Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München slaat in slotfase toe tegen moegestreden Schalke

Laatste update:
/

Bayern München heeft vrijdagavond geen punten laten liggen tegen Schalke 04. Het team van Carlo Ancelotti zegevierde met 0-2 in Gelsenkirchen, al vielen de doelpunten pas in de laatste negen minuten. Robert Lewandowski en Joshua Kimmich waren trefzeker voor de Zuid-Duitsers, die na vier officiële duels in het nieuwe seizoen inmiddels al vijftien keer hebben gescoord en nog niet één keer zijn gepasseerd.

Bayern vond in de eerste drie officiële duels dertien keer het doel van de opponent, maar vrijdagavond had men de nodige moeite met Schalke. Het team van Markus Weinzierl had het in de beginfase ook moeilijk, maar herstelde zich en nam vervolgens het initiatief tegen een Bayern dat telkens kleine foutjes maakte. Grote kansen voor rust bleven echter uit, al viel in de 38e minuut bijna de 1-0. Na goed voorbereidend werk van Rahman Baba en Yevhen Konoplyanka kreeg Klaas-Jan Huntelaar de bal niet langs David Alaba en Manuel Neuer.

Tien minuten na rust kwam Bayern goed weg. Huntelaar won op het middenveld een duel met Xabi Alonso en koos er vervolgens voor om vanaf 25 meter op doel te schieten. Neuer en de lat behoedden Bayern voor een achterstand. Schalke bleef Bayern goed tegenstand bieden, maar kon niet voorkomen dat het team van Ancelotti sterker werd. Een inzet van Douglas Costa ging over het doel van Ralf Fährmann en na voorbereidend werk van Alaba werkte Lewandowski het leer van dichtbij over het doel van die Königsblauen.

Bayern trok het duel in de laatste negen minuten naar zich toe. In de 81e minuut lette Naldo niet op na een pass van Javi Martinez, waardoor Lewandowski niet buitenspel stond en voor de 0-1 kon zorgen. In de extra tijd verscheen de 0-2 op het scorebord. Leon Goretzka verloor de bal aan Arturo Vidal en op aangeven van Lewandowski maakte Kimmich zijn eerste treffer voor der Rekordmeister.

Denk jij dat Bayern München dit seizoen een competitienederlaag gaat lijden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

15 goals voor en 0 goals tegen. Tja.

Schalke was goed en had hier meer verdiend. Maar de klasse van Lewandowski en Kimmich gaven de doorslag. Gewoon heel mooi hoe Kimmich vertrouwen in zijn eigen afronding heeft, die hoek was niet zo makkelijk maar hij laat het er simpel uit zien.

Vidal hoort trouwens altijd in de basis te staan vind ik. Maar Renato Sanches is ook een prima speler. Denk wel dat ze samen kunnen spelen, al snap ik wel dat Alonso speelt in een moeilijke uitwedstrijd.

9 september 2016 om 23:06

Ik bond Sanches niet geweldig spelen vandaag. Ik vond Rubery en Thiago ook matig. Maar ik denk dat je gelijk hebt, Sanches kan prima spelen met Vidal. Ik vond ook dat Schalke meer had verdiend, ze hebben een aantal mooie kansen gehad.

Iemand enig idee hoe de blessure van Huntelaar is?

Ribery speelde zwak. Ik hoop dat we de aankomende transferperiode een vervanger voor hem gaan halen. Ik ben persoonlijk een fan van Thiago maar ook hij speelde matig, namelijk te veel balverlies. Douglas Costa was naar mijn mening de gevaarlijkste speler. Alhoewel hij maar een kwartier meedeed.

Jammer voor schalke, ze verdienden minimaal een punt

Al speel je een goede wedstrijd tegen Bayern, uiteindelijk verlies je toch vaak. Op basis van de inzet, zeker in de eerste helft, had Schalke misschien wel een punt verdiend. Ik vond Schalke scherp spelen, veel inzet tonen en ze zaten overal bovenop. Spelers als Stambouli en Bentaleb voegen wat dat betreft zeker wat toe, want die hebben er een hekel aan als de tegenstander de bal heeft.

Jammer van de bal op de lat van Huntelaar, maar Lewandowski mistte ook een grote kans daarna. Na 70 minuten was Schalke door hun spel redelijk uitgeput en dan weet je dat het lastig wordt tegen zo'n tegenstander. Dan is één geniaal moment genoeg om de wedstrijd te beslissen.

Ondanks de nederlaag ben ik tevreden met het vertoonde spel en tegen mindere tegenstanders moet er zeker wat mogelijk zijn op deze manier.

9 september 2016 om 22:56

Helemaal mee eens. Na 70 minuten maakt de bank gewoon het verschil. Vidal die de bal verovert en costa die hem het middenveld in speelt. Niks om je voor te schamen als Schalke zijnde, want het was zeker niet slecht. Genoeg om op voort te borduren.

Iemand die snapt waarom Costa op de bank zat en Ribery in de basis stond? Rare keuze van Ancelotti.

9 september 2016 om 22:49

Costa is net terug van zijn blessure dus helemaal geen verkeerde keuze van Carlo 😉

9 september 2016 om 22:50

Costa komt terug van een blessure, overigens speelt Ribery gewoon prima de laatste weken.

9 september 2016 om 22:53

Ah dan is het wel begrijpelijk. Ik dacht al, waar is Carlo mee bezig haha. Costa speelde echt niet normaal goed in zijn 1e seizoen bij Bayern.

10 september 2016 om 01:22

Costa is zeker een goede speler, met name de 1e seizoenshelft was hij erg goed. Maar een (fitte) Ribery in vorm vind ik nog altijd beter dan Costa.

Oh wat kwam Bayern af en toe goed weg eerste helft. Een sterk spelende Alaba en Neuer hielden de doel schoon. Ik heb de tweede helft helaas moeten missen vanwege technische storing op TV hier.
Lewandolski weer gescoort zie ik nu. Toch wel knap hoe hij zich verder heeft ontwikkeld bij Bayern. Zie hem samen met Ronaldo, Suarez en Messi al strijden om de Gouden Schoen dit seizoen.

Hier kan ik niet mee tevreden zijn. Schalke verdiende eigenlijk te scoren in de eerste helft.
Bij Bayern waren Sanches en Hummels de zwakke pionnen geweest i nde eerste helft.
Ten slotte vind ik het zonde dat de invloed van Guardiola is verdwenen is bij Bayern. Enderzijds is het ok dat er sneller kansen worden gecreëerd. Anderzijds is het overhaaste spel en balverlies uit lange ballen niet ok.

9 september 2016 om 23:09

Tikkie breed, tikkie terug was mooi maar niet efficient. Jupps dominantie, powerplay was geweldig!

9 september 2016 om 23:11

Mij gaat het niet om tikkie terug en breed. Het gaat erom dat de speldominantie grotendeels verdwenen is en dat er overhaast wordt gespeeld met balverlies als gevolg.
Zelfs de lange ballen die niet aankwamen waren niet om aan te zien...

10 september 2016 om 00:25

Je bent afhankelijk vd spelers.die je hebt, Kroos kon dat maar.ook.Boa.die.vanavond er.niet.bij was.

10 september 2016 om 09:22

Het klopt dat beide spelers de specialisten van lange ballen zijn.
Ondanks de afwezigheid van Boateng is het niet de bedoeling om ovehaast te spelen en onnodig hoge en lange ballen te geven die uiteindelijk niet aankomen...

Je hebt niks aan, en Alonso en Vidal en aan Sanches op 1 veld.
T seizoen is nog lang, dit Bayern mist n type Kroos/Weigl.
Jammer dat Costa nog wedstrijdritme ontbreekt. Met hem en Robben zal t spel er anders uitzien. Ribery uitermate zwak. Bayern zal Brandt als vervanger halen.

Schalke heeft goede transfermarkt gehad: Embolo, Baba, Stambouli, Konoplo.Nastasic terug en Meyer ontwikkeld. Kan niet wachten tot Goretzka en Geiss samen spelen met Meyer ervoor.

9 september 2016 om 23:10

Kroos zou gewoon weer lekker moeten banken bij Bayern. Zit bij Real toch prima op zn plaats.

10 september 2016 om 00:07

Kroos banken? Die speelt Vidal en alonso er gewoon uit hoor. Had sws een basisplaats bij Bayern

10 september 2016 om 09:20

Alonso ja, Vidal neen.
Kroos was bij Bayern nooit onmisbaar geweest. Dat is de reden waarom hij destijds niet de gewenste salarisverhoging kreeg.
Bij Real Madrid is hij daarentegen ontwikkeld tot een drager van de ploeg.
Zelfs Kimmich staat op zijn 20ste nu verder dan wat Kroos vroeger stond.

10 september 2016 om 09:22

Weigl is toch meer van de bal veroveringen? Dat Kroos allerminst.

Je hebt niks aan, en Alonso en Vidal en aan Sanches op 1 veld.
T seizoen is nog lang, dit Bayern mist n type Kroos/Weigl.
Jammer dat Costa nog wedstrijdritme ontbreekt. Met hem en Robben zal t spel er anders uitzien. Ribery uitermate zwak. Bayern zal Brandt als vervanger halen.

Schalke heeft goede transfermarkt gehad: Embolo, Baba, Stambouli, Konoplo.Nastasic terug en Meyer ontwikkeld. Kan niet wachten tot Goretzka en Geiss samen spelen met Meyer ervoor.

10 september 2016 om 00:12

Vooral van Goretzka wordt ik steeds meer fan. Ook vandaag weer een geweldige wedstrijd gespeeld. Nu al een zeer dynamische, complete middenvelder die maar blijft gaan. Ik denk dat hij een grote speler wordt en zelfs Joachim Löw heeft laatst publiekelijk gezegd dat hij in hem een belangrijke schakel ziet voor Die Mannschaft in de toekomst.

Geis heeft als sterke punt zijn lange ballen, maar verder gaat hij het nog lastig krijgen tegen spelers als Stambouli verwacht ik. Vergeleken met hem zijn spelers als Geis en Aogo maar softies waar Schalke er te veel van heeft gehad de laatste jaren.

10 september 2016 om 00:24

Goretzka wordt.de.nieuwe Ballack. Hij is idd groot.en fysiek sterk, veel dynamiek.en bovendien technisch. Opvolger van Mesut? Anders Mesut op linksbuiten en Goretzka op 10.

10 september 2016 om 00:46

Ik zie in hem eerder een typische nummer 8, maar op de 10 zou hij denk ik ook wel aardig uit de voeten kunnen. Je zou hem eerder als opvolger van Kroos of Khedira kunnen zien en dan bijvoorbeeld Max Meyer als opvolger van Özil.

Denk niet dat Bayern onder Ancelotti beter gaat spelen. Het zal wellicht allemaal wat moeizamer gaan, terwijl ze in de grote wedstrijden tegen Barcelona en Real tactisch behoudender zullen opereren en hiermee wellicht juist meer kans op succes maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren