Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Been: ‘PSV wil nog een middenvelder, als je hem dan vergelijkt met Sangaré...'

Laatste update:

Azor Matusiwa geniet opnieuw interesse uit de Ligue 1. De middenvelder van FC Groningen is in beeld bij Stade de Reims, dat op zoek is naar een vervanger voor de waarschijnlijk naar Troyes vertrekkende Xavier Chavalerin. Matusiwa was een jaar geleden in beeld bij onder meer RC Lens en FC Metz, maar FC Groningen verleende geen medewerking.

Vanwege het tot medio 2023 lopende contract van Matusiwa heeft FC Groningen een uitstekende onderhandelingspositie en de 23-jarige middenvelder sprak deze maand reeds de verwachting uit dat hij zou blijven. Na de 5-2 nederlaag tegen PSV reageerde Matusiwa koeltjes op de berichten. “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe het ervoor staat”, vertelde de controleur in gesprek met ESPN.

“Ik was bezig met de wedstrijd en vandaag of morgen hoor ik wel hoe of wat. Ik heb nu geen informatie.” Jan Joost van Gangelen meldde vervolgens vanuit de studio dat PSV ook daadwerkelijk interesse heeft, maar dat FC Groningen 'achterlijk veel geld' vraagt. Mario Been vond Matusiwa ‘geweldig spelen’. “Als je hem vergelijkt met Ibrahim Sangaré, heeft hij dat hij enorm veel ballen verovert, maar ook nog eens naar de goede kleur speelt. En ze willen nog wel een verdedigende middenvelder bij PSV.”

“Hij is wel een speler die zich nog kan ontwikkelen”, haakte Kees Kwakman in. “Ik vind dat hij het goed gedaan heeft door van Ajax een stap terug te doen. Maar waar moet hij spelen bij PSV? Je hebt Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Sangaré. Als je hem vergelijkt met Sangaré, zou je hem kunnen halen, maar ik zou dat nu een beetje overbodig vinden, als je al een type-Sangaré hebt.”

Stade de Reims versterkte zich deze week met Mitchell van Bergen van sc Heerenveen en had met Kaj Sierhuis en Arber Zeneli ook al twee voormalige spelers uit de Eredivisie onder contract staan. De Noord-Franse club krijgt zondagavond bezoek van Paris Saint-Germain.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht hier een paar weken geleden gelezen te hebben dat hij voetballend ook slecht is. Dan haal je er dus een mindere versie van sangare bij.

PSV heeft geen type sangaré, ze hebben sangaré. … hij was in het begin weer heel onrustig. Zal toch echt die ballen simpel moeten inleveren bij ploeg genoten. Hij hoeft zelf die bal niet te geven.

28 augustus 2021 om 22:52

Probleem is dat goede tegenstanders Götze en van Ginkel vastzetten en Sangare laten voetballen. Het klinkt altijd eenvoudig om de bal eenvoudig af te geven, maar de werkelijkheid is dat de tegenstander ook een tactisch plan bouwt rondom de zwakheden van PSV

Organiserend heel sterk. Zet het goed neer. Vind hem iets agressiever als Anita. Maar ook een bijtertje die gewoon altijd voldoende speelt. Speelt ie niet mee, valt het op.

Toch wel enigszins gerust gesteld dat Groningen achterlijk veel geld vraagt. Matusiwa vervang je niet zomaar, laat ze de hoofdprijs maar betalen, zeker zo vlak voor de deadline.

Vind altijd dat spelers als Sangaré hier in Nederland niet op waarde worden geschat.

Ben zelf Ajacied, maar vind het altijd belachelijk hoe spelers als Sangaré maar ook bijvoorbeeld Álvarez hier in Nederland worden afgemaakt en/of veel kritiek krijgen dat ze bijvoorbeeld voetballend minder zijn of iets in die richting.

En ja, Sangaré en Álvarez zijn voetballend niet de beste spelers en je hoeft ook niet van ze te verwachten dat ze teamgenoten met een geniale steek- of crosspass vrij voor de doelman zullen zetten of een tegenstander uit zullen spelen door middel van een mooie actie, maar dit soort spelers schakelen heel vaak bepaalde spelers van de tegenpartij uit en zorgen ervoor dat andere spelers tot hun rechtkomen.

Natuurlijk heb ik ook het liefst alleen maar Frenkie's, Schöne's en weet ik veel wie daar allemaal gespeeld hebben of kunnen spelen als nummer 6, op de 6-positie. Maar denk wel dat een elftal stabieler staat met een Sangaré of Álvarez die verdedigend beter zijn dan een Frenkie of Schone in een soortgelijke rol (niveau op het gebied van de spelers onderling en clubniveau waarop ze spelen daarbuiten gelaten).

29 augustus 2021 om 08:46

Het probleem bij Sangaré en Alvarez is dat ze niet allround genoeg zijn. Ze kunnen een bal afpakken, maar qua handelingssnelheid en overzicht is het matig. Voor de eredivisie geschikt, maar als je tegen de betere clubs van Europa speelt in de Champions League of Europa League komen ze gewoon tekort. Maar ja, daarom voetballen ze natuurlijk ook niet bij een Bayern of City.

29 augustus 2021 om 09:07

Oneens. Ik vind Sangare tot nu toe juist beter spelen tegen goede ploegen (Ajax en Benfica bijvoorbeeld) en minder tegen ‘de kleintjes’.

Word wel een beetje moe van deze zelfde discussie elke week. De PSVers weten wat de kwaliteiten van Sangare is, hij is onmisbaar. Speelde vandaag weliswaar dramatisch maar dan kan een keer gebeuren, was tegen Benfica gewoon ijzersterk.

28 augustus 2021 om 23:10

Ja je gaat haast verlangen dat ze het weer over Ihatarren gaan hebben. Wanneer gaat Ihatarren nou weer spelen, Roger?!?!

29 augustus 2021 om 00:26

Je vroeg erom en de topic is gekomen hahah

29 augustus 2021 om 11:13

Altijd makkelijk toch. Je mag Sangare niet overschat vinden maar een Ihattaren moet je wel overschat vinden omdat dat een popie Jopie mening is. Ihattaren heeft in zijn kleine teen meer kwaliteit dan Vertessen, Thomas en Mauro bij elkaar opgeteld imo. Met huis, tuin en keukenvoetballer Sangare zal ik hem niet vergelijken want die speelt op een andere positie

29 augustus 2021 om 13:12

Hoi Japie, je mag Sangaré van mij best overschat vinden. Het wordt alleen een beetje irritant als je een mening die al heeeeel vaak is geuit in de media elke week weer gaat herhalen. Van links tot rechts in de media heeft iedereen inmiddels laten weten dat ze Sangaré maar niks vinden. We weten het nu. Hetzelfde met Ihatarren: die gaat nooooooit meer voor PSV spelen. Toch moest Roger Schmidt gisteren weer aan iedere aanwezige in de persruimte zeggen dat Ihatarren niet meer gaat spelen. Beetje vermoeiend, meer dan dat niet.

29 augustus 2021 om 15:03

hoezo is dat vermoeiend? veel mensen snappen niet dat een groot talent dat onder de vorige coach nooit problemen had onder de nieuwe coach opeens op een zijspoor is beland en wordt gepasseerd door doorsnee talentjes als Vertessen en Mauro. logisch dat dat dan vaak ter sprake komt. omdat Schmidt het normaal vind om hem definitief af te serveren wil dat niet zeggen dat de rest van Nederland het daar ook mee eens moet zijn of dat moet begrijpen

29 augustus 2021 om 15:17

Schmidt heeft volgens mij telkens de afgelopen duidelijk aangegeven dat het klaar is met Ihatarren en dat het onderwerp daarmee voor hem ook is gesloten. Punt.
Om dan gisteren in het persmoment weer te vragen of Ihatarren nog gaat spelen is gewoon irritant zuigen.

Overigens misschien ook een leuke suggestie voor jou in persoon Japie. Lees even het interview dat Unnerstal aan de VI heeft gegeven.

Dat is een keeper die onder de vorige coach van Bommel en Faber speelde. Onder Schmidt is hij zijn basisplek kwijtgeraakt. Ik betwijfel het maar misschien laat je je mening beinvloeden door personen die dagelijks hebben samengewerkt met beide personen. Maar goed dat staat buiten het punt dat ik probeer te maken: Ihatarren speelt nooit meer bij PSV dus het onderwerp is dood. Laat het gaan.

29 augustus 2021 om 16:39

dat is imo niet irritant zuigen. er zijn mensen die van mening zijn dat Schmidt misschien wel de reden kan zijn dat Ihattaren is verwoorden van grootste talent op de Nederlandse velden tot iemand die nooit meer speelt. logisch dat je dan als journalist een teleurstellend presterende coach daarnaar vraagt. Schmidt kan niet zomaar even zeggen je mag geen vragen stellen over een talent wat voor mijn komst het grootste talent op de Nederlandse velden was, terwijl zijn eigen prestaties reden tot twijfelen aan zijn kwaliteiten als coach geven



29 augustus 2021 om 16:43

Wie zijn dat dan van mening buiten jij en een paar andere forumleden Japie? De enige geluiden die ik hoor is dat Ihatarren zelfs ervoor gezorgd heeft dat Ihatarren niet meer het grootste talent op die velden is. En die hoor ik zelfs uit hoeken die niet Schmidt gezind zijn: Lars Unnerstall nota bene een keeper die gepasseerd is door de trainer.

29 augustus 2021 om 16:46

'schmidt kan niet zomaar even zeggen je mag geen vragen stellen over een talent wat voor mijn komst het grootste talent op de Nederlandse velden was, terwijl zijn eigen prestaties reden tot twijfelen aan zijn kwaliteiten als coach geven'

En wat dit betreft. Ihatarren heeft vorig jaar meer dan genoeg minuten gemaakt. Ik denk meer dan Madueke. Hij was erbarmelijk slecht. Echt heel slecht. Iedere wedstrijd weer. En ik kan het weten want ik heb elke PSV wedstrijd gezien vorig seizoen. Als Ihatarren werkelijk waar de pannen van het dak had gespeeld dan had ie nu nog gespeeld. Maar dat was gewoonweg niet zo.

29 augustus 2021 om 00:06

Blijft een Hollands kwaaltje denk ik. We kijken altijd naar hoe een speler presteert in balbezit in plaats van kijken in zijn kracht. In een ander land zou er veel minder kritiek zijn. Dat is echt een manco wat je bij bijvoorbeeld Alvarez of een de Roon ook steeds ziet terugkeren. We willen alleen een stofzuiger zien die tevens de balbehandeling van een Gotze heeft, maar die spelers komen niet naar Nederland of zijn direct weg haha. Je zou wel een Sangare tegen bijvoorbeeld makkelijkere tegenstanders kunnen ruilen voor een betere voetballer, dat is niet gek denk ik.

29 augustus 2021 om 00:30

Dat is zeker niet gek, een van Ginkel - Boscagli of Propper zou dan best kunnen tegen clubs als Go Ahead of PEC maar het is natuurlijk wel zo dat je dan verdedigend veel inlevert, viel mij tegen Cambuur ook op dat er veel werd weggegeven toen hij niet meespeelde. Vandaag was dat natuurlijk ook wel het geval maarja, Groningen zelf is natuurlijk ook geen misselijke ploeg, die krijgen altijd wel kansen. Sangare speelde vandaag ook wel echt zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Vind het wel jammer dat dit soort spelers zo afgezeken worden, net als de Roon zullen dit soort spelers bij een Atalanta, Napoli of Lazio zonder problemen in de basis staan.

29 augustus 2021 om 00:45

Deels met je eens, maar deels ligt daar ook het probleem. "de Psvers weten wat de kwaliteiten van Sangare zijn". Alsof alleen Psvers 'm accuraat kunnen beoordelen. Dat zul je vast niet zo bedoelen, maar dat is wel de intentie die zo'n zin teweegbrengt. Sangare is goed in bepaalde taken en niet zo goed in andere taken. Hij verliest te vaak de bal voor een verdedigende middenvelder, maar hij wint er ook bovengemiddeld veel. Hoe dan ook is het zaak dat hij dat balverlies wel uit z'n spel krijgt. Dat is in het voordeel van hem en van PSV.

29 augustus 2021 om 11:11

Voor 9 miljoen vind ik het echt een povere speler. Als je maar vaak genoeg zegt dat een speler enorm belangrijk is ga je het nog geloven ook. Over goede voetballers hoef je niet te zeggen dat ze belangrijk en goed zijn want dat ziet dan zelfs een leek nog

29 augustus 2021 om 13:48

Dat mag jij vinden Japie. Die mening deelt gelukkig niet iedereen met jou, sommige mensen weten wel de waarde wie Sangare brengt op het veld, en zolang hij dat blijft doen, mogen mensen als jij blijven vinden wat ze willen, hij is ontzettend belangrijk voor ons.

PSV heeft helemaal geen middenvelder nodig. Met Gotze, Van Ginkel, Propper, Sangare, Boscagli, Guti, Mauro en Thomas zijn er al genoeg opties. Ik zie liever dat PSV zich ten eerste richt op een goeie rechtsback en ten tweede op een extra aanvaller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren