Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München legt Sadio Mané recordboete op: bedrag lekt uit

Laatste update:

Sadio Mané heeft van Bayern München een recordboete opgelegd gekregen, zo weten onder meer BILD en Sport1 te melden. De aanvaller moet de club liefst 350.000 euro betalen. Mané deelde een week geleden, na de verloren kwartfinale in de Champions League tegen Manchester City, een klap uit aan ploeggenoot Leroy Sané. In Duitsland wordt druk gespeculeerd over een zomers vertrek van de Senegalees.

Na afloop van de dramatisch verlopen heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League bij Manchester City (3-0) sloeg Mané zijn ploeggenoot Sané. Mané was boos over de manier waarop hij werd toegesproken door Sané. Laatstgenoemde wilde dat hij naar de bal toe zou komen voor een korte pass, terwijl Mané juist een loopactie inzette. Na afloop van de wedstrijd sloeg Mané Sané, wat leidde tot een bebloede lip bij de Duitser.

Mané werd als straf buiten de selectie gehouden voor het Bundesliga-duel met TSG Hoffenheim (1-1) en moet dus bovendien een recordboete betalen. Bovengenoemde media melden dat het gaat om een bedrag van 350.000 euro. Volgens een clausule in het contract van Mané zou Bayern de mogelijkheid hebben gehad om hem te straffen met een maandsalaris. Dat zou maximaal twee miljoen euro zijn. Zo ver gaat de club dus niet. "De huidige boete doet hem pijn, zelfs met zijn salaris", aldus president Herbert Hainer in BILD.

Woensdagavond in de return van de Champions League heeft Mané de kans om sportieve revanche te nemen. In Duitsland verwacht men echter niet dat de Senegalees in de basis begint. Eric Maxim Choupo-Moting trainde dinsdag weer volop mee en zal naar verwachting in de basis staan. Dat zal ten koste gaan van Mané. De buitenspeler, die afgelopen zomer overkwam van Liverpool, kwam tot op heden tot 32 duels voor Bayern. Der Rekordmeister verloor het heenduel met City met 3-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog niet helemaal uit de verf gekomen daar in Duitsland. Het mag niet, maar ik snap zijn reactie wel na een 3-0 klop. Mag hij niet slaan maar begrijp zijn frustratie wel.

19 april 2023 om 08:38

Dat was omdat Sane een racistische opmerking naar hem maakte...

19 april 2023 om 08:43

Je kan niet ALTIJD de racisme kaart trekken. Kom op zeg. Dit is werkelijk nergens op gebaseerd.

19 april 2023 om 09:02

Wat had hij dan zogenaamd gezegd?

19 april 2023 om 09:09

"scheisse Schwarzer" volgens Senegalese media. Voor zover die betrouwbaar zijn natuurlijk..

19 april 2023 om 09:10

Sané is natuurlijk een blonde meneer.

19 april 2023 om 09:32

In verband met dat eerste woord is het verschil in tint toch wel een verschil lijkt me. Al weet je nooit hoe hij het bedoelt natuurlijk.

19 april 2023 om 09:47

Wederom iemand die de racisme kaart trekt, maar totaal niet onderbouwt. Ben benieuwd

19 april 2023 om 09:56

Ik weet niet wat er van de vermeende racisme klopt in dit verhaal, maar wees alsjeblieft niet zo naïef. Er zijn genoeg landen waar mensen van hetzelfde ras elkaar racistisch bejegenen, hun eigen ras in kasten plaatsen en tot slaaf maken.

19 april 2023 om 10:28

Maar blind uitgaan van racisme vind ik nog wel een stukje vervelender eerlijk gezegd.

19 april 2023 om 12:48

Nou mocht hij daadwerkelijk scheisse schwarze hebben gezegd, vind ik die klap van Mane nog best begrijpelijk

19 april 2023 om 17:41

Ja want alleen een blonde mensen kunnen een racistische opmerking maken toch?

19 april 2023 om 19:12

Nee maar een donkere man die een andere donkere man zou uitschelden voor zwarte lijkt me toch een stuk onwaarschijnlijker.

Beide partijen kunnen beter afscheid nemen van elkaar komend zomer

En terrecht. Hieraan zie je ook wel hoe gefrustreerd Mané is op het moment. Normaal moet je elkaar toch wat kunnen zeggen op het veld.

Oeff wat een bak geld is dat, voor een handgemeen tussen twee spelers.
Zoveel geld als boete?
Ik vraag me af of er niet wat anders achter zit.

19 april 2023 om 08:16

Dat is 2 weken werken voor Mane. Bij een normaal baantje kom je er veel slechter van af.

19 april 2023 om 08:19

Heb jij wel eens een boete gehad op het werk van een half maandsalaris? Je zal wel eerder ontslagen worden als je een collega slaat, maar een hele lichte straf is dit niet.

19 april 2023 om 08:27

Alsnog kun je dat niet vergelijken. Als Jan Modaal volgende week maar de helft van zijn maandsalaris krijgt, zal hij aan zijn spaargeld moeten zitten. Want de meeste mensen zijn zeker meer dan de helft al kwijt aan vaste lasten. Dat is nogal wat anders voor iemand als Mané.

Overigens klopt de opmerking van d.costa sowieso niet, want Mané verdient bijna 2 miljoen per maand. Dus 350k is voor hem zelfs minder dan een weeksalaris.

19 april 2023 om 08:16

Veel is relatief. Hij verdient meer dan 20 miljoen per jaar, dus het is een week salaris. Aardig in verhouding naar mijn mening.

19 april 2023 om 10:13

is de EUR 350k bruto of netto?

Weten we nu ook al zeker wat Sane gezegd zou hebben? Want het lijkt nu allemaal wel heel eenzijdig. Ik praat het niet goed maar wat werd genoemd was ook allerminst netjes, als dat waar is natuurlijk, en dat verdient eveneens een boete.

19 april 2023 om 08:41

Jaaa op het veld. Ik denk niet dat er daarover nog verder werd gesproken in de kleedkamer.. sowieso is er iets gezegd geweest waardoor Mané uithaalde

19 april 2023 om 08:47

Als dat het enige was dan zal dit niet gebeurt zijn. Iets dat veelvoudig werd genoemd was iets racistisch.

19 april 2023 om 09:23

Ja dat is echter nergens op gebaseerd en meer sensatiezoekerij. Sane is zelf namelijk ook niet een typische Duitser a la Muller of Kahn.

19 april 2023 om 09:25

Uiteraard wordt dat geroepen. Die kaart wordt te pas en te onpas getrokken.

Ik heb deze aankoop nooit begrepen. Superspits en doelpuntenmachine Lewa gaat weg en dan haal je Mané… tja.

19 april 2023 om 08:17

Was gewoon een uitstekende optie. Wie hadden ze dan moeten halen? Haaland ging naar City. Er zijn niet zoveel topspitsen. Mané is één van de beste spelers ter wereld en, zoals we dit seizoen hebben kunnen zien gezien de situatie bij Liverpool, een enorm belangrijke speler.

Dat het niet precies goed uitpakt kan aan een hoop dingen liggen. Niet goed in de groep passen, Nagelsmann die niet weet hoe hij hem goed moet gebruiken, doodgewoon vormverlies, blessures.

19 april 2023 om 08:22

Alleen is het geen spits. Op de flanken waren ze al prima voorzien, dan ga je een nieuwe vleugelaanvaller halen voor in de spits. Of ga je hem op de vleugel neerzetten en een andere flank speler in de spits misbruiken.

19 april 2023 om 08:24

Maar Mane is ook gewoon geen echte spits toch? Is dat niet een erg belangrijke reden hiervoor?

19 april 2023 om 08:30

Kane?

19 april 2023 om 08:46

Vorig seizoen maakte Mané indruk als spits/valse spits bij Liverpool en speelde hij 1/3 van z'n wedstrijden daar. Ik denk dat Nagelsmann daar oorspronkelijk een plannetje voor had, maar omdat het maar weinig soepel ging dit seizoen viel ie toch terug op meer vertrouwde patronen en voor je het weet staat Choupo-Moting alsnog in de spits.

19 april 2023 om 09:44

Hadden Ben Yedder moeten halen tot dat er iemand beschikbaar zou zijn.
Ben Yedder wordt verschrikkelijk onderschat. Zou waarschijnlijk niet meer dan 30mln hebben gekost en niet meer dan 10mln salaris krijgen.
Ik wil hem al jaren bij Bayern zien, destijds als backup voor Lewa.

19 april 2023 om 08:29

Ze hebben Mané waarschijnlijk gehaald voor de doelpunten, maar hij is natuurlijk geen vervanger van Lewa, want hij is geen spits. Daarin heeft Bayern ook gewoon een beetje gefaald. Desondanks zou Mané wel een mooie toevoeging moeten zijn, maar hij komt totaal niet uit de verf.

19 april 2023 om 09:20

Er is geen verband tussen zijn komst en het vertrek van Lewa. Bij Lewa ging Bayern uiteindelijk overstag

350.000 schudt hij zo uit zijn mouw, ik dacht dat het om een bedrag ging van 3.5m.

19 april 2023 om 10:01

wsl iets van een goed weeksalaris voor hem, nooit leuk, maar echt wakker liggen zal ie er niet van doen

Dit leek toch een hele interessante aankoop van Bayern, maar wat valt die tegen zeg. Op meerdere manieren. Ze kunnen inderdaad beter snel afscheid van hem nemen. Hij is niet beter dan zijn concurrenten en kan duidelijk niet goed omgaan met de situatie.

Die Sane maakt altijd veel los bij spelers en trainers als ik de berichtgeving moet geloven. Naar mannetje. Nagelsman had het wat mij betreft ook bij het rechte eind door hem niet op te stellen. Hele nonchalante speler. Ziet er leuk uit, maar weinig rendement.

19 april 2023 om 09:26

Ah de schuld bij het slachtoffer leggen. Lekker bezig!
Als Sane en Nagelsmann iets hadden, lijkt het me geen logisch gevolg dat Mane (die ook niet helemaal top erop stond bij Nagelsmann) ineens Sane een klap zal verkopen. Gewoon omdat het een nonchalante speler is..

19 april 2023 om 09:37

De waarheid ligt natuurlijk wel wat genuanceerder dan alleen een klap verkopen. Het is zeker niet goed, maar we weten de hele waarheid natuurlijk ook niet.

19 april 2023 om 09:42

We weten de volledige waarheid zeker niet. Maar dat is geen reden om te speculeren of de persoon die de klap krijgt de schuld te geven.
Het enige dat we weten is dat Mane Sane een klap heeft gegeven. De rest is niet bekend.

Dus hoe kan je zeggen dat het genuanceerder ligt, als we de waarheid niet kennen?

19 april 2023 om 12:16

Het is ook een gegeven dat dit niet echt iets is voor Mane om te doen. Lijkt me sterk dat hij een klap geeft alleen om een tactische bespreking

19 april 2023 om 12:43

Oftewel, we willen verder speculeren..
Hoe weet je nou dat het niet iets is voor Mane om te doen? Misschien slaat ie z'n vrouw wel. En nee, dit is geen feit... Dit is net als wat jullie doen, speculeren..

Ja, dit klinkt veel, maar als ik het even omreken naar mijn eigen salaris dan is het ruim 500 euro. Dat kan ik ook nog wel missen. Daarnaast houdt hij nog genoeg over om lekker te leven. Boetes helpen niets bij dit soort gasten. beter leg je hem (ook) een maatschappelijke boete op.

19 april 2023 om 09:35

350k missen ze even goed. Zeker Mané die veel van zijn verdient geld in de maatschappij van Senegal stopt door bijvoorbeeld scholen te bouwen.

19 april 2023 om 12:11

Ja, maar de beste man verdient elke maand 2 miljoen. Als dat een maand 1,65 miljoen is, dan kun je daar nog heel veel mee doen.

Ik denk dat wanneer hij een keer 1 of 2 dagen iets moet doen waar mensen uit het echte leven mee te maken hebben, dat hem dat veel meer doet dan die boete.

De meeste hier doen alsof ze er bij waren en zetten Sane neer als een engel. Maar zoals de media beweert is toch Sane echt wel begonnen met een nare opmerking. Sane is altijd een nare mannetje geweest dit was toevallig bij Man city ook het geval. Vandaar dat Guardiola maar al te graag van hem af wou. Heeft overal waar hij speelt wel probleempjes met het staf of spelers.

Iemand haalt nooit zomaar uit tenzij je iets persoonlijks zegt of iemand echt kwetst. Dit was ook het geval bij Zidane en Valverde. Het zijn ook mensen met emoties en gevoel. Hou je aan de feiten mensen.

19 april 2023 om 10:38

Mane zit ook niet echt lekker in zijn vel, miste het WK door n vervelende blessure wat voor hem en Senegal een enorme teleurstelling was. Was n redelijke tijd geblesseerd en komt/begint daarna logischerwijs op de bank bij Bayern wat als team niet constant levert. Mane kan/kon vooral niet optimaal presteren omdat Bayern als team niet goed functioneert. Het zegt al voldoende dat Nagelsmann werdt ontslagen in een periode dat Bayern nog op drie fronten actief was in Maart. Het rommelt bij die club. Dat Mane Leroy Sane een tik verkoopt zal vooral frustratie zijn, elkaar coachen gebeurd dagelijks en wekelijks tijdens de training en wedstrijden. En elkaar n keer een tik verkopen gebeurd wel vaker. Dit incident wordt vooral groot gemaakt om de aandacht af te leiden van de grotere problemen die bij de club op de achtergrond afspeelt.
Vind Mane trouwens n geweldige (team)speler en is ook multi inzetbaar. Hij wordt ook geroemd door zijn professionaliteit.

Wat is eigenlijk de boete geworden voor Neuer omtrent z’n ‘ski’-ongeluk en het interview wat hij gaf begin Februari?

19 april 2023 om 11:03

Volgens mij is dat contractueel vastgelegd en loopt op tot enkele miljoenen. Is echter geen boete, maar gewoon een afspraak in het contract van Neuer.
Misschien moeten ze voor Mane ook een contract afspraak maken mbt losse handjes.

Dat is voor hem een week salaris. Dus…zal hem weinig doen, denk ik 😇

Serieus dat hij daarvoor een boete moet betalen, wat een slappe maatschappij zijn we toch geworden. Zoiets kan toch is gebeuren als de gemoederen hoog op lopen, zeker bij ons mannen als de pot is overkookt nadien gaan we verder met elkaar alsof er niets gebeurd is.

Miss ben ik partijdig maar die Sane lijkt me wel een irritant ventje maar kan het op een of andere manier naar de buitenwereld goed verbergen, mijn sympathie gaat uit naar Mané want de media heeft het op hem gemunt terwijl het gewone volk niets van afweten

Dat ze zo een hoge boete uitdelen zegt ook iets over hoe tevreden ze over hem zijn.
Flauw misschien om die link te gaan leggen, maar als hij onmisbaar was geweest en er wekelijks 2 in schiet dan zouden ze echt niet dit soort bedragen gaan eisen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren