Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berghuis ontbreekt tegen Aston Villa; fans Ajax hebben tóch reden tot juichen

Laatste update:

Ajax is met 23 spelers afgereisd naar Birmingham voor de return in de achtste finale van de Conference League tegen Aston Villa. Steven Berghuis was al een groot twijfelgeval en ontbreekt nu definitief. Dat geldt ook voor de geschorste Tristan Gooijer. Mika Godts en Silvano Vos maken daarentegen hun rentree in de wedstrijdselectie.

Berghuis moest de training van maandag laten schieten nadat hij een terugslag kreeg in het herstel van zijn knieblessure. Bij Ajax had men goede hoop om donderdag in het Conference League-duel met Aston Villa te kunnen beschikken over de vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder. Deze wedstrijd komt voor Berghuis uiteindelijk toch te vroeg.

"We hadden hem er net al graag bij gehad, maar hij heeft zaterdag een terugslag gehad op de training", zei John van 't Schip zondag over Berghuis. De flegmatieke linkspoot heeft vooral last als hij tegen een bal trapt.

Iemand van wie het al duidelijk was dat hij afwezig zou zijn in Birmingham is Steven Bergwijn. De buitenspeler kampt met een hamstringblessure en werd om die reden ook buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten voor de komende interlands.

Van Brian Brobbey wordt wel verwacht dat hij kan starten. De spits begon tegen Fortuna Sittard op de bank, om na een uur spelen alsnog de meubelen te redden. Van 't Schip bracht hem binnen de lijnen na de gelijkmaker van Fortuna, dat de Johan Cruijff ArenA door een late treffer van Brobbey uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel verliet.

Tegenover de afwezigheid van Berghuis staat de rentree in de selectie van Vos en Godts. Eerstgenoemde deed de afgelopen weken wedstrijdritme op bij de beloftenploeg nadat hij drie maanden aan de kant stond met een blessure.

Godts liep eveneens in december een blessure op. De Belgische vleugelaanvaller maakte eerder deze maand zijn rentree bij Jong Ajax en liet zich met uitstekende invalbeurten zien tegen ADO Den Haag en NAC Breda. Zijn terugkeer in de wedstrijdselectie wordt op sociale media met gejuich ontvangen. Ajax moet donderdagavond op bezoek bij Aston Villa winnen. Het heenduel eindige vorige week in een doelpuntloos gelijkspel.

De volledige selectie:

Doelmannen:


Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Remko Pasveer.

Verdedigers:


Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Jakov Medic, Borna Sosa, Josip Šutalo.

Middenvelders:


Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, Benjamin Tahirovic.

Aanvallers:


Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Kristian Hlynsson, Mika Godts.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou vos geen optie kunnen zijn op rechtsback in dit systeem? Heeft power, komt toch vaak op het middenveld uit en de alternatieven zijn niet-echt om over naar huis te schrijven…

13 maart 2024 om 11:29

Lijkt me geen slecht idee, in iedergeval om een keer te proberen of aston villa dan de juiste tegenstander is? Dat denk ik niet

13 maart 2024 om 11:29

@doemijmaarhvv, Vind dit oprecht in optie die goed te proberen valt! Klinkt inderdaad wel alsof het niet kan tegenvallen. Helaas ben ik geen coach en bepaal ik helemaal 0,0.

13 maart 2024 om 11:30

@doemijmaarhvv, denk dat Vos op dit moment nergens een optie is. Ik zie het nog steeds als een van de grootste talenten van zijn generatie; maar na zijn blessure heeft hij een hele slechte fase. Komt er nu bij Jong Ajax ook totaal niet uit.

Hij heeft wel heel veel om een succes te worden, dat komt er wel weer uit. Maar niet op korte termijn, misschien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

13 maart 2024 om 11:40

Ik weet niet of je maandag Jong gekeken hebt maar hij was een van de beste op het veld

13 maart 2024 om 12:36

Echt niet. Janse, De Graaff en Fitz-Jim waren alleen een stuk beter. Waarom vond je Vos goed?

15 maart 2024 om 17:22

@benji12, ik heb gekeken, en ik vond hem zeker niet bij de betere horen. Ik heb heel veel beter zien spelen bij Jong Ajax, veel dwingender in het aanbieden, ook veel dominanter in balbezit, goede loopacties, intercepties. Ik vond het vrij bleu en anoniem eerlijk gezegd.

13 maart 2024 om 11:30

Waarom zou je uit bij Villa in een cruciale knock out pot Vos ineens gaan uitproberen op een onbekende positie? Rensch zal gewoon spelen op RB, lijkt me vrij logisch.

13 maart 2024 om 11:31

Hij is niet snel genoeg voor de backpositie. Wel zou hij op de plek van Sutalo kunnen spelen, met Rensch op rechts. Maar dat gaat schip niet doen. Hij verdiend wel minuten, Vos is te goed voor Jong.

13 maart 2024 om 11:58

Maar heeft hij ook de longinhoud en het verdedigende vernuft om op die positie te kunnen spelen? Je moet op die positie nonstop van achter naar voor en weer naar achter denderen en dan is veel spiermassa meestal juist iets waar je minder veel aan hebt. Verder denk ik dat hij helemaal dolgedraaid wordt door menig linksbuiten, verdedigen op het middenveld werkt heel anders dan in de laatste linie.

13 maart 2024 om 12:06

Dat wilde ik ook opperen. Geen Gaaie en Sutalo.

13 maart 2024 om 12:18

Lijkt me inderdaad geen slecht idee. Kam Rensch weer centraal en sutalo eruit. Hoe ik hem elke week zie spelen die zie ik er liever niet meer in staan en zeker niet tegen aston villa.

13 maart 2024 om 12:42

Vos heeft power...? Heb ik iets gemist? Het is een bijtertje, maar fysiek is er geen enkele aanwijzing dat hij op rechtsback moet gaan staan. Al helemaal niet tegen spelers als Bailey of Diaby.

13 maart 2024 om 16:36

Ik heb om dezelfde reden Tahirovic wel eens genoemd als rechtsback, komt in mijn ogen handelingssnelheid te kort op het middenveld maar zou wel wat kracht en lengte in de verdedeging kunnen brengen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een aanvaller of middenvelder tot back wordt omgeschoold, alleen lijkt me dit niet de wedstrijd om dat uit te proberen.

Ramaj, Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa, Henderson, Mannsverk/Vos, Taylor, Brobbey, Forbs. Brobbey die de ballen vasthoud en de diepgang van Forbs. Lekker op de counter, Dat zou perfect moeten werken tegen de buitenspelval van Villa wanneer Forbs z’n loopacties goed timed. Zijn Godts&Vos echt het juichen waard? De grotere talenten van Ajax op dit moment misschien, maar zij gaan er niet voor zorgen dat Ajax doorgaat.

13 maart 2024 om 11:49

Sutalo vind ik echt volledig onnodig. Speelt met zo weinig zelfvertrouwen. En met Sutalo speelt de rest ook slechter imo. Voor mijn part zet je Henderson een lijntje terug. Moet dat toch kunnen lijkt me met al zijn ervaring.

13 maart 2024 om 11:53

Henderson juist niet terug schuiven. De man wil altijd naar voren en is de enige die ballen over Brobbey heen gooit of eens op goal schiet. Hem zou ik in elk geval op het middenveld laten staan(ik moet toegeven dat ik me totaal vergist heb in wat Henderson bij Ajax kwam doen.. ik bedoel, hij lijkt aanvallend belangrijker te gaan worden dan verdedigend). Vos speelde maandag prima en zou op de positie van Sutalo kunnen spelen. Maar bedenk je eens wat dat met Sutalo en z’n zelfvertrouwen zal doen. Als je hem nu bankt kan je hem (helemaal) afschrijven.

13 maart 2024 om 11:59

Die Forbs nooit meer opstellen, die struikelt over zijn eigen benen. En snel is hij helemaal niet, dat lijkt alleen zo, omdat hij nul andere kwaliteiten heeft. Als je al buitenspelers gaat opstellen, dan Godts, die is honderd keer beter. Maar denk dat je hem beter van de bank kan laten komen tegen Villa

13 maart 2024 om 18:12

Zo denk ik er ook over...Forbs is een blind paard. Zie liever Godts

13 maart 2024 om 12:00

Hoe kan je in godsnaam nog met Sutalo aankomen? Lekker 5-3-2 met branco ipv Sutalo en dan mannsverk hendo Taylor, voorin brobbey met godts/akpom/forbs/rijkhoff

13 maart 2024 om 12:17

Van mij hoeft Sutalo al lang niet meer te spelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat schip hem niet passeert. Vos zou bij mij spelen. Branco lijkt me geen centrale verdediger. Henderson ook niet. Van de 3 is Mannsverk verdedigend het sterkst. Mannsverk dan CV met Henderson en Branco ervoor lijkt me wel wat. Maar dan ben je zo creatief bezig.. dat gaat van t Schip zeker niet doen. En @Maximum ik weet dat er heel veel mensen zijn die dat vinden over Forbs. Ik ben een van de weinige die nog wel potentie in hem ziet. Dat struikelen valt reuze mee, en hij lijkt snel.. onzin. Hij moet groeien in dit team, maar zo als tweede spits tegen dit Aston Villa zie ik hem wel renderen. Heb je gezien hoe hoog Villa stond in Amsterdam en de buitenspelval ? Hoeveel lange ballen Martinez(keeper) heeft onderschept? Brobbey was iedere keer net te laat.Alle aandacht zal naar Brobbey gaan, hierdoor kan Forbs met z’n snelheid(want die heeft hij zeker wel) voor veel gevaar zorgen met goed getimede loopacties tegen de buitenspelval.

13 maart 2024 om 12:45

Forbs heeft geen goed getimede loopacties. Forbs is een veredelde jeugdspeler die niet goed genoeg werd bevonden bij City, waar Ajax een godsvermogen voor heeft betaald. Forbs heeft twee keer gescoord dit seizoen. Twee keer. Hij is steevast basisspeler geweest de eerste seizoenshelft. Maar nu zal hij ineens goed getimede loopacties hebben tegen een ploeg die om CL-voetbal strijdt in de Premier League.

Komop Niels, hou op. Nu niet gaan experimenteren. Ajax gaat er met geluk met 2-0 van af morgen.

13 maart 2024 om 13:28

Forbs is bij ongeveer net zoveel doelpunten betrokken als Hlynsson, en dat in net zoveel wedstrijden, minder minuten. Met een doelpunt+assist tegen Marseille(tegen een ploeg die om CL voetbal strijd in Frankrijk😉) . En hem ga je zonder verlies te maken weer terug verkopen een Engelse club. Sterker nog als hij wat meer gaat spelen zie ik Ajax nog winst maken ook.

14 maart 2024 om 00:15

Marseille is niet in de running voor CL-voetbal in Frankrijk, niet dat dat belangrijk is overigens. Forbs voegt veel, veel minder toe voetballend dan Hlynsson. Die jongen moet verhuurd worden. Niet dat Hlynsson overigens veel bijzonders is hoor.

Reden tot juichen is dus Vos en Godts als ik het goed begrijp? Want de eerst genoemde komt ook te kort. Wellicht kan de Belg wat magie brengen

13 maart 2024 om 11:31

Kan, maar voor mij is het dat Brobbey kan starten

13 maart 2024 om 11:31

Godts is wel een leuke speler inderdaad. Vos hoef ik voorlopig zeker nog niet in ajax 1 te zien. In de wedstrijden die diw gespeeld heeft heeft die laten zien dat die zwaar te kort kwam

13 maart 2024 om 11:48

Ramires, in wat vind jij dat Vos zo zwaar tekort komt ? Mannsverk doet het nu aardig dus weinig redenen om die twee te wisselen maar Vos laat in Jong meer zien dan Mannsverk deed die paar wedstrijden dat hij mee mocht doen. Ik denk niet dat die twee ver uit elkaar zitten. Daarbij moet je ook je grotere talenten speeltijd geven. Dat Martha Banel en Gooijer zoveel spelen en Vos zei weinig is eigenlijk zo krom als maar zijn kan. Vos is een vele malen groter talent. Oké het middenveld is overvol , maar zo jaag je de grote talenten (Misehouy ook al) weg. Vos heeft wel verlengd maar zal niet blij zijn met deze situatie. Vos en Misehouy waren gewoon de mooiste talenten , die we in de loop van dit seizoen aan het verloederen zijn. Straks lopen ze beide gratis de deur uit. Ajax heeft genoeg mensen voor die posities , maar bekijk ook het financiële aspect. Deze mannen hadden flink geld op kunnen leveren, niet onbelangrijk wanneer je bedankt dat de spaarpot aardig leeg raakt.

13 maart 2024 om 11:36

De Belg komt fysiek al te kort in de KKD tegen leeftijdsgenoten en komt net terug van een blessure. Laat die maar mooi in Amsterdam achter, daar heb je helemaal niets aan tegen zo'n tegenstander. Niet dat het veel uit maakt want als Villa nu wel een helft gas geeft staat het 3-0 met de rust.

13 maart 2024 om 12:37

Enige speler met een goede individuele actie.

13 maart 2024 om 14:18

Vos op rechtsback kan eventueel wel een schot in de roos zijn.

Heeft de agressie die een rensch/gooijer duidelijk missen en is aan de bal sterk. Enige minpunt die ik zie is op de juiste momenten de wedstrijd lezen en keuzes maken, maar dat komt mijn inziens met ervaring.

Het ontbreken van Berghuis is absoluut geen gemis. Voor succes met dit systeem heb je werkpaarden, dynamische spelers nodig. Zoals de tekst al beschrijft, is Berghuis een flegmatieke speler.

13 maart 2024 om 12:05

Totaal niet mee eens. Alsof Hlysson en Taylor opeens beter zijn dan Berghuis… Berghuis’ gewoon op de plek achter Brobbey rechts en Bergwijn links wanneer hij weer fit is. Ajax heeft nog geen enkele keer in haar sterkste opstelling kunnen spelen sinds Henderson is gearriveerd, tegen PSV kwam het inde buurt daarvan en dat werd 1-1. Henderson z’n eerste wedstrijd. Als je iedere wedstrijd 90 minuten kijkt , dan zie je ook dat Berghuis en zeker aanvoerder Bergwijn gewoon de arbeid leveren die we mogen verwachten. Dat Berghuis z’n man wel eens heeft laten lopen dat klopt , maar welke buitenspeler doet dat niet ? Taylor werd onder meer daardoor uitgefloten en kapotgemaakt , die noem je nu een werkpaard ?

Reden tot juichen? ik juich pas als we donderdagavond gewonnen hebben.

Wat is er toch met Berghuis. Elke week is die een twijfelgeval in de afgelopen 3 weken. Maar blijkbaar is het dus een meer ernstige blessure. Alleen dat wordt dus niet gecommuniceerd wat hij nou precies heeft.

Ik zou vandaag gewoon alles of niets spelen. we hebben eindelijk een sterk as (kaplan, hato, hendo, mann, brobbey)

Vos proberen aan de zijkant, heeft de agressie om een mannetje aan te pakken en is goed aan de bal.

Rijkhoff en Gods voorin misschien wat onwennig maar genoeg talent in die jongens om een ombevangen wedstrijd te spelen.

Gewoon lekker des ajax vol op de aanval in London.

Ramaj
Vos
Kaplan
Hato
Sosa
Hendo
Mannsverk
Taylor
Rijkhoff
Brobbey
Godts

Berghuis nog te veel last van zijn ingegroeide teennagel?? Dan kan je inderdaad niet spelen. Hopelijk aan het begin van seizoen 24/25 wel weer.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren