Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blunder van Ramaj kost Ajax in blessuretijd zege op Go Ahead Eagles

Laatste update:

Ajax heeft donderdagavond in blessuretijd een overwinning verspeeld tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers gingen dankzij een weergaloos doelpunt van Anton Gaaei lange tijd aan de leiding, maar in minuut 90+2 kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Diant Ramaj grabbelde toen hij een simpele voorzet wilde vangen, waarna Bas Kuipers binnenschoot: 1-1. Ajax blijft vijfde in de Eredivisie, maar heeft nog slechts twee punten voorsprong op NEC. Go Ahead staat op plek zeven vier punten achter Ajax.

Chuba Akpom ontbrak verrassend bij Ajax, dat ook Brian Brobbey en Steven Berghuis al langere tijd moet missen. Steven Bergwijn begon daarom voor de gelegenheid als centrumspits, met Kristian Hlynsson en Mika Godts op de vleugels.

De eerste speldenprik kwam na een kwartier van Bobby Adekanye. De rechtsbuiten van Go Ahead, die een verleden heeft bij Ajax, kreeg na een goede dribbel binnendoor een behoorlijke schietkans, maar schoot heel ver over.

Enkele minuten later bezorgde Gaaei de bal met een fantastische voorzet over grote afstand precies tot bij Bergwijn. De aanvaller zag zijn intikker met rechts, waar een poging met links meer voor de hand lag, net naast gaan.

Gaaei bleef zich in aanvallend opzicht mengen. In de 24ste minuut was het raak voor de rechtervleugelverdediger, die voor het eerst scoorde namens Ajax. De Deense vleugelverdediger werd op maat bediend door een voorzet vanaf de achterlijn van Godts. Gaaei twijfelde niet en nam de bal ineens uit de lucht op de pantoffel, met een weergaloze goal tot resultaat. De bal plofte in de kruising binnen: 1-0.

Go Ahead kreeg na een klein half uur een gevaarlijke kopkans voor Willum Thór Willumsson, waarna Ajax direct counterde. Bergwijn kwam gevaarlijk door, maar Jeffrey de Lange kon redding brengen. In de laatste minuut van de eerste helft liet ook Godts zich gelden. De linksbuiten van Ajax probeerde het met een schot in de verre hoek, dat op de paal eindigde.

Na een uur spelen besloot Van 't Schip om de dreigend spelende Godts te wisselen voor middenvelder Kian Fitz-Jim. Het waren voor laatstgenoemde, die teruggeroepen werd van een uitleenbeurt bij Excelsior, zijn eerste minuten namens Ajax dit seizoen.

Veel kansen waren er in de tweede helft niet voor beide ploegen. Benjamin Tahirovic schoot in de 67ste minuut na opzijleggen door Fitz-Jim naast. Aan de overzijde werd Go Ahead even later gevaarlijk met een slim genomen hoekschop. Bij de eerste paal voorkwam Ajax-verdediger Ahmetcan Kaplan met een cruciale ingreep een rake intikker van Mats Deijl.

Gaaei kreeg twee minuten voor tijd een publiekswissel. De Deen ging onder luid gejuich van de Johan Cruijff ArenA van het veld. Ajax gaf weinig weg in de slotfase, maar het ging in de blessuretijd toch mis voor de hoofdstedelingen.

Ramaj kwam ver uit zijn doel om een voorzet weg te plukken, maar tastte half mis. De bal bleef op de grond liggen, waarna Kuipers er als de kippen bij was om binnen te schieten. Jorrel Hato zat op de doellijn nog aan de bal, maar kon een goal van de ex-Ajacied niet voorkomen: 1-1.

Ramaj claimde een overtreding van Finn Stokkers, die volgens scheidsrechter Marc Nagtegaal niets verkeerd deed bij het luchtduel. Ook VAR Joey Kooij kwam tot dat besluit, waardoor de treffer bleef staan. Ramaj kreeg een verband om zijn arm, waarmee hij de laatste minuten uitspeelde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ongekend veerkrachtig ventje is die Denzel Gaaei. Daar neem ik vandaag even mijn petje voor af.

4 april 2024 om 23:02

Eens. Knap hoor zo'n mentaliteit. Helemaal in zon elftal vol perenplukkers. Elke week denk ik dat mijn club niet verder kapot kan gaan maar elke week vinden we weer een diepere afgrond.

4 april 2024 om 23:13

Denzel of oom Anton?

Niet z’n 1e, en zeker niet z’n laatste blunder. Wat een ongelofelijke clown is Ramaj zeg.
Zondag nog even lekker 5-0 er af gaan. Pff, wat ben ik blij als het seizoen er op zit.

4 april 2024 om 22:57

Ramaj doet het overduidelijk niet goed. Maar die Hato doet er op de lijn ook echt alles aan die bal te ontwijken. Hoe kan je daar niet een borst, buik of knie achter krijgen zeg.. Zet daar Hancko, Boscagli, Sutalo, Propper of Kaplan neer en die houden die bal gewoon tegen daar. Die Hato doet echt helemaal niks meer dan het absolute minimum. En dat draagt dan de aanvoerdersband..

4 april 2024 om 23:00

Eens hoor. Maar dat is lekker het probleem verplaatsten natuurlijk. Als Ramaj die fout niet maakt komt Hato niet eens in die situatie.

4 april 2024 om 23:02

Nee zeker, daar begint het allemaal en is de grootste fout. Maar het is wel tekenend voor dit Ajax. Als iemand een fout maakt is er ook werkelijk niemand die dat eens opvangt of compenseert. Iedere fout is je bijna fataal.

Vroeger had je nog zo'n Alvarez, Lisandro of Nico die een fout opvingen. Het lijkt nu wel iedereen voor zichzelf..

4 april 2024 om 23:03

Gelukkig hebben we een coach met logische wissels en een sterk tactisch plan.

4 april 2024 om 23:07

Inderdaad wat was dat nou weer voor iets. Gooijer,Forbs en Fitz Jim.. wat moet je ermee.

4 april 2024 om 23:09

Nee de grootste fout is verdomme al je beste mensen eraf halen voor jeugdspelers. Aanvallend bracht Ajax steeds minder en kon Eagles steeds neer drukken, des te meer druk op onze verdediging des te sneller maken ze fouten. Het is verdomme de linksback die hem erin knalt. Had die nooit gedurft met Gaaei en Bergwijn nog op het veld, dan was die vooral bezig met de ruimte in zijn rug in de gaten te houden en eventuele counters eruit halen. Maak je, je een stuk minder zorgen om op het moment dat je merkt dat Rijkhoff voor het enige beetje gevaar kan zorgen. Nu is het de blunder van Ramaj, maar het had net zo makkelijk een van de corners kunnen zijn die Eagles in rap tempo achter elkaar kreeg of een voorzet die ze steeds makkelijker de 16 in konden pompen.

4 april 2024 om 23:18

Dat niemand daar over begint. Wisselt zijn elftal naar een 7/8 mans team. Die Rijkhoff, Forbs en Fitz-Jim hebben totaal niks bijgedragen. Dan kom je ook niet meer van eigen helft, en maakt uiteindelijk de keeper de beslissende blooper.

4 april 2024 om 23:49

Forbs eens. Fitz-Jim speed niet slecht. Rijkhoff wordt gewoon gesloopt door de manier van spelen. Toen Godts er af ging viel de aanvoer van de zijkant weg.

5 april 2024 om 11:05

Precies, Hota speelde sowieso een hele slechte wedstrijd. Hij werd door Adekanye aan alle kanten voorbij gelopen.
Daarnaast was Bergwijn in mijn ogen degene die het verziekt heeft door twee 100% kansen op aangeven van Gaaei niet wist te benutten.
We gaan het nu niet op Ramaj afschuiven die in de eerste helft een zeker doelpunt eruit houdt.

4 april 2024 om 22:58

Heeft iets heel laconieks. Vind het zeker een keeper met flinke potentie. Vind je wel erg emotioneel in je post. Vond een aantal spelers zeer behoorlijk spelen. Wel teleurstellend dat die 1-1 dan nog valt, maar ik zie het zondag echt geen 5-0 worden. Het is niet alsof Feyenoord in geweldige vorm verkeert.

4 april 2024 om 22:59

Ongekende ketser, maar het slaat echt nergens op om in z’n algemeenheid op Ramaj af te geven. Die gozer houdt ons ook zo vaak op de been. Hij heeft zeker nog genoeg punten waar hij aan moet werken, maar zijn blunders staan echt niet in verhouding tot die van Rulli/Gorter. Nog steeds by far de beste aankoop van Mislintat.

4 april 2024 om 23:03

Nou ik vind het een matige keeper. Op de lijn goed. Maar bij hoge ballen niet goed. En hij overschat zichzelf voetballend enorm. Veel te risicovol. Ook vandaag weer een paar waardeloze ballen door het midden die balverlies opleveren en gelijk dreigende situaties opleverde.

4 april 2024 om 23:10

Sterker nog, doordat hij een speler uit wilde spelen, krijg Ajax al bijna eerder een tegengoal.

Prima speler voor de Eredivisie. Niet meer dan dat.

Vandaag het ik toevallig een discussie over Ajax. Of eigenlijk het werk van Mislintat. Spelers als Mannsverk, Gaaei, Sosa en Sutalo zijn spelers die echt genoeg kunnen. Een capabele trainer gaat er zoveel meer uit halen.

Alleen Ramaj, Mikhautadze, Forbs en Akpom zijn spelers waarin ik de potentie niet zie. Leuk voor de breedte. Maar thats it. En dus zeker niet het niveau wat Ajax na moet streven. Al durf ik zelfs Akpom en Forbs nog niet af te schrijven

Tahirovic blijft een groot vraagteken. Heeft een goede periode gehad, maar doorgaans is het erg matig.

4 april 2024 om 23:12

Ik ben het met je eens Burdy. Persoonlijk ben ik niet kapot van hem, maar hij heeft wel veel punten gepakt dit seizoen. Dat moet ik wel toegeven. Ik vind hem gewoon zeer onbetrouwbaar en zoals je zegt, heel matig bij hoge ballen. Daarbij komt hij af en toe uit wanneer dat totaal niet nodig is.

Het is altijd makkelijk om je gram te halen na die blunder van Ramaj, maar ik had voorheen al vaker gezegd dat ik Ramaj niet geweldig vind. Wat mij meer stoort is dat ik hier nu mensen hem zie afbranden die hem voorheen een geweldenaar vonden. Zo zie je maar weer hoe opportunistisch de voetbalwereld en zijn fans kunnen zijn.

4 april 2024 om 23:16

Sorry, maar zelfs als je op Twitter zit, zou ik je niet kunnen volgen. Je zet Gaaei in het eerste rijtje, maar Ramaj niet. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb enorm veel bewondering voor z’n mentaliteit en ik kan me niet herinneren dat ik iemand ooit een goal zo erg heb gegund als hij, maar je gaat me niet wijsmaken dat hij voor vandaag al in dat rijtje stond. Ramaj heeft fantastische reflexen en kan goed meevoetballen. Hij doet me echt in alles aan Onana denken. Katachtige reddingen, soms wat onzeker bij hoge ballen en kan goed meevoetballen. Probleem is een beetje dat hij denkt dat hij Beckenbauer is en dat mag er wel uit, maar verder is het een keeper met enorm veel potentie. Maar als je in Gaaei meer potentie ziet bij Ajax dan Ramaj, denk ik echt dat je er verstandig aan doet om die plantjes uit je tuin te halen

4 april 2024 om 23:21

@Cas: Dit rijtje was dus echt voor vandaag. Ik zie het wel in hem. In 532 weliswaar. Net als Sosa trouwens. In 442/433 niet veel vertrouwen in.

Ramaj vind ik helemaal niet zo goed. Tenminste: Niet voor de top van de Eredivisie. Ik denk echter ook dat dit Ajax moeilijk te beoordelen is, omdat er wel twee klunsen van trainers rond hebben gelopen over dit gehele seizoen.

Verder natuurlijk dieptriest hoe jij reageert op iemand. En met jochies als jij weiger ik verder ook weer in discussie te gaan. Jammer dat je niet normaal wil doen. Ik zal je vanaf nu dan logischerwijs ook negeren om frustratie te voorkomen.

4 april 2024 om 23:22

En snap ook niet waarom Akpom in dat rijtje staat trouwens. Die heeft toch bewezen uiterst nuttig te zijn? Of hij dat prijskaartje waard is, valt te betwisten. Maar hij staat als invaller gewoon garant voor 10-15 goals per seizoen. Dat je zegt dat iemand als Gaaei meer potentie heeft bij Ajax dan Ramaj en Akpom, is voor mij een beetje alsof je zegt dat een Citroen Berlingo mooier is dan een Audi A8. Het is een smaakkwestie, maar eigenlijk slaat het nergens op

5 april 2024 om 13:02

Cas94, Ramaj inmiddels al veel meer fouten gemaakt dan Rulli en Gorter. Vooral veel meer dan Rulli. Onzin dus.

Akpom is de beste aankoop geweest met al vrij veel belangrijke goals.

4 april 2024 om 22:59

Ajax gaat zondag er niet met 5-0 vanaf denk ik

4 april 2024 om 23:01

Nee 6-0, je hebt gelijk.

4 april 2024 om 23:01

Joh het maakt allemaal niks meer uit ook he. Deze ploeg is zo erbarmelijk en ook met een coach die zulke wissels uitvoert. Nee, de play offs gaan we in en ook daar kansloos eraf.

4 april 2024 om 23:03

Als ajax 5e word en feyenoord wint de beker heb je gewoon directe plaatsing

4 april 2024 om 23:05

En wie van feyenoord gaat er volgens jou scoren? Vandaag hadden 3x 90 minuten kunnen spelen zonder te scoren. Wordt gewoon een spannende pot denk ik.

4 april 2024 om 23:07

Nee joh.

Zondag volle kuip en spelers nog meer gemotiveerd.

4 april 2024 om 23:15

2 2

4 april 2024 om 23:30

@Meneer Daniel, Ajax zou dit seizoen gewoon nog een puntenaantal kunnen halen waarmee Frank de Boer kampioen werd. Dat vond niemand erbarmelijk

5 april 2024 om 02:55

"Dat vond niemand erbarmelijk"

Er zijn genoeg Ajacieden die ondanks de kampioenschappen van de Boer maar weinig genoten van het (erbarmelijke) spel van de Boer.

5 april 2024 om 04:02

Sinds wanneer is Ajax met 63 punten kampioen geworden onder FdB? Ik zou het nog even nakijken als ik jou was 😉

4 april 2024 om 23:01

Past wel in het seizoen. Je hoeft zelf niets te creëren om toch te kunnen scoren tegen Ajax.

Alle dreiging was wel weg na het vertrek van Godts en Bergwijn. Ik snap dat echt niet. Die commentator had het over op scherp staan voor de klassieker. Nou, je kunt beter proberen van GAE te winnen want die klassieker verlies je toch wel.

Overigens chapeau voor Gaaei! Voor zijn veerkracht en vechtlust.

4 april 2024 om 23:01

Haha, wat een overdreven reactie zeg.

4 april 2024 om 23:06

Wat is er overdreven aan? Ik snap die hype rond Ramaj niet zo. Heeft een paar goede wedstrijden gespeeld maar haalt ook de meest vreemde dingen uit. Zit potentie in maar is op dit moment nog niet goed genoeg. Kan ook lang niet zo goed mee voetballen als iedereen altijd maar roept. Vind ik althans..

4 april 2024 om 23:09

Nee ik vind het ook hoor Messi maar we moeten het natuurlijk wel een beetje nuanceren. Vandaag was hij zeker niet best en ben ik ook een beetje Ramaj moe maar hij heeft ook wel potentie laten zien.

4 april 2024 om 23:23

Je kan dit echt niet alleen op Ramaj afschuiven. Je kan dit gelijkspel 99% aan de staf verwijten. Een keeper kan in de 94ste minuut bij een alles of niets situatie altijd een fatale blunder maken, de staf had ervoor moeten zorgen dat de 94ste minuut al save was.

4 april 2024 om 23:56

Als je de potentie van Ramaj niet ziet dan kijk je met oogkleppen op. Heeft al zoveel te doen gehad dit seizoen. Aan de bal meestal prima en super veel goede reddingen gehad. Die jongen is nog zo jong voor een keeper. Vrijwel elke keeper van 22 jaar maakt dit soort fouten... Zonder veel ervaring is keepen best lastig in het begin, als hij dit soort dingen afleert dan kan het een uitstekende keeper worden.

5 april 2024 om 00:57

Maar wie moet het dan in het doel doen? Rulli is zo goed als afgeschreven en wil weg en Gorter is door de meeste Ajacieden ook al afgeschreven. En dan wordt de spoeling wel wat dun he.

4 april 2024 om 23:04

We hadden dit natuurlijk al veel eerder moeten beslissen. Dan had deze flater er helemaal niets meer uitgemaakt. Ik vind het vooral sneu voor Gaaei, die had als MOTM een overwinning verdiend.

4 april 2024 om 23:07

Ik vind het zo gek dat iedereen doet alsof Gaaie ineens een prima back is. Omdat hij zielig is? Omdat hij nu 1 mooie goal maakt, een prima 1e helft speelt en een prima invalbeurt in Zwolle had? Gewoon een back van helemaal niets waar 5! miljoen voor is betaald

4 april 2024 om 23:19

Nou nee het is meer dat die jongen zo diep is gegaan en zo is verguisd (inclusief door ondergetekende) dat het mooi was geweest als hij met een prachtgoal en verder ook een goede wedstrijd de overwinning had geboekt.

4 april 2024 om 23:24

@messibazoer: Dat zeg ik toch nergens? Hij heeft alleen erg goed gespeeld deze wedstrijd (vorige 2 wedstrijden waren ook goed trouwens) terwijl hij helemaal door alles en iedereen is verguisd. Dan mag ik dat toch sneu voor hem vinden? Hij is echt de MOTM en winst was hier heel logisch geweest als je naar onze kansen kijkt (die we dan alleen niet afmaken).

4 april 2024 om 23:04

Jij hebt ons niet zien spelen net of wel 😛

4 april 2024 om 23:06

Dit seizoen kan er straks opzitten, maar ik verwacht niet dat je het volgend seizoen veel beter ziet. Bestuurlijk leek het een zomer van rustig bouwen te worden, maar met de huidige chaos kun je ervan uit gaan dat volgend jaar weer een verloren seizoen is.

4 april 2024 om 23:17

Ik ga er vanuit van niet en anders de volledige RvC eruit. Zij hebben 8 maanden lang zitten slapen en dankzij hen zitten we in deze ellende. Heb het sowieso niet op van Praag en consorten die ordinair de macht proberen te grijpen. Want Kroes is weg en wie zit weer korter op het bestuur? Van Praag. Wie was aangesteld als crisismanager en wilde opeens de volledige 4 jaar vol maken? Van Praag. Bonjour die gehele RvC er zo snel mogelijk uit. 3 van de 4 zijn namelijk betrokken bij alle ellende. De transferzomer van Huntelaar, Hamstra en de zaakwaarnemer van Schreuder. Kansloos. Vervolgens een Mislintat die volledig zijn gang mag gaan zonder enige controle. Nu weer met Kroes. Voor een toezicht houdend orgaan, hebben ze verdomd weinig toezicht gehouden....

4 april 2024 om 23:00

En anders niks.

Johnny, Johnny toch.
Je bent een aardige vent, maar als coach echt waardeloos.

Wat maak je het jezelf moeilijk met die domme wissels. Godts was op? Ze dan gewoon Berwijn daar neer en Rijkhoff in de spits. Je wil Fitz Jim inbrengen? Zet die dan op de plek van Taylor, maar nee, die speelt gewoon weer 90 min.
Ongelofelijk dom en het had zo niet gehoeven.

4 april 2024 om 23:01

Jep, van t schip en de staf gaan ons plek 5 kosten. Tis daarnaast toch ook gewoon schandalig die hele tactiek tegen dit soort tegenstanders.

4 april 2024 om 23:04

De tactiek is ruk, maar eerste helft prima pot, ondanks die ruk tactiek. Maar dan nog weet hij het te verstieren met zijn domme wisselen.

Schreuder, Steijn, Heitinga, van het Schip…. Wat een tactische ellende. Had je mij in de rust gewisseld voor van het Schip, hadden we met minimaal 2 doelpunten verschil gewonnen.

4 april 2024 om 23:03

Bizar de mate van onkunde van deze coach. 1-0 voorsprong en dan lekker vreemd wisselen. Bij elke wissel voelde je het meer en meer wegglippen.

4 april 2024 om 23:04

Laat me vooropstellen dat ik niet alle tactische keuzes van John begrijp. Ik denk wel dat elke willekeurige coach van deze spelersgroep weinig chocola kan maken.
Hoop dat John op 't eind van 't seizoen wel met een staande ovatie de ArenA verlaat. Het getuigt van clubliefde dat je na zoveel persoonlijke malaise er toch voor kiest om de club proberen te helpen.

4 april 2024 om 23:09

Prima vent vh Schip.

“Ik denk dat elke willekeurige coach weinig chocola kan maken van deze groep”

Ben ik het niet mee eens.
Begin nou eens gewoon met de poppetjes op de juiste plek te zetten. Wat ik in mn post al aangeef, hadden de wissels best gekund, maar dan op een andere manier zodat de poppetjes op de juiste plek bleven staan.

4 april 2024 om 23:15

Exact dit, ik zie iedereen op plekken staan waar ze zelf geen benul van hebben wat te doen. Fitz-Jim op linksbuiten is toch bezopen.

4 april 2024 om 23:35

John is inderdaad een prima vent en een goede people manager. Dat was even wat Ajax nodig had de rest van het seizoen, maar als coach komt John van t schip toch wel zwaar tekort. Ik denk dat hij qua Eredivisie coaches niet in het linkerrijtje staat.

5 april 2024 om 00:06

Ik had al geschreven dat ik niet alle tactische keuzes begrijp. Fitz-Jim op linksbuiten is een zo'n keuze. Je had vandaag maar een spits, Rijkhoff. Dan kies je ervoor om die nog op de bank te zetten. Weer zoiets waarvan ik denk hoe verzin je dit. Nogmaals, niet al zijn keuzes begrijp ik.
Foebele hierboven omschrijft het heel goed. Dit was wat Ajax nodig had om het seizoen uit te zingen. Ik ben wel benieuwd wie in jouw ogen 9 betere coaches zijn dan van 't Schip😉

5 april 2024 om 00:36

Ik overdreef misschien wat met 9. De naar mijn mening betere coaches zijn: Slot, Bosz, Oosting, Ron Jans.

Ik denk ook wel dat Hake, Alex Pastoor, of Pascal Jansen het beter zouden doen

5 april 2024 om 00:37

Je laatste vraag hoef je toch niet serieus antwoord op?

In principe geef je in je eerste “alinea” al aan dat zelfs jij het al beter gedaan zou hebben. Dus nog maar 8 te gaan.

Ongelooflijk een overwinning zo weggeven. Schandalig hoe je de 2e helft speelt na een goede 1e.

Kaplan, Gaaei, Bergwijn en Godts dikke voldoende. De rest weer matig en de keuzes vanaf de bank weer compleet waanzinnig, je zal er toch voor kiezen om een 1-0 te verdedigen in het meest waardeloze seizoen ooit terwijl je de overhand had en Eagles niets meer creëerde. Met zoveel spelers die op elk moment een fout kunnen maken met de kont in eigen 16 gaan staan.. De keuze voor deze trainer blijft er een uit liefdadigheid.

4 april 2024 om 23:01

WoW, Bergwijn? Die vond ik echt helemaal niet goed. Hlynsson was oké, Manssverk vond ik niet slecht en Fitz-Jim viel ook prima in (al had hij nooit voor Godts moeten komen natuurlijk)

4 april 2024 om 23:18

Bergwijn moet er 2 maken natuurlijk maar echt elke aanval begon omdat hij ruimte maakt voor anderen en de bal bij zich kan houden, voor het aanvalsspel heel belangrijk.

4 april 2024 om 23:27

Ja dat is wel waar inderdaad. Maar heel ongelukkig met de bal aan z’n voet. En na bijna 60 minuten begon hij al heel hard te slenteren.

4 april 2024 om 23:14

Bergwijn???? Meen je dat echt??? Die is door het missen van weet ik hoeveel kansen medeschuldig aan dit onnodige puntverlies. Om maar te zwijgen over de wissels van die vreselijk slechte coach. Begint echt genant te worden. Fitz-Jim. En nietsbrengende lilliputter. Rijkhoff. Schijnt een talent te zijn. Daar heb ik nog he-le-,maal niks van gezien. Wat een gebrek aan techniek. Forbs. Zelfs het hardlopen ging hem slecht.af. Gooijer. Prima voorzet! En dan heb je volwassen spelers op de bank zitten. Maar die mogen blijven zitten. Dus uiteindelijk wisselt onze superstrateeg Ajax naar een 7/8 mans elftal. Dan roep je de ellende over jezelf af.

5 april 2024 om 13:04

Rijkhoff en Fitz-Jim zo beschrijven. Nee, jij hebt echt 0 oog voor talent. Wie vind jij wel een talent?

5 april 2024 om 14:33

Je weet waar Ajax op welke plek van de ranglijst met die mega talenten staat? Dan wil ik je wel even uit de droom helpen;-)). Fitz-Jim, Rijkhoff en Forbs: 1 zuchtje wind en ze vielen om. Lachen man. En ik zag inderdaad ook een talent: Gaaei! 1 schitterende treffer en een paar assists om je vingers bij af te likken. Voortaan wel op rechtsbuiten, Johnny!;-))) Wel pech: geen Ajax Dna....

Dat je beste speler Gaaie was vanavond, zegt al genoeg.

4 april 2024 om 23:07

Of miss zijn sommige spelers niet zo heel slecht maar spelen zie in een team zonder vertrouwen en tactisch vermogen. En die late goal valt precies zoals heel het seizoen al is net niet

5 april 2024 om 14:35

Vond je hem dan slecht spelen???

Die actie van Ramaj is het hele seizoen van Ajax samengevat. Succes ermee.

Wat was die emotie en oprechte blijdschap na die prachtige goal, van uitgerekend Gaeei hartverwarmend om te zien! Logischerwijs kwam alle frustratie en teleurstelling er uit, van de afgelopen maanden. Helaas weer geen winst, maar het is niet anders.

4 april 2024 om 23:45

Het juichen en de blijdschap was net zo mooi als de goal zelf. Gun het Gaeei van harte want hij legt er enorm veel energie in en heeft een uitstekende mentaliteit. Waarom werd hij gewisseld eigenlijk?

4 april 2024 om 23:59

Jacco89 een welverdiend publiekswissel denk ik, hij heeft er altijd zin in! Aan energie en inzet nooit te kort, en je moet mentaal inderdaad sterk zijn. Vergeet ook niet dat het een jonge goster is, dat maakt het gewoon extra knap allemaal.

5 april 2024 om 00:02

Ja lastig. Publiekswissel? Moe? In ieder geval deed Gooijer in die paar seconden alles fout. Was niet de slechtste wissel zelfs. Vos en Forbs en Rijkhoff. Wauw.

5 april 2024 om 00:33

Vos, was weinig mis mee. Rijkhoff, wat verwacht je van een spits als Rijkhoff als het team al compleet uit balans is en je als spits voor spek en bonen mee doet. Forbs, ja dat verbaasde mij ook.

Had Johnny gewoon normaal gewisseld, was er niet aan de hand geweest, en had je gewoon de controle gehouden. dus

Fitz Jim voor Taylor
Bergwijn op de plek van Godts (neem aan dat die niet meer verder kon)
Rijkhoff voor Godts (dus in de spits)
Geaai gewoon die paar minuten laten staan. Dan had Vos voor Mansverk prima gekund.

Nee hoor, hij laat Taylor weer lekker 90 min lang verstoppertje spelen. Ondanks dat ik mijn twijfels over Fitz Jim heb, hij toont iig 100x meer inzet (zowel verdedigend als aanvallend) dan Taylor.


5 april 2024 om 13:05

Hou op zeg. Taylor was echt niet slecht, veel voorzetten eruit gehaald. 2 keypasses en daarmee Hlynsson een grote kans geboden. Prima in het positiespel. Ga lekker op iemand anders zeuren.

Wat heeft Ramaj gesnoven deze wedstrijd. Echt bizar vage dingen deed hij in deze wedstrijd. En dan bij die 1-1 wil die hem proberen te vangen in plaats van weg te stompen. Hele slechte wedstrijd van hem. En dan aanvoerder Bergwijn die weer niks laat zien. Gaaei het enige lichtpuntje vandaag met Godts.

Deze wedstrijd is doodgewisseld door van 't Schip. Was volledig onnodig dit puntverlies maar Ajax ging er bij iedere wissel op achteruit.

4 april 2024 om 23:02

Deze wedstrijd? De beste man wisselt elke wedstrijd dood helaas. Als je er een prijs voor kon winnen was die voor hem. Helaas geen prijzen voor ons dit jaar.....

4 april 2024 om 23:10

Dat klopt, maar hij heeft ondanks de meer als 100m die over de balk is gegooid ook niets om in te brengen. Als een degradatie kandidaat een overwinning over de streep wil trekken zetten ze er een verdediger van 1,90 bij om de voorzetten weg te koppen. Die speler heeft Ajax niet eens in de selectie.

5 april 2024 om 04:01

Hebben wij de zelfde wedstrijd gekeken?
GAE deed de gehele wedstrijd niet onder voor Ajax.

5 april 2024 om 08:25

Wat een grap zeg, meen je dit serieus?? Gaaei alleen al zet Bergwijn met een prachtige pass 2x voor de keeper, die het gewoon beide keren helemaal verprutst. GAE heeft geen enkele serieuze kans gecreëerd. Bij ESPN vonden ze het ook verrassend, en ook Bas Kuipers begon meteen over Lucky Go Ahead na de wedstrijd.

5 april 2024 om 09:08

@silverfront

Ajax had zeker vaker kunnen scoren, maar om het klopt natuurlijk ook niet dat GAE helemaal niets gecreëerd heeft. Ramaj had de eerste helft bijvoorbeeld nog een hele goede redding toen iemand behoorlijk vrij kon schieten.

Zeer terechte 1-1. Ramaj drama en dan nog 10 min mooi acteerwerk met zn verband om. Vind het sowieso een wildebras die veel onnodig risico neemt.

4 april 2024 om 22:57

Terecht? Echt helemaal niks terecht hieraan. Je geeft gewoon een 100 % overwinning weg.

4 april 2024 om 23:00

Nou ja, buiten die wonderschone goal, heeft Ajax ook weinig laten zien. Zeker de tweede helft ging gewoon gelijk op. Zonde van die blunder, maar heel onterecht is het voor GAE ook weer niet.

4 april 2024 om 23:14

Psv

Dat is dan ook exact ons probleem. We spelen de eerste helft dikke prima maar te weinig grote kansen waardoor je de tegenstander weer in leven laat.

Doodzonde want je hoeft echt geen punten te verliezen vandaag.

4 april 2024 om 23:35

GAE heeft dan op hun heurt ook weinig laten zien. Bergwijn mist een 100% kans, tahirovic een grote, Godts schiet op de paal. GAE is een aantal keer dreigend geweest maar kansen earen er voor hun ook niet. Ajax verdiende op basis van een aaridge eerste helft meer de winst. Daar koop je alleen weinig voor.

Man man man, 2 wedstrijden goed gekeept en hij denkt meteen de nieuwe Neuer te zijn. Al wedstrijden lang de grootste chaosmaker in het team.

4 april 2024 om 23:13

Nou dat vind ik niet. Zijn wedstrijden waar die ons echt op de been heeft gehouden.

Ramaj op veel punten best goed, maar ook veel te druistig, komt veel te vaak uit N goal, is ook wel een grabbelaar af en toe. Hm misschien toch niet zo goed als we(althans ik) dacht.Godst trouwens een echte vleugelspeler; mannetje passeren, en balletje voor geven/steekpass. Leuke talentvolle speler. Gaat volgend jaar(mits hij basisspeler wordt) een leuk aantal assists produceren gok ik zo

Ramaj hoe dom kun je zijn?? Stomp die bal gewoon weg.

4 april 2024 om 23:00

Wat dacht je van de invalbeurten van Vos en Forbs en zo'n Gooijer met een voorzet de tweede ring in op moment supreme. Zo weinig focus.

4 april 2024 om 23:01

Heeft niks met de blunder van Ramaj te maken

4 april 2024 om 23:03

Of gewoon te weinig kwaliteit.

4 april 2024 om 23:04

Nee maar ik bedoel, dit gelijkspel komt door meer dan alleen Ramaj. Na die wissels roep je het over jezelf af, met zulke zwakke invalbeurten, en doet Ramaj zoiets doms als kers op de taart.

4 april 2024 om 23:06

Forbs kan er gewoon echt geen reet van. Gooijer ook enorm slecht. Vos viel wel mee toch?

Maar hoe kun je nou met slechts 1-0 AjaxO21 erin zetten?

5 april 2024 om 00:04

Hmm ja Dnsdkr, ik vond Vos te zwak aan de bal. Verdedigend 1 goede actie met dat blok. Maar toen hij erin kwam, hielden we de bal niet meer vast en was het billenknijpen.

5 april 2024 om 07:01

Maar heeft dat met Vos te maken of met het feit dat er geen fatsoenlijke aanvaller meer in stond en we nul druk naar voren hadden?

5 april 2024 om 18:50

Dat is een terechte vraag. Rijkhoff viel niet goed in en Bergwijn had ik liever behouden op links ipv Forbs maar ja, achteraf.

Je bent ewoon de betere maar maakt het niet af grrr.
En dan dit weer

4 april 2024 om 23:06

Eerste helft wel. Maar 2e helft niet.

4 april 2024 om 23:07

Ja Mitch, maar als je de druk naar voren verliest doordat je iedere speler eruit haalt die voor dreiging zorgt, dan speel jij je tegenstander ook wel in de kaart. Bijzonder dat Schippie dat nog steeds niet door heeft.

Belasting betalen. De dood. En Ajax die een wedstrijd volkomen onnodig uit handen geeft. Als Ajax hier 27-0 voor had gestaan hadden ze alsnog 27 goals uit handen gegeven. De lijst met zooi die komende zomer de deur uit moet is echt oneindig lang. Hlynsson en Taylor, wat hebben ze in godsnaam gedaan op het veld vandaag? Bergwijn loopt met z'n ziel onder z'n arm en is geen spits. En dan eindig je de wedstrijd met Hato met een aanvoerdersband en Gooijer op rechtsback. Zelfs als je me zou vertellen dat dit selectiespelers van Top Oss waren zou ik je niet geloven. Niet. Om. Aan. Te. Zien!

Hoppaaa! Lekker gedaan weer van ons. Zondag nog even billenkoek en we staan weer met beide benen op de grond. Gaat dit seizoen ooit nog eindigen...?

4 april 2024 om 23:46

We staan weer met beide benen op de grond??? Dat staan we al even hoor? Of is dit de eerste wedstrijd die je ziet dit seizoen?

Voor het eerst dat iedereen leuk meevoetbalde (en er geen dissonanten waren) en dat gaat je keeper zo in de fout..

Ik vind het jammer voor Gaaei dat Ajax niet wint. Hij verdiende het.

Die Ramaj blijft een rare keeper. Daarvoor ook al bijna een gigablunder en nu dit.

4 april 2024 om 23:43

Ramaj deed misschien rare dingen, maar spelers als bijvoorbeeld Bergwijn, laten het ook echt afweten

Deze kun je volledig op de conto zetten van t schip!! Je geeft de controle helemaal weg door deze wissels. Je ziet het gewoon aankomen. Man wat ben ik blij als deze man weg is.

En terecht ook weer. Man man man en dan nog doen of er overtreding was begaan op hem ook. Nee heb het een beetje gehad met Ramaj ondanks dat hij uit zo verschrikkelijk goed was daar.

Op naar de play offs.

4 april 2024 om 23:09

Dan kan je beter 10e worden. Met die play offs duurt dit seizoen nog langer

4 april 2024 om 23:11

Sta je wel bovenaan in het rechter rijtje.

4 april 2024 om 23:32

Staan we toch nog ergens bovenaan 🥳

En opnieuw het verpesten in de laatste minuten, het is werkelijk onvoorstelbaar. Ik zie dit Ajax ook nog 6de worden en geen Europees voetbal halen. Om je voor kapot te schamen als club met de meeste financiële middelen.

Bizar hele top 7 verliest punten op psv na.
Niet vaak meegemaakt.

Gaaei speelde echt een 10. Verder was het weer grotendeels matig, zeker na de wissels van ons opperhoofd. Lekker achteruit gaan lopen en die 1-1 over je heen laten komen als een stelletje makke lammetjes. Er zit zo weinig focus, discipline, mentaliteit in dit team. Nou was het ook wel erg jong weer, maar kom op zeg.

Dit mag je Ramaj toch wel aanrekenen, zo een bal boks je weg in de drukte.
Hij neemt ongelofelijk veel risico in zn spel, hij mag even een pas op de plaats maken.

Bedankt Ramaj! Aan de bal was het deze wedstrijd 1 grote zenuwpees. Zorgde al voor 1 en al onrust achterin. En bekroont zijn optreden met deze onnozele blunder. Wat een graf niveau! Maar wel erg mooi voor Gaaei. Zo neem je sportieve revanche!

4 april 2024 om 23:08

Pure arrogantie van een matige keeper. Straalt echt van hem af. Ook als hij probeert mee te voetballen. Is ook bij elk opstootje achterin of discussie met de scheidsrechter betrokken.

Fout van Ramaj, maar was het geen hands van die jongen die mee sprong? De bal stuiterde op de grond en in een van de shots stuiterende bal omhoog, maar wordt door iets geblokt. Leek een hand.

Een beter ajax gezien vandaag, helaas kost een fout ze de 3 punten. Een hele goede Gaaei en godts gezien vandaag. Het leek ook daadwerkelijk ergens op! Voor Ramaj zonde dat hij een fout maakt. Een hele goede keeper waarbij soms een foutje voorkomt.... van 't Schip niet heel sterk met wissels. Gooijer komt wel echt heel veel tekort voor Ajax zeg jeetje.

Waneer hou Ramaj is op alles altijd mooi te willen doen? Hou het gewoon is simpel

Er wordt terecht naar Ramaj gewezen bij de tegengoal. Hij gaat ook als een blinde struisvogel naar die bal, maar waarom heeft niemand het over Hato? Die bal was helemaal niet hard en hij doet alsof er een meteoriet op hem afkomt? Hij heeft enorm veel potentie, maar hij lijkt bij sommige mensen een beetje onschendbaar. Terwijl Sutalo, als hij dit had gedaan, weer weg zou worden gezet als de miskoop van de eeuw.

Wat een drama. Buiten het doelpunt was Ajax gewoon bagger.

Spelen je veldspelers een keer redelijk voetbal, verkloot die keeper het.. vaak goede reddingen maar ook erg arrogant; de bal te lang bij zich houden en zorgen voor gevaarlijke situaties en op het laatste moment ziekenhuisballen spelen.
Daarentegen komen alle voorzetten van Gaaei panklaar in de 16 maar worden niet afgewerkt. Wat een armoede voorin zonder Brobbey/Akpom

Complimenten voor Gaaei. Weerbaarheid getoond en de beste op het veld. Fitz-Jim viel aardig in en Godts brengt op de vleugels eindelijk eens wat actie. En daarbij kunnen we het kopje lichtpuntjes afsluiten.

Deze hadden we moeten winnen met een nederlaag in de klassieker en vermoedelijk puntverlies tegen Twente in het vooruitzicht.

We krijgen echt klap op klap dit seizoen. Het is bijna niet te verteren. En dan zondag de klassieker met dit camping elftal….

Wat een drama coach is het toch, kom je 1-0 voor en meteen doe je niets meer maar alleen verdedigen. Heb je ook nog zo’n beroerde keeper die echt veel te lang wacht continue (had al eerder fout kunnen gaan), en dan gaat het uiteindelijk fout omdat hij uitkomt maar de bal niet heeft. Zo typisch voor dit seizoen na 1-0 voorkomen niets meer doen en dan het deksel op je neus krijgen.

En weer in blessure tijd

4 april 2024 om 23:11

Tot die tijd liep Ajax ook niet zo nadrukkelijk naar achteren, dus vergroot je richting einde van de wedstrijd ook de kans daarop. Dat is geen pech..

Zal John nu ook zo denigrerend zijn tegenover Stevie, na het missen van een paar opgelegde kansen uit onder meer voorzetten van, ja, wie ook weer??? En zal Ajax ook denigrerende opmerkingen maken over Johnny, na zijn fantastische wissels in de tweede helft??? Forbs, Rijkhof en Fitz-Jim. Gelukkig had je nog Kaplan en Gaaei. Maar toen Gaaei werd gewisseld viel toch nog de gelijkmaker, Klasse, Johnny!!!

Wat een wissel beleid heeft hoop toch niet om spelers te sparen want tegen Feyenoord en twente pakken jullie geen punt en ben je waarschijnlijk plek 5 kwijt

4 april 2024 om 23:08

Volendam zou ook geen punt pakken tegen Feyenoord.

Ramaj is een clown en Johnny is de opper clown. Het voetbal is niet om aan te gluren!

En dit is dus precies waarom ik nog niet overtuigd ben van Ramaj. Hij pakt af en toe enkele hele goede ballen, maar deze blunders kosten je gewoon punten, alweer. Beslissende fouten. Voor het bedrag wat hij gekost heeft is het prima, maar het is niet goed genoeg.

4 april 2024 om 23:14

Hij is eigenlijk ook nog veel te jong. 22 jaar is echt extreem jong voor een keeper. Misschien vind ik het daarom extra vervelend dat hij zoveel risico neemt. Ros gewoon die bal weg.

Van t Schip maakt er toch ook een steeds grotere puinzooi van. Ondanks veel geblesseerden moet het toch niet zo lastig zijn om de spelers ten minste op hun eigen positie te zetten. Het lijkt wel alsof hij gokt op een krankzinnige wissel welke goed uitpakt om vervolgens te roepen “dat hij wist dat dit in hem zat” of “dit is ook een kwaliteit van hem”. Fitz Jim op die positie zetten is bezopen met een linksbuiten en een spits op je bank waarmee je iedereen op z’n eigen positie kunt zetten. Vervolgens ook vd Boomen en Sutalo op het bankie laten en een paar jonge puppies voor de leeuwen gooien om zo’n voorsprong over de streep te trekken. Zet daar tenminste wat gelouterde spelers neer die beter weten wat er gevraagd wordt.

Van t Schip maakt er toch ook een steeds grotere puinzooi van. Ondanks veel geblesseerden moet het toch niet zo lastig zijn om de spelers ten minste op hun eigen positie te zetten. Het lijkt wel alsof hij gokt op een krankzinnige wissel welke goed uitpakt om vervolgens te roepen “dat hij wist dat dit in hem zat” of “dit is ook een kwaliteit van hem”. Fitz Jim op die positie zetten is bezopen met een linksbuiten en een spits op je bank waarmee je iedereen op z’n eigen positie kunt zetten. Vervolgens ook vd Boomen en Sutalo op het bankie laten en een paar jonge puppies voor de leeuwen gooien om zo’n voorsprong over de streep te trekken. Zet daar tenminste wat gelouterde spelers neer die beter weten wat er gevraagd wordt.

Na Feyenoord en Twente sta je wellicht 7e. Maken we een keer de playoffs mee. Zou het drama seizoen compleet maken.

Typisch.., de vierde plek was theoretisch nog haalbaar. Wat zou ik graag afstand nemen van al deze ellende maar je bent supporter of niet, en ik ben het. Man man man..

Iedereen is wel continue het hele seizoen tevreden met Ramaj en noemt hem de beste aankoop van Mislintat, het is toch wel stuitend hoeveel tegendoelpunten hij krijgt. Doe mij maar Rulli terug in goal. Gorter en Ramaj snel verkopen. Voor Gorter krijg je nog een mooi bedrag. Ja... Hij maakt reddingen, maar dat is niet wat een doelman goed maakt. De allerbelangrijkste taak van een doelman is kansen voorkomen: verdediging vertrouwen geven om het verdedigend en voetballend zo veilig mogelijk te houden. Een doelman is net een dokter of een brandweerman; voorkomen is beter dan genezen of blussen.

Klaar met Dramaj. Die kerel moet natuurlijk vanaf nu gewoon banken. De hele wedstrijd speelde hij vaak met ongelooflijk veel risico. Hij moet gewoon de nul houden en niet de clown uithangen.

Wat moet je zeggen na zo’n wedstrijd als deze. Gewoonweg slecht. Ik ben benieuwd of ze het volgend seizoen voor elkaar krijgen om een team te bouwen. Ik betwijfel het.

Puntverlies volledig op het conto van de staf. Een cruciale wedstrijd om plek 5 tegen een concurrent en Van 't Schip denkt de wedstrijd met een Jong Ajax-elftal te kunnen eindigen? Terwijl hij ook simpelweg Van den Boomen kon brengen ipv Vos en Sutalo voor Gooijer. Ja, ik weet dat Sutalo dit seizoen totaal niet functioneert, maar een Kroatisch international is normaal gesproken gewoon beter in staat om de wedstrijd over de streep te trekken dan een jeugdspeler. En ik geloof er geen sikkepit van dat dat vandaag anders zou zijn. En dan was de kans een stuk kleiner geweest dat de situatie waarin Ramaj blunderde überhaupt was ontstaan. Van 't Schip vergooit hoogstpersoonlijk een cruciale wedstrijd. Echt woestmakend!

Ik heb totaal geen vertrouwen in het scoutings apparaat. Henderson en Rijkhoff voegen echt helemaal niets toe, dus als we deze zomer van deze nieuwe technische mannen afhankelijk zijn houd ik mijn hart vast.

5 april 2024 om 13:08

Rijkhoff heeft al veel potentie laten zien in Jong. Hou eens op met dat afschrijven zo snel.

Van het Schip is een meer dan prima vent, maar als coach is het weinig hoor. Ja Ramaj maakt een blunder, maar je roept het over jezelf af.

De goal en het juichen, ja daar ging me hart even sneller van kloppen. Het is hem zo gegund. De energie die hij altijd gooit erin.

Denk dat iedereen wat kan leren van de selectie van di e jongen. Als iedereen de zelfde energie er in gooit. Speel je nooit gelijk. Buiten dat het een enorm slecht … seizoen is. Kan je dit sommige spelers wel kwalijk nemen.

5 april 2024 om 09:01

Dat was een heel mooi moment. Wellicht opent dit de ogen bij ajacieden, dat wij, Feyenoorders, in het verleden een 2e plaats vierden. Jaren waar we dramatisch presteerden, en de hele aansluiting kwijt waren geraakt. En hoe mooi is het dan, na veel krititiek, hard werken, je weer iets moois neerzet. Dat gebeurd nu ook met Gaaei, die niet heeft opgegeven en door is blijven knokken met dit mooie doelpunt als resultaat. Het zou mooi voor hem zijn als hij dit kan doorzetten.

Was inderdaad een grote fout. Net als de vele wissels.
De kans op een resultaat aanstaande zondag is nihil dus hadden beter deze wedstrijd vol voor de 3 punten moeten gaan en niet voortijdig beginnen met wisselen om krachten te sparen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren