktober op te roepen voor La Rioja.

30 augustus 2016 om 11:11

Roja...

30 augustus 2016 om 18:50

Is weer een verhaal dat niet op waarheid gebaseerd is. Hij heeft vorig jaar duidelijk gemaakt op het Franse voetbalprogramma TELEFOOT, toen Del Bosque probeerde, gezegd dat hij nooit voor Spanje zou spelen. Dat hij zich voor 100% Frans voelt. En toen was hij zelfs nog niet eens opgeroepen bij Frankrijk.

Eerst Costa, zo nog Laporte. Voor je het weet speelt Spanje met het vreemdelingenlegioen

30 augustus 2016 om 11:02

Net als Frankrijk!

30 augustus 2016 om 11:33

Alleen zijn de "vreemdelingen" van Frankrijk bijna allemaal in Frankrijk geboren, maar met een buitenlandse afkomst.

30 augustus 2016 om 11:50

Naja, ik bedoel niet spelers met een andere etniciteit. Dat vind ik niet meer dan normaal in de moderne samenleving. Ik doel meer op spelers die in een ander land zijn geboren en in een ander land zijn opgegroeid.

30 augustus 2016 om 13:26

Ik begrijp wat je bedoeld, Real8. Als Franse Bask zou het logisch zijn dat hij voor Frankrijk koos. Echter heeft hij bij Spanje minder concurrenten voor een basisplek. Alleen Ramos en Piqué staan hoger in pikorde. Zijn natuurlijk niet de minsten, maar toch.

30 augustus 2016 om 15:30

Of net als Nederland

Ik zou als laporte niet weten welke land hij wilt uitkom, want bij frankrijk moet hij concurreren met varane, umiti, sakho, kosienly.
Bij spanje moet hij vooral concurreren met o.a. ramos, Pique, bartra, martinez.
Ik zie meer kansen bij spanje, martinez heeft vaker blessure en bartra was een bankzitter.

30 augustus 2016 om 11:08

En Ramos en Pique gaan niet nog tien jaar mee, i.t.t. Umtiti en Varane

30 augustus 2016 om 11:16

Dat klopt feycoev. Als umtiti en varane in vorm zijn, moet laporte banken, ramos is nog 30 geloof ik en hij zal max 5 jaar blijven voor Spanje.

30 augustus 2016 om 12:17

Keuze is simpel. Spelen voor het land waar je je meer deel van voelt, waar je je meer me eidentificeerd, kortom het land dat je als deel van je identiteit ziet. Dat lijkt me het enige wat hij zich af hoeft te vragen, en zo'n vraag is meestal makkelijk te beantwoorden kijkend naar je gevoel.

Kijken naar waar je de grootste kans op speeltijd zal hebben vind ik persoonlijk onzin. Spelen voor je land gaat om andere dingen dan aan speeltijd toe komen.

Die jongen is toch gewoon een Fransman. En Frankrijk ziet ook echt wel dat hij materiaal is voor les Bleu. Het zou me verbazen als hij voor Spanje zou gaan spelen. Het meest recente voorbeeld van een vergelijkbare stap is bijvoorbeeld ook niet echt goed uitgepakt. Diego Costa heeft heb absoluut nog niet waargemaakt voor de Spanjaarden.

30 augustus 2016 om 12:38

Dus omdat 1 iemand niet slaagde gelijk nooit meer doen? Als ze kijken naar hun buurland hebben ze met bijvoorbeeld pepe een voorbeeld hoe goed het wel kan gaan... en zo zijn er nog wel meer die gewoon geslaagd zijn...

30 augustus 2016 om 13:09

Nee maar dat zit wel in het achterhoofd bij dat soort spelers. Bij Frankrijk blijven is gewoon een "safe bet". Ik weet dat het ook goed uit kan pakken. Deco was bijvoorbeeld echt een vedette bij Portugal, terwijl het bij geboorte een Braziliaan was.

30 augustus 2016 om 13:29

Allereerst is deze jongen een Bask.

30 augustus 2016 om 13:54

Dat is geen nationaliteit, hoewel de Basken dat toch zo graag zouden willen. En als hij een Bask is, een echte Bask, zou hij voor geen goud voor Spanje moeten willen spelen. Daarnaast zijn er ook Franse Basken, wat Aymeric ook is. Die jongen is in Frankrijk geboren en hij heeft Franse ouders. Dan kom je gewoon voor Frankrijk uit.

Volgens mij moet deze jongen niet kijken naar waar hij de meeste concurrentie heeft, maar naar het land dat als thuisland aanvoelt. Het moet een eer zijn om voor je land uit te komen. Bij Basken ligt het natuurlijk wel anders, Baskenland is het echte vaderland van deze jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren