Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind kraakt actie van speler Feyenoord: ‘Heel ongelukkig op dit niveau’

Laatste update:

Danny Blind is kritisch op Lutsharel Geertruida over diens handelen bij zijn eigen doelpunt dinsdagavond tegen Atlético Madrid. De Feyenoorder werkte ongelukkig de 0-1 tegen zijn eigen touwen, wat uiteindelijk een 1-3 nederlaag en uitschakeling in de Champions League inleidde. Daarnaast begrijpt Blind weinig van de keuze van trainer Arne Slot om de eerder succesvol gebleken 'Champions League-variant', met Ramiz Zerrouki erbij als extra middenvelder, te laten varen.

Feyenoord keek in de eigen Kuip al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan door het ongelukkige moment van Geertruida. De verdediger leek te schrikken van het half uitkomen van doelman Justin Bijlow, die moest toezien hoe de bal via Geertruida over zijn doellijn rolde. Atlético verdubbelde na rust de voorsprong via Mario Hermoso, waarna Mats Wieffer de spanning terugbracht. De Rotterdamse hoop op een resultaat vervloog echter al snel, daar Santiago Gimenez vlak daarna verantwoordelijk was voor het tweede Rotterdamse eigen doelpunt van de avond.

"Of er is iets geroepen door Bijlow, waardoor hij even van slag raakt...", doelt Blind op de actie van Geertruida bij het zien van de eigen goal van de verdediger. "Maar ik vind dat hem dat niet mag gebeuren. Hij moet hier gewoon nu, óf met zijn kop (wegwerken, red.), óf hij moet hem laten gaan. Hij moet weten dat er niemand meer in zijn rug zit, want hij komt vanuit die hoek." Geertruida verklaarde na afloop dat hij schrok van de aanwezigheid van Axel Witsel. "Ja... Ik vind dit er heel ongelukkig uitzien op dit niveau."

Slot verraste voor aanvang van het duel door Zerrouki niet op te stellen. De Algerijn stond in de Champions League doorgaans in de basis in de Champions League-variant van Slot, om zo meer controle op het middenveld te krijgen. Dinsdag koos de oefenmeester ervoor om niet Zerrouki, maar Yankuba Minteh op te stellen. Calvin Stengs kwam daardoor op zijn in de Eredivisie gebruikelijke nummer 10-positie terecht. Het relatief lichte middenveld van Feyenoord speelde de absolute uitblinker van de avond, Antoine Griezmann, in de kaart.

"In feite snapte ik zijn keuze niet", doelt Blind op het passeren van Zerrouki. "Hij is succesvol gebleken met de keuzes die hij hiervoor maakte in topwedstrijden. Met Zerrouki echt als verdedigende middenvelder en Wieffer daarnaast of schuin daarvoor en Timber als de pendelaar. Dan heb je Stengs op de vleugel en dan ben je wat minder kwetsbaar. Dan heb je drie echte middenvelders die kunnen lopen, pendelen en tackelen. En Stengs is bij uitstek toch een aanvaller die als middenvelder moet denken."

"Ik vind niet dat het gisteren daar aan lag, maar goed, daardoor was het middenveld toch ietsje minder ingesteld op Griezmann, die steeds tussen die linies inzakte." Presentator Wytse van der Goot vraagt zich af waarom Slot Zerrouki negentig minuten op de bank liet zitten. "Ze kwamen achter, dus dan moet je eigenlijk aanvallender gaan wisselen", antwoordt Blind.

"Maar dat hoeft niet altijd de oplossing te zijn. Je kan ook door Zerrouki ingebracht te hebben meer balans in je team krijgen en daardoor wat meer in de wedstrijd hebben kunnen komen. Dat zijn keuzes die je op dat moment maakt. En laten we eerlijk zijn, meestal maakte Slot de goede keuzes. Alleen nu pakte het verkeerd uit." Door de nederlaag komt Feyenoord na de winterstop uit in de Europa League, waarin het vorig seizoen nog tot de kwartfinale reikte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinds zijn basisplek in oranje lijkt hij in een dipje te zitten. Rouleert naar mijn idee ook veel van positie, dat lijkt me niet optimaal. Zit overigens een goede kop op en vol met talent dus die komt er wel weer.

29 november 2023 om 19:13

Ja, zijn vorm valt niet mee de laatste maanden. Gisteren ook helemaal de kluts kwijt na zijn foutje.
Niet verwacht bij hem, moet hier even doorheen

29 november 2023 om 19:58

Mwa, hij is wat minder, maar we zijn er ook wel goed in om niet zulke indrukwekkende spelers op te hypen. Je ziet het jaar in, jaar uit.

30 november 2023 om 09:29

Geertruida is toch wel gewoon een hele moderne complete centrale verdediger? Tikte echt een heel hoog niveau aan maar heeft nu dan ook een dipje. Ik vind hem niet een hype wat dat betreft.

30 november 2023 om 23:28

Hij is vrij compleet, maar z'n algemene niveau vind ik niet heel indrukwekkend of zo. Wel zit er natuurlijk potentie in en bij verdedigers kan het heel snel gaan tegenwoordig.

Hopelijk kijken mensen in dit geval verder als de naam Danny Blind. Hij heeft echt wel een beetje een punt. Geertruida van vorig seizoen was beter. Ik denk dat voor zijn ontwikkeling het beter was geweest als die wel naar Leipzig was gegaan. Hij heeft nog weinig te leren in de eredivisie. Desondanks komt hij er wel, Geertruida is een topper.

29 november 2023 om 19:30

Of toont dit dipje in zijn huidige vorm juist aan dat ie er goed aan gedaan heeft om nog even in Nederland te blijven? Als je zo binnenkomt bij Leipzig en je beland -ondanks je vrij forse aankoopsom- op het tweede plan omdat het allemaal even wat moeizamer gaat wordt je gelijk voor 'miskoop' uitgemaakt, dat zal het vertrouwen helemaal niet ten goede komen. Beter dat ie dit gewoon even doorkomt in zijn vertrouwde omgeving bij Feyenoord denk ik juist. Weinig te leren in de ED vind ik overdreven, zeker als je daarnaast ook nog CL (en na de winter EL) speelt.

29 november 2023 om 19:36

@sanderr

Helemaal met je eens. Geertruida had het bekende talentendipje nog niet gehad en is nu aan de beurt. Inderdaad veel liever hier, waar men vertrouwen in hem houdt, dan ergens anders.
Vind overigens wel dat hij in de ED uitgeleerd is, maar juist deze CL-campagne laat zien dat hij voor dat niveau nog constanter en scherper moet worden. Foutjes als gisteren en in de omschakeling tegen Lazio mogen gewoon echt niet in de CL, maar ook niet in de Bundesliga.

30 november 2023 om 11:00

Of hij zit gewoon in een vormdip net als het team?

Volgens mij zijn 50% van de wedstrijden of zelfs meer nog niet met dezelfde verdediging gespeeld.

Hancko is daarnaast ook veel minder dan vorig seizoen, idem voor Hartman. Wieffer ook.

En Timber is goed, maar nog niet van eht niveau Kokcu.

Misschien dat ik het gewoon anders zie hoor, maar Bijlow gaat ook niet vrijuit hier in mijn ogen. Als je keeper moet je die bal gewoon hebben en dan komt Geertruida niet eens in die situatie. Hoe Geertruida het ‘oplost’ is gewoon om te janken.

29 november 2023 om 19:11

Mwa Bijlow ziet niemand in de rug van Geertruida en dat de bal bij Geertruida landt, dan is er geen reden om in te grijpen en het risico te nemen dat ze vol tegen elkaar aanbotsen. (En weer geblesseerd te raken)
Geertruida lost het inderdaad volledig verkeerd op

29 november 2023 om 19:20

Geertruida springt naar achterom de bal te laten gaan en krijgt hem ongelukkig op zijn been. Pure pech, kan gebeuren. Spoelt verder prima dit seizoen.

29 november 2023 om 19:20

Bijlow zei gisteren dat hij op Witse anticipeerde en toen Witsel inhield hij ook inhield omdat hij de bal wilde laten lopen, ook omdat Geertruida niemand in zijn rug had en hij niet verwachtte dat Geertruida door zou stappen.

Gewoon knullig, neemt niet weg dat Geertruida best een mindere periode heeft momenteel. De steeds maar weer veranderende samenstelling achterin lijkt daar ook niet hij te helpen.

29 november 2023 om 20:00

mv010 - Dat was wel wat meer dan slechts ongelukkig. Dat kun je echt wel omschrijven als een grote fout. Hij anticipeert niet op de bal, maar op iets wat wel of niet kan gebeuren. Da's altijd een domme fout.

29 november 2023 om 20:00

Eens, bal valt in de vijf meter, als Bijlow moet heersen daar. Zonde dat hij met deze fout zijn vele goede reddingen te niet doet.

Slot lijkt zijn magie een beetje kwijt te zijn. Maakt vreemde keuzes en zijn wissels zijn onnavolgbaar. Na de wissels liep alles op een kluitje en zat er geen enkele lijn meer in het spel. Vorig jaar heeft hij het hele seizoen de flankspelers gerouleerd. Ook dit jaar lijkt hij maar geen keus te kunnen maken. Jahanbaks mag wieberen en ook Paxiou is niet meer dan een wissel. Snap niet dat hij keer op keer vertrouwen krijgt. Op basis van wat? Gewoon Stemgs op zijn sterkste plek rechtsbuiten zetten en Ivanusec op links. Met minteh en paxiou heb je dan prima invallers. Zo ingewikkeld is het niet.

29 november 2023 om 19:34

Dat jij het niet begrijpt, maakt het nog niet vreemd of onnavolgbaar.

Slot heeft meermaals aangegeven dat hij de vleugelspelers zoveel moet rouleren omdat in zijn speelstijl juist die spelers enorm hard moeten werken. Om ze dan ook nog aanvallend iets toe te laten voegen moet er dan gewoon gewisseld worden.

Verder wil je nu Stengs, die eindelijk weer is opgebloeid op 10, naar de vleugel verhuizen?

30 november 2023 om 09:16

Ik vind het zonde dat Alireza er niet meer echt aan te pas komt. Die Ivanusec heeft me nog niet echt kunnen bekoren, waar Jahanbaksh vaak voor wat reuring zorgt als ie invalt.

Luts zit er wat minder goed in de laatste weken, maar ik vond dit vooral ongelukkig. Het is wel dom, want de bal was gewoon rustig achter gegaan, maar goed.

Iemand mag Geertruida vooral uitleggen dat het niet verstandig is om tegen dit soort tegenstanders als een kip zonder kop naar voren te rennen, waardoor het achterin helemaal openligt. Aangezien de andere speler rechts voorin ook al een kip zonder kop was, had je helemaal een probleem.

Gelukkig had "slechtste oranje coach ooit" Blind zelf altijd hele logische opstellingen en wissels.

Omg.. de slechtste trainer ooit die nooit wat gezegd heeft over de vele blunders van zijn zijn zoon.

Maar gaat nu een beetje populair doen over andere.

29 november 2023 om 21:16

Die slechtste bondscoach ooit heeft in ieder geval meer bereikt dan jij…

29 november 2023 om 22:38

Omg is dat echt alles wat je kunt verzinnen. Er zijn wel meer mensen die meer dan mij bereikt hebben...

Sorry maar Bijlow moet die bal, die bijna in zijn achterzak valt, toch plukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren