Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bazoer werd als slachtoffer voor het blok gezet’

Laatste update:

Riechedly Bazoer werd twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1) door een deel van het publiek racistisch bejegend en de aanklager betaald voetbal opende een vooronderzoek naar de spreekkoren. Ruud Gullit vindt echter dat er direct ingegrepen had moeten worden.

/

De 53-jarige oud-stervoetballer schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat onder anderen scheidsrechter Pol van Boekel had kunnen optreden: “Iedereen liep weg voor zijn verantwoordelijkheid. Daarmee werd Bazoer als slachtoffer voor het blok gezet. Juist dat moet je voorkomen.”

Gullit miste een ‘stevig statement’: “Sommigen durven te stellen dat het alleen was om Bazoer van zijn stuk te brengen. Een soort baldadigheid. Dan sla je de plank volledig mis en snap je het echt niet. Daarmee geven ze de daders een vrijbrief (…) We hebben een kans gemist”, aldus Gullit.

Ben jij het met Ruud Gullit eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 januari 2016 om 10:27

Net of het voor de eerste keer gebeurde. Zoals schaken zelf al zei die was meer provocatie om bazoer uit de wedstrijd te halen dan hem te discrimineren! Trouwens oerwoud geluiden hoor je zo wat wekelijks en al tientallen jaren in het voetbal! Dan hadden ze tig jaar geleden al een statement moeten maken! Maar ado is al een tijdje braaf geweest en nu konden ze weer eens een keer genaaid worden. Pak ook gelijk dat joden gedoe bij ajax aan met die teksten/liedjes en vlaggen want hun mogen joden zingen en uiten maar zodra er wat tegen word gezongen is het weer drama. Zo heeft utrecht ook al paar x ellende gehad met het CIDI vanwege hamas liedjes enz terwijl je wekelijks dat soort liedjes hoort als er tegen ajax wordt gevoetbald. Wordt een beetje met meerdere maten gemeten zo lijkt het wel!

30 januari 2016 om 10:38

Wat een redenatie zeg.. omdat het bij andere wedstrijden niet wordt aangepakt is dit overdreven? Het goed praten van iets slechts omdat andere er mee weg komen is natuurlijk belachelijk. Een stel malloten doet dit en daar moet je afstand van nemen.. jullie zijn nu net zo slecht voor het imago van de club als de mensen die de oerwoud geluiden maakte!

30 januari 2016 om 10:40

Jij bent een beetje dom.

30 januari 2016 om 10:42

Oh, nou in dat geval is het allemaal ok dan. Eigenlijk moet Bazoer zijn verontschuldigingen aanbieden.wat denkt ie wel niet. Beetje rondlopen op het veld als een neger...

30 januari 2016 om 10:47

Ten eerste is het onzin dat je wekelijks oerwoudgeluiden hoort, dat hoor je (zeker in Nederland) echt zel-den. Ook bij ado niet. Ten tweede is je vergelijking met joden zo krom als een hoepel, als je dat al uitgelegd moet krijgen wordt een vermoeiend verhaal. Je weet wat een geuzennaam is toch? En je denkt dat het stopt met liedjes als hamas, als Ajax stopt met zichzelf joden noemen? Doe niet zo naïef, dat zit er zo ingebakken. Zeker bij clubs met een (zelfaangenomen) haat tegen Ajax.

30 januari 2016 om 10:55

@ajax424
Er zijn behoorlijke wat joodse mensen en instanties die zich onprettig voelen bij het scanderen van de leuzen bij Ajax. Dit is meerdere malen aangegeven. Of het dan om een geuzennaam gaat of niet is niet relevant, immers in beide gevallen wordt een groep mensen gekwetst.

30 januari 2016 om 11:07

Wat ik bedoel te zeggen met het feit dat het een geuzennaam is, is dat de schuld hiervan heel vaak bij Ajax wordt gelegd terwijl de naam joden door de supporters van Ajax is aangenomen als geuzennaam. Ze werden dus al voor joden uitgemaakt. Als Ajax zich nu zou ontdoen van die identiteit, denk je nou echt dat daarmee de spreekkoren verdwijnen?

30 januari 2016 om 11:23

Dus omdat wij ons Joden noemen mag je joden voor alles wat lelijk is uitmaken? Wat een redenatie.

30 januari 2016 om 11:29

@ajax424
Ik begrijp heel goed dat niet Ajax maar de supporters die naam aangenomen hebben net zoals een deel van de supporters bij Den Haag die geluiden heeft gemaakt en niet de club zelf. Ik begrijp niet wat je bedoelt met het zich ontdoen van die identiteit. Ajax afficheert zich toch niet als een joodse club? De supporters scanderen toch elke week die teksten en doen dat dus? Het ligt bovendien aan de perceptie van degeen die zich gekwetst voelt. Of het nu wel of niet als geuzennaam is bedoeld is dus niet van belang. Je kunt ook niet zeggen dat wanneer bij wijze van grap oerwoudgeluiden worden gemaakt het dan minder ernstig is. Zoals ik al zei worden mensen gekwetst, zodat het de club Ajax zou sieren daar maatregelen tegen te treffen of anders de tuchtcommissie.

30 januari 2016 om 11:37

Ajax424 volgens mij roepen de supporters ook dingen als Israel en daarmee raak je wel degelijk een joodse gemeenschap. Daarnaast heb ik ook vaak Israel vlaggen gezien of spandoeken met 'zion'. Het gaat voor mij dus wel iets verder dan alleen een geuzennaam.

30 januari 2016 om 11:54

Mensen kwetsen is iets anders als discrimineren mensen. Dat Ajacieden woorden als joden of Israël scanderen heeft niets te maken met discriminatie. Dat er joden zijn die zich daardoor gekwetst voelen is vervelend, maar niet strafbaar. Discriminatie wel. Ajacieden bedoelen niets negatiefs met dat scanderen. Het gezang van tegenstanders als Hamas, Hamas, joden aan het... is daarentegen wel degelijk discrimerend. Maar als we zaken gaan verbieden of aanpakken alleen omdat een groep mensen zich gekwetst voelt, nou dan is het hek van de dam hoor. En serieus, roepen dat oerwoudgeluiden wekelijks voorkomen, of de Hamas Hamas liedjes, dan ben je echt niet helemaal lekker. Ik hoor eigenlijk nooit meer oerwoudgeluiden. En die anti joden liedjes zijn maar in een paar stadions te horen hoor. Benoemen is in dit geval niet nodig lijkt me.

30 januari 2016 om 12:12

Leg mij dan uit, wat zou hij bij een oerwoud geluid moeten doen of voelen en waarom gebeurt dit niet bij blanke spelers? Leg mij dat eens uit....overal in de wereld...weet dat als je oerwoud geluiden maakt naar een donker persoon, dat het te maken heeft met racisme....alleen jij ziet dat niet...

Mocht jouw baas een donker huidskleur hebben, maak voor de gein oerwoud geluiden telkens als ie langsloopt.

En leg hem precies het zelfde uit...ok!

30 januari 2016 om 12:25

Jij moet aardig ziek in je kop zijn om zo te reageren. Waarschijnlijk was je een van die zieke gasten. Hoop dat jullie keihard gepakt worden en nooit meer een stadion van de binnenkant mogen zien.

30 januari 2016 om 12:37

Een beetje?

30 januari 2016 om 10:29

Echt he

Je hebt helemaal gelijk Ruud.

Het was ook puur racisme. En het gebeurt niet alleen in Den haag. Wekelijks worden er spreekkoren gescandeerd vanuit de tribunes. Enige wat ze moeten de mensen die dit veroorzaken kei en keihard aanpakken

30 januari 2016 om 10:29

Beetje raar dat er gekleurde supporters ook oerwoud geluiden maken dus argument racisme is totaal niet aan de orde! dat het te ver gaat ok dat begrijp ik!!! Maar het is de bedoeling om een speler uit de wedstrijd te halen!

30 januari 2016 om 10:40

Doe dat dan op een andere manier? Dit is te gestoord voor woorden en 5 jaar stadion verbod is naar mijn mening veel te mild!

30 januari 2016 om 10:42

Huidskleur van de speler gebruiken als middel om hem uit de wedstrijd te halen, is puur racisme. Een verdediger die doelbewust de benen van zijn directe tegenstander breekt 'om hem uit zijn spel te halen' is toch ook gewoon gewelddadig?!

30 januari 2016 om 10:47

Leon070

Heb het idee dat je het een beetje probeert goed te praten met deze opmerking dat donkere mensen ook meededen. Ik geloof hier werkelijkwaar niets van.

Alsof een (bijvoorbeeld) Ajacied die in Enschede familie is verloren door de vuurwerkramp mee gaat doen met vuurwerkgeluiden.

Kom op he, alleen maar goed praten van het foute.

30 januari 2016 om 10:48

Met alle respect, maar heb jij je iq uit een happy meal getrokken ofzo? Dat een gekleurd iemand zoiets ook doet maakt het niet minder racistisch, je kan immers ook je eigen ras haten. Mja wat jij hier allemaal zegt is sws klinkklare onzin voortkomend uit waarschijnlijk jouw clubliefde voor ado, maar je moet dit soort dingen niet goed willen praten. Dit is hetzelfde als wanneer iemand jouw zus of moeder heeft verkracht en dan zegt van ja potverdikkie verkrachting komt zovaak voor en wordt er niks aan gedaan en precies wanneer ik het doe is het ineens een probleem. Zo werkt het morele kompas natuurlijk niet he.

30 januari 2016 om 11:07

Kan een donker persoon niet gediscrimineerd worden door een ander donker persoon?

30 januari 2016 om 11:26

Iemand aanvallen op huidskleu is racisme!....maakt niet uit wat je uiteindelijke doel is. En dan zeggen "ik heb zelf ook donkere vrienden"...dan moet je je dubbel schamen!!...en door je donkere 'vrienden' tot de orde worden geroepen!

30 januari 2016 om 11:47

Leon070 heeft zeker een punt. En dat komt vooral omdat het begrip racisme een verzamelterm is geworden voor een hoop kwalijke zaken. Maar met racisme wordt nog steeds discriminatie op basis van ras bedoeld. Zoals de Turk die niet op sollicitatiegesprek mag komen vanwege zijn turks zijn of een Noord-Afrikaan die vanwege zijn afkomst de kroeg niet in mag. Er is dus een vorm van consistentie zichtbaar aanwezig (geen enkele Noord-Afrikaan komt er binnen, niet alleen Hassan).

Wat je hier ziet is pesterijen tegen een speler met een donkere huidskleur. Hij is gepest omdat hij Bazoer is en niet perse omdat hij van het Afrikaanse ras is, want daar waren er meerdere van op het veld.

Dat gezegd te hebben, wat zouden de supporters tegen Bazoer hebben en niet tegen Schaken of Riedewald?

Begrijp mij niet verkeerd, voetballers pesten verdient zeker een gelijkwaardige behandeling aan echt racisme, maar op deze manier krijgen we een hellend vlak en daar help je niemand mee.

30 januari 2016 om 12:00

Ooohh...dus het is ok?

30 januari 2016 om 12:32

Je beoordeeld of het racisme is door te kijken naar uit wie zijn grote smoel dit soort teksten komen. Je moet het beoordelen door te kijken wie zij er mee bereiken en hoe die het ontvangen.
En een speler uit de wedstrijd halen? Is het gelukt om een donker 19 jarig jochie met zo'n 5000 man uit zijn spel te halen? Misschien toch beter om je eigen club te steunen ipv de tegenstander proberen uit zijn spel te halen en daarmee zelf keihard op je bek te haan.. Idioot

30 januari 2016 om 12:33

Gaan*

30 januari 2016 om 14:08

@wetenschap, je zit er naast.

Racisme is het toeschrijven van eigenschappen aan een persoon vanwege zijn afkomst. Of dat dan bij elk persoon van dezelfde afkomst in evenredige mate gebeurt is compleet irrelevant. De vraag is niet "werden er ook apengeluiden gemaakt naar andere donkere spelers" de vraag is "zouden die apengeluiden ook naar witte spelers gemaakt zijn". Als je antwoord op die tweede vraag nee is, is het racisme. Punt.

Prima verwoord. Het kan idd als een vrijbrief gezien worden en denk dat nu meer supporters zulke acties zullen doen. Scheidsrechter moest wedstrijd staken om een signaal te geven.

Het is gebeurd en de daders zijn al gepakt, dus het heeft geen zin meer om hierover door te blijven discussieren. Gewoon een punt achter zetten.

30 januari 2016 om 10:31

Heel het land in rep en roer terwijl dit al tientallen jaren gebeurd in de voetballerij. Net of mensen voor het eerst voetbal hebben gekeken.

30 januari 2016 om 10:47

Dus als een probleem zich tientallen jaren voordoet, moeten we er niks meer over zeggen? Terrorisme gebeurt al eeuwen, dus moeten we ons stil houden over bijvoorbeeld IS... yeah right. Dat racisme anno 2016 nog steeds voorkomt in Nederland, is om ons kapot te schamen.

30 januari 2016 om 11:04

Laat me raden...aangezien je dit krampachtig probeert te bagatelliseren. Jij bent ook zo'n simpele ziel die dat soort leuzen roept en kreten uitslaat en zichzelf vervolgens ontzettend stoer vindt. Mam, kijk mij eens... samen met mijn 10tallen soortgenoten hebben wij het lef om oerwoudgeluiden te maken naar een jochie van 19. Waarop je moeder, die tevens je zus is, je vol trots een knuffel geeft.

30 januari 2016 om 11:09

Shots fired

30 januari 2016 om 11:28

Dit had 0,0 met racisme te maken, net zoals dat geval toen bij Feyenoord met die banaan. Iedereem kraamt elkaar na en er wordt direct naar racisme verwezen, lachwekkend.

30 januari 2016 om 11:40

Voel en ben niet stoer hoor! Door een paar liedjes te zingen? Nee pas als je het veld bestormd of uitvak bestormd ofzo? Voel me nooit stoer....Gaat er mij meer om dat er ineens ophef komt bij mijn club (in het verleden vaker gebeurd dat alleen wij eruit werden geplukt en andere clubs ongestrafd bleven) terwijl je bij excelsior ook oerwoud geluiden hoort en daar niks over hoort? Hoor je totaal niemand over. Snap je mijn punt? Er zijn periodes geweest dat bepaalde clubs de lul waren fcdh, feyenoord, utrecht, groningen wat langer geleden.

30 januari 2016 om 11:41

Oerwoudgeluiden maken naar een zwarte jongen is per definitie racistisch, wat de intentie ook is. Als ik voor een moskee ga staan met een kkk costuum is het ook racistisch, zelfs al is mijn doel om mijn verbrande gezicht uit de zon te houden.

30 januari 2016 om 11:41

Jij snapt het! Respect!

30 januari 2016 om 12:28

Tubby, dat is onzin. Racisme gaat over ras. Eenduidig superieur voelen en inferieur laten voelen van mensen van een ander ras. Dat was niet aan de orde.

De vergelijking met de Klu Klux Klan is ook belachelijk en niet op zichzelf racistisch. Je gaat wel problemen krijgen (verstoring van de openbare orde waarschijnlijk).

Dus nu aan jou de vraag om uit te leggen wat racisme is en waarom.

30 januari 2016 om 12:39

Dus is het prima om een aap na te doen steeds als Bazoer de bal heeft? Of 'bazoer bazoer je moeder is een hoer' te zingen naar een 19jarige jongen? Het is wel duidelijk dat jij net zo'n tokkie bent als die lui op de tribune..
Je kan een jongen 'donkere jongen' noemen en hem daarmee zelf discrimineren. Het ligt puur aan de situatie en aan of diegene (dat ras in dit geval) zich daarbij gediscrimineerd voelt..

Het is maar wat je lachwekkend vind.

30 januari 2016 om 12:42

ga huilen joh .. Wat een niveau heb jij Leon, ongelooflijk domme reacties plaats je

30 januari 2016 om 12:42

Racisme is mensen onjuist bejegenen/kwetsen op basis van hun ras/afkomst/cultuur. Oftewel als je weet dat oerwoudgeluiden vaak worden gebruikt om tegen gekleurde te roepen dat het apen zijn en het dan gebruikt om bazoer uit zijn spel te halen wat niet was gelukt als hij blank was geweest, dan is het racisme. dezelfde geluiden hadden niet gewerkt tegen een blanke en staat het dus in direct verband met de huidskleur. Op het moment dat iets alleen maar tegen een bepaalde huidskleur gebruikt kan worden is het racisme. Net zoals een kkk pak weinig schade zal doen bij een plek waar geen getinte mensen zijn, buiten de afkeer om, maar bij een plek met veel donkeren is het wel degelijk kwetsend!

30 januari 2016 om 15:37

Trouwens schiet me ineens te binnen dat Maher heel vaak met schapengeluiden werd uitgejouwd. Waarom is hier nooit ophef overgeweest? Dit is precies hetzelfde als oerwoudgeluiden maken en toch heb ik hier niemand wat over horen zeggen, hoe kan dit vraag ik me dan af?

30 januari 2016 om 15:54

En hoe zit het met de schapengeluiden die Maher naar zn adres krijgt? Waarom horen we daar nooit wat over? Of je nou een aap/schaapgeluiden maakt is toch even erg?

30 januari 2016 om 17:21

Nee een schaap is een dier wat niks uitvoert en verwijst naar luiheid. Dat moet ook niet kunnen maar is echt totaal iets anders!

30 januari 2016 om 17:48

Wat is dit voor een bekrompen antwoord. " een schaap is een dier dat niks uitvoert en verwijst naar luiheid"? Ja jij maakt dat ervan, maar een schaap is niet lui en Maher ook niet. Beter kom je met een beter antwoord, want dit slaat kant noch wal, tubby!

Ruud heeft het hier over o.a Rene Van Der Gijp die zei dat de supporters dat deden om Bazoer uit zijn spel te halen.

Ruud Gullit heeft groot gelijk, er had direct actie ondernomen moeten worden en dat is natuurljk niet aan Bazoer. De geluiden makende fans hadden voor de keus gesteld moeten worden, nog een keer en je club gaat er af met een reglementaire 0-3. Hadden we ook dat oeverleze gezwets achteraf niet gehad.

Donderdag bij Excelsior PSV waren er ook weer een stuk of 5 idioten die oerwoudgeluiden maakten als Willems de bal had. Hersenloze gasten zitten dus overal, niet alleen in Den Haag.

30 januari 2016 om 10:54

Overal verbannen van de velden dan maar, randdebielen

30 januari 2016 om 11:16

maar waar is alle media aandacht?

30 januari 2016 om 11:32

Dat zeg ik toch daar hoor je niks over. Dat is toch raar dat je niks over excelsior hoort?

30 januari 2016 om 11:45

Ja dat is zeker raar! Maar dan is het niet minder slecht wat de ado supporters deden dus geen enkele reden om het goed te praten! Jij bagatalliseerd het hele gebeuren in eerdere posts met als reden dat het in andere stadions ook gebeurd maar dat maakt het niet minder schandalig. Die van excelsior moeten ook een stadionverbod krijgen.

30 januari 2016 om 11:48

precies, bij Den Haag gebeurt het en het is tegen Ajax en heel Nederland is in rep en roer. Maar bij excelsior gebeurt het en het is tegen PSV dan kraait geen haan er naar

30 januari 2016 om 11:56

Nee ik bescherm mijn mede supporters niet ik snap dat het aanstootgevend is maar ik zie dit niet als discrimimatie maar om een speler uit de wedstrijd te halen. Mij gaat het meer om dat mijn club betrefd terwijl andere clubs ongeschonden blijven en dat blijkt wel weer dat na dat ado gebeuren het bij excelsior weer gebeurd en daar wordt niks aan gedaan of over gezegd. Dan moet je alles en iedereen aanpakken van ajax, feyenoord, ajax, de graafschap tot fortuna sittard, oss enz.

30 januari 2016 om 11:58

Als het bij Excelsior ook is gebeurd, dan is het idd schandalig dat je daar verder niets over hoort..

Die hele discussie over racisme of niet is dom. Wij moeten dat soort geluiden gewoon niet accepteren. Punt uit. En de KNVB slaat weer compleet de plank mis.
Een thuisploeg zal nooit de wedstrijd plat leggen, want dan komt er een onderzoek naar eigen functioneren en eigen supporters. Een scheidsrechter vind ik meer aangewezen, maar ik zou dit een mooie taak vinden voor de 4e man. Die staat aan de kant, kan dingen horen, kan thuisclub laten omroepen, en kan uiteindelijk scheids signaal geven tot stoppen.
KNVB legt het bij thuisclub neer, maar zegt nu dat scheids en/of speler het ook mogen doen. Met andere woorden...iedereen behalve de KNVB heeft verantwoordelijkheid. Opzichtig faalbeleid uit Zeist.

Wat ook zo is onze harde kern hebben een boeket bloemen en een excuse brief geschreven naar bazoer maar daar hoor je niemand over. Nee heel ado is racistisch.

30 januari 2016 om 11:54

Je gedraagd je echt als een aangevallen mannetje leon. Als je had gepost dat je afstand van deze dwazen neemt en dat daarbij bijna heel ado dat doet dan gelooft iedereen je hoor. Maar door jou posts en de manier waarop je de zaak bagatalisseerd lijkt het alsof je de ernst van de zaak niet ziet en dan gaan mensen denken dat jij hetzelde gedrag kan vertonen als die mannen op de tribune wat al die reacties oplevert. Heb nog niemand zien typen dat heel ado racistisch is aangezien dat op zichzelf ook een soort van racisme is, vooroordelen op basis van een voorliefde voor een club.

30 januari 2016 om 11:55

Niemand schrijft dat heel ADO racistisch is, je moet niet zo zielig gaan doen. Waar het om gaat is dat mensen het goedpraten om apengeluiden te maken naar een 19 jarige jongen die niks verkeerds heeft gedaan daar gaat het om.

Door er zoveel aandacht aan te besteden maak je het ook erger hoor. Pak ze aan stadionverbod en verder gaan. Nu wordt er elke week verkondigd hoe erg dit is tegenover Bazoer. Wat ook zo is maar hij droeg het als een man en speelde de wedstrijd fantastisch uit. Op die manier krijgen die mafketels niet wat zij willen. Nu met deze heisa ergens wel. Gwn straffen die handel en doorgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren