Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Besiktas zet N'Sakala kort voor duel met Ajax uit selectie door Instagram-likes

Laatste update:

Besiktas heeft via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt dat Fabrice N'Sakala niet langer deel uitmaakt van de selectie. Die mededeling hing al in de lucht, daar de 31-jarige vleugelverdediger de afgelopen dagen via Instagram Stories al foto’s deelde waaruit op te maken viel dat hij momenteel individueel moet trainen. De disciplinaire schorsing van N’Sakala zou te maken hebben met zijn recente gedrag op Instagram.

N’Sakala likete posts van verschillende spelers van Trabzonspor, na de 1-2 overwinning van de huidige koploper van de Süper Lig op Besiktas. Na die nederlaag reisde hij af naar de Democratische Republiek Congo voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tanzania en Benin, waarin hij overigens geen speelminuten maakte. N’Sakala moest na zijn terugkeer in Istanbul ogenschijnlijk individueel trainen, zo bleek de afgelopen dagen al.

De dertienvoudig Congolees international plaatste via Instagram een foto van de achterbak van een auto, waarin een zak ballen lag. “Geef om jezelf, vergeet dat niet”, schreef N’Sakala daarbij. Hij deelde bovendien een filmpje waarop te zien was dat hij in een kleedkamer van de jeugdteams van Besiktas zat. Besiktas maakt maandag officieel bekend dat N’Sakala uit de selectie is gezet. “Fabrice N’Sakala is tijdelijk uit de selectie gezet en zal apart van de hoofdmacht trainen.”

N’Sakala werd in de zomer van 2020 door Besiktas overgenomen van Alanyaspor en was in zijn eerste seizoen nog geregeld basisspeler, maar dat is dit jaar anders. De linksback speelde dit seizoen pas zeven wedstrijden, waaronder negentig minuten in de met 2-0 verloren Champions League-wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax. N’Sakala behoorde voor de laatste vijf competitiewedstrijden echter helemaal tot de wedstrijdselectie van Besiktas.

Er ontstond eind augustus grote schrik rond N’Sakala, toen hij tijdens de wedstrijd tegen Gaziantep plotseling in elkaar zakte. Er werd al snel duidelijk dat N'Sakala het goed maakte, al moest hij voorlopig nog wel even ter observatie in het ziekenhuis blijven. N’Sakala speelde daarna nog twee competitiewedstrijden en drie Champions League-duels voor Besiktas. De laatste keer dat hij bij de wedstrijdselectie zat, was begin november tijdens het duel tussen Sporting en Besiktas (4-0). De regerend kampioen van Turkije is woensdag de volgende tegenstander van Ajax in de Champions League. Besiktas is in Groep C van het miljardenbal nog puntloos, maar mag nog hopen op een vervolg in de Europa League als de volgende twee wedstrijden tegen Ajax (thuis) en Borussia Dortmund (uit) gewonnen worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik mis hier toch een beetje meer context hij moet apart trainen omdat hij insta post van andere spelers liked? Ook al is het van een rivaal. Dat is toch geen reden om iemand apart te laten trainen.

22 november 2021 om 13:30

Zoals ik het uit het bericht opmaak is dat inderdaad de reden. En hoewel het niet heel slim is van die speler, lijkt me een al dan niet tijdelijke verbanning uit de selectie ook een beetje een zware straf.

22 november 2021 om 15:52

Hoezo niet slim? Volgens mij is het gewoon sportief. Als Max na het weekend een post van Hamilton liked wordt hij door Red Bull toch ook niet verbannen... Het zijn uiteindelijk ook maar sportmensen, die het waarschijnlijk onderling best redelijk met elkaar kunnen vinden. Gingen de supporters van de clubs maar zo met elkaar om...

22 november 2021 om 16:22

Nu is het verschil dat bij Formule 1 de supporters door elkaar zitten en er nooit rellen zijn, en dat bij voetbal er zelfs bij sommige supportersgroepen rellen onderling zijn. Wat ik wil zeggen, sommige voetbalsupporters zijn van een behoorlijk lager niveau dan de gemiddelde race fan. En daarnaast zijn er altijd van die online helden die dit soort dingen oppikken om daar vervolgens helemaal los op te gaan. Natuurlijk kun je het als sportief opvatten, en in de ideale wereld zou het ook moeten kunnen, maar in deze wereld zou ik het niet verstandig vinden om te doen.

22 november 2021 om 18:27

@paulr_1982...niet slim? Hij mag toch zeker zelf weten welke posts hij liked? Kom op zeg.

23 november 2021 om 11:44

@soccerfan: Lees even het stukje boven jouw reactie, dan weet je waarom ik het niet slim vind!

22 november 2021 om 13:32

Zo gek vind ik dat niet hoor. Om maar wat te zeggen; als Ajax van PSV verliest en Timber vervolgens likes gaat geven aan verschillende Psvers die blije overwinning posts plaatsen.. Dat lijkt me erg pijnlijk en ik kan snappen dat de coach dan even geen zin heeft om je gezicht te zien.

22 november 2021 om 13:46

@Sieb: heeft Ihatarren vorig seizoen niet zoiets gelijkaardig gedaan?

En die N’Sakala… tja sportief zal dat geen gemis zijn voor Besiktas want die was jaren geleden al niet goed genoeg voor Anderlecht…

22 november 2021 om 14:00

Volgens mij niet rechtstreeks mbt een eigen wedstrijd, maar hij was wel vrij actief in het liken van posts van Ajax spelers inderdaad. Maar ik vind dat toch net wat anders dan wanneer je zelf die wedstrijd verloren hebt.

22 november 2021 om 14:37

Beetje overdreven om zo veel achter likes op social media te zoeken imo. Hoe vaak like je wel eens foto zonder er echt bij stil te staan?

22 november 2021 om 14:51

Dat was toen toch ook gebeurd? Was dat niet met Ajax en Feyenoord ofzo? Die rivaliteit die er soms onder de supporters heerst, is vaak helemaal niet aan de orde tussen spelers. Veel spelers zijn in prive gewoon vrienden (want ze kennen elkaar door de Oranje toernooien of gedeelde jeugdopleidingen). Laat iemand in zn prive lekker met rust en beoordeel iemand op basis van zijn prestaties op het veld. Vraag me af of ze dit ook hadden gedaan als hij de ster van Besiktas was

22 november 2021 om 17:34

Maar als jij op het veld staat en je verliest een wedstrijd van een concurrent. Dan ga je vervolgens op de bank zitten en zie je foto's van juichende spelers van de concurrent, die tegen jou speelden. Dan sta je er toch wel bij stil of je die foto liked? Het zou toch een keihard 'dislike' gevoel moeten geven om die foto te zien? Als je dan meerdere van die foto's gaat zitten liken, kan ik me best voorstellen dat de coach zoiets heeft van 'blijf jij de komende tijd maar even weg'.

22 november 2021 om 13:32

We hadden dus van Trabzonspor verloren en kort daarna ging hij rare dingen op zijn story plaatsen, foto's liken van Trabzonspor spelers nadat we hadden verloren, plus hij verdient het niet om bij Besiktas te spelen.

22 november 2021 om 13:45

Ah, hele goede reden inderdaad... Lekker professioneel ben je dan als club, not... Ook je laatste deel van je laatste zin is zo lekker goed onderbouwd.

22 november 2021 om 20:19

Waarom wordt er niet eens gekeken naar het voetbalcultuur van het desbetreffende land?Je hebt net een zware wedstrijd verloren, 2 penalty’s door je neus geboord en de goal viel in 90+4. Iedereen is in zak en as en jij gaat lekker foto’s liken (waarschijnlijk omdat hij wissel stond) van de club die net van jouw club heeft gewonnen..op jouw veld feestvierende spelers ga jij liken?Sorry hoor maar in Turkije is dit gewoon “not done”. Buiten het feit dat ie zelf ook nog niks presteerd. Je kan hier we de moreelridder uithangen maar ik bedoel stel Berghuis verliest op zo’n manier van Feyenoord en gaat dan minuten later alle posts van Feyenoord liken..geloof me Ajax zou ook “not amused” zijn..en zoals ik al zei kijk eerst naar het voetbalcultuur van het land waar het over gaat..meer dan terecht dat ie verbannen is, ik zou zelfs zijn contract ontbinden.

22 november 2021 om 15:57

Dan ken je de Turkse competitie nog niet. Ik denk dat dit daar valt onder 'de club in diskrediet brengen'. Zou niet de eerste keer zijn dat daar een interne straf op volgt.

Ja deze wedstrrijd gaat natuurlijk helemaal nergens meer om. Turken al uitgespeeld en ajax al zo goed als nummer 1 in de poule. 18 uit 6 zou wel heel leuk zijn trouwens haha. enige missie voor ajax overmorgen is dat Timber ff geel pakt. Heb ie weer een schone lei in de knockouts.

22 november 2021 om 13:32

Helemaal nergens om zou ik niet willen zeggen. Er is gewoon weer een hoop geld en Europese punten te verdienen. Daarnaast op sportief vlak ook gewoon heel belangrijk voor de uitstraling van de club en zal het de marktwaarde van de spelers alleen maar verhogen.

22 november 2021 om 13:42

Daar is het allang te laat voor joh, Besiktas heeft eigenlijk helemaal niks laten zien deze CL-editie en ze gaan ook niet meer van Ajax en Dortmund winnen. Die hebben de tweede seizoenshelft lekker vrij van Europese wedstrijden. Bovendien is Besiktas nou ook weer niet overlopen van jong talent dat je gaat moneyballen richting financiële stabiliteit en dominantie.

22 november 2021 om 13:46

Ik heb het over ajax.

Denk dat dit gewoon als smoes wordt gebruikt. Hij is te slecht voor het niveau dat Besiktas nastreeft en na al zijn fouten keer op keer denk ik gewoon dat Besiktas hem wilt wegpesten zo. Niet netjes van “Efendi” Besiktas.

22 november 2021 om 13:35

Caner werd uit de selectie gezet omdat hij niet bij jullie speelstijl paste, let nou op je eigen club. Of zullen we Caulker benoemen? Hij word gekocht en een maandje of 2 later is hij uit de selectie gezet, wel vreemd ofniet?

22 november 2021 om 13:42

Dat het bij andere Turkse clubs ook gebeurt betekent niet dat dit correct is. Wat nu met N'sakala gebeurt slaat nergens op. Geef hem geen speelminuten, maar uit de selectie zetten is gewoon triest.

22 november 2021 om 15:41

Caner werd uit de selectie gezet omdat Vitor hem gewoon niet wou. Werd ook gewoon duidelijk in de media verteld en over Caulker heeft Ali Koc ook gewoon gesproken en gezegd dat de trainer hem niet wilt. Caulker werd gehaald voor de trainer. Maar we hebben ze niet verbannen omdat ze mediaposts van rivaalclubs aan het liken waren we hebben het gewoon eerlijk opengemaakt.

Thankgod, en nu hopen op welinton

22 november 2021 om 16:55

Laten we met z’n allen berichtjes sturen op zn insta misschien dat hij ook zo reageert..

Het gebeurt bepaald niet voor het eerst in Istanbul dat zodra een speler minder presteert dn verwacht in combinatie met zijn hoge salaris de betreffende speler wordt weggepest. Zo worden soms salarissen niet of te laat of te weinig uitbetaald en meer van dat soort grappen. Je kunt het aantal incidenten die op deze lijken met bosjes bij elkaar rapen in Istanbul. Niet alleen bij Besiktas. Het is gewoon een manier van doen.

Altijd Lucky Ajax...voor ieder wedstrijd of geblesseerden, spelers uit selectie etc.
Wat volgt, dat bij Lissabon spelers vermist raken?

22 november 2021 om 13:53

Ach jochie toch.. Het is ook allemaal niet eerlijk he?

22 november 2021 om 14:10

Alleen is NSakala een zwakke schakel dus lucky valt wel mee 😉

22 november 2021 om 14:53

Dit is ook echt de smaakmaker die het verschil had gemaakt

22 november 2021 om 16:45

Nou geloof me, dit is eerder pech voor Ajax

In Turkije nemen de fans zulke dingen zeer serieus. Na die wedstrijd je tegenstanders hun posts liken wanneer je eigen ploeg heeft verloren is gewoon onhandig. Ik als teamgenoot zou dat niet pikken om eerlijk te zijn. Dan roep je het op jezelf om bekritiseerd te worden. Het bestuur en Sergen hebben eindelijk denk ik ingezien dat N’sakala gewoon geen goede speler is. Daarnaast als hij een x tal wedstrijden nog had gespeeld, dan werd zijn contract verlengd. Dus de echte reden zal waarschijnlijk gewoon zijn dat ze hem niet nog wedstrijden willen laten spelen.

22 november 2021 om 14:56

Rivaliteit speelt bij de supporters, maar lang niet altijd bij de spelers. Veel van die gasten kennen elkaar naast het veld gewoon van de Nationale ploeg, gezamenlijke jeugdopleidingen of voetbalgala's. Misschien moeten de supporters eens het voorbeeld overnemen en de blinde haat laten varen. Op het veld op het scherpst van de snede, maar daarbuiten elkaar gewoon respecteren.

22 november 2021 om 18:43

Ik zou het geen blindelingse haat noemen, maar dat fans eerder competitief zijn. Elke fan (inclusief ik) wilt zoals het is zijn clubje gewoon op de top zien staan. Daar is jammer genoeg geen plaats voor een 2de ploeg. Als een voetballer van je eigen club, dan de overwinning liked wanneer het je laatste kans is om misschien Trabzonspor bij te houden. Dan moet je niet verbaasd zijn dat fans niet blij gaan zijn met je. Geloof me maar N’sakala wist dondersgoed waar die mee bezig was wanneer hij die posts leuk vond. Dat deed die niet omdat Yusuf Sari zijn “beste kameraad” is. Hij was al niet opgenomen in de wedstrijdselectie tegen Trabzon en dit was zijn manier om zijn ontevredenheid te tonen.

23 november 2021 om 00:24

Nou hij volgt yusuf ook dusja...

22 november 2021 om 15:42

Ik ging een tijdje geleden een serie op Youtube bekijken. Ging over Amerikaanse basketbalspelers die in Europa speelden. Op een gegeven moment kwam daar fucking Candace Parker aan het woord over haar ervaringen, speelde bij de vrouwen basketbaltak van Fenerbahce over de gekke rivaliteit in Turkije. Wist niet eens dat dit soort toestanden ook gebeurden bij vrouwenwedstrijden.

Kan me niet aan de indruk onttrekken dat we rouwig moeten zijn om de uitsluiting van N'sakala. Speelde tot dusverre dit seizoen nog niet zo heel goed. Als je dan ook nog eens posts gaat liken van een andere club waarmee je op het moment moet concurreren dan heb je het niet begrepen. Ik denk daarom een prima beslissing van Besiktas. Je moet gecommitteerd zijn aan de club waarvoor je hebt getekend.

Wel bij de selectie, niet bij de selectie, wel speelminuten, geen speelminuten? Het boeit me echt helemaal niks, mij gaat het erom dat Ridvan elke wedstrijd 90 minuten speelt!

Als ik Sergen ook nog es kon bellen had ik ook gezegd, zet Necip laatste man met Vida. Hoe gek het ook klinkt vind Necip als laatste man gewoon zeer goed, iig beter dan Welinton en Montero.

Het liken wordt nu als een excuus gebruikt terwijl iedereen weet dat het te maken heeft met zijn prestaties. Op zijn plek heb je twee Turkse spelers (internationals), dus is Nsakala overbodig. Alleen jammer dat gelijk hierdoor zijn marktwaarde naar beneden gaat, dus dit is weer niet handig gedaan door Sergen en zijn staff of het bestuur.

Wat een kleinzerig, kinderachtig gedoe zeg. Uit de selectie gezet worden vanwege een paar likes op Instagram, dan ben je het spoor echt volledig bijster in mijn ogen. Laten we hopen dat er meer speelde. Als Ajacied zijnde is dit overigens prima, laten ze bij de tegenstander maar chaos in de ploeg hebben.

Eindelijk!

Dit lijkt me een fantastische jongen voor de groep en in de omgang maar hij mist 1 belangrijke kwaliteit;

Hij kan namelijk geen poot voetballen. Hoe deze kerel prof is geworden is me een raadsel, en wat onze coach in hem zag helemaal.

We hebben een groot talent als Ridvan en Umut Meras, beide Turks international op die positie dus alleen maar goed dit.

@besiktasjk. Jij vertelt het verhaal een beetje vanuit de club kant, als ik het zo mag verwoorden. Ik zeg dat , lezende dat je het jammer vindt dat de marktwaarde van Nsakala zal devalueren door deze zet van het bestuur. Ik begrijp jou reactie daarom goed. Maar wat vind je van de actie van het bestuur als we de gevolgen even vergeten en seq kijken naar wat het bestuur heeft gedaan ? En denk je dat het bestuur dat ook zou hebben gedaan als het een van de sterkhouders van het huidige team zou betreffen ?

Typisch Turks dit. Gewoon een smoesje zodat de clausule in zijn contract niet ingaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren