Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind blinkt uit bij Ajax: ‘Maar je moet altijd kritisch zijn’

Laatste update:

Daley Blind speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd voor Ajax en werd verkozen tot man van de wedstrijd. De verdediger erkende na afloop voor de camera van Voetbal Inside dat het ‘goed gaat’ en dat hij zich ook ‘goed voelt’.

“Ik ben fitter aan het worden en met veel wedstrijden gaat dat nog sneller. Ik zit lekker in mijn vel, al moet je altijd kritisch zijn. Ik kijk per wedstrijd en dan moet je zorgen dat je een goede wedstrijd op de mat legt”, aldus Blind na afloop van het met 2-0 gewonnen duel met Willem II.

Ajax leek op weg naar een monsterscore na doelpunten van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong, maar stapte uiteindelijk met een bescheiden overwinning van het veld. Het afwerken is ‘een punt van aandacht’, aldus Blind: “Je werkt eraan en hebt het erover.”

“Maar je moet vooral zorgen dat je de wedstrijden blijft winnen. Eerst voor komen en daarna kijken of je het kunt uitbreiden. Dat is een punt van aandacht”, besloot de linkspoot. Blind won overigens veertien van de zestien duels die hij aanging tegen Willem II. Als basisspeler van Ajax won hij nog nooit eerder zoveel duels in een competitieduel.

Vond jij Daley Blind de beste van het veld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch dat Blind zo’n wedstijd met zoveel passie en concentratie speelt. Tuurlijk is het Willem II en geen topploeg, maar mede door deze spelopvatting heeft Willem II in de gehele wedstijd letterlijk 0 schoten tussen de palen. Dat is een knappe teamprestatie waar Blind een belangrijke rol in speelde!
Blij dat hij terug is

4 november 2018 om 11:33

Blind is na Ziyech de belangrijkste ajacied dit seizoen. Natuurlijk hebben spelers als Ziyech, De Jong, De Ligt meer klasse, maar qua vormgeven aan het team is Blind met Ziyech echt bepalend. Dat mag natuurlijk ook met zijn ervaring, maar hij zet het prima neer. Inderdaad een belangrijke rol in de teamprestatie. Ik zie hem het liefst centraal op CVM met Frenkie, maar tegen mindere ploegen kan hij op meer plekken.

4 november 2018 om 12:22

Gast, kom op! Die Blind is echt een net-niet voetballer. Zodra het niveau van de tegenstander een beetje hoger wordt, is hij telkens degene die juist de foutjes maakt.

4 november 2018 om 12:29

Ach hou toch op man. Blind is dit seizoen enorm belangrijk voor ajax, ook Europees behoord hij gewoon tot de betere ajacieden.

Alleen bij het Nederlands elftal had hij ff een aantal waardeloze wedstrijden..

4 november 2018 om 12:57

Maar laatste keren in oranje ook prima en zelfs aanvoerder!

Speelde gisteren een prima wedstrijd en was de beste aan de kant van Ajax. Zat overal tussen en hield Sol uit de wedstrijd.

Ik heb de wedstrijd niet gezien dus kan niet oordelen, maar ik vind Blind altijd zo anoniem en risicoloos, zo weinigzeggend. Scoort altijd een zesje of een zeven en zelden lager. Maar hij scoort ook zelden een acht of hoger. Is ook een kwaliteit maar ik zie graag wat meer van hem.

4 november 2018 om 10:17

Dan moet je vaker gaan kijken dan kun je beoordelen. Risicoloos en anoniem... dat komt omdat Blind zeer slim is en gaat nooit onnodig de duels in.

Botteghin bijvoorbeeld blinkt meer uit omdat hij vaak zijn handen en voeten nodig heeft om zijn tegenstanders tegen te houden, daardoor word er meer voor gefloten dan zie je het gezicht van Botteghin op tv.

4 november 2018 om 11:38

Blind scoort juist vrij vaak een acht of zelfs negen. Bayern, AZ, gisteren, om maar wat te noemen. Volgende keer als je kijkt moet je eens gaan opletten hoe veel ballen hij verovert. Blind is persoonlijk mijn favoriete ajacied met Ziyech, dus ik let vaak op hem. Dan is het zo opvallend hoeveel ballen hij verovert, hoe weinig hij er verliest, en hoe vaak hij toch nog (op het juiste moment) risico in zijn passing naar voren legt. Het is niet een Neres De Jong of Ziyech die met flitsend voetbal opvallen, maar wel een zekerheidje in je team die ook nog eens de spelers om hem heen neerzet. Niet voor niets aanvoerder opeens bij oranje ook.

Woensdag tegen Benfica , dan zullen we zien hoe goed het is. Het is voor Benfica echt zaak om deze wedstrijd te winnen, die zullen alles in de strijd gooien. Het zal voor menig Ajax speler een test zijn.
Speciaal voor deze wedstrijden moet je kunnen bouwen op spelers als Blind, Tadic, Ziyech, Schone en de Ligt.

4 november 2018 om 10:25

Vorige wedstrijd moesten vooral de 2 jonkies het doen. De Ligt en De Jong, voornamelijk Schone en Blind (ook al was die de tweede helft wel beter) lieten het toen qua tempo afweten. Maar bij Blind zie je dat hij ritme aan het krijgen is en verbeterd, goed om te zien dat hij steeds meer de sterkhouder wordt die met dat idee ook is aangekocht.

4 november 2018 om 11:39

Hij is die sterkhouder al geweest in meerdere wedstrijden. Maar ben met je eens dat hij nu beter speelt dan de eerste paar wedstrijden, toen was het minder goed. Ondertussen is het pure klasse wat Blind elke wedstrijd laat zien.

4 november 2018 om 12:08

Het gaat er nu ook over dat als Benfica ziet dat ze het niet op een voetballende manier kunnen winnen ze ook truken gaan uithalen en zo. Dan komen de mannen met ervaring van pas.

4 november 2018 om 11:25

Schone??

4 november 2018 om 11:40

Nouja, qua ervaring en rust aan de bal wel. Vind hem minder onder druk en soms wat te trage handelingssnelheid. Dus snap je vraagtekens. Maar wel een speler die in dit soort wedstrijden iets kan brengen.

4 november 2018 om 12:36

Ik denk dat het vooral van de Jong moet komen. Daarnaast natuurlijk belangrijk hoe de cv's zich houden

4 november 2018 om 15:43

Kijk voetballen kunnen ze bij Ajax. De vraag is hoe ze zich houden als er wat harder en feller door de tegenstander wordt gereageerd. Als de tegenstander ze probeerd uit de tent te lokken door te provoceren, of door geniepige overtredingen. Dat kan woensdag wel eens aan de order komen.

Man van de wedstrijd? Hij had geen tegenstander en Willem 2 had alleen Sol diep staan. Hij hoefde niemand te dekken en kon zich volledig op balbezit concentreren.
Een overschatte 1 tempo voetballer die als eerste door de mand valt als de tegenstanders beter worden.
We hebben tegen PSV gezien hoe zwaar hij door de mand valt als hij tegenover diepgaande aanvallers komt te staan en hij beweging moet afstoppen.

4 november 2018 om 10:51

Dat je je hier nog durft te melden zeg met zulke arrogante uitspraken na de uitschakeling tegen rkc en het matige spel van gisteren. Tegen 10 man met moeite 1 goaltje kunnen maken. Puntverlies van Psv komt steeds dichterbij. Ze spelen met poep in hun broek

4 november 2018 om 11:05

@jeroen
Dit artikel gaat over Blind. PSV had inderdaad meer moeite met 10 man van Vitesse dan 11 man van Ajax.
Blind kan niet verdedigen. Hij werd er aan alle kanten voorbij gelopen tegen PSV.
Gisteren speelde de Ajax verdediging tegen 1 spits en prompt was Blind de man van de wedstrijd. Dat zegt eigenlijk voldoende. Tegen een 'normale' tegenstander is hij de eerste die door de mand valt met al zijn beperkingen.

4 november 2018 om 11:06

@Jeroen.. bonbannare heeft gewoon gelijk.

Wat die je zielig man...
Blind is toch waardeloos man... hou eens op met zeggen dat hij waardevol is en rust g33ft in t spel...

Hij durft gewoon geen duwels aan te gaan en als die dat doet verliest hij ze heel vaak... hahahaha gewoon 18 miljoen...
En daar mag hij gewoon voor pasje breed en pasje achteruit voor doen.... heerlijk man..
Wat heeft hij t goed man.

4 november 2018 om 11:17

Speelt toch ook in Jouw oranje, of niet dan? En jullie aankoop van 11.5 (correct me if im wrong) dan? Wonderkind Romero hebben we nog helemaal niet gezien

4 november 2018 om 11:24

Ben je voor Ajax of niet? Dat vind ik in een discussie als deze wel belangrijk. Ik vermoed van niet dus dat je maar een beetje mee lult. Vorige wedsgrijd van de 85 passes 84 aangekomen. Gisteren ontzettend goed en wint ook veel kopduels. Jij denkt dat het makkelijk is om iemand te vinden die crijwel alles goed doet en nauwelijks fouten maakt? Die jonge jongens en Onana geven aan dat het geweldig is met Blind te werken. Volgens mij geeft het aantal tegengoals ook wel iets aan. Tuurlijk mag je een andere mening hebben maar ik heb het idee bij jou dat je het bewust niet wil zien. Ik ben iig blij met Blind. Gisteren weer de beste!

4 november 2018 om 11:27

Jou blind haat is gewoon zielig bombanara. Ik heb je na de zeperd tegen rkc nirt gezien op het forum. Je schaamde je natuurlijk kapot. En terecht! Blind hoort wekelijks bij de beste spelers maar jij ziet dat niet want jij bent te beperkt om dat te kunnen zien. Dat blijkt wel weer.

4 november 2018 om 11:47

Jeroen,

Ik heb niks tegen of met Ajax. Ook niet met Psv.
Maar ik vind Blind ook geen goede verdediger. Hij is ongelofelijk langzaam en zijn andere verdedigende kwaliteiten zijn ook niet geweldig. Dat je PSV erbij haalt omdat iemand kritiek heeft op Blind klonk een beetje triest eigenlijk.

4 november 2018 om 12:13

Dit is een topic over blind. Laat iemand zich dan vooral uitspreken. Als dat niet dezelfde mening is die jij bent toegedaan, dan kan je dat toch even mooi met argumenten weerleggen? Blind zou puur op transferprijs al de meest waardevolle speler van de eredivisie moeten zijn. Dat brengt hij mijns inziens (nog) niet. Hij zal zich dus naar mijn mening nog mogen verbeteren, maar als de Ajacieden er nu al tevreden mee zijn, dan vind ik dat ook prima.

4 november 2018 om 12:36

@barqa lees je wel terug wat je typt? Blind speelt uitstekend en is een van de beste spelers in de eredivisie.
Je hoeft geen fan van hem te zijn. Je kan zeggen dat je de voorkeur hebt voor een speler die sneller is en tactisch minder ipv blind die tactisch heel sterk is maar iets minder snel. Kan allemaal. Maar als je ook maar een beetje objectief bent dan zou je erkennen dat blind uitstekend speelt.
Dus door te gaan roeptoeteren dat blind zo waardeloos is omdat jij en bombenara een hekel hebben aan/ jaloers zijn op blind en ajax, dat is jullie probleem, maar blijf dan weg van een forum als deze.

4 november 2018 om 12:37

@bomanera:

En voor de zoveelste keer kom je in een ajax topic ff bashen. Misschien tijd voor wat therapie ?

Gisteren ook al een keer op je gereageerd over Blind: als hij er werkelijk niets van kan, waarom is hij dan een vaste waarde in Oranje ? Of wil jij pretenderen dat de bondscoach er minder van snapt dan jij ?

In de wedstrijd tegen PSV heeft Blind in een aangepaste verdediging gestaan en het bij lange na niet zo slecht gedaan als jij denkt. Misschien wordt het tijd om je te focussen op psv topics, ipv het baasje proberen uit te hangen..

4 november 2018 om 14:52

Je hebt gelijk Torres, maar als je in discussie gaat met bombanera99 maakt dat denk wel uit. bombanera99 kan het namelijk niet laten om in elk topic over Ajax negatief te zijn. Het begint vervelend te worden. Ik kan best begrijpen dat daarom mede-leden hierop in gaan.

4 november 2018 om 10:53

Psv uit was een incident die mede door een tactische beslissing van Ten Hag is gekomen. Frenkie cv en geen de Ligt, dan gaat het mis zoals we zagen. Incidenten zijn er altijd een daar maak ik me weinig zorgen over. Tot over een paar maanden in de ArenA

4 november 2018 om 11:03

In oranje maakte hij ook veel foutjes in verdedigend opzichte hoor. Het is waar dat Blind verdedigend vaak in de problemen komt, maar gisteren vond ik hem heel stabiel. In mijn ogen in Blind verdedigend de zwakste schakel, maar gisteren terecht motm in mijn ogen.

4 november 2018 om 11:04

De ligt kon toen helemaal niet spelen omdat die geblesseerd was.. dat De Jong geen cv is ben ik wel met je eens.

4 november 2018 om 11:09

@Afca 024
Ook met de Ligt verloor Ajax in Eindhoven met 3-0 in april.
Dat had helemaal niets te maken met de afwezigheid van de Ligt. Ajax had geen enkele kans bij elkaar gespeeld en dat was met de Ligt niet anders. Geen kansen creeeren maar wel constant dynamische aanvallers van PSV met veel diepgang moeten afstoppen. Alsof het wedstrijdbeeld anders zou zijn met de Ligt met een Ajax zonder diepgang wat simpel te verdedigen is.

4 november 2018 om 11:15

Ik zeg EN EN, plus dat het een incident was voor dit seizoen. Afijn, waar zoek je naar? Want in Amsterdam kregen jullie volgens mij ook op zelfde wijze op jullie broek. Daarnaast is blind gewoon erg belangrijk.

4 november 2018 om 11:48

Ja man overschat jochie die de Ligt eigenlijk die kan er helemaal niks van! Als ik jou reactie zo lees heb ik het gevoel dat de uitslag zelfs hoger was geweest in Eindhoven met de Ligt erbij. Het lijkt mij een stuk aannemelijker dat het dan geen 3-0 was geworden maja dat zullen we helaas nooit weten. Misschien krijgen we dat in de Jc Arena nog te zien. Ajax creëert elke wedstrijd genoeg kansen alleen die wedstrijd tegen Psv vielen er wel meer door de mand. Buiten dat was Psv gewoon beter en de terechte winnaar wat helemaal niet gek is in Eindhoven. Dat kan gewoon als je gewaagd bent aan elkaar toch?

4 november 2018 om 12:38

@jeroen
Dit gaat niet over de Ligt maar dat de Ligt als excuus wordt gebruikt voor de nederlaag.
Ook met de Ligt had je niet gewonnen. Veel Ajax supporters weigeren de zwakke punten van het elftal onder ogen te willen zien. De grootste zwakte is het gebrek aan diepgang omdat er middenvelders in de aanval en verdediging spelen die allemaal in de bal komen wat simpel te verdedigen is. Dat was het probleem in Eindhoven.
Als je aanvallend onmachtig bent dan is het wachten op een tegentreffer. Zeker wanneer je tegen een team speelt met veel meer snelheid, dynamiek en loopvermogen in de diepte.
Daarom vind ik het altijd zo vals als men zegt dat Ajax het best voetballende elftal van Nederland is. Vind je het gek?
Dat komt omdat je met balvaste middenvelders op de vleugels speelt zonder diepgang en met middenvelders in de verdediging voor balbezit en controle.
Niet genoeg lef om echte aanvallende vleugelspelers op de flanken te zetten die minder balvast zijn maar dat compenseren door snelheid en dribbels.
PSV kiest daar wel voor en speelt met 3 echte aanvallers en dus met meer mensen voor de bal.
Dat gaat ten koste van controle maar het levert meer doelpunten op.

4 november 2018 om 14:48

Leuk smoesje telkens. Tactische fout van ten hag. Volgens mij ben je vergeten dat Ajax nul kansen heeft gehad in Eindhoven en compleet weg zijn gespeeld. Een club als Ajax hoort kansen te creëren, iedere wedstrijd. Dan maakt het niet uit of je een speler mist of de opstelling anders staat. Het is geen incident het is structureel tegen psv. Kan inderdaad niet wachten tot de wedstrijd in de arena.

4 november 2018 om 13:36

Jammer dat Blind bij een aantal Nederlanders helemaal niets meer goed kan doen. Speelt hij een mindere wedstrijd wordt hij helemaal afgebrand, speelt hij goed dan wordt alles gebagatelliseerd. Jammer dat we in Nederland niet wat meer waardering op kunnen brengen voor onze voetballers. Daley is een goede voetballer die altizjd correct en fair is, en zich zelf naar het eerste van Ajax, Man Utd en het Nederlands elftal heeft geknokt. Iets meer respect is wel op zijn plaats

4 november 2018 om 14:01

@vesta
Blind is het symbool van het verval van het NLse voetballers. Iedereen heeft moeten aanzien hoe hij 6 keer aanvoerder is geweest van het NLs elftal. Dat is ongelooflijk voor iemand die totaal geen leiderskwaliteiten heeft en die eigenlijk ook niet in het NLs elftal hoort met zijn opeenstapeling van fouten.
Blind staat symbool voor balbezit en balcontrole. Geen lef, geen tempo.

4 november 2018 om 16:40

En toch blijft hij opgeroepen worden en blijft Koeman erin geloven... Goh, wie zou er nu meer verstand van voetbal hebben, Koeman en zijn staf of jij ?

Ben normaal totaal geen fan van de verdediger Blind, maar hij speelde gisteren heel gedisciplineerd. Stond heel goed opgesteld en kwam verdedigend niet in de problemen. Ondanks dat het een makkelijke tegenstander was vond ik hem verdedigend dit keer niet kwetsbaar. En voetballend is hij altijd wel een voldoende.

4 november 2018 om 11:42

Verdediger blind is bijna altijd goed. Alleen niet tegen psv toen hij naast een medemiddenvelder stond. Dat was dom van Ten Hag, maar die wedstrijd was De Jong (met Onana) en niet Blind schuldig aan het verlies.

Met afstand de MotM. De rest vooral slordig. En te vaak willen ze eindeloos combineren. Ik zou graag meer diepgang en beter vleugelspel willen zien. Ajax heeft echt verzuimd om met grote cijfers te winnen, net als vorige week. Het is te lief allemaal !!

Speelt de laatste tijd gewoon goed. Ajax heeft weer de nul gehouden en gisteren kwam dat meestal omdat Daley er telkens goed tussen zat. Hopelijk kan hij revanche blijven nemen op mensen die hier echt kinderlijk lopen te provoceren.

Ik zie het als een dik compliment dat Blind afgezeken wordt door veelal niet Ajacieden. Dat gebeurd namelijk altijd als spelers van Ajax het goed doen. Waarschijnlijk hopen ze hem zo in de put te kunnem praten zodat hij ook fouten gaat maken maar helaas voor ze doet hij dat maar niet en wordt hij alleen maar beter! Het mooiste is dat ze over zijn voetballende kwaliteiten al helemaal niks kunnen zeggen daarom maar lekker huilen over de transfersom. Ook daar heeft verder niemamd problemen mee behalve de mensen die niet voor Ajax zijn. Mooi man!

4 november 2018 om 11:56

Blind in de put praten? Want Daley leest alle reacties van voetbalzone en alle andere internetsites?
Hoezo kunnen wij niet-Ajacieden niets over zijn voetballende kwaliteiten zeggen? We kunnen hem toch aan het werk zien en daar onze mening op baseren?
Mijn mening is dat hij verdedigend zwaar tekort komt voor Oranje. Misschien als middenvelder maar daar houdt het voor mij ook echt op. En dat baseer ik op wat ik gezien heb in Oranje de afgelopen jaren.

4 november 2018 om 12:15

Niet letterlijk maar zijn prestaties omlaag praten ja. Het feit dat je Oranje erbij haalt zegt misschien wel genoeg. Volg je hem bij Ajax ook want daar doet hij het toch prima in de verdediging.

4 november 2018 om 12:22

Blind wordt met name op de korrel genomen omdat hij het in oranje regelmatig heeft laten afweten. Zoals ik hierboven al meldde is het een prima speler, maar als ik Ajacied was geweest, had ik meer van hem verlangd dan ‘prima’ speler, die tegen Willem II MOTM is. Zeker als je naar de transferprijs kijkt en ziet wat je met dat geld nog meer kan halen. Als ik als PSV supporter objectief naar de selectie van Ajax kijk, zie ik een aantal geweldige spelers en een aantal prima spelers die daar een niveau onder zitten. Blind zit naar mijn mening niet bij de besten, maar is uiteraard wel waardevol voor de selectie. Het probleem in de discussies lijkt eerder te liggen aan Ajacieden die niet kritisch naar de eigen selectieleden kunnen kijken.

Blind is onderschat door velen bij deze forum maar hij is meer lijk Kuyt bij Feyenoord, een bepalend en stile kracht van Ajax dit jaar, deze man is zo slim en voetballen met intelligentie en pas precies met overvloed talenten die nu rondlopen bij Ajax... De echte kracht van Ajax zijn Blind, Schone en Ziyech

Er is teveel voor hem betaald maar toch ben ik erg blij dat hij voor Ajax speelt. Heeft veel ervaring, is een leider, kan op meerdere posities spelen, heeft geen aanpassingsperiode nodig gehad, komt steeds beter in vorm, kan de jonkies wat bijleren, motiveert het team. Liever iets teveel betalen dus maar wel een zeer belangrijke speler daarmee binnenhalen. Goed beleid!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren