Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgen snappen ophef om ‘gestolen’ logo van Willem II niet goed

Laatste update:

Deze week kwam naar buiten dat KVV Thes Sport uit de vierde klasse in België een logo heeft dat wel erg veel lijkt op dat van Willem II. Een foto met beide logo’s naast elkaar werd veelvuldig gedeeld op sociale media en veel Nederlandse supporters waren het erover eens dat de Belgische club het logo van Willem II simpelweg gekopieerd had. In Tilburg deelt men die mening.

/

De club laat aan Omroep Brabant weten dat deze ‘zaak’ al sinds juni de aandacht heeft binnen de eigen gelederen. Enerzijds voelt Willem II zich vereerd dat KVV Thes Sport een vergelijkbaar logo heeft, maar aan de andere kant voelt het wel als ordinair kopiëren. “Bijna alles is hetzelfde”, zegt Karlijn van Hoek, woordvoerster voor de Tricolores, tegen de regionale radio- en televisiezender.

Over eventuele stappen heeft Willem II volgens haar nog niet nagedacht, omdat men bezig is met de problemen rond de start van de Eredivisie. Bij KVV Thes Sport is men zich intussen van geen kwaad bewust. Rudy Desiron zegt namens de club dat het logo zestien jaar geleden al gemaakt is en dat er zoveel logo’s op elkaar lijken. Men wacht af of er een bericht komt vanuit Willem II. “We hebben nog niks gehoord van Willem II. Op het moment dat zij bij ons bezwaar maken dan gaan we het waarschijnlijk wel aanpassen”, aldus Desiron.



Denk jij dat KVV Thes Sport zich heeft laten inspireren door Willem II?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 augustus 2015 om 16:17

Roda jc ik weet niet als je hit Kerkrade komt? Maar dan weet ik met eigen ervaring haha dat je Frans en Duits sneller onder de knie krijgt. Zelf kom ik uit Heerlen en probeer ik wel eens paar Arabische worden te zeggen maar die G kan ik niet uit spreken haha maar is ook wel hoe graag je het zelf wilt leren en hoe goed je er in bent.

5 augustus 2015 om 16:21

Met beperkte kennis van talen doelt men in Belgie voornamelijk op jullie Frans. In Belgie krijg je in het middelbaar onderwijs, doorgaans een leerpakket van 3 verschillende vreemde talen, Engels, Frans en Duits. Dat over en weer lachen met elkaars taal en cultuur zal nooit verdwijnen. Maakt me ook niets uit, is meestal toch niet eens gemeend. Ik ken genoeg Nederlanders hier in mijn universiteitsrichting waar ik goed mee opschiet. Jullie lachen met onze taal wij met die van jullie. Gebrek aan identiteit van Belgie wat ik hierboven las vind ik dan wel weer een domme opmerking.

Als het echt klopt dat het logo 16 jaar geleden al is gemaakt, waar maken we ons dan nu druk over? Dan was dit 16 jaar geleden ook al uitgekomen, lijkt mij?
Aan de andere kant, klopt het dat veel logo's op elkaar lijken, maar dit lijkt wel vrijwel een kopie?

5 augustus 2015 om 13:14

@anlista:
Dat is de invloed van internet en social media. 16 jaar geleden was dat allemaal een stuk minder aan de orde. Als iemand nu zoiets ontdekt wordt het direct door duizenden mensen gedeeld en komt het iedereen onder de ogen, 16 jaar geleden kreeg men echt niet mee hoe het logo van een Belgische laagvlieger eruit ziet.
Desalniettemin zal men het logo waarschijnlijk op korte termijn gaan wijzigen, want dat het een duidelijke kopie is ziet iedereen.

5 augustus 2015 om 13:26

Daar heb jij weer gelijk in qua social media. Al ga ik er wel vanuit dat dit veel eerder ontdekt had kunnen worden als je bedenkt dat Tilburg en Tessenderloo ( waar deze club vandaan komt) rond de 60 kilometer van elkaar afliggen...
Maarja, ik denk ook dat ze het logo binnenkort gaan wijzigen of Willem II moet dit prima vinden, want het schaadt de club niet.

5 augustus 2015 om 14:14

Je kunt het ook gewoon als een eer zien dat andere clubs je logo zo mooi vinden dat ze het ook op het shirt Willen dragen. Verder spelen ze niet in dezelfde competitie of hetzelfde land. Ik zou als Willem 2 dan ook zeggen: laat lekker zitten en voel je trots.

5 augustus 2015 om 13:18

Anlista. Dit is een storm in een glas water. Toen Ajax naar brazilie op oefentoer ging. Bleek dat er honderden clubs hetzelfde logo hadden, ook ajax heten en in rood wit spelen. Tjah wat wil je eraan doen? Net zoals willem 2 nu.

5 augustus 2015 om 13:27

Ja inderdaad mentalist, er is nauwelijks wat aan te doen. Ik vind ook zolang het de club niet schaadt? Het is geen club die ooit profvoetbal gaat spelen, dus lekker zo laten....
Misschien wel een samenwerkingsverbandje beginnen, haha...

5 augustus 2015 om 13:32

Dat klopt, mentalist, hetzelfde geld voor Afrika en in mindere mate voor Azië. Copyright wordt op die plekken op grote schaal geschonden, denk maar aan de goedkope namaak merkkleding die je daar op de markt koopt. Binnen de EU is hier echter veel meer controle op en worden handelsrechten beter nageleefd, een van de redenen waarom wij nog steeds over eerste, tweede en derde wereldlanden praten. Het feit dat in landen die in ontwikkeling zijn of waarvan de economie nu booming is (brazilië, China, India) deze rechten eenvoudig schendbaar zijn en er geen controle op is wil niet zeggen dat we hier plagiaat, namaak en andere vormen van kopiëren dan maar moeten toestaan. Juist de marktcontrole en de waarborging van rechten zorgt ervoor dat wij als Westerlingen onze maatschappij nog steeds 'hoger' classificeren en garandeert tevens dat onze economie integer en daardoor sterker blijft.

5 augustus 2015 om 13:57

Al is dat logo gisteren gemaakt. Ga even iets anders zoeken om over te zeiken. Tis notabene een 4e klasser -_-'

5 augustus 2015 om 14:03

Is dit naar mij gericht Nolimit??

5 augustus 2015 om 14:12

Nouja, indirect wel. Misschien niet handig als reactie geschreven.
De eerste zin is zeg maar een reactie op jouw maar de rest is meer een reactie op de ophef ^^

Wat een kinderachtig gedoe man

Gaan ze zich in Tilburg dan ook druk maken om de overeenkomst tussen het logo van Willem II en Strømsgodset IF uit Noorwegen?

5 augustus 2015 om 13:49

Ik hoop dat je zelf ook wel inziet dat dat een totaal ander geval is? De club die jij noemt heeft ook een rond logo met rood, wit en blauw. Dat is toeval. Maar dat logo van Thes Sport is gewoon exact dezelfde tekening als het logo van Willem II. Ze hebben alleen de kleuren veranderd en Willem II 1896 Tilburg gewist, dat is alles. Dat kun je geen toeval meer noemen. Ik heb de logo's in Photoshop over elkaar heen gelegd, ze zijn echt 1 op 1 identiek.

5 augustus 2015 om 13:56

Dat is toch wel een heel ander logo. Kleuren zijn hetzelfde maar dan houdt het ook wel op. Hier is heel duidelijk ons logo gebruikt en met paint andere kleuren ingezet. owja ze hebben ook de moeite genomen om de naam Willem II en oprichtingsjaar weg te halen. Maar dan houdt het wel op.

Je wil ook niet hebben dat mensen denken dat die club bij ons hoort dus zou hier toch zeker een telefoontje aan wagen.

Ik ben zelf grafisch vormgever, logo's ontwerpen is dus onderdeel van mijn beroep, en in mijn vakgebied wordt het bewust kopiëren van logo's als absoluut onacceptabel gezien. Ik vind dan ook dat Willem II hier absoluut een zaak van moet gaan maken. Iedereen kan zien dat deze logo's niet slechts op elkaar lijken, maar dat dit gewoon het Willem II-logo is waar wat aan gephotoshopt is (alhoewel, als ik zie hoe amateuristisch het gedaan is dan zou het me niet verbazen als hier Paint i.p.v. Photoshop gebruikt is).

Als een muzikant, een schrijver of een filmmaker plagiaat pleegt, dan is het toch ook heel normaal dat daar een zaak van gemaakt wordt? Net zoals liedjes, boeken en film eigendom van iemand zijn, is ook een logo dat. Het ontwerpen van een goed logo is een kunst op zich. Willem II heeft daar iemand voor ingehuurd en ongetwijfeld goed voor betaald, dus is het logo hun eigendom. Het kan dan toch niet zo zijn dat een andere club vervolgens besluit om zich ook maar even datzelfde logo toe te eigenen? Dat is gratis meeliften met iets waar een ander voor betaald heeft en dus gewoon diefstal.

5 augustus 2015 om 15:37

Die amateurclub doet toch geen profijt met het al dan niet plagiëren van het Willem II-embleem?
Wat gaat Willem II er hoogstens uit halen? Dat die amateurclub hun logo moet aanpassen.
Nu ja, ze kunnen er een zaak van maken. Steken er veel energie in om niets.
't Is ook niet alsof het een mooi logo is, zo'n vorm kan je van tig online gratis logo creator sites halen...

5 augustus 2015 om 16:03

Dat het een amateurclub is, is helemaal niet relevant. Dat jij het geen mooi logo vindt ook niet. Feit is gewoon dat er copyrights op logo's zitten en dat die hier met voeten getreden worden. Als ze het logo van Coca-Cola, van Nike of van Apple hadden gejat, dan hadden ze sowieso een advocaat op hun dak gekregen en had iedereen "ja, nogal logisch..." gezegd. Waarom moet Willem II het dan wel pikken? Ik zeg niet dat ze meteen met een dikke claim moeten komen, maar ze mogen er wel een principekwestie van maken en eisen dat Thes Sport stopt dit logo te gebruiken. Laat ze dan maar lekker met een gratis online logo creator site aan de slag gaan...

5 augustus 2015 om 16:05

Het punt dat jij aanhaalt is terecht. Ik probeer gewoon aan te tonen dat de vergelijking met muziek, film, etc. mank loopt gezien die amateurclub er geen profijt uit haalt en een zanger, filmmaker die een succesvolle creatie kopieert wel doet. Dus veel energie om niks.

5 augustus 2015 om 16:09

En overigens is het, zoals ik ergens anders ook al opmerkte, ook weer niet zo dat Thes Sport een onbeduidend café-elftalletje is dat geen cent te makken heeft. Ze spelen op het vierde nationale niveau (vergelijkbaar met de hoofdklasse) en hebben een hoofdtribune waar volgens mij elke Nederlandse amateurclub jaloers op zou zijn.

5 augustus 2015 om 17:02

Je hebt in theorie een punt, maar wat maakt het uit dat een clubje uit de Belgische 4e klasse bijna hetzelfde logo heeft? Wie gaat daar nu van wakker liggen behalve jij? Beroepsmisvorming, denk ik.

5 augustus 2015 om 18:06

Flamezzz...
Ik ben het geheel eens met cabinessence.
En volgensmij ligt hij (cabinessence) er echt niet wakker van hoor dat maak jij er nu van.

Net wat Cabinessence zegt ze hoeven nou ook weer niet een mega claim ofzo inte dienen dat gaat ook weer een beetje ver misschien, maar dit is wel degelijk (imo) een principekwestie.

**(het verhaal wordt wel helemaal anders als willem 2 zelf ook een sjabloon ofzo heeft gebruikt, maar ik neem aan dat dat niet het geval is in deze en dat het willem 2 logo niet gebasseerd is op sjablonen maar gewoon verzonnen is door iemand met een dosis creativiteit).

Ik kan me voorstellen dat Belgen de inwoners van Rotterdam en Denhaag ook dom vinden. Als je naar Barbie kijkt en haar eencellige hersencel dan is dat tenenkrommend.

5 augustus 2015 om 14:21

Een hersencel is altijd eencellig, jij bent dus blijkbaar ook niet al te snugger met je eencellige hersencel..

Serieus jongens...gaan we ons hier nu ook al druk over maken. Nederland ligt weer aan het strand en er moet toch iets in de media geroepen worden. Ik vind het allemaal nogal overtrokken. Ik kan me best vinden in een reactie dat het ontwerpen van een goed aansprekend logo een vak apart is, maar om daar nu meteen een Belgische vierde klasser voor te gaan sewen....

Right...next please...

5 augustus 2015 om 14:26

Idd als het nou een topclub was, maar een vierde-klasser...

5 augustus 2015 om 15:22

Het is inderdaad geen topclub, maar het is nou ook weer niet zo dat dit een onbeduidend café-elftalletje is. De Belgische Vierde Klasse is vergelijkbaar met de Nederlandse hoofdklasse. Dat Thes Sport hoeft in principe maar twee keer te promoveren en ze spelen tegen Antwerp, Cercle Brugge en Lierse SK.

5 augustus 2015 om 17:07

En als ze tweemaal degraderen spelen ze tegen FC Frietuur, KVK Chocolade en Racing Drink maar een Pintje. Je maakt je echt druk om niets. Ik kan me onmogelijk voorstellen dat hier kwaad opzet in het spel is. Jij noemt het een principekwestie, maar ik vind het al bijzonder dat er twee clubs bestaan met zo'n lelijk logo. Ik versta dat jij in de sector zit, dan moet je misschien eens aan Thes Sport voorstellen om een deftig logo te ontwerpen. Let it go

5 augustus 2015 om 20:26

Wat is er lelijk aan het logo van Willem II dan?

Ze zouden dat logo alleen al moeten veranderen omdat het verschrikkelijk lelijk is. Wie kwam op het goede idee om dit logo te gebruiken, hoe slecht waren de andere opties destijds?

5 augustus 2015 om 19:40

Goed gezegd

Alle respect voor het willem 2 logo.
Maar had je me 40 logos na elkaar laten zien weet ik niet of ik net deze twee er uit had gehaald als gelijken..
Als je ze naast elkaar zet zie je dat het hetzelfde logo is, dat wel.
Alleen andere namen en dan een ander kleur. Maar net door die kleuren te veranderen vind ik het nu niet zo flagrante kopie.

Van alle logo's die er zijn net een vd lelijkste pakken....

Dat wordt dus aanpassen want het lijkt enorm veel erop qua lay-out, alleen andere kleuren en andere naam.

Ik zie er geen probleem in, Uiteraard is het logo afgeleid van dat van Willem twee maar er is genoeg verschil tussen beide log.o's. Denk dat hier niks mee gaat gebeuren, verspilde moeite.

Sterker nog, toen ik het logo zag moest ik niet aan willem 2 denken. Zo'n sterk beeldmerk is het niet. Gewoon met de selectie eens goede Vlaamse frieten eten bij de beneden buren en zand er over

Dat is helemaal zielig een logo kopiëren maar goed vorig seizoen speelde er toch ook een Belgische club met zowat hetzelfde tenue als Ajax. Misschien zijn ze in België niet zo creatief om zelf dingen te ontwerpen.

5 augustus 2015 om 15:43

Dat was Standard Luik geloof ik. Het Spaanse Joma was de shirtsponsor toen. Misschien hebben de Spanjaarden niet genoeg gedacht aan het tenue van Ajax? En dan durven die Belgen zelfs nog de kleuren rood en wit te kiezen, net hetzelfde als Ajax, hoe durven ze?

5 augustus 2015 om 16:21

Dus als een club een gelijkaardig ontwerp heeft dat lijkt op dat van Ajax hebben ze het gekopieerd van Ajax?

Moet Barcelona dan maar gaan stoppen met die van Basel te kopiëren? Of moet mijn club, Club Brugge, maar stoppen met Inter Milaan te kopiëren?

Je moet zelf toch ook wel iets kunnen bedenken i.p.v. te copieeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren