Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische media: ‘Ze lieten heel België vooral een maand lang dromen’

Laatste update:

België is er niet in geslaagd wereldkampioen te worden, maar keert huiswaarts met een bronzen plak. De trootstfinale werd zaterdag overtuigend gewonnen van Engeland (2-0). Het uiteindelijke doel is niet gehaald, want de Rode Duivels wilden wereldkampioen worden. Nog nooit presteerde België zo goed op een WK als nu en daarom worden de internationals van bondscoach Roberto Martinez onthaald als helden. Ook de Belgische kranten zijn lovend over de nationale ploeg.

In 1986 eindigde België als vierde op het WK in Mexico. Na de verloren halve finale tegen Frankrijk zetten de Belgen alles op alles om die prestatie te verbeteren, zo gaf Vincent Kompany zaterdag na de overwinning op the Three Lions aan. Dat lukte, en dus wacht de ploeg zondag een huldiging in Brussel. In de Belgische media wordt er dankbaar en lovend gesproken over de prestaties van de ploeg van Martinez in Rusland. “Slechts één keer moesten ze zich gewonnen geven, maar ze lieten heel België vooral een maand lang dromen”, schrijft Sporza.

Het sleutelmoment op het WK is volgens Het Laatste Nieuws de overwinning op Engeland in de groepsfase, waardoor België aan de zwaardere kant van het speelschema terechtkwam. Als de Rode Duivels aan de andere kant van het programma terecht was gekomen, was Frankrijk pas in de finale de tegenstander geweest. “We hadden wereldkampioen kunnen zijn. Dju, toch”, baalt journalist Stephan Keygnaert.

Volgens hem had België slimmer moeten zijn door de wedstrijd tegen Engeland niet te winnen. “Dat is het énige verwijt dat gemaakt kan worden: België heeft niet willen rekenen in Rusland.” Toch is hij ontzettend trots op de nationale ploeg. “België heeft zes wedstrijden gewonnen op dit WK. Da's te gek voor woorden. Zestien doelpunten gemaakt. En derde geëindigd. Fabelachtig. Dank u, Roberto Martínez en Rode Duivels.”

Engeland verloor dit WK tweemaal van België en moet dan ook zijn meerdere erkennen, schrijft de BBC: “Martínez heeft een werkelijk geweldige selectie onder zijn hoede. En de kans is levensgroot dat België - door de in Rusland verdiende status - alleen nog maar beter wordt. Ieder elftal dat kan beschikken over kanonnen als Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku, is een elftal om serieus rekening mee te houden. Dit kan wel eens het begin zijn van het verhaal van België, de rijzende ster in de voetbalwereld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het siert ze des te meer dat ze tegen Engeland 'gewoon' hebben gewonnen vind ik..

Echt een mooie prestatie, met name de 16 gemaakte goals waren vrij spectaculair. Ik vind ook dat de kwaliteit van de goals telt, als je de volley van Mertens en het schot van De Bruyne zag: Dat waren echt goals die je later nog vaak terug ziet.

Helaas zijn landen zoals Nederland en België inderdaad vaak aangewezen op een paar "kanonnen", daarmee konden wij tussen 2008-2014 ook tot grote hoogten stijgen. (Al blijf ik wel zeggen dat onze generatie nog net iets beter was. ) Een paar aanvallende sterspelers maken zo veel verschil in het landenvoetbal. Ik weet niet hoe het met de mentaliteit van die jongens zit, en of ze ook na hun 30ste nog een paar jaar top kunnen presteren. Dan maken ze in 2022 nog kans.

Belgie heeft helemaal niet zo goed gevoetbald. Tegen Japan hebben ze al het geluk van de wereld gehad, omdat ze gemiddeld 70 cm langer zijn dan een gemiddelde Japanner. Vertonghen kopt een bal binnen die bedoelt was als een voorzet. Tegen Brazilië had het compleet de andere kant op kunnen vallen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen België, en als ik een Belg was had ik waarschijnlijk in dezelfde euforie gezeten een maand lang. Maar wat mij betreft ben ik blij dat ze geen wereld kampioen geworden zijn en vind ik de 3e plek ook niet de plek waar ze thuishoren dit WK.

15 juli 2018 om 10:23

Wie verdient die plek volgens jou dan wel?

15 juli 2018 om 10:32

Misschien geen populaire mening maar ik vond Japan veel leuker en mooier voetbal spelen dan de Belgen. Ook vond ik Brazilie in de wedstrijd tegen België met veel meer lef voetballen. Belgie had in de 8e finales eruit kunnen liggen en dat was misschien ook wel terecht geweest.

15 juli 2018 om 10:52

Het aantal expected goals was voor België tegen Japan veel hoger. Tuurlijk is het leuk dat de Japanners 2 geweldige goals maken, maar dat lukt ze als je ze 50 keer zo'n wedstrijd laat spelen niet nog een keer.

Wat Brazilië betreft ben ik het volledig met je eens. Die verdienden een halve finale-plek meer dan de Belgen.

15 juli 2018 om 11:28

België heeft het altijd/vaak best lastig tegen Japan

15 juli 2018 om 10:31

Is dat niet net de bedoeling van een voorzet? Dat je die binnenkopt?

15 juli 2018 om 10:42

@Alex hij heeft hierin gelijk. Jan heeft zelf aangegeven dat het een voorzet was maar ging met wat geluk er direct in. Maar je.moet ook wat geluk hebben op het WK. 3e plek is een mooie prestatie maar meer zat er ook niet in.

15 juli 2018 om 10:33

Gemiddeld 70 cm groter? Weet je überhaupt hoeveel dat is voor een gemiddelde? De gemiddelde grootte van een Japanner is rond de 1m70 dus een Belg is gemiddeld 2m40 volgens jou.

15 juli 2018 om 10:53

Ik bedoel niet letterlijk 70 centimeter langer. Maar meer het idee dat de belgen gemiddeld wel een kop groter zijn dan de Japanners en dat, de lengte in combinatie met het geluk aan hun zijde ervoor heeft gezorgd dat ze Japan uiteindelijk hebben weten te verslaan. Japan stond 2-0 voor en tikte België werkelijk waar compleet weg. ipv verdedigen gingen ze op zoek naar het 3e doelpunt.

15 juli 2018 om 11:05

Datzelfde valt te zeggen van Nederland in 2010, en in 2014 al helemaal. In 2010 tikte Brazilië Nederland ook helemaal weg en in 2014 had Mexico ons er perfect uit kunnen tikken in de achtste finale. Maar uiteindelijk komt klasse bovendrijven, het liefst natuurlijk in speloverwicht maar ook gewoon in flitsen van puur geluk. Ja, Japan en Brazilië waren beter, maar die wedstrijden zijn achteraf gezien enorm memorabel, juist omdat ze alle kanten op hadden kunnen gaan. En uiteindelijk haalt een team van klasbakken de derde plaats. Zou me ook niets verbazen als dat over vier jaar geëvenaard of verbeterd wordt.

15 juli 2018 om 12:13

Japan was idd beter, maar Brazilië? De kanaries speelden niet slecht, maar België was uiteindelijk beter (of slimmer).

15 juli 2018 om 12:15

Op echt uitgespeelde kansen was Brazilië in de tweede helft beter. Beter, slimmer of efficiënter spelen wil niet direct zeggen dat je het betere van het spel hebt: dat had België in die wedstrijd opgeteld maar zo'n 45 minuten, vanaf de OG van Fernandinho tot aan de 60e minuut ongeveer.

Ik ben te Nederlands hiervoor denk ik... Maar ik begrijp die euforie van heel België niet. Je hebt het beste elftal van het toernooi en nu vieren ze een derde plaats als een wereldtitel... ik zou die medaille van mn nek trekken en direct de kleedkamer inlopen

15 juli 2018 om 10:45

Vind Frankrijk toch echt wel het beste team dit wk. Ten tweede is het de beste prestatie ooit van België dus een feestje is logisch. Helemaal als je bedenkt dat types Kompany inmiddels al weer 32 jaar zijn....

15 juli 2018 om 10:48

Frankrijk en Spanje hebben kwalitatief echt een veel betere selectie, dus dit gaat niet op. België heeft maar een degelijke back en de defensie achterin is ook geen wereldtop. Voorin wordt Lukaku nogal opgehemeld, je zag gisteren weer dat zijn balbehandeling toch vaak net niet is en ook spelers zoals Witsel en Chadli zijn geen absolute top. België moet enorm trots zijn op deze prestatie, men was heel dichtbij. Frankrijk was echter een brug te ver, het is gewoon erg begrijpelijk dat ze heel blij zijn met die derde plek.

15 juli 2018 om 12:20

Als je aan de ene kant kijkt naar de kwaliteit van het elftal en ook naar de prestaties van de andere grote landen (de een na de ander werd er dit toernooi vroegtijdig uitgegooid), dan is idd heel rationeel gezien een derde plaats misschien wat karig.

Aan de andere kant, je moet niet vergeten dat België 12 jaar niet aanwezig is geweest op een toernooi , tussen 2002 en 2014. En, buiten '86, op de toernooien waar ze wël aanwezig waren niet meer dan een bijrol hadden.

Dan is de trots voor deze prestatie, met aanvallend voetbal, bij onze zuiderburen goed te begrijpen.

15 juli 2018 om 13:15

Nou ze zeggen er steeds bij dat ze wereldkampioen hadden moeten worden hoor, maar zijn gewoon trots op hun beste WK ooit.

15 juli 2018 om 14:16

Is toch een uitstekende prestatie voor een klein land als België? 3de van de wereld. Brazilië verslagen. Een spectaculaire come back tegen Japan.

Ze hebben een heel goed elftal, mr ze misten een afmaker. Desondanks zijn ze zover gekomen dus dat zegt wel wat over het team. Mr goed zelfs Nederland had in de finale van deze wk kunnen staan

Rare opmerking... 'we hadden Wereldkampioen kunnen zijn' (waren ze in de andere helft terechtgekomen). Maar ze gingen er nu in de halve finale vrij kansloos af tegen Frankrijk, wat dus de tegenstander in de finale zou zijn geweest. Waarom zou het dan wel lukken?

15 juli 2018 om 11:10

Volledig eens hiermee. Ik heb het WK volledig via Sporza gevolgd en dat rekenen over het speelschema was volstrekt ridicuul. Ja, het traject naar de halve finale had makkelijker kunnen zijn, maar Colombia was een geduchte tegenstander, Zweden tellen we even niet mee en dan komt de ploeg in vorm Kroatië. Stel dat je ze alledrie wint, dan was België waarschijnlijk ook niet opgewassen tegen Frankrijk, nog niet eens omdat Frankrijk zoveel beter is maar omdat het tactisch sterker staat. 'Niet durven rekenen' is een flauwe reden waarom België geen wereldkampioen is geworden, het is een plaats die ze onder de streep misschien wel het meest verdienden. En dan liever dat dan het trauma van verliezen in de finale.

15 juli 2018 om 11:55

Kansloos? Frankrijk scoort op corner en het was maar 1-0. Belgie was eerste helft gewoon beter en kon via alderweireld en hazard 1-0 voorkomen. Zet die Nederlansde bril af en stop met die jaloezie.

15 juli 2018 om 14:27

Jaloezie? Vanwaar die aanname? Heb weinig met Belgie maar juist helemaal niks met Frankrijk. En ja, ik vond het vrij kansloos. Over de hele wedstrijd had Belgie gewoon minder in te brengen dan Frankrijk

15 juli 2018 om 14:28

Bovendien blijft mn vraag nog steeds staan: hoezo zou het in de finale wel lukken?

15 juli 2018 om 14:55

1 wedstrijd, je kan zomaar voorkomen en de wedstrijd uitcounteren. Niet zo moeilijk te bedenken toch? Als Hazard of Alderweireld scoren in de eerste helft, wil ik de Fransen nog wel eens zien terugkomen. Dat deden ze niet en Frankrijk speelde het klinisch uit, lelijk, dat wel...

15 juli 2018 om 14:20

België was totaal niet kansloos. Hadden tegen Frankrijk ook het beste spel. Frankrijk heeft gewoon heel efficiënt gespeeld.

Ohw Ohw ohwww.... laten ze het nou niet te hoog in het bolletjes krijgen.
België heeft een top team. Maar missen sowieso het funest om wedstrijden op een lelijke manier te winnen. Het zijn allemaal lieverdjes in vergelijking met andere teams.
Je kan ook een voordeel hebben gehad door juist die wedstrijd teen Engeland te winnen. Ten eerste mooiere wedstrijden. Waar je van begin af aan weet dat je vol aan de bak moet. En in die flow blijft. Tegen mindere tegenstanders kun je het gaan onderschatten.
Kijk naar Nederland tegen jet Rusland van Guus. Waar je daarvoor Italië en Frankrijk van de mat speelt.
Het had niet veel gescheeld of ze lagen er tegen Japan uit.
Waar ze echt overklast werden. En wie zegt dat ze tegen Kroatië hadden gewonnen?
Vond ze tegen Frankrijk beetje tegen vallen. Vooral de eind fase. Wat hebben ze nou gecreëerd??? Helemaal niets. Je verwacht dan meer alles of niets offensief. Maar dan haal je Fellaini eruit voor kopkracht. Waar je Mertens ervoor in de plek zet voor voorzetten. Had dan die Witsel eruit gehaald.

Ze mogen zeker trots zijn. Dat waren wij ook. Maar nu je het van de andere kant ziet, zie je wat voor onzin het eigenlijk is. Om ze dan te huldigen en alles. Zeker omdat ze wereld kampioen wilde worden. Met goed of slecht spel.
Ik denk dat je op zo’n toernooi een juiste dosering moet hebben. Kunne vertrouwen oo eigen kunnen. En wedstrijd simpel en zakelijk uitballen. Zoals Frankrijk doet.
Het is geen schande om van dit Frankrijk te verliezen. Die kunnen de historie wel gaan herhalen met een wk en ek winnen achter elkaar

waarom zou Nederland afgunst hebben op België ?
Nederland is door de jaren heen buiten de laatste 4 jaar jaar altijd beter geweest.
Toch zeker de betere spelers.
Nu is het anders ja.
België heeft vroeger remember 86,90 en 94 ook wel goede lichting gehad.
Ceulemans pfaff schifo degryse nilis versavel
grun...en nog vele andere.
Alleen deze speelden eerder in België dan buitenland de meeste toch
Verhoudingen lager anders.
Die periode kon België ook zeker tot kwart finale doorstoten hadden zeker de kwaliteiten ervoor.
Maar door dwalingen van Ref en pech is dit anders uitgedraaid.
Nederland had met de lichting rond 98 en 2000 ook prijzen moeten nemen.
Was hun beste lichting ooit en is niet gebeurd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren