Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bescheidenheid bij FC Twente: ‘De titel is niet realistisch op dit moment’

Laatste update:

FC Twente begint het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Tukkers willen als vanzelfsprekend zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie, maar trainer Marino Pusic tempert de verwachtingen. De oefenmeester vindt het kampioenschap geen realistische doelstelling.

“De titel is niet realistisch op dit moment. De samenstelling van de selectie is nog niet rond, het komt laat tot stand. We zullen meer tijd nodig hebben”, zegt Pusic in gesprek met de NOS. “We zijn eigenlijk een club en selectie in opbouw. Als je zegt dat FC Twente kampioen moet worden, zeg ik dat het niet in verhouding staat met de situatie. Er moeten nog spelers bijkomen en ik verwacht dat dit ook gaat gebeuren.”

“Twente is een fantastische club, met fantastische mensen. Kijk naar wat er aan seizoenkaarten verkocht is, hoe het hier leeft. Net als de mensen die nu keihard werken om zaken weer voor elkaar te krijgen. Zij kunnen er niets aan doen”, stelt de oefenmeester over het negatieve imago van FC Twente. Ook aanwinst Wout Brama begrijpt dat de Tukkers niet geliefd zijn. “Maar wat kunnen wij eraan doen? We moeten gewoon weer normaal doen, dan zal het langzaam omdraaien.”

“Enige bescheidenheid past ons. Maar we hoeven niet in onze schulp te kruipen en excuses te maken naar iedereen”, vervolgt Brama, die zich enkele weken geleden kritisch uitliet over de samenstelling van de selectie. “Er zijn een aantal versterkingen bij gekomen, die kwaliteit met zich meebrengen. Dus daar ben ik wel tevreden mee. Na een wedstrijd of tien zullen we een doelstelling formuleren.”

Gaat FC Twente direct promoveren dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Ik blijf bij F.C.Twente toch een naar gevoel houden. Nog steeds in de slachtofferrol kruipen en t.o.v. de meeste clubs een erg hoge begroting en veel spelersbudget. Dit onder andere door in mijn ogen een mes op de keel van de gemeente. Mijn sympathie zullen ze daar (nooit) meer terugwinnen. Nieuwe mensen en toch steeds weer nieuwe fratsen.

17 augustus 2018 om 10:14

Je had de (negatieve) reacties hier eens moeten lezen op het moment hij had geroepen dat Twente wel ff kampioen zou worden. Op zich toch gewoon een realistische uitspraak toch!? Dat jij dit de "slachtofferrol" noemt komt voort uit het ontbreken aan sympathie voor de club maar heeft niets te maken met de uitspraak van Pusic.

17 augustus 2018 om 10:16

"nog steeds in de slachtofferrol kruipen"

Slachtofferrol?

Gaat ooit de tijd komen dat Twente gewoon weer, zoals alle andere clubs, gewoon normaal kan en mag functioneren in het betaalde voetbal??? Kom nou toch op zeg, hoe haatdragend kunnen we zijn met zijn allen? En waar komen al die wraakgevoelens eigenlijk vandaan?

Joop Munsterman heeft de club naar de top van de eredivisie gedirigeerd. Daarna, na dat kampioenschap, is hij gek geworden en heeft hij door casinobeleid en door lak te hebben aan de regels de club geruiineerd. Daar heeft de club, niet eens Joop zelf, een hoge prijs voor moeten betalen. En dat heeft uiteindelijk geleid tot de degradatie.

Maar wanneer is het dan een keer afgelopen? Hoe lang moeten die bestuurders die er niets mee te maken hadden, de spelers, de fans en iedereen rond Twente nog als paria's behandeld worden dan eigenlijk? Laat die haat toch los man! Deze club verdiend veel en veel meer dan deze werkelijk kinderachtige behandeling die ze van velen krijgen. Veel meer.

En zie dit niet als een persoonlijke aanval op jou. Jij vertolkt hier een breed gevoeld sentiment. En ik vind dat sentiment niet deugen. Dus ik bedoel het vooral algemeen.

17 augustus 2018 om 10:30

@waarde Cante
Twente leeft juist door die blinde haat, kijk eens naar hoe het hele land bezig blijft met een KKD club? Dat zegt veel.

Vanavond zijn we op 1000 kaarten na uitverkocht, dat houdt in dat er alleen vanavond in de Veste al meer supporters zitten dan in de rest van de KKD totaal!

Als je ziet hoeveel onzin er wordt geroepen, gepapegaaid en verzonnen, alleen maar uit een sentiment dat je alleen kunt hebben als je niet in de keuken van je eigen club wilt kijken (240mln staatsteun asn Bvo’s in de afgelopen 10 jaar) dan smeedt je daarmee een saamhorigheid in Twente (ex Almelo dan) die gewoon ongekend is in Nederland tot nu toe.

Er rijden bussen uit Vriezenveen straal langs Almelo heen om vanavond massaal in Enschede plaats te nemen, zelfde uit De Achterhoek, niet 15 minuten naar Doetinchem maar 50 minuten naar Enschede.

Het is Matchday, winnen of verliezen, het maakt me op dit moment geen drol uit, om 1700 uur begint de Vak P Homeless Party, we gaan het weer hebben over geweldige steekpasses, blinde scheidsrechters en blunderende keepers en ik heb er zin in!

Haters gonna hate and I couldnt Care Less!!

17 augustus 2018 om 10:46

Ik gun ze weinig daar in Enschede maar dit kan ik dan wel weer waarderen. Succes vanavond, een klein beetje dan. 😜

17 augustus 2018 om 10:50

Mooi dat de Veste vol zit maar hoe zal het zijn als in december Fc Twente op de 4de plek van onderen staat en haast geen wedstrijd wint,blijven al deze mensen dan nog komen? Wacht eerst maar even af hoe het loopt ipv roepen dat iedereen achter de Fc blijft staan,voor het kampioenschap was Twente niet meer dan een provincie club en met succes krijg je meelopers

17 augustus 2018 om 10:53

Dit voelt bijna emotioneel aan Myloki!
Snif.... thanks!

17 augustus 2018 om 10:58

Haha, ja dat snap ik! Er zit ook wel kracht in dat 'Millwall-gevoel', ....

Nou ja, je houdt inderdaad altijd 'haters' (al heb ik echt een hekel aan dat woord), en het maakt dan ook niet meer uit wat je doet, alles wordt afgekraakt en afgezeken.

Ik zie het echter echt als een nieuwe start. 1984 revisted, zeg maar. Zag laatst nog die documentaire over die Jan Sörensen, beetje vergelijkbare situatie. Degradatie ondanks dat er voldoende capabele spelers waren, maar dat jaar in de eerste divisie deed Twente goed. Ik denk dat ze er sterker uit tevoorschijn zullen komen. Als je ziet dat het stadion dus voller zit dan vorig seizoen, wauw!

Anyway, veel plezier dan maar in de Kkd.... Tot volgend seizoen!

17 augustus 2018 om 10:59

Ja Draodnagel,

Dat is pas interessant, nu al negatief speculeren over het scenario waarin FCT misschien wel voor een half leeg stadion speelt, man man man zeg.

Ook vorige Jaren, toen we heeeeel ver van kampioenschappen verwidert waren had FCT de op 4 na grootste achterban, zowel in het stadion als op Fox, dat wil je toch niet echt nog op het kampioenschap uit 2010 gooien of wel?

17 augustus 2018 om 11:01

droadnagel

Gezien de maneir waarop je jouw naam schrijft, kom jij zelf niet óók uit de provincie?

En by the way, wat is er eigenlijk mis met een provincieclub? Jij spreekt het uit maar is het niet eigenlijk gewoon een koosnaam? Is toch prima, provincieclubs zijn uiteindelijk de mooiste clubs van Nederland. Dat is nou net waarom PSV een zoveel leukere, fijnere en warmere club is dan de clubs uit de Randstad. Omdat PSV gewoon ondanks de enorme successen die de club gevierd heeft toch gewoon in staat is gebleken een provincieclub te blijven!

Maar inderdaad, we zullen zien of de seizoenkaarthouders blijven zitten of dat ze de club de rug toekeren als er een paar keer verloren wordt. Maar vooralsnog is het nog niet zover.

17 augustus 2018 om 11:03

Pcies, 'no One Like Us, We Don't Care', ik quote ze bewust niet, wij zijn geen Millwall.

Haters ligt mij ook niet zo maar het dekt de lading wel. in dat licht trek ik KKD nog steeds niet echt, maar goed...

Mind you dat we in 84 de eerste wedstrijden gewoon verloren he, dit wordt een total different cookie voor de club.

Het plezier is er weer sinds vandaag, wat is er mooier dan matchday?

17 augustus 2018 om 11:06

"het plezier is er weer sinds vandaag, wat is er mooier dan matchday?"

Uiteindelijk, als voetballiefhebber? Niets, uiteraard!
Dat gevoel van het naar het stadion toelopen, al die mensen die hetzelfde doen, groepjes worden groter en breder naarmate je dichter bij het stadion komt. Dan door die poortjes en naar binnen in die zee van licht, rood en wit! En dát gevoel, als je echt dat stadion binnen loopt, de wedstrijd nog lang niet begonnen, dát is inderdaad onbeschrijflijk.

17 augustus 2018 om 11:08

Please.. een dag na de degradatie riep half Nederland, dat de bovenste ring er wel af kon. "Daar komt geen hond meer opdagen..". Drie maanden later is het stadion vanavond bijna uitverkocht. Blijkbaar blijft Twente verbazen... we zullen zien hoe het verloopt ALS de resultaten tegenvallen maar je kunt de Twente supporter toch moeilijk bestempelen als succes supporter na zes jaar ellende!

17 augustus 2018 om 11:09

Vergeet de trip er naartoe niet!
Fietsje naar de stad, Homeless party met de jongens, treintje in, handen schudden, schouders kloppen en bier uitdelen aan de jongens voor en achter je die je te lang niet gezien hebt.

Is het al 1700 uur??

17 augustus 2018 om 14:01

Veel plezier Vak104! Ik heb er ook weer zin in bij mijn cluppie in Deventer. Seizoenkaart ligt al klaar..

17 augustus 2018 om 14:32

@harmr
Ik heb ook zin in GAE uit!!!!

17 augustus 2018 om 15:08

Als het je niet interesseert wat anderen van Twente vinden, waarom reageer je op iedereen die een kritische mening heeft?

17 augustus 2018 om 10:17

Volgens mij was er deze week een Artikel dat ze de voorzitter weg willen hebben omdat die juist een mes op de keel van de gemeente legde.

17 augustus 2018 om 11:03

Hangover96

Zoals ik het had begrepen heeft Twente voor het huidige seizoen een spelersbudget dat groter is dan de meeste totale begrotingen van de andere clubs in de eerste divisie. Iets van vijf miljoen namelijk.

17 augustus 2018 om 11:07

4.5mln total spelersbudget, inclusief salarissen transfersommen etc, dus niet louter transferbudget.

17 augustus 2018 om 11:38

Snap ik, maar als je dat in perspectief ziet, de begroting van Sparta dit seizoen is zes miljoen, dan is het wel degelijk een groot bedrag. Ook clubs als Cambuur, Eagles en FC Volendam komen nauwelijks boven de vijf miljoen uit, voor hun totale begroting. De kleinste clubs doen het in totaal voor 1,5 - 2 miljoen.

Dus dan is 4,5 miljoen een mooi bedrag.

17 augustus 2018 om 14:16

Het is dus meer dan 20% van de begroting, uitgaande van 20 miljoen.

Daarmee hoort Twente niet bij de 'grootste KKD clubs' maar dan is Twente de grootste KKD club, qua begroting. Qua toeschouwersaantallen, dus, ook lijkt mij.

17 augustus 2018 om 10:28

ik snap niets van het financiele verhaal

ze hebben nog steeds een begroting van maar liefst 20 miljoen , dat is na AZ de 6e begroting van Nederland en 1 miljoen meer dan FC Utrecht

en veel spelers aangetrokken, en dan nog niet voor de titel kunnen gaan?????? ik ben de weg helemaal kwijt

17 augustus 2018 om 10:35

Dat blijkt Watcher, een begroting zegt bar weinig he, het gaat om netto budget.
De spelers konden pas heel laat aangetrokken worden door uitblijven van budget, snap jij echt niet dat als je volledige defensie nu 1,5 week compleet is dat dat tijd nodig heeft? Snap je dat echt niet?

17 augustus 2018 om 10:40

Utregwatxher

Ik heb je reacties hier al vaker voorbij zien komen bij Twente topics.
Hoe het kan dat iedereen jou uitlegt hoe het verhaal zit, maar dan toch weer met dit soort opmerkingen komt, mag je mij uitleggen.

Tukkertje91 zal je zo wel vertellen hoe het ook alweer in elkaar steekt

17 augustus 2018 om 11:00

Of je leest de tekst en heeft de trainer het over het laat samenstellen en halen van spelers. De groep is niet op elkaar ingespeeld.

17 augustus 2018 om 11:11

Mooi ook Bas die Nooit tussen haakjes.... Dat is een vrij apart gebruik van de tussenhaakjes bedoeling ook...

17 augustus 2018 om 16:12

@1980bas

Hoezo slachtoffer rol kruipen? Ik heb verder ook niets met Twente, maar wat de trainer zegt klopt toch. Het is toch lastig om een ploeg te smeden, waar steeds in de voorbereiding nieuwe mensen toegevoegd worden. Dat lijkt me vet irritant voor een trainer.

En begrijp me goed, mij maakt het verder ook niet uit wat er met Twente gebeurd, maar je moet wel objectief naar dingen kunnen blijven kijken.

We zullen vanavond zien waar we staan. 8 nieuwe jongens in de basis vanavond.

17 augustus 2018 om 10:40

Zo is dat! matchday!

Met het hoogste spelersbudget mag je niet weglopen voor de favorieten rol.
Of je er nu al helemaal klaar voor bent of niet.

17 augustus 2018 om 10:33

Ja die laatste zin kun je dus net zo goed weglaten??
We hebben een totaal nieuwe defensie die elkaar ongeveer 1,5 week kennen en een spits die 60 minuten kan voetballen... natuurlijk is FCT nog niet klaar, natuurlijk gaat Sparta gewoon winnen vanavond, maar we hebben dr zin in!

17 augustus 2018 om 11:14

Waarom moet ik de laatste zin weglaten? Het is toch een reactie op het artikel waarin staat dat de trainer vindt dat Twente geen titel kandidaat is omdat de selectie nog niet compleet is.
En ik vind dat ze dat ondanks dat ze nu pas op orde komen ze niet voor die favorieten rol weg moeten lopen omdat ze veel betere kwaliteit kunnen halen als het gros in de eerste divisie.
En verder een fijn seizoen gewenst.

17 augustus 2018 om 11:16

Omdat je daardoor in deze fase helemaal nog nie tde favorite bent, ik verwacht dat dat pas over een wedstrijd of 5-6 zo zou kunnen zijn.
De fase waarin je verkeerd in de voorbereiding is toch gewoon een hele logische factor?

17 augustus 2018 om 13:27

Ik denk dat het afwachten is of FC Twente uberhaupt een favoriet gaat worden. Alleen Cantalapiedra, Brama, Smith en in mindere mate Trotman maken een goede indruk. Maar goed, zoals je zelf al zegt is de ploeg elkaar nog vreemd. Ik vraag me alleen of of er genoeg kwaliteit is in de verdediging, want Drommel gaat ongetwijfeld veel blunderen dit seizoen.

Dit werkt beter dan wanneer hij zou uiten; ‘Twente hoort in de Eredivisie, dus het is zaak zo snel mogelijk terug te keren’. Zo neemt hij de druk af van de spelers. Verstandige uitspraken. Hopelijk met de supporters achter zich komt Twente snel terug in de eredivisie. Ik mis ze nu al. Raar he een Ajacied die Twente graag in de Eredivisie terug wil zien. Ik heb niks met ze, maar het waren altijd mooie potjes tegen elkaar. Van mij mogen ze 2e worden in de KK. Eerste plaats is natuurlijk weer gereserveerd voor Jong.

Ik vind t een realistische kijk op hoe FCT er momenteel voor staat. Met tig nieuwe spelers waarvan het merendeel heel laat is binnengekomen heb je gewoon tijd nodig om een elftal te bouwen, om automatismen in te slijpen.

Dit betekent niet dat ze niet voor het hoogst haalbare zullen en moeten gaan, integendeel. Een bijna nieuw elftal of niet, het begint met kei- en keihard werken en als ze dat laten zien..iedere wedstrijd weer, dan zie ik ze uiteindelijk wel een goede kans maken om te promoveren.

Ik ben er vanavond in ieder geval bij...kww

17 augustus 2018 om 10:41

Misschien wel realistisch, maar als Twente na dit seizoen niet terug weet te keren in de eredivisie is het weer hetzelfde verhaal, namelijk een aanstaand faillissement. Dus er is de club heel veel aan gelegen om te promoveren. Of dit nu is als kampioen of via pd is daarbij niet van belang.

18 augustus 2018 om 09:17

Natuurlijk heb ik dat allemaal meegekregen, echter leert 1 blik op de financiële prognose dat deze situatie volstrekt onhoudbaar is. Dat komt vooral door de stadion kosten en de spelerslasten. Dit seizoen gaan ze wel redden, maar het is onmogelijk om zoveel te reorganiseren dat ze volgend jaar zonder een bog grotere sponsor bijdrage gaan overleven. De enige mogelijkheid is dan goede spelers verkoop of extra sponsoring. En juist die extra sponsoring wordt een lastig verhaal naarmate ze langer in de KKD spelen. Met andere woorden, wellicht overleven ze het als ze nu niet promoveren nog 2 jaartje, maar langer echt niet. Dat maakt dat de promotie dit seizoen bijzonder wenselijk is (of eigenlijk voor een acceptabele bedrijfsvoering een must).

Kijkende naar het budget en de kwaliteit van de selectie, ten opzichte van het merendeel van de concurrentie, zou Twente bijna aan zichzelf en de achterban verplicht zijn om promotie veilig te stellen. Hetzij via nacompetitie of kampioenschap.
Niet promoveren zou volgens mij voor Twente ook desastreuze gevolgen hebben....

17 augustus 2018 om 10:39

Denk dat FCT in deze fase simpelweg nog niet ingespeeld genoeg is, wellicht dat de veste net dat extra steuntje in de rug is maar deze selectie heft nog maar amper vlieguren samen.

In 1983 verloren we ook de eerste 3 wedstrijden trouwens en zijn we ook gepromoveerd, alles kan nog.

17 augustus 2018 om 10:54

Welke uitslag vanavond ook uit de koker mag rollen, bepalend voor de rest van de competitie is het inderdaad niet. ..maar hoe lekker zou t voor de selectie zijn als hier een positieve uitslag uit komt?

17 augustus 2018 om 11:05

Duh, dat zou geweldig zijn 1969!

Logische zaak dat Pusic het optimisme omtrent een mogelijk kampioenschap tempert.
Hij heeft er geen belang bij dat dat idee al maandenlang door voetballand gaat.
Vooral veroorzaakt door mensen als van Halst en de huidige clubleiding.
Pusic heeft moeten oefenen met een veel te klein selectie en ik ben dan ook benieuwd of Twente tot een resultaat komt tegen Sparta.
Dat Twente nog steeds ter discussie staat is overigens gewoon haat eigen schuld.
Het liegen en bedriegen dat onder Munsterman/v.d. Laan begon is vrolijk doorgetrokken tot aan de huidige algemeen directeur. Die Ted van Leeuwen voor zijn komst met andere cijfers confronteerde voor het spelersbudget dan er werkelijk beschikbaar was. En dan was er nog de rare truc die de club met Xandro Schenk uithaalde.
Je kunt dat allemaal slim noemen maar je maakt er geen vrienden mee.
En ook wek je geen goede indruk als je de gemeente laat wachten op een lening en tegelijkertijd je algemeen directeur 2 x de Balkenende meegeeft.
Ik gun Twente/enschede een promotie naar de eredivisie, maar waarom zou ik dat NEC of Sparta niet ook gunnen ?

17 augustus 2018 om 11:45

"het liegen en bedriegen dat onder Munsterman/v.d. Laan begon is vrolijk doorgetrokken tot aan de huidige algemeen directeur."

Dat schijnt de algehele perceptie te zijn, ingegeven door de manier waarop men naar Twente kijkt. Echter hebben er sinds Munsterman/v.d. Laan geen ongeoorloofde praktijken meer plaatsgevonden. Als je voorbeelden hebt, hoor ik ze graag.

Begrijpelijk, maar dat neemt niet weg dat Twente er voor hoort te gaan. Iedereen verwacht een Twente dat bovenin meedoet. Overigens weer lekker veel haat haha, maakt niet uit wat hij zegt, het zal altijd negatief bekeken worden door de meesten.

De Grolsch Veste is vanavond op een 1500 plekken na uitverkocht. Zo gaat dat er niet uitzien in realiteit, een groot deel van de jaarkaarthouders is immers nog op vakantie.

Feit blijft dat er 5000 kaarten in de losse verkoop aan de man gebracht zijn. Dat is gewoon enorm veel. Dat geeft ook een stuk van het verwachtingspatroon aan, iedereen heeft er gewoon hartstikke zin aan om die jongens "gewoon" weer te zien voetballen. Laten we hopen dat een volle veste de spelers een druk in de juiste richting geven, ik heb wel zin in een dosis positiviteit en wij-gevoel na al dat gefit op de club.

Er is nu wel genoeg geschreven.
Laten we gaan voetballen.
Dit moet een mooi jaar worden voor de 1e divisie met evenzoveel kampioenskandidaten. En aan het einde zien we dan wel wie er kampioen is.
(Hoop natuurlijk Sparta 😁)
Maat het meeste een mooi en sportief voetbaljaar voor echt iedereen.

Geen enkele club is de uitgesproken favoriet. Met clubs als Twente, Nec, Sparta en Roda JC kan het echt alle kanten op. Denk echter dat Sparta en NEC het verst zijn op dit moment qua selectie,. z'n vreemden legioen bij Twente moet eerst maar eens een echte team worden. Dat heeft tijd nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren