Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern wil Nederlander aan selectie toevoegen, op voorwaarde dat Alonso komt

Laatste update:

Bayern München houdt de verrichtingen van Jeremie Frimpong nauwlettend in de gaten, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport dinsdagmiddag. De Nederlandse rechtsachter kan vanwege nieuwe ontwikkelingen de nieuwste back van Bayern worden.

Eerder deze week werd bekend dat Bayer Leverkusen-coach Xabi Alonso de eerste gesprekken met Bayern reeds heeft gevoerd. Hij zou der Rekordmeister verkiezen boven Liverpool.

Alonso speelt met zijn ploeg een systeem met vijf verdedigers. Als de Spanjaard daadwerkelijk trainer wordt van de Zuid-Duitse club, dan wil de club Frimpong graag overnemen.

De recordkampioen van Duitsland zal dan wel diep in de buidel moeten tasten. Frimpong heeft in zijn contract een afkoopclausule van 45 miljoen euro laten opnemen.

De 23-jarige Amsterdammer heeft echter meerdere clubs achter zich aan. Volgens berichtgeving uit Engeland zien Arsenal, Manchester United en Aston Villa de komst van de rechtsachter wel zitten.

Frimpong heeft al bewezen dat hij het niveau van de Bundesliga aankan. Dit seizoen was hij in 23 wedstrijden goed voor maar liefst 8 doelpunten en 7 assists.

Zijn prestaties ontgingen ook bondscoach Ronald Koeman niet. Koeman haalde hem al bij de selectie voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijden en ook nu zit de Leverkusen-ster bij de voorselectie voor de wedstrijden tegen Schotland en Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frimpong is voor elke club een meerwaarde mits hij op dezelfde wijze gebruikt wordt. Ik denk dat Frimpong in een "klassieke"4-3-3 zijn potentie een stuk minder waar kan maken.

Denk dat alonso wirtz gaat meenemen waar die ook heengaat, dat is de reden dat ik hoop op liverpool

5 maart 2024 om 11:23

De vader van Wirtz heeft benoemd dat Wirtz volgend seizoen nog bij Leverkusen zal spelen. (Het liefst nog 2 jaar) Hij vindt dat het beter is voor zijn ontwikkelingen. Zijn vader is ook zijn agent. Maar goed, het blijft de voetbalwereld waar het per dag enorm kan verschillen wat iedereen roept.

5 maart 2024 om 11:46

Mocht Alonso naar München vertrekken zie ik hem wel meegaan. Zelfde land, zelfde competitie, zelfde trainer. Relatief kleine stap terwijl het toch wel echt een stap omhoog is (op de lange termijn).

5 maart 2024 om 12:13

Relatief kleine stap? 2 weken ondermaats spelen en je staat normaal gesproken gewoon weer wissel bij een club als Bayern. Juist voor zijn ontwikkeling is het beter om bij Leverkusen te blijven. Hier is hij de man en kan hij maximale minuten maken in dezelfde competitie. Met zijn kwaliteiten kan hij die stap later ook nog maken als hij er meer klaar voor is.

5 maart 2024 om 12:22

Heb ook ergens gelezen dat Wirtz heel graag naar Barcelona wil, mocht dat kloppen moeten ze die jongen direct vastleggen.

5 maart 2024 om 12:24

Daarom ook relatief. Een stap van Leverkusen naar een absolute topclub is normaal gesproken ontzettend groot. Door de omstandigheden die ik schets lijkt de stap naar Bayern minder groot dan normaliter. Zeker minder groot dan een transfer naar een club als, pak m beet, Liverpool of Real Madrid.

5 maart 2024 om 12:42

En met welk geld denk jij dat Barca een talent als Wirtz kan halen?

@sakenros65 - De stap lijkt inderdaad kleiner. Zelfde taal en trainer. Vergeet alleen niet dat Munchen - Leverkusen al gauw 6 en een half uur rijden is zonder files. Je bent er bijna net zo snel als hij in Engeland bijvoorbeeld terecht zou komen.

5 maart 2024 om 12:42

Aah ik denk in iedergeval dat het meehelpt als alonso er trainer is. Die weet inmiddels wat wirtz kan en laat hem niet vallen na twee mindere potten

5 maart 2024 om 13:01

Barca staat dik in de schulden maar dat betekent niet dat ze niks kunnen uitgeven. Volgens mij hebben ze een regel dat ze zolang ze aflossen, gewoon nog spelers kunnen halen. Gezond is dat natuurlijk niet maar met wat trucjes en enkele verkopen zie ik Barca wel in staat om een Wirtz te kunnen halen.

5 maart 2024 om 13:07

@kieftenbeld - En dat weet je zeker of denk je? Helemaal laten vallen zal hij vast niet, maar na een paar mindere potten ben je bij een topclub gewoon minder snel zeker van je basisplaats. De druk om te presteren is er vele malen hoger dan bij leverkusen.

5 maart 2024 om 13:18

Ben ik het niet mee eens. Naar Bayern onder een nieuwe trainer en het klopt wel wat je zegt. Maar als Alonso de nieuwe trainer wordt is het de ideale stap voor hem. Niveautje hoger en er zeker van zijn dat je rendeert in het systeem dat de trainer graag speelt. Dat lijkt me beter dan blijven bij een club waar het nog maar de vraag is wie er voor de groep zal staan.

Mocht Alonso bij Leverkusen blijven lijkt het me duidelijk..

5 maart 2024 om 13:21

Ik zeg ook nergens dat het geen ideale stap is. Ik wijs puur op het feit dat een stap naar een grote club, onder welke omstandigheden dan ook, simpelweg geen kleine stap is in mijn ogen. Ook niet relatief een kleine stap.

5 maart 2024 om 11:29

Wirtz lijkt mij ideaal voor City om de Bruyne te vervangen mocht die gaan.

5 maart 2024 om 13:22

Om vervolgens om de week wissel te staan? Of bij niet presteren helemaal op de reservebank te belanden? Pep staat er niet bekend om om spelers te sparen bij mindere prestaties.

5 maart 2024 om 12:22

Ik weet niet hoe goed jij de Bundesliga volgt, maar denk je dat Wirtz beter is dan Brand en Havertz in hun tijd bij Leverkusen? Ik ben echt gecharmeerd van Wirtz en zie voor hem zeker de wereldtop, maar toen der tijd waren Brand en Havertz ook echt zo goed.

Bayern heeft toch van de winter een RB aangetrokken voor 30 mil?.

Het lijkt me sterk dat ze nu dan weer voor meer dan dat bedrag een aankoop gaan doen voor die positie.

5 maart 2024 om 11:39

Klopt, Sacha Boey. Fransman van Galatasaray overgenomen voor 30 miljoen inderdaad. Tenzij ze bij Bayern al vinden dat hij niet voldoet? Daarnaast hebben ze Stanisic toch nog?

"zijn prestaties ontgingen ook bondscoach Ronald Koeman niet. Koeman haalde hem al bij de selectie voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijden..."

Gezien de gang van zaken rondom Frimpong en Oranje is dit toch wel een bijzondere passage.. Vooral dat 'al'.

Verder kan ik het goed begrijpen dat Alonso Frimpong mee zou willen nemen, mocht hij naar Bayern gaan.

Gezien het vertrek van Davies en de aanwezigheid van Mazraoui, zou je eerder aan Grimaldo denken lijkt me. Mazraoui lijkt me wel geschikt voor het systeem van Alonso. Hij heeft alleen niet die turbo snelheid zoals Frimpong, dan is het de vraag of de vervanger van Davies dat eventueel wel heeft. Davies zelf zou wat dat betreft ideaal zijn, al zie ik de beste man eigenlijk nooit spelen, kan hij er nog wat van?

5 maart 2024 om 21:33

Ze hebben met Guererro ook al een ideale linker wingback die kan spelen in Alonso systeem.

If you can't beat them, buy them.

Maar zonder dollen, ie jongen is denk ik wel klaar voor een stap naar de top. Ongelofelijk hoe goed hij is geworden onder Alonso. Zou voor zijn verdere ontwikkeling ook goed zijn om onder Alonso te blijven werken.

5 maart 2024 om 12:02

Gaat toch bij spelers als Grimaldo en Frimpong totaal om de tactiek die de nieuwe ploeg speelt. Zo aanvallend als dat zij spelen kan alleen in een verdediging met 3 centrale verdedigers. Wie speelt er momenteel zo of zou Alonso dat kunnen gaan doen bij Liverpool/Bayern?

5 maart 2024 om 18:21

Inter alleen op dit moment.

Als Alonso richting Bayern vertrekt en met 5 man achterop wil gaan spelen kan de Ligt zijn koffers pakken. Maar als Xabi al naat München verhuisd geloof ik nooit dat hij met 5 verdedigers gaat spelen. Bayern is geen counter ploeg en zal dat ook nooit worden.

5 maart 2024 om 13:15

Het is niet dat je met 5 verdedigers direct counter voetbal speelt hè, zie Leverkusen nu. Je zou ook kunnen zeggen dat ze 3-4-1-2 spelen en dat klinkt een stuk aantrekkelijker.

5 maart 2024 om 13:51

Het is niet alleen maar counteren maar teams met 3 centrale verdedigers en 2 op de flank zie ik constant omschakelen van verdediging naar aanval. Bayern staat toch meer bekend om de tegenstander helemaal kapot te spelen op de helft van de tegenstander. Dat zie ik geen enkel team doen met 3 centrale verdedigers, ook Leverkussen niet. Ik vind het meer een opstelling voor mindere clubs die extra zekerheid willen inbouwen. Daar staat bayern niet om bekend, die willen gewoon meer goals maken als de tegenpartij en dat nog steeds het best met zoveel mogelijk aanvallende spelers op het veld.

Ik hoop dat deze man alsnog naar Liverpool vertrekt, ik gun het Bayern wel om jaren zonder titels te zijn net als Juventus nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren