Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessurespook treft Arsenal opnieuw: 'Hoe lang wordt het nog ontkend?'

Laatste update:

De toch al uitdijende blessurelijst van Arsenal is afgelopen zondag weer iets verder gegroeid. Arsène Wenger zag Laurent Koscielny en Alexis Sánchez geblesseerd uitvallen in het treffen met Norwich City (1-1), terwijl ook Santi Cazorla niet ongeschonden uit de strijd kwam. De cijfers beginnen dramatische te worden: in november kwamen er meer geblesseerden bij dan dat er punten gepakt werden.

/

Het trio voegt zich bij Francis Coquelin, Theo Walcott, Danny Welbeck, Jack Wilshere, Mikel Arteta en Tomás Rosicky, die vóór afgelopen weekend al in de ziekenboeg zaten. Opta becijferde al dat Arsenal onder het bewind van Wenger verreweg de minste punten pakt in november: gemiddeld 1,59 per wedstrijd. Een groot verschil met maart, waarin the Gunners gemiddeld 2,22 punten per duel bij elkaar voetballen.

Dat valt niet los te zien van het hoge aantal blessures, die volgens inspanningsfysioloog Raymond Verheijen te wijten zijn aan het trainingsregime van Wenger en zijn staf. “Het is al jaren een plezier om naar Arsenal te kijken. Met de beste elf spelers op het veld is het ontegenzeggelijk een titelkandidaat. Maar dat is bijna nooit het geval”, claimt de Nederlander op zijn Twitteraccount.

/

“Alle 23 spelers van het eerste elftal zijn in 2015 minimaal één keer geblesseerd geweest, behoudens Joel Campbell”, vervolgt hij. “En nog steeds wordt er ontkend dat er iets gaande is. Het probleem is dat veel mensen in het voetbal het grote plaatje niet zien. Het enige dat telt is het resultaat in de laatste wedstrijd en de volgende wedstrijd.” Verheijen somt vervolgens een lijst met bewijs op, waaruit blijkt dat Arsenal rond de herfst steevast wordt getroffen door blessureleed.

“Hoe vaak moet dit patroon zich nog herhalen?”, vraagt hij zich af. “Hoeveel crises zijn er nog nodig voordat fans en media zeggen: genoeg is genoeg? Voetbalcoaches zijn verantwoordelijke voor een incorrecte planning van hun trainingen, het opbouwen van vermoeidheid en de daaropvolgende blessureproblemen”, besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb echt met verbazing zitten kijken, al een aantal weken, dat Sanchez elke wedstijd maar speelt. Dat kon gewoon niet goed gaan. Wenger heeft een aantal weken gelezen nog gezegd dat Sanchez oververmoeid aan het raken is, maar hij stelt hem wel elke keer weer op.

Wat mij betreft gewoon eigen schuld van Wenger, hoe lullig het ook is.

Daarnaast is het het zoveelste jaar dat dit gebeurt bij Arsenal, echt geen toeval meer.

30 november 2015 om 16:06

Tja hij had niet echt andere opties. Alle andere vleugelspelers waren tegelijk geblesseerd, dus wie moest hij opstellen?

30 november 2015 om 16:27

Geen idee, iemand uit de jeugd? Liever een keer een jeugdspeler opstellen zodat Sanchez zijn rust kan pakken dan dat je dadelijk met het probleem zit dat je sterspeler langdurig geblesseerd is.

1 december 2015 om 05:55

Dat is achteraf makkelijk praten. Mochten ze verliezen dan vraagt iedereen zich af waarom Sanchez niet opgesteld werd. De mensen die 150€ voor een kaartje betalen komen om Sanchez te zien voetballen en zo zijn er nog wel wat redenen.

Wenger wenger wenger zo lang ervaring en alsnog kinderlijke fouten maken en dat nog terwijl je zovaak gewaarschuwd word. Dit is de manier waarop je je spelers carrière kan verpesten. Wenger out. Het is leuk dat je een gezonde heb. Liever een arsenal wat een schulden en meedoen om de titel cl en beker dan steeds als een baksteen vallen.

30 november 2015 om 15:15

Dat vind ik niet. Vind het toch leuker als clubs gezond zijn ipv torenhoge schulden hebben. Wanneer een club schulden heeft kan het ook zomaar afgelopen zijn.

30 november 2015 om 15:17

Schulden zijn niet erg als je ze kunt afbetalen.

30 november 2015 om 15:28

Maar je hoort eigelijk gewoon geen schulden te hebben.

30 november 2015 om 15:57

Sorry, maar wat is je vermogen als aandelen structureren?

Het ligt ook gewoon aan Wenger. Ik heb geen idee wat hij doet, maar er klopt gewoon iets niet. Leuk en aardig dat het vaak wordt ontkend, maar het is gewoon 100 zeker dat er iets is wat Wenger fout doet in dat opzicht. Hij blijft gewoon dezelfde domme, kinderlijke fouten maken. Ongelooflijk gewoon.

En ja natuurlijk heb je ook nog dat Wenger spelers te weinig rust geeft, zie Sanchez. Ook al geeft hij het zelf al 10x aan.. Ik ben die man ook even helemaal moe trouwens. Hoop gewoon dat hij stopt na dit jaar, want hij houdt Arsenal meer tegen dan dat hij ze vooruit helpt.
Hopen dat we bij kunnen blijven deze maanden.. Het schema is op papier niet moeilijk, mja zijn al verloren van WBA en gelijk tegen Norwich..

Zou dit misschien iets te maken kunnen hebben met de manier waarop Arsenal traint of de manier waarop de fysio's/hersteltrainers te werk gaan?
Want dit is naar mijn weet al langer een probleem bij Arsenal

30 november 2015 om 15:34

Volgens mij ligt het ook aan het selectiebeleid van Wenger. Die blijft spelers opstellen totdat ze geblesseerd raken en zet dan de andere speler er neer die meestal net terugkomt van een blessure. In een competitie waar je 1 of 2 wedstrijden per week speelt kan dit, maar in de BPL de teams in engeland spelen ontiegelijk veel wedstrijden met alle bekers en tel daarbij op de vele fysieke duels waar je per wedstrijd inkomt. Dan houden jonge/blessuregevoelige spelers dit niet heel lang vol zonder geblesseerd te raken.

Zeer opvallend. Ik moet zeggen Arsenal heeft ook wel blessuregevoelige spelers. Walcott, Wilshere, Rosicky, Arteta en Cazorla zijn volgens mij ook wel allemaal blessuregevoelig. (Correct me if I'm wrong)

30 november 2015 om 15:18

Misschien zijn ze blessuregevoelig. Maar misschien lijkt dat maar zo omdat ze allemaal al lang bij Arsenal spelen en ze bij die club steevast verkeerd trainen kwa inspanning. Of een combinatie van beide natuurlijk. Maar die Verheijen heeft wel degelijk gelijk. Dit patroon herhaalt zich al zo lang ik voetbal volg en dan is het geem pech meer.

30 november 2015 om 15:18

Cazorla niet, de rest wel. Voeg daar Oxlade-Chamberlain, Koscielny en Ramsey aan toe die ook vaak eruitliggen, alleen minder vaak en minder lang dan die andere vier.

30 november 2015 om 15:23

Koscielny en ramsey inderdaad ook nog.

30 november 2015 om 15:38

Wat dacht je van Gibbs. Ook vaak geblesseerd. Maar de aller ergste die we ooit gehad hebben is natuurlijk Abou Diaby

30 november 2015 om 15:46

Gibbs is toch alweer een jaar niet gebleseerd geweest, moet ik zeggen. Maar ja, dat komt omdat hij nooit meer speelt.

30 november 2015 om 16:18

Hahah ja dat klopt. Hij speelde wel basis vorig jaar totdat hij geblesseerd raakte. Vanaf dat moment heeft Monreal de linksback positie overgenomen. Maar misschien kan je hieruit dan toch halen dat Wenger verkeerd traint in combinatie met het aantal wedstrijden. Gibbs speelde eerst veel en was veel geblesseerd. Gibbs is nu haast nooit meer geblesseerd maar speelt ook geen wedstrijden. Ik neem aan dat het aantal trainingen gelijk blijft. Waarschijnlijk is zijn de trainingen dan te intensief.

30 november 2015 om 15:19

Cazorla valt (relatief) mee. Die andere 4 wel. Chambo heb je ook nog.

30 november 2015 om 15:27

Het is wel apart dat Arsenal dan zoveel blessuregevoelige spelers heeft. Het aantal wedstrijden dat ze spelen in Engeland werkt ook niet echt mee. Als dan ook nog eens de trainings intensiteit te hoog is dan raken met name de blessuregevoelige spelers zo geblesseerd. Vind het toch wel apart dat Wenger redelijk lang loopt te roepen dat Sánchez rust nodig, hem toch maar blijft opstellen en dat hij dan geblesseerd raakt. Ik heb Sánchez zijn blessure eigelijk wel zien aankomen.

30 november 2015 om 18:50

Iedereen heeft het zien aankomen, ook wenger. Daarom is men des te meer verontwaardigd dat hij sanchez toch bleef opstellen. Alsof je iets op je af ziet komen, maar het niet ontwijkt.

Sanchez had k al lang een paar weken rust gegeven. Hij is geen robot maar ook maar een mens. Sanchez speelt nonstop.. Hij zit er helemaal doorheen. Nu ben je hem waarschijnlijk langer kwijt.. Onnodig lijkt mij..

Wow, ik geef Raymond Verheijen zowaar een keer gelijk. Dat komt niet vaak voor.

Wat meneer Verheijen hier allemaal zegt klopt als een bus. Vooral het punt dat het geen toeval kan zijn! Waar ik echter wel zeer benieuwd naar ben is of Verheijen het zou kunnen oplossen? Bij de beste man krijg ik toch altijd een beetje het gevoel van 'de beste stuurlui staan aan wal'. Weet iemand of Verheijen bij een club heeft gewerkt en daar een significante invloed heeft gehad op het fitnessbeleid/niveau? Ik ben namelijk bij hem vaak geneigd om te zeggen: 'nou meneer Verheijen, laat dan maar even zien hoe het dan wel moet als u het zo goed weet!'.

30 november 2015 om 16:21

Ah oke, dat wist ik dus niet. Dat zijn dan wel degelijk goede voorbeelden. Dan zou ik er niet op tegen zijn om hem bij Arsenal de boel onder de loep te laten nemen. Al zal een vaste aanstelling er dus niet inzitten door zijn persoonlijkheid, zoals jij zegt. Hij komt op mij ook altijd over als een extreem vervelende vent..

Ergens zit bij Arsenal iets niet goed. Of het bij de training is of alle begeleiding er om heen (herstel, fysio, voetdsel) zou ik niet kunnen zeggen maar dat er ergens iets fout gaat is wel duidelijk.
Het kan natuurlijk met de spelers te maken hebben maar de kans dat alle selectie spelers zo blessure gevoelig zijn is wel heel erg klein.

Het lichaam van een mens is toch vrij fragiel. Die trainers moeten zorgvuldig omgaan met de spelers. Arsenal moet spelers gewoon de rust gunnen. Je kan niet 20x per jaar vliegen en 65 wedstrijden spelen.

Wenger's logica klopt niet als je het mij vraagt, als je een speler rust wil geven, geef je hem rust ongeacht de tegenstander tot een bepaalde hoogte.

Wat ik bij Wenger vaak vind is dat hij vind dat hij de spelers Nodig heeft in wedstrijden als het verkeerd gaat. In mijn opzicht zijn er dan 2 dingen fout.

- Je geeft toe dat de rest van je selectie het niet aan kan zonder die ene sterspeler en indirect geef je dat gevoel ook aan de spelers door. Zodra hij er dan in komt, ligt de gehele druk op de schouders van die speler en spelers denken ook van "hij knapt het wel op"
- Je geeft hem geen rust

Rust vind ik een wedstrijd niet bij de wedstrijd selectie en de rest van de selectie die de mauwen kan opstropen om het zonder hem te doen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren