Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bayern München identificeert oude bekende als ideale opvolger van Tuchel’

Laatste update:

Xabi Alonso is de voornaamste kandidaat om Thomas Tuchel op termijn op te volgen bij Bayern München. Dit weet Relevo vrijdag te melden. De clubleiding van de regerend landskampioen is onder de indruk van het werk dat de Spaanse coach levert bij Bayer Leverkusen, de huidige koploper in de Bundesliga.

De manier van werken van Alonso en zijn kennis van Bayern vallen naar verluidt in goede aarde bij de beleidsbepalers van der Rekordmeister. De 42-jarige bracht daarnaast zijn laatste drie jaar als speler door bij Bayern, wat volgens bovengenoemde Spaanse krant ook in zijn voordeel spreekt.

Bayern wil volgens Relevo profiteren van het feit dat Alonso voorlopig niet meer in beeld is bij Real Madrid. De Koninklijke besloot vorige week namelijk om het contract met Carlo Ancelotti te verlengen tot de zomer van 2026. Alonso is volgens diverse Spaanse media wel een optie voor Real voor over enkele jaren.

Alonso is sowieso van plan om langer in de Bundesliga werkzaam te blijven en een vervolg bij Bayern staat hem dan ook zeker aan. Het is zijn ultieme doel om de drie grote clubs die hij als speler diende, Bayern, Real en Liverpool, ook als trainer op zijn palmares te hebben.

Tuchel
Intern bij Bayern zijn inmiddels twijfels ontstaan over de vorig jaar maart aangestelde Tuchel. Sommige bestuursleden hebben geen vertrouwen meer in zijn aanpak. Wat ook niet in het voordeel van Tuchel spreekt is de smadelijke 2-1 nederlaag tegen derdeklasser 1. FC Saarbrücken in de beker en de 5-1 oorwassing tegen Eintracht Frankfurt in de Bundesliga.

Bayern moet daarnaast een achterstand van vier punten goedmaken op het Leverkusen van Alonso, dat dit seizoen nog geen enkele keer verloor in de Bundesliga. Het elftal van Tuchel gaat op 10 februari op bezoek bij de lijstaanvoerder in Duitsland.

Er worden resultaten verwacht van Tuchel, ook op Europees vlak. Bayern stuit in de achtste finale van de Champions League op Lazio. De Duitse grootmacht veroverde het miljardenbal voor het laatst in 2020, toen in de finale met 0-1 werd gewonnen van Paris Saint-Germain.

Vind jij Xabi Alonso goed genoeg voor Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou een fantastische zet zijn van Bayern München. Nu Ancelotti heeft verlengd zie ik hier wel veel kans van slagen. Leverkusen speelt echt heel mooi voetbal en de resultaten zijn tot nog toe super.

6 januari 2024 om 01:57

Eens. Weg met professor Tuchel, aka de laptop trainer. Snap niet dat er clubs zijn die nog beginnen aan deze clown. Naast zijn rare werkwijze is het ook gewoon een bijzonder onprettige man om mee te werken. Alonso lijkt me echt uitstekend geschikt en is veel meer een people manager.

6 januari 2024 om 08:59

Tuchel is geen laptopcoach. Het huidige Bayern is al geen tactische chaos vergeleken met Bayern onder Nagelsmann. Dat er tekortkomingen zijn op vlak van stijl en communicatie is wel zo bij Tuchel.

Xabi Alonso zou echt geweldig zijn voor Bayern. Vind hem veel mooier voetbal spelen dan wat Tuchel doet die vaak heel egoïstisch doet.

Tuchel is een goeie trainer daar niet van. Maar hoe die zijn team laat spelen en sommige spelers verkeerd gebruikt is onbegrijpelijk.

5 januari 2024 om 20:03

Uit jou beschrijving snap ik niet waarom je het een goeie trainer vindt

5 januari 2024 om 20:17

@madmarcel

Ik vind Tuchel een goeie trainer vooral toen hij dat wonderseizoen speelde met Chelsea toen ze de CL wonnen eigenlijk alleen vandaar.

Maar vind hem absoluut geen trainer van het niveau Guardiola of en Ancelotti.

Xabi alonso is een topcoach in wording. echt waar, laat nu al top dingen zien met leverkussen en, maar ik hoop en denk dat het als maar rooskleuriger eruit gaat zien voor alonso, ik schat overigens thiago motta ook in als een topcoach in woording.

Gaat een topcoach worden! Had hem graag bij Real gezien maar die hebben gekozen voor Ancelotti tot 2026 dus dat is geen optie meer. Ben benieuwd of Bayern dan zo snel afscheid gaat nemen van Tuchel om voor Alonso te gaan. Maar ja denk dat Alonso op de lange termijn beter zal zijn dan Tuchel. Speelt veel aantrekkelijker voetbal en dan past meer bij Bayern dan een Tuchel.

5 januari 2024 om 20:24

Volgens Madrileense media hebben ze Alonso naar zijn situatie en toekomst gevraagd alvorens ze Ancelotti langer vastlegden en die gaf te kennen nog minstens 1 jaar daar te willen blijven en CL-voetbal te willen spelen met Leverkusen.

Vrij logisch eigenlijk, zeker nu Ancelotti nog zo'n 2 jaar door gaat bij Real. Leverkusen legt echt heelijk voetbal op de mat en is ook verdedigend gewoon erg solide. Zou het toch wel jammer vinden, zou leuk zijn als hij nog een jaartje of 2 bij Leverkusen blijft en echt een beetje het Dortmund van 2010-2013 zou kunnen zijn in Duitsland. Elk jaar ervanuitgaan dat Bayern kampioen wordt is ook dood saai.

Denk niet dat Alonso dom genoeg is om halverwege het seizoen in te stappen als het zover komt. Eerst vol voor de titel met Leverkusen gaan. In de zomer is het mogelijk al zal het dan ook afhangen van interesse van elders aangezien ik denk dat zowel Liverpool als Madrid als club een streepje voor hebben. Dan is het de vraag in hoeverre die voorkeur doorweegt tegenover de voorkeur voor competitie en of hij wellicht graag in de BuLi blijft nu hij zich daar op zijn plek voelt.

Hoe dan ook denk ik dat Alonso liefst nog een jaar blijft en zich in de CL wil testen met Leverkusen. Dat werd ook al een tijdje in de Spaanse media gemeld en zou een van de redenen zijn dat Madrid Ancelotti alvast verlengd heeft.

Alles hangt van de terugronde af. Indien Bayern de doelstellingen zou behalen blijft Tuchel nog een jaar. Indien niet komt Alonso vroeger.
Ik lees wel veel vreemde opmerkingen over Tuchel. Feit is dat hij wel enkele tekortkomingen kent zoals het communicatieve en de autoriteit. Maar dat neemt niet weg dat hij tactisch onderlegt is en een goede trainer blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren