Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern en Robben maken zich met zege op voor bezoek van Ajax

Laatste update:

Bayern München heeft in de eerste groepswedstrijd van de Champions League geen fout begaan. De ploeg van trainer Niko Kovac was woensdagavond met 0-2 te sterk voor het Benfica van Rui Vitoria. De doelpunten in Lissabon kwamen op naam van Robert Lewandowski en voormalig Benfica-speler Renato Sanches. Arjen Robben stond negentig minuten binnen de lijnen. Der Rekordmeister speelt het eerstvolgende Champions League-duel in eigen huis tegen Ajax, terwijl Benfica op bezoek gaat bij AEK Athene.

Benfica startte sterk aan de wedstrijd en zocht in de eerste minuten regelmatig het doelgebied van Bayern op. Het team van Kovac was daar echter niet van onder de indruk, wist raad met de situatie en maakte gebruik van de ruimtes die ontstonden. Na tien minuten verscheen al de 0-1 in het Estadio da Luz. Franck Ribéry kreeg veel vrijheid op links, gaf de bal aan de mee opgekomen David Alaba, die Lewandowski in stelling bracht. De spits speelde zich handig vrij en verschalkte Odisseas Vlachodimos met een diagonaal schot in de verre hoek: 0-1.

Arjen Robben liet na om Bayern in Lissabon aan een zeer comfortabele voorsprong te helpen. Drie minuten na de 0-1 stuitte de Nederlander op Vlachodimos, na voorbereidend werk van Joshua Kimmich, en vijf minuten voor de pauze verwerkte de doelman een schot vanaf een meter of acht over de lat. Benfica was zelf na 28 minuten spelen zeer dicht bij een doelpunt. Manuel Neuer voorkwam met een uitstekende redding dat Eduardo Salvio voor de 1-1 zorgde, waardoor de ploegen met een ruststand van 0-1 de kleedkamers opzochten.

Nog geen tien minuten na rust verdubbelde Bayern de voorsprong en het was nota bene Sanches die de treffer maakte, na een aanval uit het boekje. De ex-speler van Benfica zette een aanval op en na voorbereidend werk van Lewandowski, Ribéry en James Rodrigues was het uiteindelijk de Europees kampioen die de 0-2 van dichtbij maakte. Zelfs de fans van Benfica applaudiseerden het voormalig jeugdexponent van as Aguias.

Alhoewel Benfica probeerde terug te komen in de wedstrijd, onder meer via een goede kopbal van Ruben Dias en een dito redding van Neuer, controleerde Bayern het duel en was men zelf enkele malen dicht bij een derde treffer. Een doelpunt van Serge Gnabry, de vervanger van Ribéry, werd wegens buitenspel afgekeurd en daarvoor was een gevaarlijke inzet van de aanvaller al van richting veranderd. Bayern zegevierde zodoende ook in het zesde officiële duel van het seizoen, na de winst van de Duitse Super Cup, een zege in de eerste ronde van de DFB Pokal en negen punten uit de eerste drie competitieduels.

Eindigt Bayern München als groepswinnaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke wedstrijd gezien van beide kanten helaas ontbrak het ons aan het afmaken.

20 september 2018 om 08:54

In de beginjaren 70 later 80 en 90 heb ik Ajax zien floreren. Telkemale met een uitstekende coach en jong team. Dit Ajax is sinds korte tijd in staat wederom successen te boeken. Coach is goed en als dit team effectiever wordt in de afwerking krijgt Bayern het zelfs moeilijk in de JC Arena.

Ik begin maar eerst bij de beste spelers.
Alaba speelde een geweldige pot. In de laatste paar weken begint hij steeds meer zijn oude vorm te pakken
James? Wat moet je nog meer over deze geweldenaar zeggen misschien Bayern's beste speler op het veld.
Sanches moest aan het begin veel wennen aan het spel maar later kwam hij er wel in en dat liet hij zien met een geweldige goal die hij zelf heeft opgezet.
Deze 3 verdienen toch wel een spotlight vandaag.
Niet te vergeten Neuer die bijna een jaar geblesseerd was en al 4 wedstrijden laat zien waarom hij s' werelds beste keeper is.

Robben speelde een ontzettend waardeloze pot. Hij deed letterlijk alles wat we niet gewend zijn van Robben verkeerde passjes en 2 kansen verprutst.

Over het gehele spel ben ik tevreden het is niet zo zeer gericht op het balbezit maar om Benfica niet te laten scoren en na de 2-0 leek Bayern wel krachten te sparen en stopten met voetballen.

Ik ben benieuwd als Ajax tegen een opponent van niveau moet, zij zullen zeker meer gaan verdedigen dan de vorige jaren.

Niet te vergeten Benfica speelde ook geweldig, er had zeker meer ingezeten. Ajax gaat het echt niet zo makkelijk hebben als velen denken.

19 september 2018 om 23:08

Is gewoon opportunisme, Benfica is al jaren een hele grote naam in Europa. Daar wint Ajax niet 1,2,3 even van. Sterker nog het zal Ajax echt mee moeten zitten. Word nog een leuke pot.

19 september 2018 om 23:22

En dat is wederzijds. Nog maar anderhalf jaar geleden speelde dat nietige Ajax ook nog een Europese finale.

Niemand denkt verder dat we Benfica wel even oprollen.

20 september 2018 om 07:18

Benfica going vorig jaar met nul punten de poule uit. Denk dat iedereen vind dat Ajax voor die tweede plek moet gaan, betekent inderdaad niet dat Ajax beter is dan Benfica. Ben Europees wel onder de indruk van Ajax en heb het gevoel dat een stunt er wel echt in zit dit jaar.

19 september 2018 om 23:12

Ik snap hier dus helemaal niks van. Ik zie dingetjes als dit "ajax gaat het echt niet zo makkelijk hebben als velen denken." keer op keer voorbij komen. Denk je echt dat Ajacieden denken dat we makkelijk van Benfica gaan winnen?

19 september 2018 om 23:23

Dat denken niet Ajax-fans over Ajax-fans, terwijl je in het stadion juist heel veel realisme hoort. We weten dat Benfica een sterke ploeg is en we daar meestal niet van gaan winnen, laat staan van Bayern. Thuis kan een hele mooie pot worden tegen Benfica, maar zal echt zwaar worden en inderdaad, het moet mee zitten. Thuis tegen Bayern verlies je waarschijnlijk ook, maar kan je het geluk hebben dat zij dan al geplaatst zijn. Dit soort teksten hoor ik in het stadion, lijkt me vrij reëel maar wellicht zit ik ernaast.

19 september 2018 om 23:24

Dat is omdat ze dan "zie je wel" kunnen zeggen als Ajax inderdaad niet van Benfica weet te winnen. Het is de zogenaamde arrogantie aanpraten.

19 september 2018 om 23:27

Denken? Ik zie het zelfs voorbij komen " 3 punten thuis en 1 punt uit moet te doen zijn" en in het live meepraten zag ik ook voorbij komen: Benfica is niet meer zo sterk, Ajax wint uit en thuis.

19 september 2018 om 23:30

Goh wat raar. Dat Ajax en de fans hopen in de CL zo ver mogelijk te komen. Als je al gaat opzien tegen je directe concurrent, wordt het nooit wat. Benfica is een topclub uit Portugal, een land met minder inwoners dan Nederland.

19 september 2018 om 23:33

"3 punten thuis en 1 punt uit moet te doen zijn" betekent niet dat die persoon denkt dat het allemaal zo makkelijk is. Het is te doen, dat is toch gewoon zo? Thuis winnen van Bayern is ook te doen, als Bayern met een B-ploeg speelt en het meezit. Dat betekent niet dat ik denk dat Ajax wel even wint van Bayern. Dus dat is echt verkeerde interpretatie van jouw kant. "te doen" is iets heel anders dan gemakkelijk winnen.

19 september 2018 om 23:48

SuperBuli. Dat zou wellicht kunnen, maar de mensen die echt beweren dat Ajax wel eventjes van Benfica en Bayern gaat winnen, kun je scharen onder de groep 'internet gekkies' en niet onder de echte fans van Ajax.

20 september 2018 om 05:14

@superbuli
Als ik schrijf dat Ajax kans maakt op 4 punten dan bedoel ik niet dat ze daar even over heen rollen

Wel is Benfica een voetballende ploeg met een relatief zwakke verdediging, en ik zie ze Ajax in Amsterdam ook niet zomaar 90 minuten lang domineren.

20 september 2018 om 10:49

Er is een verschil tussen wat mensen hopen en wat ze redelijk vinden. Ik denk dat Benfica en Ajax redelijk gelijkwaardig zijn, ik hoop dat Ajax thuis wint en uit gelijk speelt. Als fan durf ik dan optimistisch te zijn en daar in te geloven. Dat betekent niet dat ik denk dat we makkelijk van Benfica winnen. Veel fans spreken meer een soort optimisme uit dat we net aan het langste eind gaan trekken - dat is ook onderdeel van de voorpret. Ik denk dat niemand echt verbaasd zou zijn als Benfica toch aan het langste eind trekt. Teleurgesteld wel, want het zou zonde zijn om deze kans in de vorm van een relatief gunstige loting te laten liggen.

Ontzettend blij voor Renato Sanches, die een goede wedstrijd kende! We weten allemaal dat hij een toptalent is, tuurlijk is Bayern niet de plek voor jonge talenten maar het is nu hopen dat hij de kansen blijft krijgen en ze blijft benutten!

19 september 2018 om 23:00

Vooral dat indd, hij werd afgeschreven en kon er ineens niks van! Nu lekker dr monden snoeren, jonge is nog steeds een ukkie

Toch wel gunstig voor Ajax

19 september 2018 om 23:10

Tuurlijk niet, Benfica gaat nu strijden, terwijl Ajax weinig kansen maakt in de Allianz Arena.

19 september 2018 om 23:13

En als Benfica hier had gewonnen, hadden ze niet gestreden natuurlijk? Natuurlijk is dit wel gunstig voor Ajax. Bayern ga je nooit onder je houden, Benfica kun je wel onder je houden. Maar dat lukt niet als Benfica gaat winnen tegen Bayern.

19 september 2018 om 23:31

Benfica is de enige concurrent van Ajax in de poule. Aek is te slecht en Bayern is te goed. Dus is dit gunstig voor Ajax dat Benfica verloren heeft

20 september 2018 om 00:53

Wat een onzin kraam jij uit Branquinho .. en je bent volgens mij nog serieus ook? Dit is juist ontzettend voordelig voor Ajax ..

Goede uitslag voor Ajax.
Nu met benfica strijden om de 2e plaats.
volgende keer tegen Bayern zal lastig worden, misschien met mazzel een puntje.

19 september 2018 om 23:08

Met mazzel ga je daar niet met 4 a 5-0 de boot in. In de Allianz Arena ga je geen enkele punt mee naar huis nemen. Het is daar gewoon een kwestie van het doelsaldo niet naar de gloria helpen. De laatste wedstrijd thuis tegen Bayern zou wel een kans zijn om een punt te pakken. Waarschijnlijk is Bayern dan al geplaatst en uiteraard ook het thuisvoordeel wat veel doet voor Ajax.

Voor sommigen wordt de volgende CL wedstrijd een aardige reality-check ben ik bang. Ook de tweede plaats bemachtigen tegen Benfica wordt een zeer zware dobber, ze speelden namelijk een zeer behoorlijke pot tegen een wereldploeg.

19 september 2018 om 23:25

Reality check? Net of iemand denkt dat we Bayern ff oprollen... Hopen dat ze een slechte dag hebben, en misschien dat je met wat geluk een puntje kan halen.

19 september 2018 om 23:52

Ik zie in Bayern op het moment toch een beetje een verzadigde "arrogante" ploeg als ik ze zo zie spelen.. ze hopen op een paar momentjes van hun sterspelers .. en verder is het een vlakke vertoning.
Maar een jonge gretige, tactisch sterke ploeg als Ajax kan zomaar minimaal een wedstrijd pakken tegen dit Bayern..

Oei zowel Bayern als Benfica zijn wel andere koek dan Aek. Degelijk en volwassen. Veel snelheid in beide ploegen en extra klasse. Zeker bij Bayerm. Maar beide ploegen maakten vanavond een nog betere indruk dan Ajax, zeker in de omschakeling. Wordt nog niet zo gemakkelijk om tweede te worden.

19 september 2018 om 23:14

Had je gedacht dat het wel makkelijk zou worden om tweede te worden? Ter informatie, dit is de Champions League...

Ben benieuwd wie er op 'dat denk ik niets' hebben gestemd. Natuurlijk wordt Bayern groepswinnaar. Wie anders?

20 september 2018 om 01:42

Ajax? 🙏🏼

Lekker voor Ajax dat Bayern dit wint.
Stiekem hoop ik dat de wedstrijd tussen Athene en Benfica in Griekenland in een gelijkspel eindigt. Dat zou Ajax enorm in de kaart spelen als de Amsterdammers vervolgens 4 punten zou pakken tegen Benfica. Dan ben je namelijk zo goed als door met nog 2 wedstrijden te gaan, wetende dat Benfica beide wedstrijden moet gaan winnen (Bayern en Athene) en Ajax nog een gelijkspel nodig heeft die realistisch behaald kan gaan worden in Griekenland.

Poeh ik vind Benfica wel erg sterk trouwens ondanks dat ze van Bayern verloren.
Dat gaat zeer lastig worden voor Ajax om boven Benfica te eindigen in deze poule.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren