Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar: Roger Schmidt wordt bekogeld, haalt zijn gram en krijgt direct rood

Laatste update:

Roger Schmidt heeft zaterdagavond in de absolute slotfase van Vizela - Benfica (0-2) een rode kaart gekregen. De voormalig trainer van PSV kreeg het aan de stok met het thuispubliek, dat een flesje water naar het hoofd van de Duitser gooide. Schmidt pakte het flesje op en gooide het terug in het publiek, waarop de scheidsrechter hem rood gaf. De 55-jarige oefenmeester werd daarop naar de tribune verwezen, waar hij naast zijn belagers kwam te zitten.

Benfica stond op bezoek bij Vizela op een 0-1 voorsprong, toen João Mário de score diep in blessuretijd verdubbelde. A Bola schrijft dat de bank van Benfica de treffer vervolgens dusdanig uitbundig vierde, dat dit tot een opgefokt thuispubliek leidde. Een van de supporters was zijn emoties niet de baas en gooide een flesje water richting Schmidt. De Duitser pakte het op, gooide het terug in het publiek en kreeg daarop rood. Bij zijn gang naar de spelerstunnel maakte hij op ironische wijze het gebaar van de eindstand.

Schmidt, die met zijn ploeg voor de zesde keer op rij wist te winnen, zei na afloop tijdens de persconferentie wel te kunnen leven met de rode kaart. "Ik reageerde op wat provocaties van supporters die achter me zaten. Dat is niet toegestaan, daarom accepteerde ik de rode kaart", aldus Schmidt. "Het was een hele moeilijke wedstrijd voor ons. Zij speelden erg dapper en waren heel sterk in de omschakeling. We speelden zeker geen perfecte wedstrijd, maar het is vooral belangrijk dat we gewonnen hebben. Zij hadden de wedstrijd ook kunnen winnen."

Schmidt hangt mogelijk een zware schorsing boven het hoofd. De kans bestaat dat de ex-PSV-coach enkele weken moet toekijken vanaf de tribune. Benfica gaat door de overwinning met 59 punten uit 22 wedstrijden aan de leiding in de Portugese competitie. Achtervolger FC Porto heeft acht punten minder, maar speelde ook een wedstrijd minder. In de achtste finales van de Champions League wist de ploeg van Schmidt afgelopen week met 0-2 te winnen van Club Brugge, waardoor de kwartfinale binnen handbereik is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom maar door met de flinke boete voor vuvuzela. Natuurlijk provoceert Schmidt als tegenreactie, maar voetbalfans blijven zich overal maar gedragen als een stel primitieve bavianen zodra het enigszins tegenzit.

26 februari 2023 om 09:50

Ben het met je eens dat het irritant was om te horen tijdens wedstrijden, maar om nou mensen een boete te geven voor een WK van 13 jaar geleden gaat wel ver hè…

26 februari 2023 om 09:54

Het wordt steeds erger op de velden. Geweld, gooien van voorwerpen en agressie. De fans maken het voetbal kapot.
Dan denk ik terug aan de covid periode een vreselijke periode voor de mensheid en het voetbal... ook was er geen publiek en de veiligheid was gegarandeerd. welllicht eens meer straffen door zonder publiek te spelen. Ik zou me als speler direct veiliger voelen

26 februari 2023 om 10:09

Het wordt steeds erger in de maatschappij…. Wat je in de stadions ziet is daar een onderdeel van… Overal neemt geweld toe en tolerantie af. Slechte ontwikkeling

26 februari 2023 om 10:26

Het probleem is dat mensen het een beetje zat zijn. Boodschappen doen is duur, gas en elektriciteit zijn duur. Het normale leven is gewoon duur momenteel. Vertrouwen in de politiek is laag. Inmiddels is er al een kwart van de bevolking (als het onderzoek klopt) die gelooft dat wij worden geregeerd door een 1 of andere elite clubje. Zulke dingen komen niet boven waaien als het allemaal lekker gaat met de bevolking. Als het slecht gaat gebeuren er wel eens gekke dingen. Mensen zijn dan ontzettend gevoelig voor bepaalde geluiden en beweringen omdat het slecht gaat, want er moet een reden zijn waarom het slecht gaat. Beste voorbeeld is wat er gebeurde in de jaren 1920 en 30 in Duitsland. De bevolking van Duitsland koos in 1933 voor een leider die in 1923 een staatsgreep probeerde te grepen, in de gevangenis kwam en in die gevangenis een walgelijk boek schreef. En toch koos de bevolking voor hem, het is echt krankzinnig. Maar we moeten opletten dat zoiets niet weer gebeurd, laatst werd er in Duitsland een groep mensen opgepakt die een staatsgreep aan het voorbereiden waren.... maar goed mijn punt is: slechte tijden brengt meer geweld onder de bevolking en dat uit zich dan ook weer in stadions en dan krijg je taferelen als dit.

26 februari 2023 om 10:34

Dus omdat mensen het zat zijn moeten ze zich maar als een stelletje randdebielen gedragen? Wat een smoesjes zeg.

26 februari 2023 om 10:36

Duur duur duur, dan heb je nog geen recht om spullen naar iemand te gooien. Neem je maar een 2e baan als je et allemaal zo duur vind.

26 februari 2023 om 10:42

Nee zeker moeten mensen zich niet als een stel randdebielen gedragen. Ik probeer alleen aan te geven waarom ik denk dat de bevolking gemiddeld zich agressiever gedraagt dan een paar jaar geleden.

26 februari 2023 om 10:44

Klopt als het leven duur is heb je geen recht om spullen te gooien. Ik probeer alleen aan te geven dat zulk gedrag ontstaat als het slecht gaat in de maatschappij.

26 februari 2023 om 10:45

Dan zijn het nog steeds smoesjes. Heb je geld problemen omdat alles zo duur is? Dan zoek je naar manieren voor extra geld. Dat is echt niet ingewikkeld anno 2023.

26 februari 2023 om 10:48

Wat een ongelofelijke onzin, goh we hebben het zo slecht in Nederland, laat staan Europa. We hebben allemaal last van de energie crisis en dure producten in de supermarkt. Daarnaast speelt dit al langer, ook voor deze ellende. Grootste probleem is dat we elkaar niet corrigeren en dat geen enkele club écht maatregelen neemt tegen dit gedrag. We hebben wel bakken met geld over voor voetballers, salarissen en goed verzorgde vip rooms, maar geen cent voor goede beveiliging. Spandoeken worden getolereerd, vuurwerk naar binnen en zodra een vak zich misdraagt mogen ze allemaal weer lekker naar huis. Stel huisregels op en handel er naar, gebruik camerabeelden meer om die gasten eruit te pikken, etc... Zolang we allemaal toekijken en niets doen, zal dit alleen maar erger worden.

26 februari 2023 om 11:10

Wordt het steeds erger dan? Heb je daar wat onderbouwing voor?

26 februari 2023 om 11:25

Lekker makkelijk om nog een 2de baan te nemen als je al 40 uur werkt en een gezin moet onderhouden? Was dat voor waardeloze oplossing? Het is vrij logisch dat mensen lopen te klagen, omdat ze nauwelijks meer geld overhouden en op hun tenen lopen. En het is te schandalig voor woorden dat dit in een land als Nederland kan. Tijd om eens een problemen te gaan oplossen. Ik ben het daarom ook volledig eens met Schimmelpennick. Werken moet lonen en verlaag arbeidsbelasting en pak de mensen met vermogen is meer aan. Het is ongekend dat mensen hier in Nederland 20 a 30 huizen voor een maximale huurprijs kunnen verhuren, daar enorme winsten op maken, terwijl we zitten met een enorme woningcrisis.

26 februari 2023 om 11:28

@Lierse, je hoeft alleen het nieuws te lezen om te weten dat de agressie erger wordt. Politici die keer op keer (thuis) worden bedreigd, mensen die steeds vaker worden bedreigd via sociale media (een arts zei tegen me dat de bedreigingen "wel meevallen" aangezien hij ze alleen online krijgt. In wat voor wereld leven we dat zoiets tegenwoordig normaal is?

26 februari 2023 om 11:35

Ik geloof nooit zo in die “vroeger was het allemaal beter”. Ik denk dat we met relatieve zekerheid kunnen zeggen dat het momenteel veruit de beste periode ooit is in de menselijke geschiedenis. Ook vroeger bestond er geweld hoor.

26 februari 2023 om 11:45

Wat jij zecht Kaiser.!!

26 februari 2023 om 12:07

Als alles zo duur is ga je toch je dure flesje water niet weggooien?

26 februari 2023 om 12:50

psvchelseaboy

Het probleem is dat er altijd wel mensen hebben die wat te klagen hebben. Tuurlijk hebben sommige mensen recht van spreken maar dit vandalisme is van alle tijden. Gewoon gefrustreerde/gesnoven/slecht opgevoede lui.

Ja, als de wereld ideaal was en iedereen gelukkig was met zijn baan, zijn vrouw, zijn kinderen, etc, dan zou dit er niet zijn. Maar het zijn geen excuses om te gaan rellen.

26 februari 2023 om 12:54

Momenteel beste periode? Denk toch echt dat de mensen van rond de 60 het vroeger echt een stuk beter hadden hoor.

26 februari 2023 om 13:23

Psvchelseaboy maakt een correcte materiele analyse van de situatie en er wordt hier gelijk gedaan alsof je de relschoppers vergoelijkt. Armoede is inderdaad geen excuus en het is wel eigen verantwoordelijkheid van de mensen om geen flesjes te gooien etc. Maar er is een directe causatie van armoede tot geweld en andere soorten van misdragingen en criminaliteit. Als je de wortel van het probleem niet behandelt zul je nooit een sterke vermindering in geweldsincidenten zien. Dat is geen excuus maar de realiteit

26 februari 2023 om 13:33

Behalve als je homoseksueel was. Of een of andere ernstige ziekte kreeg. Of als je een vrouw was. Of…

26 februari 2023 om 13:56

Wat een onzin argumenten Lierse.
Hij heeft het over de sociaal economische situatie waardoor mensen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Gelukkig zijn er nu vrouwenrechten en homo acceptatie, daar kunnen die mensen van eten.
Ja, er zijn heel veel verbeteringen, maar die hebben niets met het punt te maken wat geprobeerd wordt te maken.

26 februari 2023 om 14:00

Kink. Vroeger was er geen armoede? Denk dat de arme mensen het 60 jaar geleden echt een stuk moeilijker hadden.

26 februari 2023 om 14:00

Ik reageer op 2 personen die het totaal niet over de sociaal-economische situatie hebben.

26 februari 2023 om 14:41

Ducktaildo.
Die mensen hadden het zeker slecht. Mijn punt is dat de mensen in het nu een verslechtering van hun situatie zien ontstaan. In veel gevallen komt daar een gevoel van onmacht om de hoek kijken, wat frustratie in de hand werkt. Ik wil het niet eens zozeer met het verleden vergelijken, want mijn inziens heeft dat geen zin.

26 februari 2023 om 14:49

Geweld neemt toe, volgens welke cijfers. Er is in Nederland veel minder criminaliteit dan 50 jaar geleden

26 februari 2023 om 11:15

Hahaha Vuvuzela! Kan ik jou boeken voor feesten en partijen?

Sorry hoor, ik vind het belachelijk dat hij hier rood voor krijgt. Iedereen op de tribune kan roepen en gooien wat ze willen en de trainer die ik zou zelfs zeggen het flesje zacht aan de kant gooit ipv hard teruggooien krijgt rood. Absurd. Ik vond eigenlijk dat hij netjes beheerst bleef, maar goed zal wel weer bla bla bla voorbeeldfunctie.

26 februari 2023 om 10:00

Het probleem is dat hij een willekeurig/onschuldig iemand kan raken en dat maakt het natuurlijk rood. Als hij het flesje perfect op het hoofd had gegooid van degene die het flesje naar hem had gegooid zou ik het ook helemaal prima vinden.

26 februari 2023 om 10:13

Dat had hij beter kunnen doen.. gericht en met veel kracht dat flesje terug gooien. Dit was gewoon alsof hij een flesje in een prullenbak probeerde te gooien.. zonde van de rode kaart.

26 februari 2023 om 10:22

Hoezo belachelijk? Kom op zeg, 1 agressieve idioot gooit wat naar de trainer en die reageert door het flesje blind terug te gooien met 99,99 kans iemand anders te raken dan de persoon die verantwoordelijk was? Als je daar zelfs al geen rood meer voor hoort te krijgen wordt het wel heel gek.

Rood voor schmidt en een fikse boete voor Vizela. Het een onrecht praat het ander niet goed, beide straffen voor hun gedrag.

Mensen gaan altijd idioten zijn, daar is geen ontkomen aan. Ik mis de atleten (en coaches) die zich niet laten opnaaien en van een biertje drinken en eens goed lachen wanneer ze er een naar hun hoofd geslingerd krijgen.

26 februari 2023 om 11:00

@real8madrid heb je gezien hoe hij gooide? Je doet alsof Schmidt hem met een noodgang dat vak in keilde haha 😅. Hij gooit hem onderhands met een boogje terug. Als je daar al rood voor moet krijgen...

26 februari 2023 om 11:37

Het zijn simpelweg de regels, net zoals de Esteban-Wesley situatie toentertijd. Heel kinderachtig allemaal dat er een rode kaart voor gegeven moet worden, maar Schmidt accepteert hem ook gewoon. Wellicht dat Benfica in hoger beroep gaat en dat hij vrijgesproken wordt.

26 februari 2023 om 11:00

Terug gooien gaat natuurlijk veel te ver en zoals hij zelf zegt krijgt hij terrecht een schorsing. Maar die gast die dat flesje gooit moet er natuurlijk op videobeelden uitgepikt worden en een stadionverbod krijgen. Dat kan absoluut echt niet, raak of niet. Dit is net zo erg als die gast die bij PSV het veld op rend.

26 februari 2023 om 13:45

Volledig mee eens. Niet Schmidt, maar dat achterlijke publiek wat dingen het veld op keilt zitten fout. Geel zou al zwaar overtrokken zijn, maar bij rood had ik als trainer mn team van het veld gehaald en gezegd 'scheids zoek het lekker uit mafkees'



Op zich waren wedstrijden zonder publiek tijdens corona niet eens een heel slecht iets. Tuurlijk, het is altijd maar een klein groepje die het verpesten, maar moet je nagaan dat je als speler, trainer of staf/beveiliging niet eens fatsoenlijk je werk kan doen. terwijl je in de eerst twee gevallen de hoofdact bent van de avond. Tel daarbij de hoeveelheid geld en mankracht die ingezet moet worden aan politie, ME en medisch personeel.

26 februari 2023 om 10:24

Die externe inzet is natuurlijk bij ieder evenement waar veel mensen op af komen. Enig idee hoeveel het publiek aan inkomsten voor clubs in het laatje brengt? Weet niet wat je wil suggereren, maar publiek is voor veel clubs onmisbaar…

26 februari 2023 om 10:38

Dat is natuurlijk niet waar wat je zegt.
Een voetbalwedstrijd is te vergelijken met een festival, laten we Dominator nemen. Beide particuliere organisaties en beide om winst te maken.
Heb je ooit bij een Pinkpop / Dominator / Concert at Sea een of meerdere pelotons ME gezien?
Het zou tijd worden dat de betaald voetbal organisaties een groot deel van de politie inzet mee gaat betalen, of anderszijds zorgt dat een wedstrijd normaal verloopt!

26 februari 2023 om 10:51

Ik vond er geen klap aan zonder publiek en dan een bandje met fifa geluiden. Nee dan maar volle stadions.

26 februari 2023 om 13:03

Ik vond het geweldig zonder publiek. Je hoorde echt het voetbal: de bal als er tegen geschopt wordt. Coachende spelers. Als ze nu ook nog de commentator zouden weglaten dan zou het helemaal perfect zijn.

Hij gooit hem in een boog terug. Rood is echt overdreven, maar goed. Prima hoe hij ermee om gaat. Fans laten zich, zoals bijna altijd nu, weer eens van hun slechte kant zien.

Gelijk geen publiek meer voor de komende 2 thuiswedstrijden. Blijf het zoveel onzin vinden dat supporters dingen mogen gooien, het veld op mogen redden om iemand neer te slaan of iemand (racistisch) mogen beledigen, maar als een trainer of speler erop reageert als hoe ieder persoon zou doen dan krijgt die een rode kaart.

Dit soort taferelen zie je nog niet eens in Zimbabwe zeg! Een flesje teruggooien die je net tegen je aan hebt gekregen en je mag vertrekken, kinderachtig van de scheidsrechter

Terechte rode kaart. Hij kan het flesje ook gewoon naast het veld neergooien. Anders gooit de volgense speler of trainer ook de fles terug in het publiek.

Belangrijkste taak is de flessengooier opsporen, 10 jaar stadionverbod (met eventuele meldplicht) en een dikke boete en/of strafblad.

26 februari 2023 om 10:18

Terecht? Wil jou weleens horen als jij aan het werk bent en je krijgt een fles naar je hoofd.

26 februari 2023 om 10:26

Voor ettelijke miljoenen per jaar mag jij elke week een flesje water naar me komen gooien

26 februari 2023 om 10:50

Dus hoe meer je verdiend hoe meer je er recht op heb? Ja voor een paar miljoen kop ik flessen wodka weg maar zit ook iets van respect bij..

26 februari 2023 om 11:28

Als ik een biertje tijdens een concert op me krijg kijk ik boos om me heen om te kijken wie het heeft gedaan en die erop aan te spreken. Ik gooi het niet blind terug want dan krijgt iemand anders het op zich.

Ik snap de reactie hoor en an mij hoeft er geen schorsing te volgen maar rood vind ik wel logisch. Waar trek je anders de lijn?

Japie krekel toevallig? 😉

26 februari 2023 om 11:30

Japie had zijn flesje waarschijnlijk op Blind gegooid omdat die zó langzaam is dat die niet weg kan rennen.

26 februari 2023 om 12:21

Nee Blind kan het flesje precies op maat geven tegen zijn hoofd, dus is riskant. Nooit de beste paser van Europa uitdagen

Het juicht toch helemaal niet gek ofzo?
Is de beslissing van de wedstrijd en het juicht helemaal niet naar het publiek ofzo.
Het flesje gooit hij ook 'in het algemeen terug', ziet er ook niet gericht hard uit niet specifiek iemand ofzo.
Is het slim, niet echt maar toch...

Die 2-0 die het daarna maakt, vind ik dan 'erger', had hij dat tijdens het juichen daarvoor gedaan, dan was het logischer geweest dat hij die flesjes naar zich toe geworpen kreeg.

Mooi dat hij zijn straf zo professioneel oppakt. Kan me helemaal voorstellen dat je je even laat gaan na zo'n kansloze actie vanuit het publiek.

Geweldig scheidsrechters werk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren