Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beckenbauer blikt vooruit: 'De hoop van Barcelona is op hem gevestigd’

Laatste update:

Franz Beckenbauer wordt gezien als een van de beste voetballers aller tijden. De icoon van Bayern München zelf is bijzonder onder de indruk van de huidige generatie. Met name Lionel Messi doet het hart van Beckenbauer sneller kloppen. Volgens der Kaiser is Messi voor Barcelona van levensbelang om de finale van de Champions League te bereiken.

/

“Messi is een goddelijke speler en de hoop van Barcelona is op hem gevestigd”, begint de legendarische Duitser in gesprek met Sky90. Voor de halve finale van de Champions League, Bayern München speelt tegen Barcelona, weet Beckenbauer dat Bayern een speciale troef kan uitspelen.

Josep Guardiola weet alles van Barcelona. Hij kent zelfs de kleinste details en dat kan zeer waardevol zijn voor Bayern München om de finale te halen”, klinkt het. De eindstrijd wordt op 6 juni gespeeld in Berlijn. Real Madrid en Juventus zijn de andere clubs in de halve finale.

Denk je dat Bayern München wint van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vroeg me af welke spelers van Bayern terugkeren tot die tijd ?

28 april 2015 om 14:52

Womit man beim nächsten Punkt wäre: Sowohl Arjen Robben als auch Javier Martínez könnten bis zum 5. Mai fit sein. Wann Franck Ribéry wieder spielen kann, ist dagegen noch offen.

Volgens der Spiegel zijn Robben en Martinez op 5 mei fit.

28 april 2015 om 15:33

En Benatia ook

28 april 2015 om 17:56

Benatia is een beest vind je niet.
1 van de beste verdedigers ter wereld zoeizo top 10

28 april 2015 om 18:21

Ik kan alleen maar hopen dat Barca doorgaat maar ik vrees ervoor want bayern zie ik toch beter voetballen ookal wint barca elke wedstrijd met veel goals 😔

Zou super zijn als Bayern München de finale haalt!

Dat Guardiola veel van Barcelona en vooral Messi af weet is cruciaal en kan misschien ook wel de eindstanden bepalen. Voor Bayern is het vooral belangrijk dat ze een zo fit mogelijke selectie hebben, want als ze zo'n off day hebben zoals tegen Porto dan laat Barca het niet bij drie goals. Ik ga daar in ieder geval niet vanuit, maar toch. Bayern is net kampioen en dat is aan de ene kant ook wel goed en aan de andere kant iets minder goed. Ze kunnen zich nu volledig op de CL richten, maar ze kunnen ook in de Buli wat minder geconcentreerd gaan spelen, ookal is dat niet echt á la Bayern. Als Robben en Ribery fit zijn, dan zie ik Bayern eigenlijk wel zeker doorgaan, anders wordt het nog lastig.

28 april 2015 om 15:10

Wat dat is niet a la bayern? Dat gebeurde vorig jaar ook al hoor, dat ze ongeconcentreerder gingen spelen.

28 april 2015 om 15:26

Daar heb je gelijk in, maar ik vind het helemaal niet passen bij Guardiola en de Duitse mentaliteit. Maar ze hebben het op die manier wel laten afweten tegen Real vorig jaar, al waren ze toen volgens mij een stuk eerder kampioen geworden.

Als Messi zijn dag heeft dan ligt bayern eruit. Het maakt dan niet uit hoeveel pep weet over dit barca.

Verder denk jk dat neynar en suarez veel belangrijker zullen zijn.

28 april 2015 om 14:46

Dat denk ik dus ook. Op een of andere manier denk ik dat lucho messi uit de luwte gaat halen en dan zullen Neymar en Suarez gegarandeerd opstaan. Dat hebben we vaker gezien dit seizoen tegen topteams en ik denk dat het echt met voorbedachte raden wordt toegepast.

28 april 2015 om 15:03

Natuurlijk niet.

Als de tegenstander Barcelona tactisch in de tang neemt, dan zou Messi niet veel kunnen uitrichten. Het is een teamsport, dus elke speler blijft afhankelijk van zijn teamgenoten. Zelfs Messi dus. Kijk bijvoorbeeld naar de clasico's van dit seizoen.

Real Madrid was superieur, dus het voetballen werd Messi onmogelijk gemaakt. De bal kwam simpelweg niet vaak zijn kant op en als dat wel het geval was, dan kon hij er niet al te veel mee door het gebrek aan veldbezetting, positiespel en intensteit bij Barcelona.

Komt er dus op neer dat als je tactisch in orde bent, dat je de tegenstander het voetballen onmogelijk kunt maken. En Guardiola met Bayern kan dat.

28 april 2015 om 15:15

Dat wordt denk ik bijzonder interessant! Als Barcelona's positiespel top is, dan zijn er maar weinig ploegen die echt wat in te brengen hebben. Real kan dat in sommige edities, maar of Bayern dit kan weet ik niet. Real speelt voornamelijk reactievoetbal (niet negatief bedoeld, kan prachtig zijn), maar Bayern wil net als Barcelona domineren. Het voordeel wat dit Barca heeft tov vorige jaren, is dat wanneer het niet lukt, ze altijd Suarez hebben die vanuit het niets dodelijk kan zijn, zoals tegen Real bleek.

Ik kan niet wachten op beide halve finales, op tactisch gebied de meeste ideale loting. Barca en Bayern die gaan strijden om balbezit en Juve en Real vanuit een gesloten verdediging gecontroleerd aanvallen. Pirlo tegen Modric (is hij fit voor de halve finales?), om van te watertanden.

28 april 2015 om 15:37

Ja, dit is tactisch echt een bijzonder interessante confrontatie.

Ben enorm benieuwd naar het spelbeeld. Ik zie Bayern wel de bovenliggende partij worden wat dat betreft.

Wat cruciaal is voor het behouden van balbezit is intensiteit en dus bewegen zonder bal. Daarin is Bayern aanzienlijk in het voordeel. Anderzijds is dat techniek en positiespel (zit ook een correlatie tussen). Op die twee aspecten schat ik Barcelona wel hoger in. In de opbouw hebben zij de meer verfijnde voetballers, die een man voorbij kunnen spelen en een hogere handelingssnelheid hebben opdat er verder op het veld gevoetbald kan worden. Al denk ik dat Bayern hen opbouwen onmogelijk zal maken door collectief, intensief druk te zetten.

Mentaliteit is ook van groot belang, wat vaak onderschat wordt. Op dat vlak moet Barcelona het onderspit delven neem ik aan. Dit seizoen vallen zij als een kaartenhuis in elkaar na een goede eerste helft. Lijkt mij dat dat een mentaal probleem is. Derhalve missen ze Guardiola ook. Die blijft zijn spelers aansturen. Tegen Porto stonden ze ruim voor na korte tijd, maar hij bleef nadrukkelijk gebaren en roepen. Je moeten spelers blijven motiveren opdat ze niet nonchalant worden in die wedstrijd, maar ook die mentaliteit behouden nadien. Velen vinden hem maar een psychopaat langs de lijn, maar die man weet exact wat hij doet. En dat heeft hem 18 prijzen opgeleverd in 5 jaar tijd.

Tevens heeft Guardiola indrukwekkende tactieken. Tegen Porto verloren door het aanvallende spel. Antwoord? Nog aanvallender! Heerlijk. Ik ben benieuwd met wat voor tactiek hij dit keer zal komen aanzetten.

Barcelona is dit seizoen met Luis Enrique aan het roer toch minder in het positiespel dan voorheen. Het middenveld is namelijk minder prominent gemaakt. De voorhoede werkt niet meer hard genoeg om het het middenveld gemakkelijker te kunnen maken. Nu is het andersom. Dat heeft als gevolg dat er te grote ruimtes ontstaan op het middenveld, waardoor de tegenstander de vrijheid wordt geboden om daarop in te spelen. Dat kon je bijvoorbeeld duidelijk zien tegen Real Madrid en ook meerdere wedstrijden dit seizoen.

Ik zou er dus niet van opkijken als Barcelona gaat counteren. Of beter gezegd, gedwongen wordt te counteren.

Al met al worden het ongetwijfeld heerlijke voetbalwedstrijden.

28 april 2015 om 16:55

Een fitte messi zal bayern stuk spelen. Dit barca is anders dan de barca van de afgelopen 2 seizoenen. Het verschil Suarez neymar en raketic. En we hebben 2 top keepers in de selectie zitten. Messi vanaf rechts is een verademing om naar te kijken ook op deze positie is hij 100 klasse beter dan welke speler ook. Ik zeg niet dat barca over bayern heen walst maar ze gaan wel de finale halen.

28 april 2015 om 15:35

haha echt he. iedereen weet wat messi kan en er is nog nooit een verdediger geweest die hem kon sstoppen. ik denk dat bayern dit jaar wordt weggespeeld. voorhoede van barcelona is simpelweg te goed.

28 april 2015 om 15:38

Als Robben speelt en hij heeft zijn dag dan kan hij (bijna) wat Messi ook kan. Speelt Robben?

28 april 2015 om 16:23

Haha Robben is geweldig maar absoluut geen Messi

28 april 2015 om 19:46

FcDa, dit is wel erg subjectief vind je ook niet? Een in vorm Robben is goed, maar lang nog niet zo goed als een Messi zowel in vorm als uit vorm.

28 april 2015 om 16:53

Je kan het ook omdraaien en zeggen dat de grootste deel van de Barca spelers weet hoe hun ex coach speelt. Zal gaan afhangen hoe ze voor de dag komen. Ik zou echt niet weten wie van beide ploegen de finale zal gaan halen.

Guardiola kent mss wel elke detail van Barcelona, maar met spelers als Messi Suarez en Neymar voorin kan er letterlijk alles gebeuren, de bal blijft rond en ik schat de kansen op 50-50. 1 ding is zeker: dit word een zeer lastige wedstrijd voor beide ploegen

28 april 2015 om 15:47

Het lijkt me sterk dat het iets weten ook maar iets uitmaakt.
Barcelona speelt meer dan 70 wedstrijden per jaar geloof ik.
Dan zijn er speltechnisch weinig verrassingen meer voor iedere tegenstander gok ik.

Messi za uitzijn op vengeance, hij heeft nog een appeltje te schillen met Bayern (duitsland). Dit barca is een heel ander barca als van een paar jaar geleden.

28 april 2015 om 15:12

Slechter ja

28 april 2015 om 15:27

Niet nodig om te zeggen. Ik vind het Barca van toen zeer sterk, maar het Barca van nu mag er ook best wezen hoor. Ik hoop dat Bayern doorgaat, maar het kan echt allebei de kanten opgaan.

28 april 2015 om 15:36

dit barca is beter dat het barca dat van bayern verloor. stukken beter zelfs

28 april 2015 om 15:42

en messi is fit nu, toen kwakkelde hij steeds met zijn hamstring geloof ik en hebben ze twee geweldenaren erbij voorin.

28 april 2015 om 16:57

Dat is zeker niet waar dit barca heeft meer power waardoor het minder snel in problemen komt

Barca gaat door geen twijfel mogelijk. Het niveau dat barca de laatste wedstrijden behaalt is vrij goed. Denk eerder dat suarez gevaarlijker zal zijn dan messi. Hopelijk voor bayern speelt robben mee, anders hebben zij echt een groot probleem. De keeper van porto maakte blunder na blunder eigenlijk niet eens cl waardig mja.. Zal sowieso een top wedstrijd gaan worden. Ik had deze matchup al voorspeld was eigenlijk te voorzien. Nu maar genieten van de 3 beste ploegen op dit moment. Visca barca!

28 april 2015 om 15:02

Nou nou... Geen twijfel dat zij door gaan, dat is wat te optimistisch, ze hebben een goed team zijn fit en helder, maar barca moeten niet denken dat ze bayren zo even aan de kant zetten. Ik schat bayren zelfs wat sterker in als team

Ik geef barcelona wel een goed kans tegen bayern, en al zeker als bayern weer zo arrogant gaat spelen zoals vorig jaar. Ik hoop zo op een clasico finale.

28 april 2015 om 17:58

Waarom hoop je daar op? De Classico zien we elk jaar wel een paar keer. Bayern-Real lijkt me een veel leukere wedstrijd om naar te kijken. Ik vind sowieso elk jaar dat er 2 ploegen uit hetzelfde land in de finale uitkomen een stuk saaier om de CL te kijken. Het is juist het leuke om 2 heel verschillende clubs in actie te zien tegen mekaar. Ondanks dat het niet mogelijk is, had ik dit jaar het liefst Barca-Bayern als finale gezien. Tegen die tijd waren alle spelers als het goed is weer fit bij bayern en nu zullen ze 5 mei waarschijnlijk Ribery nog moeten missen.

Ik ben bang dat een fit Bayern over 2 wedstrijden toch de betere is, als je ziet wat voor dynamiek ze tegen een Porto op de mat kunnen leggen en die helemaal van de mat spelen als het er om gaat dan krijgt Barca het heel zwaar. Ook omdat die niet gewend zijn om zoveel aanvallende druk over zich heen te krijgen aangezien ze normaliter zo'n 60 a 70% balbezit hebben. Aan de andere kant is Barca voorin echt dodelijk met 3 scherpschutters, Bayern kan dus ook niet vol op de aanval want dan is het huidige Barca zo aan de overkant en ligt ie in het mandje!

28 april 2015 om 15:42

nou ik vind dit wat overdreven. Bayern is nog niet getest. De weg naar de halve finale was niet zo nbijzonder met shaktar, porto, roma, city en cska. Barca op volle toeren laat dit jaar geen spaan heel van bayern.

28 april 2015 om 16:01

Nou geen spaan heel laten vind ik echt te overdreven, ik hoop het want ik zou het geweldig vinden als het zo is maar ik zie het niet (zo makkelijk) gebeuren.

28 april 2015 om 16:21

Messi was vorige keer niet fit en Suarez was er niet. Dus toen en nu is een wereld van verschil. Ik heb ook gewoon een gruwelijke hekel aan die pep casual everyday guardiola. Misselijkmakend mannetje die zichzelf helemaal het einde vindt. Prijzen Winnen met het beste barca ooit en prijzen winnen met een geweldig Bayern. Nou nou wat een prestaties.

28 april 2015 om 16:34

Waarom vergeten mensen zoals jij altijd dat hij er het beste Barca ooit van heeft gemaakt en dat dat echt niet zomaar in zijn schoot werd geworpen. Hij heeft vedettes zoals Ronaldinho, Toure, Deco, Zlatan en Eto'o aan de kant gezet om dat Barca te smeden. Dat was er echt niet zomaar opeens. Niemand had ooit nog van Busquets gehoord, iedereen vond het maar raar dat die de voorkeur kreeg boven Toure maar dat had Pep wel aardig gezien dacht ik zo. Hij heeft Messi als valse 9 neergezet, dat had niemand voor hem gezien of gedaan hoor. En zo zijn er nog wel meer zaken waar hij directe invloed op heeft gehad en die er nog niet waren voordat hij instapte.

28 april 2015 om 16:46

vent hij stelt ze beste spelers op.

Ik durf echt niet te voorspellen wie er doorgaat. Verschil zal echt heel klein zijn. Denk dat het voor beide ook noodzakelijk is om in de thuiswedstrijd geen goals tegen te krijgen, want dat zal wel eens het verschil kunnen zijn

Barca wint van Bayern!
Dit is niet de Barca van 2013 we zijn beter en steeds beter geworden.

nadelig voor barca dat ze eerst thuis spelen. mochten ze 3-1 ofzo winnen dan maakt bayern het in de allianz weer af met 7-1 ofzo. dit bayern is echt bijna onverslaanbaar. terwijl barca toch nog wel wat foutjes maakt (sevilla). oke bayern maakte 3 fouten tegen porto, maar dat hebben ze daarna helemaal rechtgezet

28 april 2015 om 15:20

Als barça wint 3-1 komt bayern niet meer terug, barça is natuurlijk niet te vergelijken met porto of shaktar. Het is zelfs mogelijk dat barça wint in het Allianz arena. Tuurlijk bayern was erg goed tegen porto maar porto was ook erg slecht zowel porto als shaktar zie ik verliezen van een ploeg als psg of man city

Ik weet niet of messi de belangrijkste rol gaat spelen, bayern zal wel proberen om het spel te dicteren en Guardiola ploegen spelen dominanter dan van lucho, mocht bayern de baas zijn op het veld dan worden neymar en suarez belangrijker want dan zal barça vooral toeslaan in de omschakeling en daar licht ook de zwakte van bayern en van Guardiola over het algemeen heeft bijna geen enkele ploeg de kwaliteit om onder die druk uit te komen maar barça 90 minuten vast zetten op eigen helft is zo goed als onmogelijk.

28 april 2015 om 16:37

Knap hoor, met 2-2 winnen.

Hoe zit het eigenlijk met de blessures bij Bayern? Verwachten ze voor de wedstrijd tegen Barcelona alweer spelers terug?

28 april 2015 om 18:02

Hoogstwaarschijnlijk Robben en Martinez. Ribery zal het niet gaan halen. En eerlijk gezegd is dat bij Robben ook altijd maar de vraag.

Heel leuk dat pep alles van barca weet. maar ik weet dingen die hij niet weet. hij heeft niet gewerkt met suarez, neymar, rakitic, ter stegen die allen basisspelers zijn. vooral die eerste 2 zijn gruwelijk belangrijk voor Barcelona. ik denk dat bayern zich gaat focussen op messi uitschakelen waardoor die andere 2 te veel ruimte krijgen en uiteindelijk dit gaan afstraffen.
ook speelt dit Barcelona heel anders dan eerst. het echte tiki taka is weg met spelers als rakitic,suarez en mindere mate neymar. ze spelen nog steeds goed positiespel maar het is gelukkig directer naar voren geworden.
ik ga voor een 3-1 in camp nou en 0-2 in Beiern. denk dat dit bayern defensief zwakker is dan Barcelona en ze zijn erg kwetsbaar als ze met Alonso spelen. ook zie ik ze het afleggen op de flanken met de backs, alba en alves hebben een zeer sterk seizoen tot nu toe. zonder alaba vind ik bayern niet super sterk vooral links.

En de hoop van Bayern is op neuer gevestigd. Want op die drie voorin van Barcelona staat geen maat. Msn gaat Dante en boateng vernederen.

Je kan je beter organiseren tegen messi dan tegen onze mede Nederlander aan de Duitse kant, ik weet niet hoe maar hem stoppen kan haast niet, als je kijkt naar de verdediging van Barca bij de 7-0 is er geen enkele wijziging. Alba uitstekende back maar niet opgewassen tegen Arjen.
Net zoals Bernat niet opgewassen is tegen Messi.
Alleen het voordeel bij Bayern is het middenveld is veel meer een motor niet bang om slidings te maken op een naar binnenkomende Messi.
Dat en als je kijkt naar de andere duels. Boateng/Benatia-Suarez weet ik nou niet of Suarez zich daar fijn bij voelt, Neymar Lahm(?) Lahm weet wel om te gaan met zulke spelers hij is veel te goed voor die trukendoos.
Lewandowski/Müller Pique en die rooie of die rat. Nou sorry Lewa en Müller. Weet niet wie er op links speelt bij Bayern als dat Ribery is is spreek je al weer over een voordeel van Bayern. Alves kan niet verdedigen.

28 april 2015 om 16:23

Sooo ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen in 1 post.. Op basis waarvan is Messi makkelijker te verdedigen dan Robben? Op basis waarvan zal Lahm Neymar helemaal afmaken? Suarez heeft ook al tegen goede centrale duo's gespeeld dit seizoen hoor. Pepe/Ramos bijvoorbeeld. Tegen wie hebben Lewandowski en Muller het dit seizoen laten zien in de topwedstrijden?

28 april 2015 om 16:38

Je houdt je zelf voor de gek als je niet toegeeft dat het Bayern middenveld veel beter meeverdedigd en dat Robben zich geen zorgen hoeft te maken dat Iniesta opeens meehelpt Barca mag nog blij zijn als ze thuis niet al de moed moeten opgeven 😂

28 april 2015 om 16:43

Blijf jij jezelf maar wijsmaken dat Messi makkelijker te verdedigen is dan Robben.. Hahaha hoe neem je jezelf nog serieus dan? Zet je Robben-bril af en je zult zien dat voetbaltechnisch Messi de allerbeste is en Ronaldo de allerbeste afmaker is. Robben kan nooit tippen aan deze 2

28 april 2015 om 17:46

Natuurlijk is dat waar maar zo bedoelde ik het ook niet.
Het gaat erom dat ik denk dat Bayern er beter mee om kan gaan omdat zij voetbaltechnisch wel zwaar onder doen maar dat zij echt ook een knokploeg kunnen zijn en dus meerdere man op hem gaan zetten.
Barca heeft dan wel het lef om 1 op 1 te spelen maar zo kan je Robben niet stoppen, dat weet jij ook.
Als je soms ziet hoe ze Messi dekken is niet normaal meer hoor dat win je niet.(niet sprekend over Bayern maar elk team dat goed voorbereid is).

Of barca Door gaat in de championsleage hangt af van de
defensie daar zit het probleem bij barca. niet op het middenveld en aanval is beter dan die van bayer en real .
Als het defensief goed staat bij barca dan gaan ze door naar de finale

Zulke wedstrijden zijn apart iedere speler stijgt boven zich zelf
En we zullen zien of messi gaat vlammen ik denk van wel
En bayer komt naar campnou is ook een verschil bayer uit of thuis
Het zouw zo maar kunnen dat we weer barca van een paar jaar geleden gaan zien ik ben benieuwd

Gunfactor ligt bij Pirlo... maar daar houdt het voor Juventus bij mij wel op.

Wat ik hoop; Het mooiste zou toch wel Barca - Real zijn... Is altijd al beladen, maar nooit zal het zo beladen zijn.

Wat ik denk; Bayern - Real... Met Bayern als winnaar.

Het zijn twee teams die allebei heel graag de bal willen hebben en op balbezit spelen. Degene die daar het beste in is zal winnen. Vooral Barcelona zal zich willen revancheren. Die willen niet nog een keer afgaan. Maar de vraag is of ze het op kunnen brengen om gedisciplineerd te spelen met de juiste agressie en druk op de bal. De 6 seconden regel. Maar ja als je twee teams hebt die dat uitstekend doen... het zal om details gaan, individuele foutjes die de doorslag geven. Bayern heedt het bewezen maar of barca het nog kan. Als ze in vorm zijn dan kan niemand aan ze tippen ook bayern niet. Xavi iniesta en busquets. Neymar messi suarez. De namen zeggen genoeg. Nu de uitvoering nog.

Ik ben erg benieuwd naar deze wedstrijden, voetbal van de bovenste plank is dit gewoon, heerlijk! Guardiola mag dan alles weten van Barça, dat betekent niet dat hij daarom wint. Het zijn namelijk zijn spelers die het moeten doen hoor.. Zoveel managers spelen tegen hun ex-ploeg en kunnen dan verliezen hoor.. dat betekent niet alles, maar het is wel een hulpje natuurlijk.

Verder is dit barça ook beter om tegen Bayern te spelen als het Barça van 2 jaar geleden, zeker nu we Suarez en Neymar erbij hebben. 3 levensgevaarlijke spelers, zeker Suarez is een speler die het ze extra moeilijk kan maken. Ik ben benieuwd, ik acht de kansen gelijk voor beide ploegen: 50%-50%.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren