Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München bevestigt komst Kovac en bindt Kroaat voor drie jaar

Laatste update:

Bayern München bevestigt dat Niko Kovac vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer is van de Duitse topclub. Sportief directeur Hasan Salihamidzic meldt via de officiële kanalen dat Kovac voor drie jaar actief zal zijn in München. Momenteel is de oefenmeester nog werkzaam bij Eintracht Frankfurt.

Als een grote verrassing komt het nieuws niet: BILD meldde donderdagavond al dat Bayern in zee zou gaan met Kovac. Veel trainerservaring heeft Kovac nog niet, want de 46-jarige Kroaat werkte enkel nog bij Eintracht en de nationale ploeg van Kroatië. Daarvoor was hij bondscoach van Kroatië Onder-21 en assistent- en jeugdtrainer bij Red Bull Salzburg.

"Wij zijn blij dat we Kovac als nieuwe trainer in huis konden halen", aldus Salihamidzic op de site van Bayern. "Niko was al speler van Bayern en kent de personen, de structuren en het DNA van de club heel erg goed. We zijn ervan overtuigd dat hij in de toekomst de juiste trainer is voor Bayern." Kovac neemt ook zijn assistent-trainer annex broer Robert Kovac met zich mee.

Salihamidzic heeft nog meer nieuws te melden aan de fans van de kersverse landskampioen van Duitsland, want de sportbestuurder heeft goede gesprekken achter de rug met routiniers Arjen Robben en Franck Ribéry: "We hebben hen gisteren een aanbieding gedaan tot medio 2019 en er zal in de komende paar dagen een officiële mededeling komen."

Een goede keuze van Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Succes! Ben benieuwd naar wat hij kan.

Is dit de gedroomde topcoach voor een van de grootste clubs van de wereld? Ik heb toch mijn twijfels. Bayern moet altijd een grote naam hebben als coach, want hoe je het went of keert: de vedettes van zo een grote ploeg luisteren niet heel snel naar een coach die zich alleen heeft bewezen bij met alle respect, Eintracht Frankfurt. Zo werkt het altijd. Of hij moet de eerste 5 wedstrijden met grote cijfers winnen.

13 april 2018 om 13:30

voordeel is wel dat Kovac natuurlijk ook een grote voetballer is geweest. speelde hij ook niet in dat Kroatie dat toen derde werd op het WK? dat gekoppeld aan de uitstekende 4e plaats met Eintracht Frankfurt vind ik het wel een keuze die te billijken is.

of het ook goed uitpakt moet je afwachten maar garanties heb je nooit in het voetbal, ook niet met een andere coach

13 april 2018 om 13:43

Hij was geblesseerd tijdens het WK 1998. Maar zeker een grootheid van het Kroatische voetbal. Jarenlang DE captain geweest. Jammergenoeg niet echt de tijd gekregen om het nationale elftal naar zn hand te zetten als coach.

Ik denk dat hij het goed gaat doen bij Bayern. Is erg gedisciplineerd en durft aanvallend te spelen.

13 april 2018 om 15:14

Kovac is maar 2 jaar captain geweest van Kroatie tussen 2006 en 2008.

13 april 2018 om 16:15

Vanaf 2004 was hij de captain. Maar ook zonder band werd hij gezien als de leider. Had altijd een bepaalde rust en leiderschap in het veld. Heeft dat als coach ook wel.

13 april 2018 om 17:19

In 2004 was Zivkovic en daarna Dario Simic captain.

13 april 2018 om 15:13

Bij ‘’maar’’ een Eintracht Frankfurt? Frankfurt is gewoon een grote club in Duitsland en dan is het juist des te knapper dat hij het daar goed heeft doet/gedaan.
Kovac was zelf ook een speler die zijn gehele carriere in Duitsland actief is geweest als speler en was een vaste waarde voor Kroatie op het WK 2002 en 2006 en de Ek’s 2004 en 2008.

13 april 2018 om 16:26

En welke prijzen heeft hij zowel als speler als trainer gewonnen dan? Idd. weinig tot niets. Dan heb je bij de grote clubs niet veel credits, zowel bij de leiding, bij de fans als bij de spelers.

13 april 2018 om 17:18

Ibrahimovic heeft de CL ook niet gewonnen, is het dan geen grote speler?
In Duitsland is Kovac gewoon een grote speler geweest en doet hij het als trainer gewoon goed.
Omdat jij hem waarschijnlijk niet goed genoeg kent betekent niet dat hij niet goed genoeg is voor Bayern als trainer.

Dit is in ieder opzicht gewoon goed nieuws. Ik vind het positief dat Bayern niet weer voor een "bejaarde" coach als Ancelotti of Heynckes kiest, maar voor vers bloed gaat. Dat gezegd hebbende kan het natuurlijk ook fout uitpakken voor Bayern. En dat zou weer positief zijn voor de Bundesliga als competitie.

13 april 2018 om 13:31

wat maakt leeftijd uit? de bejaarde coach Ranieri maakte vorig jaar Leicester City nog kampioen terwijl er Engelse clubs waren met 6 keer dat budget en de bejaarde Heynkes pakte 3 seizoenen geleden nog de triple met Bayern en ze staan nu onder hem weer in de halve finale van de CL. Guardiola met zijn verse bloed heeft die prestatie niet kunnen evenaren bij Bayern

13 april 2018 om 14:44

Dat is een persoonlijke voorkeur, vandaar dat ik begin met "ik vind". Persoonlijk vind ik het mooi als ook wat minder bekende, vaak wat jongere coaches eens de kans krijgen. Bij het kiezen van een oude ervaren coach heb ik altijd het idee dat ze gekozen zijn op basis van voorgaande prestaties bij andere clubs, en niet zozeer omdat ze nou zo goed bij de club passen.zie Ancelotti, Allardyce, Mourinho, Tuchel indien Bayern voor hem had gekozen.. zo kan ik wel even doorgaan. Dus ja, dan vind ik het positief dat ze voor een relatief onbekende naam gaan omdat het in mijn ogen waarschijnlijker is dat er een wat diepgaandere analyse aan de keuze vooraf is gegaan.

13 april 2018 om 15:00

dat mag je ook zeker vinden van mij hoor alleen werkt dat meestal nou eenmaal zo bij grote clubs. ze kijken vaak als het aankomt op een CV naar de prijzenlijst van iemand en of die zich al heeft bewezen op een hoog niveau en heeft aangetoond de druk van een topclub aan te kunnen.

ook zal het met een stuk status te maken hebben. een spelersgroep van een Europese topclub neemt toch eerder iets aan van een coach die zich al bewezen heeft in de top dan van een coach die zich nog niet op een hoog niveau heeft bewezen als trainer of als speler

Interessante keuze. Nog een vrij jonge coach, maar wel relevante ervaring met Kroatië en Eintracht. Maar goed, met het spelersmateriaal en de financiële slagkracht van Bayern moet je heel veel verkeerd doen wil je volgend seizoen geen kampioen worden.
Verwacht overigens dat ze Nagelmann na deze coach zullen halen als die wat meer ervaring heeft opgebouwd. Kan zeker nog wel 3 jaar duren als Kovac goed presteert.

13 april 2018 om 18:05

Het probleem bij Nagelsmann is de omgang met de druk nu. Dit seizoen presteert Hoffenheim wisselvallig na het vertrek van enkele spelers weliswaar.
Ik sluit in de toekomst niet uit dat hij ooit trainer gaat worden bij Bayern.

Ben benieuw hoe hij het zal doen. Dit is natuurlijk echt een sprong in het diepe. Door deze stap wordt hij óf een gearriveerde toptrainer, of het werpt hem een stuk terug. Tijd om te wennen krijg je niet bij Bayern. en het lijkt misschien makkelijk bij Bayern in de Bundesliga, maar onder Ancelotti stonden ze gewoon opeens 3e in de herst.

Op basis van de criteria DNA en taal lijkt Niko Kovac de beste keuze. Wel was hij pas eerste keus na de afzegging van Heynckes en Tuchel.
Als ik de recente berichtgevingen geloof zou ik blij zijn moest Peter Herrmann verder aanblijven als assistent-trainer. Normaliter gaan dus broer Robert en Peter Herrmann zijn assistenten worden bij Bayern.

Ben benieuwd. Verwachtingen uitspreken is lastig. Een onervaren Zidane en Guardiola doen/deden het bij hun eerste clubs geweldig, ervaren coach als Ancelotti had moeite bij een club als Bayern (voor de rest natuurlijk een geweldige carriëre gehad). Punt is, bij een topclub hoeft ervaring niet uit te maken. Ik zou het persoonlijk heel leuk vinden als er een nieuwe naam komt in de eliteclub van wereldcoaches.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren