Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bij Feyenoord overbodige Patrik Walemark kan binnenlandse transfer maken

Laatste update:

Feyenoord-aanvaller Patrik Walemark geniet belangstelling van sc Heerenveen, zo meldt journalist Arjen de Boer van Omrop Fryslân op Twitter. Het is onduidelijk of de Friezen de 21-jarige vleugelspeler willen kopen of huren, maar technisch directeur Ferry de Haan heeft de interesse in ieder geval bevestigd. Walemark ligt bij Feyenoord nog tot medio 2026 vast en is volgens Transfermarkt zo’n 4 miljoen euro waard. In de afgelopen twee seizoenen kampte de Zweed vaak met blessureleed.

Walemark traint sinds kort weer mee bij Feyenoord, nadat hij maanden uit de roulatie was met een spierblessure. Sinds zijn komst in januari 2022 moest de linkspoot al 23 officiële duels missen wegens een blessure. Het lijkt er niet op dat Walemark dit seizoen een rol gaat spelen bij Feyenoord, dat met Javairô Dilrosun, Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh nog drie andere rechtsbuitens onder contract heeft staan. Ook Igor Paixão kan op de rechterflank uit de voeten, waardoor Walemark mogelijk in aanmerking komt voor een (tijdelijk) vertrek uit De Kuip.

De Zweedse jeugdinternational werd begin vorig jaar voor 3,25 miljoen euro overgenomen van BK Häcken, waarmee hij direct de recordverkoop werd. In Nederland wist Walemark echter nog geen potten te breken. In totaal speelde Walemark 1.201 officiële speelminuten voor Feyenoord, verdeeld over 36 optredens. Daarin was de vleugelspits goed voor 3 doelpunten en 3 assists. Walemark liet bij vlagen zijn potentie zien bij de regerend landskampioen, maar wist dat nooit een lange periode achter elkaar vol te houden.

Bij Heerenveen kan Walemark de opties voorin uitbreiden. Momenteel heeft trainer Kees van Wonderen met Ché Nunnely, Osame Sahraoui en Alex Timossi Andersson slechts drie vleugelspelers tot zijn beschikking, waardoor hij nog wel wat extra smaakjes kan gebruiken. Of Walemark zelf openstaat voor een transfer naar Heerenveen is nog maar de vraag. Afgelopen winter hoopte Sparta de Zweed te huren van Feyenoord, maar toen gaf hij zelf aan te willen strijden voor zijn plek in Rotterdam-Zuid. Of Walemark nu opnieuw voor zijn kans in De Kuip wil gaan zal in de komende week moeten blijken.

Is Patrik Walemark een aanwinst voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen verkeerde gok om te nemen, kan zomaar een goed niveau aantikken daar bij de Friezen.

23 augustus 2023 om 17:09

Zal dan wel om huur gaan waarschijnlijk. Ik denk niet dat Feyenoord al verlies wil nemen met een verkoop. En zie Heerenveen geen 4 miljoen neerleggen voor een speler met potentie, maar die alles nog te bewijzen heeft.

Nunnely komt duidelijk te kort, dan is walemark geen slechte optie. Nunnely kan dan met zijn snelheid een ideale supersub worden

23 augustus 2023 om 17:03

En in dit artikel rekenen ze Timossi ook nog mee. Maar die zit niet eens meer bij de selectie, die mag(moet) vertrekken. Dus eigenlijk heb je maar 2 buitenspelers. Als je jeugdspelers niet meerekent

Zou denk ik ook niet verkeerd zijn voor een Twente.
Zie zeker potentie in hem. Heb liever dat hij een kans krijgt boven een Alireza of Dilrosun.

23 augustus 2023 om 17:24

Ik heb liever dat ze alle drie verkassen, hoewel ik Walemark voor de toekomst nog niet afschrijf.

23 augustus 2023 om 17:27

Eens. Ideaal scenario imo zou zijn dat Dilrosun en Ali mooie transfers maken en we Walemark een seizoen verhuren. Rechterflank dit seizoen invullen met Paixao en Minteh.

Walemark die een jaar ervaring op doet en volgend jaar Minteh vervangt, afhankelijk van de stappen die hij maakt. Mocht hij zich stormachtig ontwikkelen en Paixao een transfer maken heb je zelfs iemand die voor de basis in aanmerking komt, want die jongen kan geweldig voetballen maar moet gewoon consistent minuten gaan maken vanaf nu.

23 augustus 2023 om 17:54

Ik snap dan ook niet zo goed als Twente geen interesse zou hebben in hem. Ik denk dat momenteel alles beter is dan de vleugelspelers die Twente nu heeft.

23 augustus 2023 om 18:09

Er is sowieso een buitenspeler nodig, maar rots doet het de laatste wedstrijden toch best wel prima (vrij onverwacht, dat wel). Unuvar komt ook steeds dichter bij compleet wedstrijdfit. Neemt niet weg dat de spoeling vrij dun is

23 augustus 2023 om 19:02

Ja Rots doet het onverwacht best prima, maar we hebben ook nog geen echt goeie tegenstand gehad. Ik bedoel 2 promovendi en 2 clubs uit Europa die niet heel veel voorstellen. Ben heel benieuwd hoe het gaat tegen clubs van het kaliber Fenerbahce.

23 augustus 2023 om 19:23

Ik ben bang dat fenerbahce een maatje te groot is. Maar wat hoop ik dat ik ongelijk heb. Ik heb al veel te veel overmoedige Turkse supporters gezien hier de afgelopen dagen. Dat ze Twente wel even met 5/6-0 de bus in sturen. iig heel veel succes morgen. Het is iig een mooie wedstrijd om te kijken waar je staat

23 augustus 2023 om 21:03

heb idd ook liever walemark dan dilrosun, maar alireza onderschat je hier.

Jeetje mina.. ik schrok alweer even! Godzijdank lees ik niet dat het om mijn club gaat Die haalt toch alles wat los en vast zit..

On: Ik heb deze jongen wel eens zien spelen bij Feyenoord maar of het nou écht iets is.. ik weet het niet! Wellicht is het niveau Heerenveen meer zijn ding om bij te renderen..

23 augustus 2023 om 17:25

Er zit echt potentie in die jongen. Ik zie hem als Feyenoorder ook graag verhuurd worden. Nu nog niet goed genoeg maar ik hoopte begin vorig seizoen echt dat die zich kon ontwikkelen tot basisspeler. Wellicht dat een jaartje Heerenveen hem wel die stap kan laten zetten.

5 miljoen! Strik dr om en weg dr mee.

Zie wel potentie in deze jongen. Zou naar de subtop gaan en dan gaat die ballen denk ik. Die Scandinavische jongens weten oom altijd op te bloeien in Heerenveen

23 augustus 2023 om 17:33

Eens, wat dat betreft ook jammer dat hij vorig jaar niet verhuurd wilde worden, toen toonde PEC (geloof ik) interesse

Volgens Transfermarkt 4 miljoen waard? Dit is toch absoluut geen goede speler of ligt dit aan mij? Heb niet iedere wedstrijd van Feyenoord gezien maar degene die ik zag waarin hij speelde eof inviel was het een groot drama

23 augustus 2023 om 17:17

3 goals en 3 assists in 1200 minuten is op zich niet slecht. Dat is ong. 1 goal/assist per 2 wedstrijden . Hopelijk een huurdeal waarbij hij elders een heel seizoen Eredivisie kan pakken.Als dat niks wordt schrijf ik hem ook af.

23 augustus 2023 om 17:21

Als ik 1200 door 6 deel kom ik niet op (ongeveer) 1 per wedstrijd uit, maar het dubbele. Maar misschien dat mijn rekenmachine nog met vakantie is.

23 augustus 2023 om 17:37

Je hebt gelijk heb het aangepast 😅

23 augustus 2023 om 17:18

Dan heb je net de verkeerde wedstrijden gekeken. Zit genoeg potentie in als ie helemaal fit is en als ie dat was viel ie ook altijd echt wel goed in. Punt is helaas dat ie nogal met blessures kwakkelt dus het er nooit echt uit is gekomen

23 augustus 2023 om 17:42

@madmarcel

Echt je reinste onzin. Alleen aan de bal, qua schot en voorzet, is hij goed. Hij komt conditioneel echter veel te kort en heeft niet de mentaliteit om te pressen zoals Slot verwacht. Bij al zijn invalbeurten liep hij na een minuut al op zijn tandvlees.

Ik heb een beetje een zwak voor deze jongen, hoop daarom ook dat het alleen om verhuur gaat.
Heeft voor mijn gevoel niet genoeg kansen gehad van Slot, zeker als je ziet hoe matig anderen die positie invullen.
Is nog steeds een jong talent, dus niet te vroeg laten gaan.

23 augustus 2023 om 17:38

Hij krijgt geen speeltijd, juist vanwege de manier waarop hij die rol invult. De vleugels van Feyenoord moeten een stuk meer doen dan een beetje meeballen. Daarom spelen jongens als Alireza en afgelopen seizoen Idrissi zoveel: ze passen vele malen beter in het spel van Slot.

Mits hij blessurevrij blijft is dit gewoon een jongen met heel veel potentie, moet alleen veel gaan spelen.
Hoop dat het verhuur gaat worden en dan sterker terugkomen.
Heerenveen lijkt me daar idd de ideale club voor

Je ziet aan alles dat hij uitstekend kan voetballen, ik vind hem op voetballend gebied misschien wel de beste buitenspeler die er bij Feyenoord rond loopt. Het is alleen helaas een slapzak eerste klas waardoor hij het toch niet redt bij ons.
Zou desondanks niet graag zien dat hij nu al verkocht wordt. Een jaartje Heerenveen (of vergelijkbare club) en daar veel minuten maken zou hem erg goed doen. Hopen dat hij door die minuten dat laatste stapje zet op fysiek en mentaal gebied.

Ik zie liever Dilrosun, Jahanbaksh en Timber vertrekken dan deze groeibriljant. Deze jongen komt er wel.

Als je hem dan toch wil verhuren, probeer dan Twente, daar zou ik hem graag zien, ervan uitgaan dat ze ook Europees spelen. Daar kan die zich prima ontwikkelen

23 augustus 2023 om 18:44

Los van zijn prima traptechniek en balbehandeling heb ik geen idee waarop je baseert dat ie er wel komt. Slapjanus, altijd geblesseerd, nul duelkracht helemaal niks. Dilrosun krijgt veel te veel betaald voor wat-ie brengt, maar die is wel 10x zo goed als Walemark.

Walemark is wel klaar bij Feyenoord. Als je ziet hoe weinig hij zich ontwikkeld heeft sinds zijn komst, is het onwaarschijnlijk dat hij het ooit gaat redden. Is waarschijnlijk mentaal niet sterk genoeg om de knop om te zetten, beseft zich niet dat er meer verwacht wordt dan alleen leuk aan de bal zijn. Loopt ook nu conditioneel enorm achter op de rest.
Het meest tekenend is dat hij deze winter een verhuur heeft geweigerd zodat hij bij Feyenoord op de bank/tribune kon zitten richting het kampioenschap. Dan ga je het als topsporter nooit halen.

Heeft zeker potentie, wil m wel eens zien als hij een heel jaar fit is en speelt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren