Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica en invaller John leggen druk door winst weer bij FC Porto

Laatste update:

Benfica en FC Porto blijven het kat- en muisspel in de Portugese competitie continueren. De hoofdstedelingen staan weer alleen op de koppositie, want maandagavond werd hekkensluiter Moreirense met 0-2 geklopt. Ola John lijkt zijn basisplaats definitief kwijt te zijn, want in Guimarães kwam de buitenspeler pas twintig minuten voor tijd binnen de lijnen.

De club uit Lissabon werkte een zeer teleurstellende eerste helft af in Zuidwest-Portugal. Het dappere Moreirense, dat dit seizoen pas één keer won, kwam na een paar minuten bijna op voorsprong. Clubtopscorer Nabil Ghilas, met zes doelpunten, trof echter de paal. Het was een open en vermakelijk duel en ook Benfica, dat op 9 april voor het laatste een competitienederlaag leed, kreeg zijn kansen. Na een kwartier redde doelman Ricardo Andrade van dichtbij op een poging van Lima en vlak voor rust Eduardo Salvio de paal.

Benfica had moeite met de gastheer, maar nam vlak na rust wel afstand van de promovendus. Nadat een doelpunt van Nemanja Matic terecht werd afgekeurd, maakte Salvio er na een verdedigingsfout 0-1 van. Een poging van de Argentijn werd even later nog van de lijn gehaald, maar Benfica had niets meer te duchten van Moreirense. John viel in de 68e minuut in voor zijn concurrent Nicolás Gaitán en de Nederlander zag drie minuten later Lima er 0-2 van maken. Benfica heeft nu 39 punten, drie meer dan Porto, dat woensdag nog in actie komt tegen Vitória.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ola john is een geweldig talent en verdient veel meer dan dit!

21 januari 2013 om 23:24

Absoluut, ik kan begrijpen dat Gaitan de voorkeur krijgt op links, maar John kan ook prima op rechts spelen en ik vind hem beter dan Salvio.

22 januari 2013 om 06:17

Nja Gaitan is een klasse te hoog voor John, maar die Salvio moet hij er toch kunnen uitspelen, die jongen is zo wisselvallig als het Belgische weer.

22 januari 2013 om 08:05

Vreemd wat Gaitan was al door John uit de basis gespeeld, ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat Gaitan de laatste weken weer een basisplaats krijgt omdat anders zijn transferwaarde om zeep wordt geholpen.

22 januari 2013 om 09:34

Ola komt er wel, dat gaat met pieken en dalen. Misschien heeft hij ff een dipje en neemt de trainer hem in bescherming. Hij moet gewoon geduld hebben en zorgen dat hij hier beter van wordt.

22 januari 2013 om 09:36

@love Sosa, @ breedje, @supermariobros, Gaitan en Salvio zijn gewoon wat ouder en een stap verder. Dat neemt niet weg dat John heel dicht tegen hen aan schurkt, meer kansen krijgt en beter begint te renderen.
Bij Benfica transfereren spelers niet weg na 1 of 2 seizoenen, maar pas na 3 of 4. Kijk naar Di Maria en David Luiz. Geduld jongens zijn tijd komt echt wel. Jesus heeft zijn talent allang door.....

ola komt er wel! geef hem nog 1 à 2 seizoenen de tijd en hij is een buitenspeler van absolute klasse! maar weinig die zo snel zijn en met zowel links als rechts een geweldige voorzet kunnen afleveren. grote fan!

21 januari 2013 om 23:08

dat is een prachtig wapen.

de korte kap en dan de voorzet, of het nu met links of met rechts is. dat maakt hem een unieke speler.

Jammer voor John hij was goed bezig, maarja Gaitán als concurrentie dat win je niet zo maar, ik hoop dat hij zich herpakt en een vaste bassispeler wordt zo dat hij ook is opgeroepen word voor het Nationale elftal.

21 januari 2013 om 23:10

Als John geduldig blijft slaagt hij wel in het voetbal denk ik. Hij pakt zijn minuten wel en het is geen schande en onoverkomelijk probleem wanneer hij op zijn leeftijd niet alles speelt.
Daarnaast heeft zo'n coach natuurlijk ook wel kijk op de belasting van jonge spelers.

21 januari 2013 om 23:14

Daar geef ik je helemaal gelijk in plus het feit dat als hij speelt hij eigenlijk nooit slecht speelt, misschien de allereerste wedstrijden maar daarna haalde hij altijd een voldoende die speler komt er wel Benfica is een mooie club voor hem.

Echt sterke spelers heeft dat Benfica. Dat John dan nog niet alles speelt is ook niet gek.

Bruno Cesar, Gaitan, Salvio, John en een Nolito!
Daarnaast hebben ze in de punt met Cardozo, Lima & Rodrigo ook drie goede speler! Goed team dat Benfica! Niet gek dus dat John niet alles speelt.

Wel een toekomstige basisklant voor het Nederlands Elftal denk ik!

John heeft de tijd nog wel, komt vanzelf. Als hij speelt doet ie t niet slecht dus komt nog wel goed denk ik. Wel spannend daar zeg met porto en Benfica!

Ola John is een groot talent.
Maar hij heeft nog geen 10% van de klasse van Gaitan.
Wat een geweldige speler is dat die is goed genoeg voor elke topclub in de wereld

21 januari 2013 om 23:11

gaitain is ook wel een jaartje of vier ouder.

ik denk dat ola john het verder gaat schoppen, maar das mijn persoonlijke inschatting.

22 januari 2013 om 10:20

...en toch speelde hij Gaitan uit de basis, hoe leg je dat dan uit?

Zit Benfica eigenlijk nog in de Champions League? Khoop wel dat John blijft spelen. Kan de potentiële linksbuiten van het Nederlands elftal zijn. Robben is niet meer zo snel, erg voorspelbaar en erg blessuregevoelig. Bij Ola John is dat precies het tegenovergestelde.

21 januari 2013 om 23:29

Nee Benfica speelt nu in de Europa League

21 januari 2013 om 23:30

Nee, Benfica speelt Europaleague, doordat Barcelona "verzaakte" uit bij Celtic, en Benfica zelf uit bij Barcelona B 0-0 speelde ondanks wel 10 goeie kansen, w.o. met 3 man alleen op de keeper afkomen en NOG niet scoren....eigen schuld, op beslissende momenten geeft mijn club vaak niet thuis.
En toch zou ik niet verbaasd zijn als ze dit jaar kampioen worden, ze hebben een bredere selectie dan Porto.

21 januari 2013 om 23:40

Oja, nu je 't zegt.. ik heb er zelf nog naar zitten kijken, haha. Ik was even vergeten dat ze bij Celtic en Barça in de groep zaten.

Eigenlijk kijk ik niet zoveel Portugees voetbal. Maar ik moet zeggen dat Benfica het toch wel aardig deed tegen Barcelona. Barcelona speelde weliswaar met een B-elftal, maar toch. Als je John nog op de bank hebt zitten, dan heb je een goeie selectie. Zou mooi zijn als Ajax hun nog eens gaat loten in de europa league.

21 januari 2013 om 23:54

Ik hoopte er eerlijk gezegd ook op, tegen Ajax loten....
Wordt moeilijk nu, Ajax moet Steaua en Sparta Praag (of misschien Chelsea, als ze zin hebben) verslaan, en Benfica moet Leverkusen (nr. 2 in Duitsland !) en Bordeaux of Dynamo Kiew voorbij. Volgend jaar dan maar tegen elkaar, in de Champions League, finale in Lissabon.... sweet dreams haha....

En dan maar zeggen dat er bij Twente geen goede jeugd liep, heb bij Feyenoord en Ajax lang geen jeugdspeler gezien van het kaliber ola john.

21 januari 2013 om 23:33

Beetje nodeloos de discussie opzoeken hier. Ajax en Feyenoord behoren samen tot de top van alle jeugdopleidingen van de wereld. Ola John is maar een voorbeeld. Bij Feyenoord heb je spelers als Boetius, Vilhena, de Vrij etc. Spelers die bij de absolute top kunnen spelen later. Een gouden generatie zeg maar net zoals die van Ajax in 2002 (meen ik). Sneijder, van der Vaart etc. Maar bij Ajax staan er ook weer een aantal toptalenten klaar zoals Denswil, Veltman en, de wat minder bekende, el Hassnaoui (sierlijke middenvelder die indruk maakte op de Next gen).

Lang verhaal kort: de jeugdopleiding van Twente kan zich op geen enkele vlak meten met Ajax en Feyenoord. Waar bij Twente een iemand dan doorbreekt en het goed doet bij een buitenlandse club, daar heb je bij Feyenoord er 10 voor in de plaats.

22 januari 2013 om 00:30

Prima dat je de jeugdopleiding van Feyenoord verdedigt (daar is weinig mis mee) maar je argumenten kloppen niet, vooralsnog spelen al die talenten in de subtop van de Eredivisie en speelt (wat zo ongeveer het grootste talent is) in Enschede. John speelt sub Europa en CL tegen Barcelona terwijl al die talenten van Feyenoord nog niets op niveau bewezen hebben.

22 januari 2013 om 01:31

@sulie_mat

Ik vind dat je de situatie van het huidige feyenoord en het ajax van 2002 niet echt met elkaar kan vergelijken. Toen stroomden sneijder en van der vaart op een veel hoger niveau in en was het dus des te moeilijker om door te breken in dat elftal. Bij Feyenoord is het wat dat betreft meer uit nood dat ze jeugdspelers moesten opstellen. Dat dit nu goed uitpakt wil niet zeggen dat het meteen toptalenten zijn.

Boetius en vilhenna moeten zich nog een langere tijd bewijzen naar mijn mening.

Ik zeg niet dat de spelers van feyenoord die je noemt, geen grote talenten zijn (in tegendeel zelfs!) alleen vind ik persoonlijk dat het nog niet van het niveau is waar sneijder en vd vaart toen al waren. Kan ook niet want de competitie en de teams zijn kwalitatief ook een stuk minder geworden.

22 januari 2013 om 02:00

@roedi Ik probeer ze ook niet te vergelijken met elkaar. Ik reageerde meer op de post hierboven waarin hij Ola John als enige voorbeeld neemt en daarmee het argument dat er weinig goede jeugd in Enschede rondloopt ontkracht. Daarmee doelt hij denk ik op de argumenten van Ajax en Feyenoord fans tegen Twente en Psv. Dat zij geen eigen jeugd hebben. Ik had moeite met zijn voorbeeld waarin hij een speler noemt die het dan toevallig maakt en daarmee de jeugdopleiding van Twente bestempeld als uitstekend. Een zwaluw maakt naar mijn mening nog geen zomer.

Terugkomend dan op mijn voorbeelden die ik heb genoemd. Deze jonkies moeten zich uiteraard nog meer dan bewijzen, maar iedereen kan het er denk ik over eens zijn dat Feyenoord momenteel geniet van een gouden generatie.ze moeten weliswaar uit nood met eigen jeugd spelen, maar dan beschik je wel over goede talenten om 2e te worden in de eredivisie en dit jaar weer mooi in de subtop.

Dan over mijn vergelijking tussen het Ajax uit 2002 en het Feyenoord van nu. Ik wil ze op het gebied van kwaliteiten absoluut niet met elkaar vergelijken en dat kan je objectief gezien ook niet. Sneijder en van der Vaart waren toen al veel volwassener in spel toen en hadden de nodige ervaring in de CL. Ik doelde meer op de overeenkomsten op het gebied van beide generaties. Ajax heeft in 2002 een gouden generatie gehad van een aantal exceptionele talenten.

Lang verhaal kort. Ik heb ze niet vergeleken met elkaar op niveau. Dat kan objectief gezien ook niet omdat zoals je al zei die jongens al veer verder waren toen. Ik deel die mening dan ook, alleen verwoordde ik het een beetje onhandig :P

22 januari 2013 om 02:07

@ Riche Ik doelde ook niet op het niveau. Ik vond het meer een nodeloze uitspraak die een nutteloze discussie oproept. Wat ik hem duidelijk maakte is dat een zwaluw nog geen zomer maakt. Vooralsnog kan Twente niet tippen aan het talent dat in de jeugd bij Ajax en Feyenoord zit. Bij Twente is er nu dan toevallig een exceptioneel talent doorgestroomd die nu voetbalt bij Benfica. Dat is mooi, maar als je dan kijkt naar de talenten die van Ajax en Feyenoord die naar de top doorstromen, is dat aantal vele malen groter. De jonkies van Feyenoord moeten zich weliswaar bewijzen, maar ik denk dat er ongetwijfeld twee of drie zeker in de europese top of subtop terechtkomen. De potentie is er en die potentie zie ik vaker bij Feyenoord en Ajax dan bij een Twente of Psv.

22 januari 2013 om 10:35

Ik ken niet zoveel talenten van Feyenoord die naar de top doorstromen, Castaignos ging naar Inter maar faalde daar, jaren geleden Royston Drenthe maar we weten allemaal wat daar van terecht gekomen is.

Ik wil best toegeven dat Feyenoord meer talenten heeft opgeleid maar ik ben niet van mening dat dit betekend dat Feyenoord daarmee automatisch een betere opleiding heeft, het achterland waaruit Feyenoord en Ajax hun talenten kunnen plukken is vele malen groter dan dat van Twente zodat het statistisch gezien logisch is dat hier meer talenten doorbreken, dat maakt hun opleiding niet automatisch beter.

Daarnaast is opleiden een overschat begrip, de grote talenten waren ook wel zonder de opleiding van Ajax of Feyenoord doorgebroken zoals Robben bij Groningen, Van Nistelrooy bij Den Bosch/heerenveen, Jaap Stam bij Willem 2. Niemand kan mij wijs maken dat Sneijder en Van der Vaart via de opleiding van bijvoorbeeld Utrecht niet door waren gebroken.

Daarnaast moeten we van alle talenten die je noemt (denswil, Veltman, Boetius en Vilhena) het eerst nog maar eens bewijzen, De Vrij vind ik niet meer dan een gemiddelde verdediger. Ook bij Twente lopen jongens rond die genoeg potentie hebben om het ver te schoppen (chris David die inmiddels naar Fulham is vertrokken, Nils Röseler, Quincy Promes, Tim Hölscher, Mirco Born en Joey Pelupessy bijvoorbeeld).

Ook bij PSV lopen een aantal geweldige talenten rond die misschien nog wel meer potentie hebben dan de namen die je noemt bij Ajax en Feyenoord zoals Locadia, Bakkali, Zoet en Depay die bij Feyenoord stuk voor stuk in de basis zouden staan.

22 januari 2013 om 00:39

breekt er een keer een jeugdspeler door, zeggen ze na 1 seizoen dat hij naar benfica moet voor veel miljoenen.

fantastisch talent die ola john, maar twente is niet de club waar jong talent floreert. komt door de beleidsmatige keuzes die ze daar nu maken.

22 januari 2013 om 08:03

Ga je die discussie weer voeren?

Twente heeft al jarenlang opgeleid, jammer genoeg zijn er op dit moment nog geen jeugdspelers die goed zijn voor een basisplaats in het eerste maar er komt een goede lichting aan.

Niet lang geleden speelden er altijd meerdere spelers in het elftal die zelf waren opgeleid, het is de bedoeling dat dit in de nabije toekomst ook weer gaat gebeuren, Dat niet opleiden een beleidsmatige keuze is, is dus klinkklare onzin.

22 januari 2013 om 10:16

jij gaat zeker beweren dat door de groei van de club de stap van de juegdopleiding naar het eerste te groot is geworden.......

dat is gewoon kul. je moet jeugdspeler ook kansen durven geven. maar die ruimte is er niet bij twente omdat ze kiezen voor het instant succes.

dat is gewoon een keuze en heeft niet zo heel veel met een te grote stap van jeugd naar het eerste te maken.

kijk naar spelers als berghuis, rendla, reimerink of chery. allemaal te weinig kansen gehad in het eerste.

of kijk naar chris david. een enorm talent die kiest voor fulham. lijkt op het verhaal bazoer bij psv. het is niet voor niets dat dergelijke talenten hun heil ergens anders zoeken. ze zien te weinig perspectief.

22 januari 2013 om 10:42

Jeugdspelers krijgen kansen wanneer ze goed genoeg zijn, je kunt mij niet wijsmaken dat Twente met Berghuis, Reimerink en Chery om de titel had kunnen spelen of wel?

Dat je Rendla noemt bewijst eens te meer dat je maar iets roept daarnaast ga je makkelijk voorbij aan het feit dat jongens als Brama, El Ahmadi, Arnautovic,en John in de afgelopen jaren allemaal zijn doorgestroomd vanuit de opleiding en anderen via een omweg op een redelijk niveau presteren (boerrigter).

De afgelopen seizoenen hebben al talloze jeugdspelers speeltijd gehad, dat Chris David voor Fulham heeft gekozen heeft helemaal niets met kansen te maken, die jongen werd binnen drie maanden van de A1 via de beloften naar de selectie overgeheveld en wanneer hij had bijgetekend had hij net als Born, Pelupessy, Hölscher, Promes, Bednarek, Röseler en Leugers al lang speeltijd gehad, maar een enorm contract bij Fulham was blijkbaar lastig te weigeren.

22 januari 2013 om 11:09

el ahmadi debuteerde bijna 10 tien jaar geleden, zelfde geldt voor wout brama.

arnautovic was ik inderdaad even vergeten. maar goed dan heb je dus met arnautovic en ola john twee jeugdspelers in vijf jaar tijd die echt doorbreken. dat is een beetje weinig niet?

en met de volgende zin geef je gelijk aan wat ik bedoel: "jeugdspelers krijgen kansen wanneer ze goed genoeg zijn, je kunt mij niet wijsmaken dat Twente met Berghuis, Reimerink en Chery om de titel had kunnen spelen of wel?"

dat geeft in essentie neer waar het mis gaat. twente wil om de titel spelen en heeft daardoor de neiging om te kiezen voor ervaring en stabiliteit. want ze zijn op zoek naar instant succes.
jeugdspelers hoeven niet gelijk basisspeler te zijn. geef ze af en toe een kans en ze kunnen zich ontwikkelen tot een basisspeler. maar die kansen krijgen jeugdspelers te weinig. dat komt door het aankoopbeleid en door de keuze van trainer. dat zorgt voor een situatie waar jeugdspelers weinig kansen krijgen.

22 januari 2013 om 11:55

De essentie is dat Twente historisch gezien niet gewend was om op te leiden voor het huidige niveau. Volgens jouw logica zou Twente weer subtop moeten gaan spelen met spelers die zelf opgeleid zijn? Persoonlijk vind ik dat onzin, een jeugdopleiding is een middel, niet een doel. Twente leidt ook voldoende spelers op maar niet voor haar eigen selectie,

Twente heeft de stap van de subtop naar de top van de eredivisie onder meer kunnen zetten door slim te scouten en slim in te kopen, jongens als Douglas, Elia en De Jong werden bij Twente beter gemaakt, ook dat is opleiden.

Er is in Enschede juist heel veel aandacht voor de opleiding, het maakt onderdeel uit van het beleidsplan en er wordt enorm veel geld ingestoken, niet omdat dit moet (zoals bij Feyenoord het geval is) maar omdat men dit wil. Zo langzamerhand zie je dat het niveau van de spelers uit de opleiding begint te stijgen, voorheen kwamen de jongens die afvielen in het amateurvoetbal terecht, tegenwoordig spelen ze bij clubs als Heerenveen, Groningen, ADO en Heracles.

Het is een kwestie van tijd voordat een deel van de selectie weer bestaat uit spelers die zelf zijn opgeleid, net zoals Twente dat al tientallen jaren heeft gedaan.

22 januari 2013 om 12:05

nee ik zeg helemaal niet dat twente subtop moet gaan spelen met talenten die zelf zijn opgeleid. dat maak jij ervan.

ik zeg dat twente wel wat meer kansen aan jeugdspelers mag geven. maar door het aankoopbeleid en de keuzes van de trainer krijgen die nauwelijks kansen.

leuk dat ze in twente de jeugdopleiding onderdeel van het beleidsplan hebben gemaakt en dat ze er een hoop geld in investeren. maar dan klopt het beledsplan dus niet. de verschillende onderdelen van dat plan gaan blijkbaar niet zo goed samen en de verschillende doelstellingen zitten elkaar in de weg.

je moet ook de omstandigheden en het klimaat creeeren dat die jeugdspelers kunnen uitgroeien tot volwaardige basisspelers. dat betekent dus dat je niet altijd voor veel geld een vervanger moet halen van buitenaf wanneer er een speler vertrekt. en dat betekent dat je een coach aan moet stellen die verder durft te kijken dan de eerstvolgende wedstrijden.

22 januari 2013 om 13:43

Dat klopt (bijna) allemaal wat je zegt maar daarvoor moet de jeugdopleiding wel eerst spelers op het gewenste niveau kunnen afleveren, zoiets bereik je niet van de een op de andere dag, dat kost tijd. Het beleidsplan klopt wel degelijk maar je kunt niet van de een op de andere dag 10 jeugdspelers in je selectie opnemen zonder sportief in te leveren.

Twente maakt op dit moment keuzes, de talenten die in de nabije toekomst een basisplaats wordt toegedicht worden niet op de bank gezet maar verhuurd om speeltijd op te doen, de plaatsen op de bank worden bezet door een aantal aankopen die op leeftijd zijn of waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze ooit een basisplaats zullen bemachtigen. Voor hen is het niet erg dat hun ontwikkeling stil staat, een talent leert daarentegen weinig van een plaats op de bank/tribune en een sporadisch invalbeurtje.

Daarnaast vind ik het allemaal een beetje hypocriet, nu Ajax en Feyenoord, gedwongen door financieel wanbeleid, hun jeugd wel in moeten zetten moet elke andere club dat ook doen? Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, daarbij deed Twente dit al toen Ajax en Feyenoord nog tientallen miljoenen uitgaven aan aankopen of busladingen Braziliaantjes en Afrikaantjes naar Nederland haalden en doet Twente dit nog steeds alleen profiteren daar op dit moment hoofdzakelijk andere clubs van.

22 januari 2013 om 14:21

hoezo ben ik hypocriet? van mij hoeft twente niet te kiezen voor eigen jeugd. ze mogen van mij een koopclub zijn en voor het instant resultaat gaan. prima. die clubs moeten er ook zijn. die maken ook deel uit van het systeem en pompen geld in de nationale voetbaleconomie.

maar ik mag dan toch gewoon zeggen dat het klimaat voor een eigen jeugdspeler niet super is bij twente? het bestuur koopt dure spelers van buitenaf die de doorstroming in de weg staan en ze kiezen voor een trainer die ervaring prefereert en de neiging heeft om op safe te spelen.

talenten verhuren is niet altijd de beste oplossing. vooral niet als je ze verhuurt aan een jupiterleague club. daar wordt vaak een heel ander type spelletje gespeeld en het gevaar is dat zon speler meegaat in het lagere niveau. het kan juist heel goed zijn om een jonge talentvolle spelers mee te laten doen met een hoger niveau zodat ze zich daaraan kunnen optrekken.
maar die kansen krijg je niet zo snel bij twente.

en zon chris david die van twente naar fulham gaat..... ja je kan zeggen dat hij voor het geld kiest, maar het gevaar schuilt daarin dat je misschien jezelf een beetje voor de gek aan het houden bent. want die jongen was/is een van de grotere talenten van nederland. die was ook al bijna 20. die wilde proeven aan het echte werk. overal om zich heen zag hij leeftijdsgenoten of zelfs nog jongere gasten debuteren en doorbreken. maher, depay, locadia, vilhena etc. en hij maar wachten. en was er perspectief? nou ja twente had al een hoop middenvelders. ook allemaal voor veel geld gekocht. en als er een speler verkocht wordt dan wordt er altijd wel een vervanger aangetrokken.

dan kun je zeggen: die jongen wilde zn contract niet verlengen. misschien wilde hij dat pas als hij het gevoel had om een kans te hebben om door te breken bij het eerste. en zodra dat het geval was hij wel wilde verlengen. fisscher stelde dat bij ajax om die reden ook uit en ik begrijp dat wel.

kijk, ik weet niet alle ins and outs wat betreft die chris david, maar voor zover mijn kennis reikt vind ik het wel een logische beslissing om te vetrekken bij twente.

De concurrentie is groot bij Benfica op middenveld en aanval, elke wissel daar verzwakt het team nauwelijks, maar dat vele rouleren kan ook ten koste gaan vh zelfvertrouwen van deze en gene. Gaitan kan geniale dingen doen, maar is soms wisselvallig, daar ligt de kans voor Ola John, die dan wel mentaal sterk en gefocust moet blijven, een hele uitdaging waar hij beter van KAN worden. Als hem dat lukt, heeft hij dus toch de goeie stap gemaakt omhoog en ontwikkelt hij sterk door, gunstig voor de toekomst van Oranje.
Jammer dat hij tegen Porto niet speelde, met zijn snelheid, bijv. het laatste half uur, want Porto werd zichtbaar moe, die had Benfica eigenlijk kunnen en moeten winnen.
Moreirense komt trouwens uit Moreira de Cónegos, bij Guimaraes,
da's noord Portugal en niet zuidwest....

Lekkere winst en prima gespeeld door John. Ben benieuwd wat er in de toekomst van hem terecht gaat komen. Toch een verbazingwekkend leuke competitie dit jaar! FC Porto zal naar mijn verwachting wel weer terug slaan, helaas voor Benfica.

Het is spannend daar in Portugal hoop dat Benfica kampioen word.

Jammer van Ola John het is een geweldige speler en word zeker de toekomst van oranje.
Gaitain is natuurlijke ook een geweldige speler dus het word moeilijk voor Ola John daar, als Ola John niet veel kansen daar krijgt kan hij liever uitgeleend of verkocht worden naar ander ploeg want het is wel een speler die je basis plek moet geven zodat hij zich beter kan ontwikkelen.

Na 3 minuten spelen had Ola John al een assist op z'n naam staan. De rest van de 20 minuten weinig gezien helaas.

22 januari 2013 om 01:34

ik volg benfica niet intensief.. kan jij me vertellen waar jou voorkeur naar uitgaat, John of Gaitan? De wedstrijden die ik heb gezien vond ik John erg goed spelen en had die de concurrentiestrijd gewonnen maar ik heb gaitan niet vaak zien voetballen dus ik kan er niet over oordelen.

Had gehoopt dat hij de strijd om een basisplaats zou winnen.. kan natuurlijk nog altijd maar Gaitan is niet de minste concurrent voor die positie. Maar John is nog jong, kan deze of volgende transferperiode ook nog veel gebeuren waardoor hij toch aan een basisplaats komt. Zeker geen uitzichtloze situatie en zolang hij zijn minuten mag maken is er ook weinig reden tot klagen van de kant van Ola John. Persoonlijk had ik, zeker na het begin van het seizoen, verwacht dat hij dezelfde fout had gemaakt als zijn broer en te vroeg was vertrokken uit Nederland, maar op dit moment heb ik die mening moeten bijstellen. We zullen zien wat de toekomst brengt, met speeltijd kan hij zeker een basisplaats in Oranje veroveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren