Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berghuis: ‘René van der Gijp is de domste van iedereen die ik heb gehoord’

Laatste update:

Steven Berghuis haalt na de Klassieker tegen Feyenoord (1-1) hard uit naar René van der Gijp. De aanvallende middenvelder van Ajax noemt de uitspraken die de analist van Vandaag Inside eerder deze week over hem deed 'dom'. "René van der Gijp is van alle mensen die ik heb gehoord de domste", aldus Berghuis tegenover Hans Kraay junior van ESPN.

Berghuis werd ernstig bedreigd voorafgaand aan de uitwedstrijd bij Feyenoord. Van der Gijp adviseerde om de Ajacied niet mee te nemen naar De Kuip. "Ik zou Berghuis thuislaten, dan ben je van een hoop gezeik af. Je haalt de angel eruit, laat gaan", aldus de oud-rechtsbuiten. Het schoot in het verkeerde keelgat bij Berghuis. "De media hebben het lekker aangewakkerd. Ik heb hele verstandige mensen aan het woord gehoord: onze trainer en de trainer van Feyenoord. Maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord. Dan bedoel ik bijvoorbeeld René van der Gijp, dat is de domste eigenlijk met de dingen die hij zegt."

Ook het Algemeen Dagblad moet het ontgelden bij Berghuis. "Het Algemeen Dagblad, waar hele verstandige mensen werken, ook mensen met kinderen, dat het verstandig vindt om een foto van mij in een Ajax-shirt, schreeuwend, op de cover te doen. Zou dat helpen, denk je? Helemaal hier in Rotterdam." Het raakt Berghuis zichtbaar. "Deze week heeft wel impact op mij gehad en ook op mijn familie."

"Ik denk dat media en mensen met zo'n bereik wel moeten nadenken als ze wat zeggen", vindt Berghuis. "Dat is het eigenlijk." Uiteindelijk liep zijn terugkomst in een volle Kuip goed af. "Als je het vandaag ziet in het stadion: prima. Fluiten, een paar spreekkoren, oké prima. Ze zijn ook teleurgesteld dat ik weg ben gegaan, dat mag ook. Maar mensen worden zo opgehitst door de media. Dat heeft veel impact op mij."

De uitlatingen van Van der Gijp
Van der Gijp discussieerde afgelopen vrijdag met tafelgenoot Johan Derksen over de komst van Berghuis naar De Kuip. Laatstgenoemde was het pertinent oneens met Van der Gijp. "Als je hem niet wil laten spelen maar voor de bank meeneemt, zou ik hem thuislaten", aldus Derksen. "Kijk, als hij in de basis staat, dan hebben ze plannen met hem. Want als je hem een keer thuislaat, dan kunnen ze dat volgende week bij een andere club ook doen. Dan denken ze: oh, dat werkt dus zo. "

Van der Gijp was het op zijn beurt weer niet eens met Derksen. "Dat werkt niet zo, Johan. De aanvoerder en beste speler van Feyenoord is naar Ajax gegaan, dat lag behoorlijk gevoelig. Ik vind het een gedoe. Ik zou hem gewoon thuislaten, laat gaan. Je haalt de angel eruit en er valt niets meer te fluiten of te doen, klaar. Je bent van een hoop gedoe af, joh." Volgens Derksen wint in zo'n geval de harde kern van Feyenoord. "Het gaat niet om de harde kern Johan, er gaan er zo 50.000 helemaal gek worden als hij het veld opkomt. Niet alleen de harde kern. Hij is ook geen beslisser. Ja, tegen RKC."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse interview. Gaat hem vooral over z'n familie, z'n kids. Netjes verwoord, duidelijk. Klasbak

22 januari 2023 om 17:08

Inderdaad! Las volgens mij op Voetbalzone eerder deze week dat iemand zei dat vooral de media bezig was met de aanwezigheid en eventuele veiligheid van Berghuis, en die had volkomen gelijk. Je hoorde er niemand over behalve de media die er vanuit alle kanten wat over te zeggen had. Typisch ook wel.

22 januari 2023 om 17:13

Prachtig interview van Berghuis. Je zag dat hij vol emoties zat en dat het hem enorm pijn doet. En hij heeft volkomen gelijk. Dat is een van de redenen waarom ik programma's als VI niet kijk. Die dragen namelijk bij aan het giftige klimaat in Nederland.

Zo sneu dat ze meer haat hebben voor Berghuis en zijn familie dan de liefde voor eigen club. We gaan nu richting bijna 2 jaar dat hij weg is en toch kunnen ze het niet achterlaten. Echt heel sneu en kansloos. En hoe laag kun je zinken om ook zijn gezin, oma te bedreigen. Trieste figuren.

22 januari 2023 om 17:19

Ja, dat zeiden Inkemontana en ik inderdaad. De media zijn de laatste weken in zowel positieve als negatieve zin behoorlijk aan het ophitsen. En in geval van Berghuis was dat toch echt een dieptepunt.

22 januari 2023 om 17:42

Was krommend trekkend het interview.
Duidelijkverhaal van Berghuis en helemaal gelijk.
Kraay wist er niet mee om te gaan , stond als een zombie ernaast en wist niet veel inhoud er aan te geven.

22 januari 2023 om 17:57

Marc, vind je zelf niet dat je ietwat overdrijft? Van der Gijp maakt een domme opmerking, maar is toch niks giftig aan? Als we zo gaan redeneren kunnen we elk programma gaan cancelen.

22 januari 2023 om 18:25

De media zijn de media niet meer. Weinig tot geen goede stukken, laat staan journalistiek waardig onderzoek. In de tijd dat de verslaggevers op tv te zien zijn en/of een podcast verzorgen kunnen, waarbij hun mening vooral heel belangrijk is, kunnen ze beter eens doen wat ze behoren te doen. Het fatsoen ontbreekt bij een groot aantal. Die mensen denken alleen maar aan hun eigen ego. Jammer.

22 januari 2023 om 18:53

Hij zegt volgens mij nergens dat z’n oma bedreigd werd. Meer dat ze bang was omdat Berghuis iets zou overkomen volgens mij

22 januari 2023 om 19:27

AFC, het idee al dat zijn oma berichten krijgt... hoe ziek kun je zijn?

22 januari 2023 om 17:09

Had dat van het AD helemaal niet meegekregen. Walgelijk.

22 januari 2023 om 17:38

Ik zie het interview net terug, maar dat is juist het gedeelte wat ik niet begrijp. Wat is er mis met een foto van Berghuis in een Ajax-shirt? Dat is toch niet zo gek als het AD dat in de krant zet, hij is momenteel toch gewoon een speler van Ajax. Een foto in een Feyenoordshirt had ik gekker gevonden.

22 januari 2023 om 17:46

Omdat dat olie op het vuur gooien is. Een foto met Klaassen of Alvarez had ook gekund toch? Dit is al zn tweede seizoen bij Ajax ook maar het AD vind dit vooral lekker om aan te halen.

22 januari 2023 om 17:51

Eerste klassiek met thuispubliek na de beladen transfer. Niemand zit op een foto van Klaassen of Alvarez te wachten. Logische keuze AD, ben het er wel mee eens dat media zaken opblaast.

22 januari 2023 om 18:00

Het is niet meer dan logisch dan een oud-speler van Feyenoord bij deze wedstrijd meer in de picture staat dan Klaassen of Alvarez. Als je niet met je kop in de krant wilt, moet je geen profvoetballer worden. Er hebben rondom deze wedstrijd ongetwijfeld ook genoeg foto's van andere spelers van zowel Ajax als Feyenoord in een krant gestaan.

22 januari 2023 om 18:07

Als je dit niet begrijpt, dan ben je niet bijster slim en ben je tevens onderdeel van het probleem. Logisch nadenken heet dat, het blijft lastig.

22 januari 2023 om 18:10

Ja maar ze kiezen voor hem
op de voorpagina. Het is een overstap die al 1,5 jaar geleden gemaakt is. Ik snap dat het voor een krant makkelijk scoort maar het is al een thema, geef er niet een extra zwengel aan. Dat is ook wat Berghuis zegt, het is een optelsom, iedereen doet er aan mee zonder na te denken over wat voor negatieve energie je voedt.

22 januari 2023 om 18:33

marocberkane, ja, een foto in een Feyenoordshirt is tuurlijk raarder. Er zijn altijd dingen raarder. Maar het AD had gewoon een foto kunnen kiezen van alleen zijn hoofd, een andere speler, een aantal van Ajax en/of Feyenoord. Dit is extra olie op het vuur. Hoop dat je dat toch begrijpt. Want de dingen die ik afgelopen week weer gehoord en gelezen hebben van zogenaamde Feyenoord supporters over Berghuis. Schandalig.

22 januari 2023 om 18:36

Tsja, het AD maakt zelf de afweging welke foto ze het meest geschikt vinden en dit is, gezien de wedstrijd, helemaal niet zo een gekke keus. Ze kunnen moeilijk iedere keer Berghuis bellen en vragen of hij het ermee eens is. Als het een foto was met een hakenkruis of keppeltje of iets dergelijks had ik enige verontwaardiging begrepen, maar dit is een doodgewone foto van Berghuis in het shirt van zijn huidige club.

22 januari 2023 om 18:46

Reactie van de hoofdredacteur: hij zegt dat ze juist wilden de-escalaleren door de foto te willen gebruiken in combinatie met de tekst. Dat zegt mijns inziens al genoeg (AD zegt ook niks over het Ajax shirt dat Berghuis aan heeft, alleen over een schreeuwende Berghuis). Je weet als AD dat mensen die foto zien en dat dat meer dan voldoende is om de haat weer op te laten bloeien. Heel slap excuus van de hoofdredacteur.

22 januari 2023 om 19:07

@marocberkane
Waarom reageert iedereen bij Feyenoord zo overspannen dan? Berghuis heeft sinds anderhalf jaar gewoon een ander shirt aan….

22 januari 2023 om 19:49

Er zijn ongetwijfeld genoeg Feyenoorders die hem de stap niet in dank afnemen, maar dat viel deze wedstrijd toch allemaal wel reuze mee? Dat staat ook totaal los van het feit dat het AD een wat mij betreft logische keuze maakt met een foto van Berghuis voorafgaand aan deze wedstrijd.

22 januari 2023 om 19:59

@marocberkane….

Misschien is het teveel gevraagd van jou, maar de foto draagt bij aan een vorm van haat zaaierij. Berghuis in het shirt van Ajax ligt namelijk gevoelig voor een hoop Feyenoord supporters ….

Jeetje .. dat ik dit ook nog aan je probeer uit te leggen. Rationeel denken is wat ons mensen onderscheid van de dieren… ik ga het niet eens verder aan je uitleggen!

22 januari 2023 om 20:00

@marocberkane….

Misschien is het teveel gevraagd van jou, maar de foto draagt bij aan een vorm van haat zaaierij. Berghuis in het shirt van Ajax ligt namelijk gevoelig voor een hoop Feyenoord supporters ….

Jeetje .. dat ik dit ook nog aan je probeer uit te leggen. Rationeel denken is wat ons mensen onderscheid van de dieren… ik ga het niet eens verder aan je uitleggen!

22 januari 2023 om 20:05

Aparte toon die je aanslaat, maar nogmaals; ik ben misschien wel de allerlaatste die zit te wachten op een foto van Berghuis, maar ik begrijp de journalistieke afweging van het AD om die keuze wel te maken. Wat Berghuis daar persoonlijk van vindt, is dan niet per se relevant. Als profvoetballer heb je nou eenmaal te maken met media.

23 januari 2023 om 01:41

Ben jij wel helemaal lekkâh?

22 januari 2023 om 17:11

Zeker klasse interview. Alleen wordt nog wel spannend tussen Gijp en Mario Been die ook dicht in de buurt komt van die award. Komen ze terug in de studio en laat Been gelijk blijken helemaal niks van het verhaal begrepen te hebben door gelijk te zeggen dat het toch niet moet kunnen dat er netten hangen omdat die supporters zich zo opgefokt gedragen 😂

22 januari 2023 om 17:13

Zijn vrienden van elkaar. Tenenkrommend hoe hij het verhaal probeerde te verdraaien

22 januari 2023 om 17:15

Heb jij Been ooit kunnen betrappen op interessante teksten? Gijp lult heel vaak over heel veel onderwerpen enorm uit zijn nek maar die is ieder geval vaak nog grappig.

22 januari 2023 om 17:22

Nouja uiteindelijk is het een deel van het publiek waar het probleem ligt natuurlijk. Bepaalde media jutten het zeker weten op, maar Gijp, Jinek en genoemden staan niet schuimbekkend langs de kant en bedreigen hem. Berghuis laat het publiek links liggen in zijn verhaal om het niet verder op te laaien.

22 januari 2023 om 17:31

Been heeft bij het uitdelen van intelligentie ook niet bepaald vooraan gestaan…

22 januari 2023 om 18:40

Gijp komt wel dom over, maar dat is niet nieuws, dat is waarschijnlijk ook zijn rol bij vandaag inside.

22 januari 2023 om 18:44

Als trainer van mijn club (Genk) had hij altijd mooie praatjes zonder ooit echt iets te zeggen.

22 januari 2023 om 19:04

Been was voor mij destijds, na Roy Makaay niet fatsoenlijk in te zetten een seizoen lang, het jaar erna geen seizoenkaart te nemen. Nee, lopende spelers...1 tactiek. Die gozer van Roda in de spits. Wordt er gewoon weer boos van....

22 januari 2023 om 20:12



@barraa,

Een klein gedeelte van het publiek heeft een uitgesproken mening, overigens aan beide zijden van deze grote clubs in Nederland. Voor die kleine groep zijn dat soort media aandacht vaak een bevestiging en soms ook een motivatie om door te gaan met hun gestoorde gedrag.

Het lijkt een beetje op de ongevallen piramide hoe 10000 kleine bijna ongelukjes kunnen leiden tot iets heel ernstig:

10000 wappies ( of zogenaamde supprters van welke club dan ook)
1000 bedreigingen via social media (gevoed door de media)
100 gekken met gedachtes over reã«le fysieke bedreiging.
10 criminelen met wapens op de straat
1 ongeluk wat beter voorkomen had kunnen worden…..

Door aan de voorkant die groep met 1000 bedreigingen niet te voeden kan je aan de achterkant mogelijk een ongeluk voorkomen. Media zou zich aan de voorkant moeten realiseren wat voor een effect ze op hun kijk-publiek hebben.

Helaas heeft de recente geschiedenis in Nederland geleerd dat mensen die VEEL in de publieke aandacht staan niet altijd Veilig over straat kunnen lopen…

22 januari 2023 om 17:14

Het leuke is dat VZ vaak het zelfde doet met de clickbaits haha, die gaan ook gewoon door

22 januari 2023 om 17:27

Inderdaad een geweldig interview van Berghuis. Laat de media en de personen die hij bedoelt dit maar ter harte nemen.Gelukkig viel het in de kuip wel mee op wat fluitconcert na.

22 januari 2023 om 21:02

Helemaal mee eens ! Zullen we dat als slotakkoord beschouwen in dit niemendal geval? Heel wat beter opgelost dan hoe ze in Spakenburg omspringen met Vingino Dekker destijds.

Sterk interview van Berghuis, weinig op aan te merken. Media heeft lekker misbruik gemaakt van de rivaliteit en lopen stoken.

22 januari 2023 om 17:11

Nou ja, de mensen die rare dingen doen en roepen hebben echt Van der Gijp of het AD niet nodig om opgehitst te worden hoor. Dat maakt het verschil niet

22 januari 2023 om 17:14

Dat maakt het verschil wél. Berghuis spreekt hier terecht de media(persoonlijkheden) aan op hun verantwoordelijkheid. Gijp mag dit interview een keer of 20 terugkijken vanavond en komende dagen.

22 januari 2023 om 17:27

Berghuis spreekt zich terecht hierover uit, maar we moeten niet denken dat dit alleen voortkomt uit bepaalde media die het oplaaien. Er zijn genoeg incidenten geweest waarbij de media ook geen rol speelden, het ligt gewoon aan debielen die zich debiel gedragen. Nu lijkt het net alsof die debielen niet anders konden, want ja ze werden opgenaaid.

22 januari 2023 om 17:31

Op welke wijze heeft van de Gijp mensen opgehitst dan vraag ik me af? Als hij zegt dat Berghuis beter thuis kan blijven, dan hits je toch niemand op?

22 januari 2023 om 17:39

Misschien hitst hij niet iemand direct op met die woorden. Maar het is op de eerste plaats al belachelijk dat hij zo iets suggereert natuurlijk.

22 januari 2023 om 17:39

Ik zeg niet dat Gijp mensen heeft opgehitst (zou best kunnen, misschien op een ander moment, maar dat terzijde). Het gaat er om dat Gijp aangeeft dat hij zou zwichten voor de druk van bedreigingen. Dat is gewoon een ontzettend domme - althans, onverstandige - uitspraak, omdat je de bedreigers daarmee sterker maakt. Dat schept een precedent. En dat is gevaarlijk, want er hoeft maar één bedreiger de daad bij het woord te voegen. Die is dan min of meer aangemoedigd door Gijp.

22 januari 2023 om 17:50

Ik vind het onzin. Als ik om me heen kijk in de Kuip en hoor wat er geroepen wordt... Dat wordt niet eens alleen bij de klassieker gedaan hoor. Spreekkoren over Berghuis hoor je zelfs bij Feyenoord-Cambuur. Wat hebben de media daarmee te maken?

22 januari 2023 om 17:58

De mensen die dat doen zijn vaak wel de types die zich makkelijk laten ophitsen, waaronder door de media dus. Spreekkoren over Berghuis tijdens Feyenoord - Cambuur, lol.

22 januari 2023 om 18:00

Ja dat is misschien wel waar, maar ik vind het heel onnodig om zo op de man te spelen. Van de Gijp heeft in mijn ogen niet heel veel fout gedaan, maar daar kunnen onze meningen natuurlijk in verschillen.

22 januari 2023 om 18:00

Het gaat hier toch niet om spreekkoren, maar om (online) bedreigingen? Niet van het onderwerp afdwalen. Het waren de bedreigingen waar Gijp op in ging. Daar hebben de media veel mee te maken. Ga daar dus even op in. In het interview gaf Berghuis overigens nota bene aan dat hij met de spreekkoren geen (grote) moeite had/heeft.

22 januari 2023 om 18:02

Gijp doet onverstandige uitspraken op tv en wordt daar nu op tv door Berghuis op aangesproken. Dat is niet “op de man spelen”, dat is op de inhoud ingaan.

22 januari 2023 om 18:06

Haha ja Ruiz het is bijzonder. Sinds hij weg is hoor je het elke week wel. Vooral in de tram vanaf centraal naar de Kuip

22 januari 2023 om 18:08

Om hem de domste van iedereen te noemen, dat is behoorlijk op de man spelen.

22 januari 2023 om 18:15

Hij geeft aan dat het de domste opmerking van allemaal is. Ongelooflijk hoe graag je Gijp hier wil verdedigen. Doe vooral alsof het voor Gijp een stuk belangrijker is dan voor Berghuis. Sjongejonge.

22 januari 2023 om 18:24

Ik heb niks met die hele Berghuis, maar vind het wel vervelend voor hem en z'n familie. Daarnaast mag ik vdGijp gewoon verdedigen. Berghuis noemt hem de domste van iedereen die hij heeft gehoord. Sjongejonge.

22 januari 2023 om 18:43

Je mag Gijp verdedigen, maar kom dan eens met een inhoudelijk argument om te onderbouwen waarom je meent dat Gijp een doodnormale opmerking maakte. Of probeer te weerleggen waarom die opmerking onverstandig is vanwege precedentwerking.

Eerder gaf je aan “ja dat is misschien wel waar”. Sta je daar nog achter? Gaat het dus enkel om het vermeende ‘op de man spelen’? Berghuis geeft een waardeoordeel over de opmerkingen van Gijp, die hij de domste vindt. Dat is dus de inhoud. Hij noemt tevens het AD, mag dat ook niet, alleen omdat het een bedrijf en niet één persoon is? Zou het wel makkelijk maken om repliek in de toekomst te ontwijken.

22 januari 2023 om 18:43

Beter thuis kan blijven, dan zeg je dus dat het slechter is als hij meegaat..
Dus hang je er een waarde oordeel aan waar een aantal idioten zich ook weer aan vastklampen..

22 januari 2023 om 19:01

Ik bepaal zelf wel waar ik mee kom, dat laat ik me zeker niet door iemand op VZ vertellen. Hij maakte een doodnormale opmerking, want hij doet echt helemaal niemand kwaad met z'n opmerking. Hij dacht dat het veel ophef had gescheeld, als Berghuis niet mee had gedaan. Ik ben het niet met hem eens, maar het is geen hele domme opmerking toch? Hij noemt vdGijp de domste, dat is en blijft op de man spelen. Maar ik heb vrij weinig zin om nog door te gaan hierover. Fijne avond!

22 januari 2023 om 19:39

Bobiku29, als er spreekkoren zijn bij wedstrijden waar Berghuis niet erns mee speelt... dat zegt toch genoeg hoe triest het met jullie supporters gesteld is. Ga ik niet eens in op het intelligentie niveau hebben. Moedig je eigen spelers aan, keer uitfluiten, mwah, maar blijkbaar moet de frustratie van de week weer afgereageerd worden..

22 januari 2023 om 20:17

@TilburgAjax. Het gaat in je laatste deel mis. Als iemand woord bij daad voegt, dan had Berghuis beter thuis kunnen blijven. Want dan heeft iemand werkelijk een aanslag gepleegd. Die heeft niet de opdracht gekregen van, vd Gijp om iets te doen. Eens dat als Ajax luistert er ook bedreigingen komen in andere steden om te kijken of ze daarmee bepaalde spelers thuis kunnen houden. Dan vind ik de uitlatingen van vd Gijp redelijk onschuldig. De voorpagina van het AD waar hij naar verwijst vind ik erger. Maar beste is idd geen aandacht aan besteden. We leren het dus toch niet . Jaren terug was het plan om de finale tussen Feyenoord en Ajax met publiek te spelen. Weken lang in alle media verhalen dat het fout zou gaan, werdt zover opgeblazen dat uiteindelijk de finale over 2 wedstrijden werd gehouden.

22 januari 2023 om 17:12

Helemaal mee eens. Geeft zeer rustig en goed verwoord aan hoe dit aankomt bij hem en zijn familie. Wel klasse van VZ trouwens dat ze met de titel van dit artikel precies laten zien wat Berghuis bedoeld over de media.

22 januari 2023 om 17:21

Typisch ook dat ze bIj ESPN vooral beginnen over de supporters en dat Perez meteen maar naar familie wijst die die berichten niet naar Berghuis moeten doorsturen.

Berghuis zn boodschap ging juist alleen over het ophitsen van de media en verstandige mensen, omdat hij weet dat een aantal mensen niet te beïnvloeden zijn. Maar de media zullen het wel weer anders interpreteren.

Heerlijk ook dat ongemak bij Hans Kraay jr. Die probeerde het nog over andere dingen te hebben.

22 januari 2023 om 17:12



Hij is geen wetenschapper, maar hij heeft toch wel het dubbele IQ van vd Gijp. Van vd Gijp; heeft hij gewoon gelijk, het enige waar die man goed in is zijn domme opmerkingen en irritant lachen. Verder gewoon een goed interview van Berghuis, waarin hij toont niet de domste te zijn.

22 januari 2023 om 18:37

Bergwijn geeft nooit goeie interviews

22 januari 2023 om 18:45

Vind jij...je kan alleen zeggen ik vind dat hij geen "goede" interviews geeft.
Ik vind juist dat hij vaak, tegen mijn eerdere verwachtingen in, behoorlijk volwassen en duidelijk antwoord.

22 januari 2023 om 19:51



Ja, dat moest Berghuis zijn... ;-) Ja Berghuis geeft goeie interviews, ik bedoelde vd Gijp...

Het ergste gaat nu worden dat dezelfde media die Berghuis hier aanspreekt, nu zijn interview gaat loven en hem groot gelijk geeft. Om de volgende keer weer precies hetzelfde te doen.

22 januari 2023 om 17:08

Precies. Schandalig. AD voorop. Met hun moraalridders altijd.

22 januari 2023 om 17:09

Haha, zit er dik in inderdaad. Alles voor de publiciteit.

22 januari 2023 om 17:09

Precies, echt te triest voor woorden. Het AD mag wel even in de spiegel kijken, van Gijp verwacht je sws geen zinnige teksten dus die moet je gewoon dood negeren.

Helemaal mee eens. Ik vond die opmerking van Rene ook mega dom. Heeft die wel vaker. Eindelijk iemand die hem op zn plek zet.

Heel sterk van Berghuis. Heel rustig gebleven en goede onderbouwing. Extra veel respect voor hem gekregen na dit interview.

22 januari 2023 om 17:09

Berghuis was bij Feyenoord ook altijd goed in de interviews hoor. Ja 1 of 2 x was hij gefrustreerd maar hij legde wel alles duidelijk uit. Vond altijd fijn naar te luisteren.

22 januari 2023 om 17:15

Berghuis was inderdaad altijd gewoon een welbespraakte gast, al zegt Hakim niet dat hij dat in zijn Feyenoord-tijd niet was natuurlijk. Uitstekend interview, en terecht dat hij zich uitspreekt als het zijn familie direct raakt. Rivaliteit moet kunnen, maar de manier waarop media hierop inspelen en de boel lopen op te naaien, staat natuurlijk haaks op de objectiviteit die ze zouden moeten bewaken.

22 januari 2023 om 17:14

Nou ik vind dit maar onzin eerlijk gezegd. Natuurlijk is het over van de Gijp natuurlijk waar, dat is ook een rare uitspraak natuurlijk. Maar dat stukje over de media vind ik eerlijk gezegd maar raar. Mensen worden niet opgehitst door de media als het over zulk soort dingen gaat, die mensen zijn gewoon zo gek als iets en die worden echt niet witheet door een foto van hem op de cover van het ad.

Helaas zitten er veel gekkies bij clubs en de overstap van Berghuis is gewoon niet slim geweest en zou ik iedere Feyenoord topper afraden. Hoe erg dit ook is want het zou eigenlijk gewoon moeten kunnen.

22 januari 2023 om 17:17

Als je niet door hebt dat mensen worden opgejut door Social media, kan je in het rijtje Van der Gijp en AD

22 januari 2023 om 17:22

Tuurlijk wel, lees je alsjeblieft is in over het effect van media op de massa's. In Nederland heeft de media er al een langere tijd een handje van om ongefundeerde meningen te roepen en stemming te maken. De hele hetze tegen Feyenoord is op een paar tweetjes van idioten gebaseerd en heel voetbalzone gaat los alsof Wwiii gaat uitbreken in de Kuip.

Het gaat helemaal nergens over, jammer dat mensen niet realizeren wat door effect de media heeft in dit land. De media is met de komst van het internet veranderd in een ziekte in de samenleving.

22 januari 2023 om 17:26

Ongetwijfeld social media maakt het stukken makkelijker om een berichtje te sturen naar iemand en zorgt ervoor dat veel meer mensen het zien of over spreken. Maar kom op je kan een krant toch niet de schuld geven dat ze mensen ophitsen, omdat ze een foto van hem op de cover zetten. Wat verwachtte hij dan, dat zijn terugkeer in de kuip niet breed uitgemeten werd? Kom op dan ben je echt heel naïef.

Hij heeft deze keuze gewoon gemaakt en wist vooraf al dat een hele gevoelige overstap was. Ik zou zo iemand nooit bedreigen maar ik heb vaak genoeg een stel idioten in voetbalstadions gezien.

22 januari 2023 om 17:47

@pivught1,

Nou laat ik het woord media dan vervangen voor het AD, die ik hiermee probeerde aan te geven. Natuurlijk zijn er nadelen zoals dat veel idioten een podium hebben waarop ze kunnen zeggen wat ze willen, of dat een bedreiging zo de deur uit kan gaan vanaf ieder zolder kamertje.

Maar zeggen dat een krant verkeerd is en dan de mensen erop aanspreken dat zij ook kinderen hebben en dat soort onzin vind ik echt lachwekkend eerlijk gezegd. Notabene omdat ze een fototje van hem op de cover zetten, nou nou nou wat een ramp!

Social media is er nou eenmaal dus je zal er mee moeten leren leven en als je dat niet kan moet je niet zo'n overstap maken. Ik praat het gedrag zeker niet goed maar hij doet nu precies hetzelfde ook zijn reactie zal weer voor problemen zorgen bij de personen/bedrijven die hij noemt. Hij kan beter pleiten voor een strengere aanpak van dit soort idioten en hen is stevig toespreken, maar dat zal hij begrijpelijk niet durven want hij weet dat, dat alleen maar meer bedreigingen oplevert.

Uitstekende reactie van Berghuis!!
AD schaam je diep. Wat mij betreft vervolging door het OM voor ophitsing
Het publiek floot en probeerde Berghuis uit zijn spel te halen. Jammer, maar dat zijn we gewend en is op de man persoonlijk gericht en op een beschaafde manier gedaan.
Er spelen immers nog al wat ex spelers van Ajax bij Feyenoord.
Gijp, de grootste dwaas die dankzij Derksen het een en ander mag komen roepen. Schandalig.
Ik weet niet wat deze jongen nu weer geroepen heeft, maar Berghuis noemde hem met name en dan ook nog eens TWEE keer.

22 januari 2023 om 17:33

Cas1. Ik had het wel eens willen zien mochten er geen netten hebben gehangen. Denk dat het dan echt niet alleen bij fluiten (jammer genoeg) was gebleven

22 januari 2023 om 18:12

Damned, ja was ik vergeten.
Maar in Den Bosch gingen ze nog met bier gooien. Dat kan wel door een net. 😉

Goede interview van Berghuis hoor! Kan me voorstellen dat het mentaal echt enorm lastig is met zoveel aandacht en dan vooral haat. Als je familie er ook bij wordt betrokken is het concentreren op voetbal gewoon nog lastiger…

Hier kun je hem dan weer niets anders dan gelijk geven. Je moet je nooit overgeven aan de gekken bij andere clubs. Feyenoord publiek heeft zich overigens erg goed gedragen, mag ook wel een keer gezegd worden

22 januari 2023 om 18:09

Hamas hamas, joden aan het gas vond je goed gedrag? Daar komt gewoon weer netjes een boete aan voor Feyenoord, compleet terecht.

Heel goed, Steven. Mooi reëel interview. Goed opgestaan tegen het woekerende populisme en clickbaitisme in de media.

22 januari 2023 om 17:45

Juist de media overal de schuld van geven is een populistische karaktertrek. Makkelijke zondebok.

22 januari 2023 om 19:02

Ik zeg 'woekerende populisme én de media'. Inderdaad is de media wegzetten als onkritisch medium populistisch. In dit geval geeft Steven concrete kritiek op namen en rugnummers. En verder zie je ook op dit forum de zorgelijke trend van extreem-rechtse stemmingmakerij. Ik schaar het domme uitspelen van Ajax-Feyenoord rivaliteit daar ook onder: de vijand demoniseren, geweld normaliseren, tegenstellingen vergroten.

Tja had ook kunnen zeggen dat het niet klopt wat van der gijp zegt. Hoeft niet gelijk op de man te spelen maar bij het Nederlands elftal doen ze hier graag aan

22 januari 2023 om 17:15

Het is toch een ook een domme uitspraak. Al is dit het niveau van vd Gijp.

22 januari 2023 om 17:18

Dat dan weer wel ja haha

22 januari 2023 om 17:19

Wat heeft het Nederlands elftal hier nou mee te maken. En hoezo klopt het niet wat VD Gijp zegt. Het is een mening, hoezo klopt zijn mening niet? Het is een domme mening, maar goed.

22 januari 2023 om 17:26

@paulr

Naja een domme mening kan heel goed niet kloppen. Vaak is een domme mening een domme mening omdat het een duidelijk onlogische mening is. Daarentegen klinken sommige meningen dom terwijl daar best wat waarheid in kan zitten.

Ik denk niet dat Gijp dit verkeerde bedoelde, maar ondoordacht zeker.

22 januari 2023 om 17:30

Precies wat ik bedoelde Hero. Thanks!

22 januari 2023 om 17:37

@herosennin44: Ja, als het feitelijk is. Als ik zeg dat de aarde plat is, dan is dat mijn domme mening die ook nog eens niet klopt. Maar dit is niet feitelijk.

Nee, VD Gijp bedoeld nooit iets verkeerd, maar is gewoon niet zo'n slimme gast die nadenkt over de dingen die hij zegt. Als het daar aan tafel iets te lang over iets serieus gaat, dan is VD Gijp de eerste die afhaakt, of met een totaal debiele oplossing komt.

@Arsenal-Gunner: Herosennin44 zegt precies wat jij bedoelt, maar dan is het nog steeds vreemd. Berghuis wel of niet mee nemen is niet iets feitelijks. Lees mijn bovenstaande voorbeeld, dat is feitelijk en als je daar een mening over kunt hebben dan kan een domme mening niet kloppen. Maar over Berghuis is een heel ander geval.

Mooi interview van Berghuis. Zegt waar het op staat ik als Feyenoorder schaam me er echt voor dat sommige supporters zo gestoord zijn om de gekste dingen te roepen online. En Rene van der Gijp is idd niet de slimste.

Wat Van der Gijp zei was inderdaad niet slim. Gelukkig zei Johan Dirksen wel het juiste.

Sterk interview. Ook dat hij meld dat zijn oma hem een bericht stuurt dat ze bezorgd is. Zulke dingen gaan veel en veel te ver. In het stadion bleef het zoals Berghuis zelf aangaf keurig binnen de perken.

Amen. Respect meneer Berghuis !

Geweldig interview waar hij goed voor zichzelf opkomt en ik geef hem 200 procent gelijk. De media is walgelijk geweest in de afgelopen week.

22 januari 2023 om 17:11

Media is walgelijk, altijd. Mensenlevens boeit ze niet, alles gaat om clicks en aandacht. De wereld is verrot door (social)media.

22 januari 2023 om 17:13

Naja de echte onderzoeksjournalisten zijn wel belangrijk voor onze democratie dus de media is niet altijd walgelijk natuurlijk. Echter is de entertainment media inclusief de sport wel vaak zeer irritant.

22 januari 2023 om 18:55

Dat is ook nauwelijks journalistiek maar het word breed uitgemeten omdat het verkoopt en omdat je er geen energie in moet steken om content te maken. Je kan zelfs bladen vullen met complete onzin zolang je het maar over media-geile BN’a hebt die eender wat er over hun verteld word mooi vinden.

22 januari 2023 om 21:34

Media is meervoud, maar daarnaast geeft de media waar t volk om vraagt. Als niemand klikt, dan stelt t niks voor. Ze proberen lezers te lokken met wilde headlines. Een beetje mediatraining zou daar wel aandacht aan besteden gok ik.

Het eerste wat Perez zegt is dat zijn vrienden het niet hadden moetend doorsturen. Genant. Echt genant.

Sowieso werd tijdens het interview door Hansie gepoogd om niet op de media in te gaan. Het is dat Berghuis het zelf opbracht.

Niets dan respect voor je Steven. Wat ben jij een volwassen man. Ik snap dat clubvoorkeur niet belangrijk voor je is. Dat je aan je carrière dacht. En ik snap dat je naar Ajax bent gegaan.

22 januari 2023 om 17:21

Kun jij niet een paar van de 50.000 toespreken die vandaag in het stadion zaten. Want zo te zien kan jij ze nog wel wat wijze lessen leren. Mooie reactie!

22 januari 2023 om 17:28

Wat moeten ze bijgebracht worden dan? Volgens is in t stadion vandaag alles binnen het acceptebele gebleven?

22 januari 2023 om 17:31

Helaas valt er niet met die gasten te praten. Ik kan het nooit beter verwoorden dan berghuis heeft gedaan.

22 januari 2023 om 17:41

@fcporto: Dat klopt, daar heb je gelijk in. Maar ik sluit niet uit dat een aantal van de aanwezige ook actief is geweest op sm. Als dat niet het geval is, dan heb je helemaal gelijk en neem ik mijn woorden terug.

22 januari 2023 om 17:44

@feye_88: Media spelen heel vaak een dubieuze rol. Maken vaak mensen helemaal met de grond gelijk als ze ergens van worden verdacht. En als die persoon dan uiteindelijk onschuldig is komt er nooit iemand terug op zijn woorden. Dan gaan ze gewoon door alsof het gebeurd is.

In het stadion was het vandaag, zoals Fcporto al zegt prima. En een terechte uitslag denk ik. 1e helft was Feyenoord beter, 2e helft was licht in het voordeel van Ajax.

Die van Gijp is ook gewoon een domme analist.

Krijgt alleen een podium omwille van zijn dode gevallen en aanstekelijk lach. Maar voor de rest volkomen dom.

22 januari 2023 om 17:34

Jouw reactie doet ook vermoeden dat je niet de allerslimste bent. Omwille van z'n dode gevallen?

22 januari 2023 om 17:44

Hoezo ? Die Gijp is een neurotische lachzak met domme uitspraken die denk dat hij altijd leuk is

22 januari 2023 om 18:02

Hij is ook heel vaak leuk en brengt sfeer in het programma. Dat jij hem niet leuk vind heeft verder helemaal niets met deze discussie te maken.

Vind het gejank van berghuis. Hij weet en wist wat er ging gebeuren als hij naar de aartsrivaal gaat achteraf niet janken. Kon je van mijlenver zien aankomen natuurlijk.

22 januari 2023 om 17:12

Ik hoop dat je een grapje maakt, maar waarschijnlijk niet..

22 januari 2023 om 17:14

Als je op hetzelfde niveau van een amoebe zit had je dat misschien kunnen zien. Ieder normaal weldenkend mens had dat niet.

22 januari 2023 om 17:14

Heb je niet geluisterd? Hij neemt zn familie in bescherming en wijst erop dat de media daar een enorme invloed op hebben. Hij geeft aan dat hij wist wat er ging gebeuren en dat hij dat oké vindt.

22 januari 2023 om 17:15

Jij hebt overduidelijk niet begrepen wat hij nu daadwerkelijk zegt. Hou dan aub je mond als je het niet snapt. Ga het interview nog eens kijken en misschien begrijp je het dan. Want wat jij zegt daar gaat het helemaal niet over.

22 januari 2023 om 17:20

Ga toch fietsen man! Lees je reactie eens terug, het gedrag waar Berghuis en zijn familie onder te lijden hebben is niet goed te praten, nooit. Zoals hij zelf ook al aankaart: Rivaliteit is prima, is mooi en hoort bij de sport. Spreekkoren en fluitconcerten ook. Maar al die randdebielen die vergeten dat het maar een spelletje is en Berghuis en zijn familie bedreigen verdienen een spuitje. En de media die dat soort figuren ophitsen mogen ook eens goed in de spiegel kijken. Je zou bijna hopen dat zij eens op die manier bedreigd worden, kijken of ze dan wél tot inkeer komen.

22 januari 2023 om 17:22

Als jij de overstap maakt naar een concurrerend bedrijf, moeten ze dan ook jou en je hele familie bedreigen? De reactie van VD Gijp was al dom, maar jij laat even zien dat je nog dommer kunt reageren.

22 januari 2023 om 17:57

Is een totaal ander voorbeeld. Zijn reactie is niet dom maar realistisch. Dit is een duidelijk nadeel van een voetballer zijn met bekendheid en hij heeft goed geweten hoe gevoelig die overstap zou liggen. Ik keur het zeker af dat het gebeurt maar dat het gebeurt dat weet je gewoon op voorhand. Dit soort uitspraken van Berghuis gaan daar overigens niet mee helpen en hij pakt ook de verkeerde mensen aan. Wat meer helpt zou zijn om dit soort idioten streng toe te spreken of nog beter ze te exposen.

22 januari 2023 om 18:23

Aha, dus als je maar lang genoeg en ernstig genoeg mensen bedreigd vindt jij dat je dan moet winnen of je gelijk moet krijgen? Dat je zegt dat je het afkeurt blijkt totaal niet uit de rest van je reactie.

En hij spreekt de mensen aan die een groot bereik hebben. Maar dat heeft volgens jou minder zin dan eencellige aanspreken die geen enkel vermogen hebben om hun eigen doen en laten te spiegelen?

Echt een hele bijzondere reactie heb je geplaats. Ik begin zelfs een heel klein beetje te twijfelen of je niet de echte Memphis Depay bent.

22 januari 2023 om 18:41

Wat je met je eerste alinea bedoelt kan ik totaal niet begrijpen. Ik vind sowieso niet dat je mensen moet bedreigen en zeker niet voor een voetbalwedstrijd.

Dat je verder denkt dat ik het niet afkeur zegt dat je niet zo goed in lezen bent. Aangezien ik dit soort mensen in de laatste alinea zelfs idioten noem. Ik zou ook liever willen dat het niet gebeurt, maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat het wel gebeurt.

Dat heeft inderdaad minder zin ja. Mensen doen dit omdat ze nooit de consequenties ervan zullen ervaren, dit zijn echt niet alleen maar eencelligen als je dat soms denkt, dat gedrag vertonen ze inderdaad wel. Er zullen zeker types bij zitten die het geen drol interesseert maar ook zeker mensen die wel gewoon een vrij normaal leven lijden.

De opmerking van van de Gijp is inderdaad niet handig, maar ter verdediging van hem hij zal nooit bedoelt hebben mensen op te jutten en daarnaast kreeg hij ook gewoon tegengeluid van de andere tafelgenoten. Een foto in de krant zetten vind ik niets bijzonders.

22 januari 2023 om 19:21

Je zegt dat de mening van VD Gijp realistisch is. Kortom, Ajax had Berghuis thuis moeten laten. En dat zou betekenen dat wanneer je iemand (in dit geval Berghuis) maar lang en ernstig genoeg bedreigd, Ajax hem thuis gaat laten en die eencellige hun zin krijgen.

Je schrijft maar een alinea, dus de eerste is ook de enige en de laatste. Maar ik vind dat je je mening ( dat je het afkeurt) zoveel afzwakt in de rest van je reactie dat ik het niet heel serieus kan nemen.

En dat je realistisch genoeg bent om te weten dat het wel gebeurd, prima. Maar je had Berghuis nooit thuis moeten laten. Dan kun je hem dus nooit meer meenemen naar Feyenoord. En dan zouden mensen die zeggen dat ze PSV aanhanger zijn Bergwijn kunnen gaan bedreigen en dan kunnen we die ook niet meer meenemen naar Eindhoven. En zo geld dat dan bij elke speler die bij een andere club in de ED heeft gespeeld.

Je zet in de week voor Feyenoord - Ajax Berghuis schreeuwend in Ajax-shirt op de voorpagina. Welk ander doel dan provoceren en opjutten heeft dat dan volgens jou?

22 januari 2023 om 20:14

Ik zeg helemaal nergens dat de mening van vd gijp realistisch is. Jij zegt dat iemand dom reageert en ik reageer daarop dat hij niet dom reageert. Ik had het niet eens over van de Gijp maar over de desbetreffende persoon waarop jij reageerde.

Natuurlijk moet je hem niet thuislaten dat lijkt mij duidelijk. Maar dat een krant niet zijn foto op de voorpagina mag zetten is natuurlijk lachwekkend. Waarom zou dat bedoeld zijn om te provoceren, het is toch logisch dat er veel aandacht naar uit gaat. Het is toch de aanvoerder die overstapt naar een aardsrivaal en dan zijn terugkeer in het stadion maakt met de meest gekke achterban van Nederland. Waar ze zelfs netten langs het veld moeten hangen. Een ander doel zou kunnen zijn dat het veel aandacht oplevert.

22 januari 2023 om 21:55

memphisdepay22 januari 2023 om 17:57#1382favoriteimportantadd
Is een totaal ander voorbeeld. Zijn reactie is niet dom maar realistisch

Maar je had het niet over VD Gijp, die vind dat Ajax Berghuis thuis moest laten, maar over iemand die de reactie van Berghuis betiteld als 'gejank'. Nee, dat maakt het er allemaal een stuk beter op. Iemand wiens hele familie wort bedreigd omdat hij een keuze maakt in zijn carrière die mensen niet bevalt, en daar zijn beklag over doet wordt weg gezet als gejank en dat noem jij een realistische reactie?

En over je laatste alinea, dat stukje tekst toont aan dat je er (wederom) niets van hebt gesnapt. Niet van het interview en niet van de situatie waarin Berghuis en zijn familie verkeren. Misschien moet je het nog eens kijken, en dan met de gedachten dat half sm vol staat met haatberichten en bedreigingen over jou en je familie. Puur en alleen omdat jij een keuze maakt voor een andere werkgever.

22 januari 2023 om 22:31

Nou gejank gaat misschien wat ver inderdaad want hij hoeft die bedreigingen zeker niet te accepteren, wat ik ook meermaals afgekeurd heb zoals je in mijn reacties kan lezen. Maar dat lijk je niet te geloven op de een of andere manier.

Hij kon het echter wel verwachtten toen hij deze overstap maakt. Daarnaast vind ik het wel gejank van hem dat hij klaagt over talkshows en een krantenkop. Die bedreigingen waren er ook wel geweest zonder die berichten van de afgelopen week. Als je niet tegen aandacht kan in de media dan moet je zo'n overstap niet maken. Daarnaast heb ik niet het idee dat het iemand zijn intentie was om mensen aan te zetten tot haat.

Media aandacht hoort er nou eenmaal bij, sterker nog als er geen media aandacht was zouden mensen ook veel minder gek van voetbal zijn en zouden er genoeg spelers zijn die nog een baantje na hun carriére moeten nemen of zelfs tijdens. Dus het heeft ook voordelen.

22 januari 2023 om 23:07

Dus als je iets kan verwachten mag je er niet over klagen? En moet je alle bedreigingen zo maar accepteren en het laten gebeuren? Mag Berghuis misschien wel aangifte er van doen of dat ook niet? Omdat hij het kon verwachten...

De media heeft wel degelijk een rol. Ze kunnen met woorden, foto's en filmpjes een beeld neerzetten dat bij bepaalde personen bepaald gedrag los maakt. Natuurlijk zouden er anders ook bedreigingen zijn, maar vast veel minder dan nu. Een Rotterdamse krant die een foto van Berghuis, voormalig aanvoerder van Feyenoord, in een Ajax-shirt op de voorpagina zet. Tweets met de tekst dat het een wedstrijd op leven en dood is. Als je niet snapt dat dat opruiend kan werken, dan snap je niet hoe de wereld in elkaar zit. Media aandacht hoort er zeker bij, maar het gaat juist om hoe de media deze wedstrijd neer zet. Het is ook zonder de media aandacht al de meest beladen wedstrijd van het jaar. Maar juist om Berghuis in de spotlight te plaatsen bezorg je hem en zijn familie extra problemen. Maar sommige journalisten zijn bijna net zo simpel als sommige internethelden. Ze schrijven een stukkie, en wat de gevolgen zijn boeit ze niet. Want hun kan niet overkomen toch? En als ze wel iets overkomt, dan hebben ze de mond vol over de aanval op de persvrijheid. Daar ben ik trouwens ook helemaal voor, maar hou wel rekening mee wat je met je woorden allemaal kan veroorzaken. Als journalist draag je ook verantwoordelijkheid vind ik.

Maar goed we zijn het niet eens, dat gaan we ook niet worden en dat is prima. Maar verder discussie gaat ook niet ergens toe leiden denk ik. Fijne avond nog!

22 januari 2023 om 23:54

Je hebt echt moeite met lezen, ik zeg zelfs nog dat hij zulk soort bedreigingen zeker niet hoeft te accepteren.

Over de rest worden we het inderdaad niet eens.

Mooi interview. Echt vanuit zijn hart.
En helemaal mee eens. Sloeg nergens op wat van de Gijp zei net zoals dat stuk in het ad ..
Klasse Berghuis

Ironisch VZ, dat deze quote als titel wordt gebruikt. Redelijk schandelijk maar heel typerend.

Het is gewoon zielig dat dit juist uitvergroot gaat worden en dat het waarschijnlijk nóg groter wordt. Terwijl ik absoluut heel veel begrip heb voor deze reactie. Eigenlijk heel volwassen gereageerd op hele domme mensen

Zeer sterk interview van Stevie, precies wat er mis is in medialand.

Helemaal gelijk. Vaak is Gijpie vermakelijk om naar te kijken... of ik bedoel mee te lachen, maar dat heb ik ook als ik iemand in de metro zie schaterlachen (ook al is het om een eigen grap).

Goed interview van Berghuis weinig op aan te merken.

100% eens. Vz doet hier zeer vrolijk aan mee trouwens door 2 weken voor de klassieker dat vuurtje aan te wakkeren. Alles voor de centjes.Ik snap ook niet (naja ik snap het heuswel) dat het zo erg is dat ie naar Ajax is gegaan. Hij ks tovh geen kind van de club ofzo. Als Malacia of Bijlpw npu naar Ajax gaat ben ik ook boos. Al denk ik dat ik hun gezin dan nog steeds niet met de dood zou bedreigen.

Dat je deze kop maakt bij dit interview, dan heb je de woorden niet-begrepen.

Berghuis vraagt mensen met invloed na te denken bij wat ze doen en zeggen.

Zou ik mooier vinden

Vlgs mij was oa Johan C ook een Ajacied toch ? Heeft Rdam zelfs nog aan de landstitel geholpen. 😎😎

Perfect gezegd, omdat er een paar rand debielen rond lopen moet je maar niet gaan spelen pfff
Vindt Gyp toch al een lul eerste klas want het enige wat hij kan is ja en amen zeggen en dom lachen

Het zal allemaal wel Berghuis. Vd Gijp deed die uitspraak niet uit hatelijkheid, maar ook grotendeels uit bezorgdheid over Berghuis. Ik gok dat het er mee te maken heeft dat Berghuis zo zwak speelde vandaag, die kon duidelijk niet met de druk omgaan. Maar goed, als hij nog steeds blij is met z'n overstap is dat het belangrijkste. Het is en blijft in ieder geval een goede speler, die ik graag bij Feyenoord had gezien. Hij zou een wedstrijd als vandaag zo maar beslist kunnen hebben. Denk niet dat ie op 8 bij Ajax het meest tot z'n recht komt, vandaag erg zwak. Het best is ie dicht bij het vijandelijk goal (zoals ie bij Feyenoord speelde, of eventueel op 10)

22 januari 2023 om 17:12



vd Gijp maakte het ook groter dan dat het was. Hoezo zou je een van je beste spelers thuislaten omdat er een paar kunnen fluiten. En toegeven aan die idioten en hen juist die macht geven. Ook vd Gijp klopt alles op tot iets wat er helemaal niet is.

22 januari 2023 om 18:11

Dat Feyenoord nu eens een keer eerste staat na weet ik hoe veel jaar altijd de eeuwige 2e/3e te zijn, maakt het niet zo dat hij niet blij is met zijn overstap naar een veel grotere (en mooiere) club. Daarnaast vind ik Feyenoord totaal niet overtuigen, dus die zie ik het wel weer verspelen zoals gewoonlijk. Kunnen niet met druk omgaan.

Wat een prachtig interview en hij heeft zo gelijk. Het is zo groot gemaakt en wat zagen we vandaag. Een groepje mensen die berghuis uitfloot. Meer niet.
vd Gijp die doet alsof het hele stadion schuimbekkend op hem staat te wachten. Nou we hebben vandaag niets maar dan ook helemaal niets gezien wat Berghuis in Amsterdam had moeten houden. De meeste Feyenoord supporters komen daar niet voor Berghuis maar voor de wedstrijd tegen Ajax.
Die media en Social media die kloppen alles zo ontzettend op. Zijn familie is hier de dupe van. Applaus.

22 januari 2023 om 17:28

Zeker. Maar ook applaus voor het Feyenoordpubliek, dat zich gewoon erg goed heeft gedragen. Mag ook gezegd, hoewel dit natuurlijk gewoon normaal hoort te zijn

22 januari 2023 om 18:36

Sommige hebben zich goed gedragen want hoorde op de tv ook een paar liedjes met joden en gas .

22 januari 2023 om 18:35

Je deed er zelf ook aan mee man. Wekenlang heb je zitten oreren dat Berghuis in de Kuip zijn leven niet zeker is. Maak jezelf nou eens noet zo belachelijk

Knap van Berghuis dat hij tegen deze stroom van negativiteit in is blijven gaan en achter zijn principes bleef staan. Gijp koos de weg van de minste weerstand maar niet die van veel principes.

Fantastisch interview van Berguis, de stemming in dit land wordt bepaalt door de media en door de domme die hen geloven. Dit mag vaker gezegd worden en ik hoop dat meer mensen begrijpen hoe de media hier functioneert, het is een walgelijke incompetente bende.

Een goed en kritisch commentaar van Berghuis. In delen sloeg hij misschien een beetje door, “dood of leven” persoonlijk opvatten gaat wat mij betreft een beetje ver, maar dat mensen zoals Van der Gijp een mediaziekte zijn, die maar mogen blijven roepen en op de onderbuik van mensen in kunnen blijven spelen, ben ik helemaal met Berghuis eens. Het is goed dat een welbespraakt iemand als Berghuis voor de camera gaat staan en eens uitlegt wat het met hem en zijn familie doet. 90% van de mensen die die overlast veroorzaken zul je niet bereiken maar er zullen echt mensen zijn die realiseren dat wat zij doen en zeggen gewoon te ver gaat.

In de studio werden ook goede punten aangesneden. Als Feyenoord zijnde moet je idd paal en perk stellen en duidelijkheid geven aan de fans wat je wel en niet tolereert.. Supporters zijn over het algemeen niet in staat om die keuze zelf te maken, als je dan de grenzen ook nog eens niet duidelijk maakt dan geef je zelf de kans aan de imbecielen om zich te misdragen.

22 januari 2023 om 17:18

Van der Gijp zei alleen dat Ajax hem thuis moest laten om gedoe te voorkomen. Je hoeft daar niet mee eens te zeggen maar wat is zo erg aan die uitspraak?

22 januari 2023 om 17:28

Als je daaraan toegeeft is het hek van de dam. Begrijp je dat niet? Het is dezelfde Van der Gijp die destijds zei dat als die Russen die raketjes zovervelend vinden dan haal je ze toch weg. Zo kun je alles uit de weg gaan maar zo zit de wereld niet in elkaar.

22 januari 2023 om 17:58

Houtrust

Ik snap dat je niet moet toegeven aan fans die niet helemaal 100% zijn. Maar de bedreiging die zijn familie hebben gekregen enz. Dat is toch erg? Niet een uitspraak van Rene dat vooral gemaakt is uit voorzorg?

Super reactie van Berghuis. Toppppppp. Eindelijk is iemand die onderbouwd feed back geeft aan de media die denkt alles maar te kunnen roepen.
Dikke pluim voor deze jongen. Respect.

Top reactie, de media stookt inderdaad het vuurtje flink op voorafgaand de wedstrijd. Dat de media het meeneemt is te begrijpen, alleen moet er wel nagedacht worden over de gevolgen die het heeft op de familie Berghuis.

Dit is precies wat er mis is met de media in het algemeen. De media is altijd op zoek naar sensatie zonder na te denken wat daar de vervelende gevolgen van kunnen zijn. En morgen krijgt Berghuis in de media complimenten voor dit Interview over een probleem wat de media notabene heeft veroorzaakt

Prachtig en nette interview...
Hiermee laat hij duidelijk zien wat de media kan aanrichten...

Maar ook hoe hij de supporters van Feyenoord benoemd.
Gewoon klasse....

Ik heb het interview live gezien en was het grotendeels eens. Maar ik vind het wel opmerkelijk dat hij vindt dat uitgerekend wat Van der Gijp heeft gezegd hem het meeste raakt.
Wat ik Van der Gijp heb horen zeggen is dat Ajax hem thuis moest laten om gedoe te voorkomen. Helene Hendriks en Derksen hebben daarna terecht gezegd dat je dat niet kunt maken omdat de hooligans dan winnen maar is dat dan zo erg? Of heeft Rene iets anders gezegd wat ik gemist heb?

22 januari 2023 om 17:40

Helemaal met je eens, van de Gijp heeft in geen geval de mensen opgehitst. Hij geeft zijn mening en die is misschien niet altijd even doordacht. Heel bijzonder dat Berghuis dit dan zo verwoord.

Zeer goed gesproken en ook heel goed met deze situatie omgegaan. Als je van tevoren iedereen erover hoort verwacht je bijna dat de landmacht aan zet moet. En achteraf viel het uiteindelijk best mee.

Wat denkt Berghuis zelf. Alles wat hij zegt had hij van tevoren kunnen weten. Als hij dit niet had mee willen maken had hij niet Feyenoord logo moeten kussen en 2 weken later naar aartsrivaal moeten gaan. Beetje naïef gejank dit, kan er weinig mee.

22 januari 2023 om 17:23

Haha naief gejankt? Kansloze reactie van je

Het was voor ajax beter geweest als hij er niet bij was. Hij was niet echt best.

Goed gezegd stevie. Vd gijp eerste klas flapdrol . Met zijn stomme gelul .

Perfect verwoord. Maar wat was Kraay vreselijk. Berghuis geeft een fantastisch antwoord, komt Kraay eroverheen met ‘Het zit je diep hè?’.

Die suggestieve vragen, vreselijk.

Mooi verhaal om nu zo na de wedstrijd de pers/media te woord te staan. Alles wat er gebeurd is rondom zijn prive leven moet veroordeeld worden daar waar mogelijk door rechterlijke macht. Maar wie heeft naar de media geuit dat meneer bedreigd wordt/werd daar moet de eerste schuld gelegd worden dat de media het daarna opblaast is goedkoop scoren. Dit moet helemaal niet voor zo'n wedstrijd naar buiten komen.

Niets aan toe te voegen, goed verwoord en zo klaar als een klontje.

Heel goed antwoord van Berghuis. Niet normaal inderdaad, gaat om zijn carriere, om zijn familie en dan moet hij ingeven aan die idioten die zich niet kunnen gedragen. Verder was het prima vandaag, fluiten boeen hier en daar wat mindere woorden. Dat moet allemaal kunnen.

Van der Gijp de domste, maar die doet niet onder voor die interviewer Van de Kraaij en Van Genee en Van Derksen kunnen er ook wat. En Van de Vaart. Heleboel domme zogeheten kenners.

Mooi dat eindelijk iemand uitspreekt wat een zwakbegaafde vent die van der Gijp eigenlijk is. Nu zal Berghuis maandag bij hun show wel weer de hele zooi over zich heen krijgen

Gijp is ook af en toe mong****

Iedereen heeft dit veels te groot gemaakt. De media stookte het vuur lekker op. Onze burgemeester vond het nodig om Duitse waterkanonnen te laten rondrijden. Er stond nog meer politie dan bij een proces van Taghi.

Uiteindelijk is er een beetje spreekkoren, dat hoort er ook bij en dan moet het ook klaar zijn.

Goed verhaal. En sowieso is Van der Gijp vaak het domste wat ik hoor jôh, ja toch.

Tja. Heel eerlijk; Berghuis is altijd wel zo uitgesproken geweest, alleen heeft hij nu drie sterren op zn borst. Voor een niet zo slimme vent, zegt hij behoorlijk slimme dingen, maar ik vraag me af of t helpt. Zijn overstap was natuurlijk niet alleen olie op t vuur in Rotterdam, maar vooral een mogelijkheid voor smeuïge verhalen in de media. Met drie sterren op je borst is de spotlight nu eenmaal groter.

Nette reactie en met betrekking tot van der Gijp heeft hij natuurlijk volkomen gelijk.

Iemand dom noemen die volgens mij de beste intenties had met z'n uitspraak. Ik kan er naast zitten natuurlijk, en je kan het oneens zijn met de door Gijp geopperde mogelijkheid. Maar om hem nou af te schrijven als dom....hmmm...of het klopt of niet, zo sterk vind ik dat niet.

22 januari 2023 om 17:54

Het was ook een domme uitspraak. De media heeft alles opgeklopt en hij gaat roepen dat we een stel idioten maar hun zin moeten geven? Zodat we straks allemaal van dit soort praktijken gaan krijgen? Derksen zei terecht dat dat juist nooit de bedoeling moet zijn. Berghuis heeft helemaal gelijk. Hoezo thuis laten. Ontzettend domme uitspraak.

22 januari 2023 om 17:59

Tsja, die mening kan je hebben. Ik vind het zelf ook niet getuigen van veel intelligentie om hem thuis te laten. Maar jeetje, geloof echt niet dat Gijp nou zoveel bedoelde naar de persoon en beide clubs toe. Een domme uitspraak, a la. Maar 'sterk interview' ? Ik vind juist door dat woordje 'dom' van niet.

Berghuis geeft altijd hele sterke, rustige en verstandige interviews af. In z'n Feyenoord tijd ook al. En hij heeft volkomen gelijk hier.

Gijp zal het wel weglachen morgen. Want wat vindt hij zichzelf leuk

Fantastisch interview. Mensen onderschatten echt hoeveel impact zoiets kan hebben.

Media is ook gewoon in en in triest... Meer kan je er niet over zeggen.

Klopt. Telegraaf mag zoiets dan valt het onder nieuwswaarde, maar als een gemiddeld persoon iets vraagt of zegt word men gecanceld.
De media mag ook wel eens verantwoordelijk gehouden worden

Van der Gijp geeft toch gewoon zijn mening over de situatie. Zo zou hij het aanpakken. Ik vind daar weinig schokkends aan.

V.d.Gijp kan de laatste jaren alleen maar stom lullen en over zijn eigen dommigheid hard lachen.

Dreiging moet nooit een uitgebaten feit worden. Overlopen creërt wel gezeik, maar media moet daar niet op willen meedrijven. Clickbait, makkelijk scoren. Uiteindelijk is hij van een belangrijke speler, meer gaan verdienen, het mooiste stadion van Nederland verlaten, een bankzitter geworden...hopend op een basisplaats. Maar dan nog, iemands veiligheid mag om zulke zaken nooit in twijfel komen.

Wat een geweldig interview, hij zegt precies de juiste dingen. Hij verwoordt zijn emoties en beleving op een perfecte manier.

Gijp neem ik al langer dan 10 jaar niet meer serieus. Gewoon een clown die weinig van het spelletje af weet. Speelde voetbal toen iedereen nog dronken in het veld kon staan. Snapt weinig van de moderne principes en heeft ook gewoon een laag IQ wanneer hij zulke onzinnigheden aanwakkert.

Ik snap hem wel. Hoe sommige nieuwsplatformen met Voetbalzone voorop steeds met overdreven sensatie beluste koppen komen iets groter maken dan het is, is gewoon intriest. Lees ook nu al her en der dat er over een “beladen” wedstrijd wordt gesproken. Dan vraag ik mij af op welk moment het nu beladen was? Vond het publiek vandaag in de Kuip niks anders dan normaal. Her en der gefluit maar gewoon binnen acceptabele normen. Misschien vooraf nog wat vuurwerk naar politie, maar ook dat wordt weer heel erg overdreven met sensatie koppen.

Hele goede reactie van Berghuis. En Gijp is niet alleen de allerdomste, maar ook degene met de allerzwakste ruggengraat. Zoals hij voetbalde, leeft hij nu zijn leven. Manolev heeft hem al een keer heel goed op zijn plek gezet en nu doet Berghuis hetzelfde. Een zielig mens.

Boss reactie van berghuis

Prachtig verwoord lijkt me, heeft wel eens zelf een meer handig interview gegeven. Maar hierover alleen maar chapeau, voetbal is en blijft een spelletje wat je leven moet verrijken en niet je leven moet lijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren