Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Been naar Fenerbahçe: 'Ik heb geen moment getwijfeld'

Laatste update:

Dick Advocaat wordt woensdagmiddag gepresenteerd bij Fenerbahçe en het was al bekend dat hij Cor Pot mee zou nemen als zijn assistent. De Hagenaar neemt naast Pot nóg een landgenoot mee als rechterhand; ook Mario Been gaat aan de slag als assistent-trainer bij Fenerbahçe.

/

Beens laatste trainersklus was bij Racing Genk, waar hij hoofdtrainer was en in februari 2014 werd ontslagen. Sindsdien werkte de voormalig coach van Feyenoord, NEC en Excelsior op de Nederlandse televisie als analist, maar nu gaat hij dus weer aan de slag bij een club. “Ik werd woensdagavond door hem gebeld en heb er geen moment over getwijfeld”, zegt Been tegen Voetbal International.

De 52-jarige Been had nog een contract bij FOX Sports, maar in deze overeenkomst stond dat hij kon vertrekken als Been weer aan het werk zou kunnen bij een mooie club. “Vrijdag vertrek ik”, zegt Been. “Donderdagavond spelen ze tegen Grasshoppers, in de Europa League. Dat leek me nog niet het juiste moment om daar ineens aan te komen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou als Dick advocaat faalt kan Been wel naar voren schuiven. Vele male liever als trainer.

17 augustus 2016 om 16:05

Die ene nietsnut is anders ook mooi trainer van Galatasaray. Hoe dat kan weet verder niemand maar die krijgt ook ineens de leiding over een grote club terwijl hij nog nooit een serieuze club heeft getraind.

Ik vind het nog steeds vreemd dat geen Eredivisieclub het met hem aandurft. Natuurlijk heeft hij het bij Feyenoord niet goed gedaan, maar makkelijk was het ook niet. In zijn tijd brachten jongens als Makaay, Tomasson, Landzaat e.d. niet meer wat er van hen werd verwacht. Hij durfde het wel aan om daar jonge jongens uit de jeugd voor in de plaats te zetten. Natuurlijk zijn die wel eens op hun bek gegaan, maar dat hoort erbij en zo was de situatie bij Feyenoord op dat moment. Ondanks alles is Been toch een echte Feyenoorder en wens ik hem het beste. Hopelijk keert hij ooit als hoofdtrainer op de Nederlandse velden terug!

17 augustus 2016 om 13:51

Eerste jaar bij Feyenoord was wel goed, met de vierde plek, toen was iedereen tevreden. Alleen het jaar daarop was gewoon slecht met veel onbegrijpelijke transfers en dramatisch voetbal. Been zette bijvoorbeeld Wijnaldum toen linksbuiten etc.

17 augustus 2016 om 14:41

Janmaat kwam pas in 2012. Ja hij heeft een hoop spelers laten debuteren. Maar zijn die nou zoveel beter geworden onder hem? Valt heel erg mee, de vrij, fer en gini maakten aanvankelijk stappen maar stagneerden volledig in beens tweede jaar. Dat jaarbwas werkelijk te slecht voor woorden, hoe kun je nou met 10 nul verliezen. Mentaal zat het totaal niet goed dat jaar. Dat is wel het minste dat een trainer moet beheersen. Zelfs spelers als vlaar zagen het niet meer zitten. Koeman werd tweede, won van ajax, met maar een paar punten achter ajax geëindigd. En die had eigenlijk alleen guidetti als extra speler, en bakkal. El ahmadi speelde dat jaar ook goed, maar been zag het totaal niet in hem zitten. Toeval? Clasie was ook zo een jonge speler. Hoezo lukt het koeman wel om 2de te eindigen met een jonge selectie, terwijl been het slechtste jaar ooit draaide met bijna hetzelfee elftal? Been heeft echt niet de basis van het succes opgebouwd. Been heeft moeten werken met puinhoop uit 2007, toen alle oude vedettes kwamen. En heeft het niet kunnen opruimen. Koeman heeft de puinhoop wel echt geruimd. Ik ben ronald nog steeds dankbaar daarvoor, maar been, kan beter assistent zijn ergens of een middenmotor trainen.

17 augustus 2016 om 17:23

Hij kon vorig seizoen gewoon naar NEC maar toen durfde hij het zelf niet aan. Die vast spijt hebben gehad kijkend naar het NEC van vorig seizoen.

Deed het bij Genk niet zo heel slecht. Vond het ook onzin om hem te ontslaan aangezien zijn twee opvolgers er helemaal niet van bakten.

Mario, succes. Het is je gegund (neem aan dat ie wel goed verdient daar)
Nog altijd hoop ik dat-ie ooit nog terugkeert naar NEC.

Oke Fenerbahce word langzamerhand wel helemaal oranje. Misschien dat ze wat kunnen veranderen aan onze jeugdopleiding zodat we eens beginnen met talenten te ontwikkelen ipv spelers als Josef en Fernandao te halen. Overigens hoop ik dat Ziyech hiermee overtuigd kan worden te komen want met deze technische staf en van Persie voorin kan hij ongetwijfeld vlammen.

Natuurlijk twijfelde Been niet krijgt natuurlijk goed betaald. FOX houd steeds minder mensen over zo Bas van Veenendaal, Jan van Halst en nu Mario Been weg.

17 augustus 2016 om 14:26

Jan van Halst is jammer, Been vind ik prachtig dat ik niet meer tegen zijn kop hoef aan te kijken. Waardeloze analist in mijn optiek.

17 augustus 2016 om 14:35

Been is ook nog eens totaal niet objectief

mooi, is het ook eens opgehouden met die open sollicitaties die hij op tv doet..

17 augustus 2016 om 14:20

Als er iemand is die dat niet doet is Mario het wel.

Mooi, zijn we van dat ongelooflijk zure geanalyseer van hem af. Deze man kan gewoonweg niet objectief naar Ajax en Feyenoord kijken en daarop zijn commentaar geven. De afgunst druipt er richting Amsterdam vanaf en de wrok richting Rotterdam. Verder ben ik het met Johan Derksen eens dat je nu echt niet naar een land gaat waar een schimmig regime is opgebouwd en mensenrechten op bizar groot vlak worden getreden

“donderdagavond spelen ze tegen Grasshoppers, in de Europa League. Dat leek me nog niet het juiste moment om daar ineens aan te komen.” Wat is dat nou weer voor een schijterig gedoe. Je moet er toch juist bij willen zijn bij zo een wedstrijd? Overigens kan hij het wellicht overnemen van Advocaat over een jaar (of 2). Die gedachten zal vast meespelen in zijn achterhoofd.

Ik heb een tijd onder deze meneer mogen trainen toen ik een jaar of 15 was en ik moet zeggen dat zijn voetbalvisie nauwelijks overkwam bij de groep. Het verbaasde me dan ook niet dat tot nu toe zijn trainerscarriere zich op drijfzand bevind. Misschien dat dicky wat van zijn magische gehakt ballen kan afstaan aan been om op de been te blijven.

18 augustus 2016 om 01:54

In welk elftal heb je gespeeld en bij welke club? Mario heeft namelijk nooit een lager team getraind dan de B1 van Feyenoord samen met Cor Adriaanse. Dus dat hij jou met je 15 jaar heeft getraind lijkt me zeer sterk. Buiten dat feit lijkt het me dat je op je 15e nog niet in staat bent om überhaupt een voetbalvisie te begrijpen en wist je wellicht niet eens wat het woord visie precies betekende. Zijn trainerscarriere op drijfzand? Kampioen met Excelsior, Europees voetbal met NEC en overwinteren daarin, hetzelfde geld voor Genk. Mario wordt al jaren afgerekend op 1 dramatisch seizoen bij Feyenoord. Dat is het risico van trainer zijn, maar over het algemeen heeft Mario het prima gedaan. dat Mario geen clib had was zijn eigen keuze. Hij wilde niet meer zomaar overal aan de slag. Dit is een van de grootste clubs van Turkije en een mooi avontuur. Wens hem veel succes en geluk.

De 52-jarige Been had nog een contract bij FOX Sports, maar in deze overeenkomst stond dat hij kon vertrekken als Been weer aan het werk zou kunnen bij een mooie club"

Een mooie club.. Zoiets abstracts wil ik ook wel in een contract opnemen. Je kan altijd weg. Okay?

Mooi dat pietje bel naar Turkije verkast.
Danu zijn wij voorlopig af van zijn negatieve gezeik over Feyenoord !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren