Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind: ‘Ik had meer zelfvertrouwen moeten hebben, speelde niet best’

Laatste update:

Daley Blind heeft zich tot veler verrassing opgewerkt tot basisspeler van Oranje en Manchester United. De verdediger annex middenvelder werd in 2011 nog vaak uitgefloten door een deel van het publiek van Ajax en tijdens een wedstrijd tegen AZ werd er zelfs cynisch geapplaudisseerd toen Blind naar de kant werd gehaald. Hij erkent dat hij een moeilijke aanloop heeft gehad in zijn loopbaan.

/

“Ik zou de Blind van toen adviseren om meer zelfvertrouwen te hebben, want ik speelde zeker niet mijn beste wedstrijden. Na mijn debuut kende ik een terugval in mijn vorm. Ik pakte de draad later weer op en ging steeds beter en beter spelen. Nu zit ik bij Manchester United en kun je zeggen dat alles goed heeft uitgepakt en daar ben ik erg trots op”, zegt de 25-jarige Blind op de officiële website van the Mancunians.

De 29-voudig Oranje-international hoorde zes seizoenen bij de A-selectie van Ajax, won vier landstitels op rij en werd voor het seizoen 2013/14 verkozen tot Speler van het Jaar. Hij kwam in totaal tot 3 doelpunten en 8 assists in 143 wedstrijden en werd voor 17,5 miljoen euro verkocht aan het United van Louis van Gaal. In zijn debuutseizoen in Engeland kwam hij 29 keer in actie voor het rode voetbalbolwerk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 juli 2015 om 11:06

Over het algemeen pikken ze er bij PSV niet 1 speler uit. Maar ik moet erkennen dat ik en vele medesupporters zich bij Engelaar ook niet konden inhouden :-) Dat fluiten was dan wel meer gericht op Rutten die weigerde om die kerel uit de basis te halen. Een half jaar Engelaar in de basis werd me echt te veel.

Zal jammer genoeg komend seizoen maar weinig spelen... Of Shaw moet weer lang geblesseerd raken.

Ik denk dat we Blind niet moeten onderschatten. Hij zal zeker zijn wedstrijden spelen. Misschien minder dan vorig seizoen. Vergeet niet dat een PL seizoen lang duurt, dus jr hebt iedereen nodig. Met Blind komt het denk ik wel goed met speel minuten.

20 juli 2015 om 23:00

Blind is een erg nuttige speler, er raken vast mensen gebleseerd of moeten rust krijgen. Blind is sterk in de opbouw, blijft maar rennen en multi inzetbaar. Die gaat inderdaad gewoon genoeg minuten maken.

20 juli 2015 om 23:30

Dat is het inderdaad precies: een nuttige speler. En dan is het toch knap dat Ajax daar 17,5 miljoen voor beurt (minder knap dan die 17 m voor Babel, maar toch), terwijl Feyenoord voor een daadwerkelijke topper in wording als Clasie nog geen 15m weet te krijgen.

Hoe dan ook: Daley is geen kwaaie jongen, dus ik gun hem het beste.

20 juli 2015 om 23:44

Maar Blind speelde een erg goed WK ervoor. Gaf die ook nog is die prachtige pass op van Persie. Anders was die er voor 10/12 miljoen weg gegaan. (en Man U hoeft minder op de centjes te letten)

21 juli 2015 om 01:44

Het is meer dat LvG coach is geworden bij United, anders was hij nooit en dan ook nooit naar een club als United gegaan. Ik vind Blind maar een waterdrager en hij voegt niets toe en dat kan niet op het niveau van United.

21 juli 2015 om 07:02

@Leonov. Op basis waarvan schaal jij Clasie hoger in dan Blind? Ik denk dat ze beide bruikbare spelers kunnen zijn in de bpl. Echter zie ik geen van beide uitgroeien tot absolute toppers. Blind is daar te traag voor en Clasie simpelweg te klein imo.

21 juli 2015 om 10:28

Blind was speler van het jaar, werd kampioen met Ajax en speelde alle wedstrijden op het WK en levert 17,5 miljoen op. Clasie, heeft geen individuele prijs en werd 5e met Feyenoord en levert 15 miljoen op. Dan vind ik het toch slecht van Ajax of fantastisch van Feyenoord.

21 juli 2015 om 12:11

Blind had nog een kortlopend contract en Clasie een langlopend contract.

21 juli 2015 om 12:45

Blind nog 2 en Clasie 3

21 juli 2015 om 14:51

Je vergeet alleen dat Clasie een veel betere voetballer is. Qua inzicht en techniek zijn ze ongeveer even goed, maar Clasie is veel sneller en dynamischer. Dat zijn belangrijke attributen voor een verdedigende middenvelder: hij kan fel jagen. Daarnaast heeft hij een uitstekende passing en een gevarieerde range of passing. Dat wil zeggen dat hij zowel kort als lang beheerst en kan afwisselen. Blind kreeg een premium vanwege de mooie assist op Blind en het feit dat Van Gaal hem wilde zonder er hard voor te onderhandelen. Nogmaals: het is hem gegund.

20 juli 2015 om 23:09

De onbelangrijke wedstrijdjes of cup matchen ja, tegen de toppers zal hij de bank warmhouden... Tenzij Shaw geblesseerd raakt, middenveld is sws einde verhaal met Carrick als back-up voor hem..

Blind heeft gwn een uitstekende debuutseizoen gehad bij united, mensen die nu gaan zeiken van hij passt alleen breed en achteruit, onzin!
Voordat hij zijn eerste blesseure kreeg was hij gwn de man met de meeste ballen vooruit bij united.

Maar nu dat we morgan en bastian hebbem gehaald denk ik niet dat die basis gaat staan.

20 juli 2015 om 23:04

Vond hem helemaal op het eind erg belangrijk in het spel van United. Het begon bij hem, is een goed duo met Young en trio met Fellani erbij. Vanaf die kant en die spelers kwam het gevaar. Is sloom en tikt soms te vaak rond, maar dar was ook zijn taak. En dat slome maakt die goed met het feit dat hij gewoon een erg slimme voetballer is.

20 juli 2015 om 23:06

Hij speelde vooral sterk als linksback. Vond hem centraal echt tekort komen. Weinig kracht en snelheid. Verdedigend erg kwetsbaar.

20 juli 2015 om 23:06

Hoger is: Real, Barca en Bayern. Ik vind united al moeilijk genoeg voor hem.

Ik vind hem meer een speler voor een middenmotor in Engeland, hij kan wel voetballen , maar voor United vind hem echt te licht.

20 juli 2015 om 23:21

Hij was te goed voor Ajax. Kom dan niet lullen over middenmoters.

20 juli 2015 om 23:50

Haha wie zegt dat Blind te goed was voor Ajax? Het is geen Rijkaard of Berkamp, of een of andere grootheid uit het verleden. Hij kan best voetballen maar vind hem voor een Engelse middenmotor niet meer dan dat.

21 juli 2015 om 07:21

Wat kom je met grootheden uit het verleden. Blind was een van de beste van Ajax toen hij er speelde en dan kom jij gewoon nog een keer met een Engelse middenmotor. Nou goed dan laten we jouw mening maar lekker voor wat het is.

21 juli 2015 om 10:41

Hij zegt toch middenmotor in Engeland. Het is pijnlijk, maar die zijn niet slechter dan Ajax hoor.

21 juli 2015 om 11:09

Jawel broeder die zijn erg veel slechter dan Ajax, dat blijkt iedere keer dat we (nederlandse top) tegen ze spelen. Kijk hun prestaties in Europa er op na. Als er geen kick en rush wordt gespeeld kunnen Engelse teams niet mee in een wedstrijd.

Wat Blind zijn hele carrière zal achtervolgen is dat hij niks speciaals heeft. Het is een degelijke linksback en een degelijke CVM met een prima inzicht, maar thats it.

Aan de andere kant heeft die degelijkheid hem gebracht waar hij nu is, bij de een van de grootste clubs van de wereld. Juist omdat hij geen gekke dingen doet en altijd een 6/7 scoort. Dankzij zijn inzicht compenseert hij zijn gebrek aan snelheid en lengte.

Ik gun het Blind, want zijn mentale weerbaarheid is enorm. Zeker na de terugval bij Ajax en de lading kritiek die hij over zich heen kreeg, toch weer opstaan en zo'n transfer afdwingen. Dat is ontzettend knap.

Ik denk dat er nog rek in Blind zit, als hij fysiek nog wat wint en meer ervaring opdoet in de Premier League. Dan is het gewoon een zeer stabiele factor voor United en het Nederlandse elftal. Hij zal zeker niet altijd spelen, maar als hij speelt kan je op hem rekenen. En dat soort spelers zijn schaars.

20 juli 2015 om 23:23

Mee eens dat er rek in zit. Wat mij betreft is het bijzondere aan hem zijn intelligentie, leiderschapsvaardigheid en zijn crosspasses.

21 juli 2015 om 01:40

Blind is eigenlijk zelden gebruikt op de positie waar ik denk dat hij het beste tot zijn recht komt ; links centraal achterin en/of als vrije verdediger. Blind is geen mandekker, daarvoor komt hij snelheid tekort. Als back is hij niet krachtig genoeg, al heeft hij best goede wedstrijden gespeeld op links. Als controlerende middenvelder was hij bij Ajax erg goed, maar op die positie worden in Engeland andere kwaliteiten gevraagd. Blind is vooral een tactisch slimme speler die goed positie kiest en kan inschuiven van de defensie naar het middenveld. Hij heeft ook een goede inspeelpass, hoewel hij op het middenveld vaak te voorzichtig speelt. Als Blind centraal achterin speelt met een (of twee) fysiek sterke verdediger(s) naast hem, zie ik hem nog wel verrassen.

Nu Vlaar de komende maanden geblesseerd is, zou ik bij Oranje graag een centrum De Vrij / Blind zien. Clasie, Bazoer of De Jong kunnen dan centraal op het middenveld geposteerd worden, geflankeerd door een loper (bijvoorbeeld Klaassen of Wijnaldum) en een creatieve speler (bijvoorbeeld Sneijder of De Guzman)

21 juli 2015 om 10:33

Dan speel ik toch liever met Indi omdat hij een betere verdediger is. Blind gaat geen strijd aan. En Bazoer? Kom op man, die heeft niks laten zien om een basisplaats te hebben in oranje. Het wordt nog een klus voor hem om bij Ajax een basisplaats te hebben.

21 juli 2015 om 23:12

Het is misschien een kwestie van smaak, maar Martins Indi is een drama in de opbouw. Daarnaast is hij verdedigend niet heel veel sterker dan Blind. Hij heeft weliswaar zijn fysiek mee en hij is in de lucht een stuk beter, maar positioneel en qua tactisch vermogen is Blind een stuk verder. Bazoer is een talent. Het zou me niet verbazen als hij binnen nu en 2 jaar zijn debuut in Oranje maakt. Bij Ajax zal hij komend seizoen vrijwel zeker een basisplaats bemachtigen.

Te traag voor de top.Je ziet dat zijn handelingssnelheid gewoon te laag is voor de PL

20 juli 2015 om 23:51

En zo simpel is het maar net: Blind komt gewoon snelheid tekort. Zowel qua sprinten als qua handelen. Nuttige voetballer met een redelijk inzicht en een redelijke pass maar onder druk niet de vermogens om die kwaliteiten te combineren. Zal (bij een objectieve bondscoach) i.m.o. binnen no-time voorbijgestreefd worden door type spelers als Klaassen en Bazoer. Dat zijn namelijk moderne spelers, iets wat Blind niet is.

21 juli 2015 om 01:44

Blind moet gewoon een linie zakken, dan komt het gebrek aan de door jullie genoemde kwaliteiten (snelheid, duelkracht, handelingssnelheid) niet of minder snel naar voren. Op het middenveld zie ik ook liever Bazoer en Klaassen. Blind is tactisch erg goed, heeft spelinzicht en kan een wedstrijd lezen. In de opbouw is hij ook geweldig, al kiest hij op het middenveld te vaak voor een voorzichtige oplossing. Centraal achterin als vrije verdediger zou ik hem graag een aantal wedstrijden zien. Van Gaal heeft hem nu eindelijk de kans gegeven op die positie, dus wellicht zit het eraan te komen.

21 juli 2015 om 07:19

Want alle Cdm's zijn snelheidsduivels, he? En alle Cdm's hebben de voortzetting van Pirlo na een onderschepping.

Blind is heeft juist bovengemiddeld voetbalvermogen voor een Cdm. Kijk eens naar wat voor houthakkers er allemaal op die positie lopen. En na een onderschepping leverend die ook gelijk in hoor. Aan Blind heb je veel meer.

Snelheid is voor mensen die de diepte in hoeven en dat hoeven Cdm's gewoon niet.

Off topic: United speelt deze nacht toch om 5 uur?

20 juli 2015 om 23:44

Woensdag!

21 juli 2015 om 00:04

Oo oke bedankt

En toen schoot blind de winnende binnen in een finale - hij heeft een traditie na te leven .

21 juli 2015 om 00:24

Zit een kern van waarheid in, je vergeet wel dat hij bijna nooit balverlies lijdt, altijd aanspeelbaar is, het spel kan verleggen en een dienende speler is. Zulke spelers heb je nodig in je team en merk dat veel Engelse United supporters hem tot nu toe nog verkiezen boven Shaw, des ondanks ik ben er geen fan van en begrijp nog steeds niet dat hij speler van het jaar is geworden in NL en voor 17 miljoen is gekocht door United!

21 juli 2015 om 02:05

Blind hoort net voor de verdediging te spelen. Als je Blind opstelt moet je er wel voor zorgen dat er genoeg snelle mensen om hem heen staan. Op dit moment zou ik hem ook niet meer als linksback opstellen hoor.

Blind heeft namelijk wel ontzettend veel inzicht en tactisch vermogen en doet bijna altijd wel wat goeds met de bal. Net zoals zn pa. En laten we niet vergeten dat Daley al veel verder is op zijn leeftijd dan dat zijn vader was. Die speelde nog steeds bij Sparta. De Blindjes zijn als voetballers spelers die gewoon steeds beter worden. Ook Daley zal mits vrijgewaard van ernstige blessures steeds beter worden en op een hoog niveau kunnen blijven voetballen tot zijn 36e.

Sommige spelers die staan er meteen en ontwikkelen zich niet zo heel veel meer. Blind is er 1 die er niet gelijk staat maar gaanderweg steeds blijft ontwikkelen totdat zijn lichaam ermee ophoudt.

21 juli 2015 om 23:15

@ansjo : Goed verwoord. Blind moet het inderdaad vooral van zijn tactisch inzicht hebben. Daarnaast is hij degelijk en mentaal ijzersterk. Hij is niet de snelste of de beste in de duels, maar dat was Danny ook niet. Toch altijd een belangrijke pion geweest.

We hebben echt een luxe middenveld
2 seizoenen terug moesten we met giggs cleverly en jones spelen haha.

Ik weet niet of het goed gaat uitpakken maar ik wil wel een linie zien van darmian, carrick,otamendi en shaw.
Daarvoor een driemans middenveld vam morgan, bastian en dimaria.

Deze man heeft zich bij Ajax keihard teruggeknokt en met als eindresultaat een transfer naar Man United. Klasse Daley. Ja fans bij Ajax fluiten hem uit als ie slecht speelt, maar kreeg ook alle lof toen die goed speelde. Zijn maar extreem weinig voetballers hetzelfde zien doen.

Ik vond destijds niet terecht dat hij werd uitgefloten. Ik vind wel dat je spelers mag uitfluiten. Helaas is dat bij Ajax de enige manier om de Boer erop te wijzen dat spelers niet voldoen zoals Sigthorson en Boilesen.

21 juli 2015 om 23:17

Uitfluiten zal de prestaties van een speler niet ten goede komen. Toch vind ik dat supporters best (niet te snel natuurlijk) hun ongenoegen op deze wijze mogen uiten. Blind heeft zich prima herpakt. Een Boilesen moet natuurlijk te allen tijde uitgefloten worden. Anders komt de boodschap bij Nicolai en zijn trainer Frank niet aan ben ik bang.

22 juli 2015 om 01:31

Ja ik vind dat er een grens is met wel fluiten of niet. Soms zit ik te kijken en denk ik waarom fluiten ze nou? Snappen de supporters het spelletje wel? En soms denk ik ja het is ook niet meer dan terecht dat die slapjanus in kwestie wordt uitgefloten. Laat maar voelen dat dat niet wordt gepikt.

Gaat het hier nog steeds over? Dit is ongeveer het 50ste artikel wat hier aan wordt besteed. We get it, Blind heeft een moeilijke periode gekend die gevoed werd door slecht spel en een aantal malloten. Daarna heeft hij zich herpakt en is uitgegroeid tot een dragende speler. Met dat spel heeft hij een transfer naar United verdiend. Vat ik het zo goed samen?

Blind is een hele goede speler. Wordt onderschat. Het is geen sierlijke voetballer, maar een verdomd nuttige!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren