Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Beste speler Twente’ moet alleen Salah nog voorbij: ‘Ook toen was hij constant’

Laatste update:

Vaclav Cerny is in bloedvorm. De vleugelaanvaller van FC Twente kroonde zich met zijn goal tegen sc Heerenveen (1-2) tot de op een na productiefste speler in de top zeven competities van Europa sinds maart. Daarmee hoeft Cerny alleen Mohamed Salah voor zich te dulden. Karim El Ahmadi noemt de Tsjech donderdag dan ook 'de beste speler dit seizoen bij Twente'.

Cerny scoorde zondag nog tegen Ajax (1-3 winst) en wist ook tegen Heerenveen al binnen twintig minuten het net te vinden. De rappe vleugelspits zette een combinatie op met Michel Vlap, deed datzelfde met Manfred Ugalde en schoof de bal behendig onder Andries Noppert door: 0-1. Dat betekende al Cerny's zevende goal sinds 1 maart, een periode waarin hij tevens achtmaal aangever was.

Alleen Salah deed dat beter in de top zeven competities van Europa. De ster van Liverpool maakte sinds maart elf treffers en was zevenmaal aangever. Cerny volgt dus op kruipafstand, en dat kan op complimenten rekenen bij El Ahmadi. "Cerny is misschien wel de beste speler van Twente dit seizoen. Ook in de fase dat Twente wat minder was, was hij heel constant in zijn goals en assists", zegt de oud-middenvelder donderdag bij ESPN.

Cerny staat na zijn goal van donderdag op veertien treffers en elf assists dit seizoen. Dat maakt het zijn productiefste tot nu toe op het hoogste niveau. Alleen namens de beloften van Ajax wist Cerny zijn cijfers van dit seizoen nog enigszins te benaderen. In de jaargang 2016/17 kwam de tweevoudig Tsjechisch international tot vijftien treffers en zes assists, terwijl hij drie jaar later op tien goals en tien assists eindigde. Cerny is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig in Twentse dienst, daar hij onlangs aangaf 'zeker nog een stap omhoog te willen maken'.

Zie jij Vaclav Cerny na dit seizoen vertrekken bij FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan me nog herinneren bij A1 met Appie, Frenkie en Donny onder leiding van Wim Jonk, het mooiste voetbal dat ik in de Ajax-jeugd ooit gezien hebben. Doodzonde hoe het allemaal gelopen is... Had hem graag bij Ajax zien blijven (en Wim al helemaal).

1 juni 2023 om 21:20

Was ook gewoon fenomenaal in de jeugd, echt heel heel erg goed. Alleen die blessures....wat zonde. Enorm leuke vriendelijke gozer is het ook, gun hem een schitterende stap.

1 juni 2023 om 21:24

Zeldzame lichting was dat ja. Denk dat die A1 en later jong Ajax ook gewoon in het linkerrijtje van de Eredivisie had kunnen eindigen, laten we hopen dat er snel weer zo'n lichting aankomt.

1 juni 2023 om 21:42

Ik denk dat ze voor europa hadden meegestreden.

1 juni 2023 om 21:45

Vergeet Eiting niet. Hoort ook erbij en was net zo goed. Zowel in de A1 als bij Jong Ajax was het fantastisch om te zien. Ik heb inderdaad nooit iets beters gezien, al was de aanpak toen ook wat anders (meer gericht op het team).

1 juni 2023 om 21:53

Cerny geeft mij overigens meer en meer Robben vibes.

2 juni 2023 om 08:37

@BobbyHaarms volgens mij is Wim Jonk ook de enige redding voor het
dolende Ajax, maar het lijkt er op dat ze wederom aan hem voorbij zullen gaan.
On: mooi voor deze door blessures geplaagde speler



En over het hele seizoen? Of kijken we alleen naar een tijdspanne wat ons uitkomt voor de statistieken en de clicks. Natuurlijk wel in bloedvorm de afgelopen tijd. Samen met Ugalde en Haye de speler met de meeste goals in de play-offs voor Europees Voetbal seizoen 22-23 in de Eredivisie op 1-6-2023 omstreeks 21.15 uur!!

1 juni 2023 om 21:53

Is dit seizoen gewoon de beste rechtsbuiten van de ED hoor, dus weinig geks aan. Is na de winterstop wel helemaal ontketend.

1 juni 2023 om 22:30

Het mag natuurlijk wel gezegd worden dat het voor de winterstop bitter-weinig was. Toen speelde hij zoals hij de eerste helft tegen Ajax speelde vorige week. Na de winterstop kwam het vertrouwen terug en werd hij weer de Cerny van voor zijn blessure. Toen was hij ook zo gruwelijk goed.

Mooi record! Volgens mij moest hij ook alleen Karim Benzema voor zich dulden, met dribbels startend met links in de zestien meter, waar een doelpunt uit kwam, van 13 april tot pinksteren. Dit uit alle competities van landen waarvan de hoofdstad een D in de naam hebben.

1 juni 2023 om 21:41

Zijn dit soort statistieken ergens te volgen :D?

1 juni 2023 om 21:45

Dit zijn natuurlijk nietszeggende statistieken. Waarom kies je in hemelsnaam voor 13 april? Iedereen weet dat tussen Pasen en Pinksteren de prijzen worden verdiend.
Echt weer zo'n teletekstsupporter jij!

1 juni 2023 om 22:40

Geweldige comment! :D

1 juni 2023 om 22:44

Hahahahaha dit is toch top

2 juni 2023 om 00:08

Er zijn best veel landen waar de hoofdstad een D in de naam heeft ben ik nu achter gekomen haha.

Engeland: Londen
Spanje: Madrid
VS: Washington DC
Duitsland: Derlijn

Het is echt genieten met een fitte Cerny. Er gaat altijd dreiging van uit, drive naar voren en een goed overzicht. Hij loopt zich wel eens vast, maar als je ziet hoeveel hij zich in de 16 werkt lijkt me dat niet gek.
Een speler waar je voor naar het stadion komt, en ik hoop daar nog minimaal 2x van te genieten. Wat er in de zomer gebeurt zien we dan wel weer. Hij heeft zover ik weet niet direct de vertrekwens als Zerrouki en Hilgers, maar ik denk dat er nog wel een bod zal komen dat Twente moeilijk kan afwijzen.

1 juni 2023 om 22:53

Heeft ook aangegeven dat hij graag een stap wil maken. Dus die gaat.

2 juni 2023 om 08:45

Sowieso vreemd dat Hilgers een vertrekwens heeft. Die is verdedigend echt nog kwetsbaar en moet het vooral van z'n kwaliteiten aan de bal hebben. Ik zou ook niet weten waar hij naartoe zou moeten. In het buitenland eindigt hij op de bank.

2 juni 2023 om 09:11

Hilgers zou een seizoen lang constant moeten spelen. Nu was hij geblesseerd, daarvoor erg grillig. Begrijp zijn houding ook niet. Blijkbaar geen gevoel bij Twente, anders teken je wel bij. Mocht je droomclub alsnog komen, kun je altijd in overleg. Maar denk niet dat er nu veel clubs voor hem komen.

Ik denk niet dat er iemand ooit aan zijn talent heeft getwijfeld. Het is er helaas door blessures nooit echt uitgekomen. Leuk dat 'ie het op dat niveau Twente nu zo goed doet. Misschien zit er nog een klein stapje in. Welk niveau hij zonder al die pech aan had kunnen tikken, kunnen we alleen maar over gissen.

1 juni 2023 om 21:41

Inderdaad daarom hoop ik ook dat hij blijft, mocht hij fit blijven en een seizoen lang vorm houden kan bij makkelijk top 5 competitie aan, echter niet in de top

1 juni 2023 om 22:01

Helemaal mee eens, is daar gewoon lekker op zijn plek. Kan je wel naar een Celta de Vigo gaan, maar die hebben er voor jou toch vaak nog drie rondlopen. Neem zo'n Strand Larsen, speelt daar pakweg de helft van de mogelijke minuten. Is het toch veel fijner om lekker je 90 minuten te voetballen bij een goed draaiend Twente.

1 juni 2023 om 22:22

Hij kan echt niet mee in de EPL, bij geen enkele club daar. Tempo is te hoog voor hem.

2 juni 2023 om 08:48

Geen enkele aanvaller in de Eredivisie kan de PL aan. Zelfs een Ziyech heeft het daar lastig, terwijl een Tadic in z'n hoogtijdagen niet meer dan een redelijke speler was. Geen enkele aanvaller in de Eredivisie komt bij die twee in de buurt.

2 juni 2023 om 10:09

Gakpo doet het wel oke toch?

2 juni 2023 om 15:36

Gakpo had dan ook soortgelijke cijfers als Tadic en Ziyech in de Eredivisie. Echter is ook Gakpo (nog) geen hoogvlieger bij Liverpool.

Leuk voor Vaclav, dik verdiend! Ellendige zware blessures gehad, maar nj al een tijdje op dreef!

Lekker terug naar Ajax komen! Eindelijk komt zijn talent eruit.

En inderdaad het jeugd elftal en jong Ajax van destijds… dat was genieten zeg!

Zo zie je maar dat die analisten maar wat roepen. Cerny is los na de winterstop, maar consistent is zijn seizoen absoluut niet geweest en in de slechte periode van FC Twente raakte hij geen knikker. Dat mag ook gezegd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren