Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen presenteert Fosu-Mensah: ‘Ik heb veel met Bosz gesproken’

Laatste update:

Timothy Fosu-Mensah vervolgt zijn loopbaan bij Bayer Leverkusen, zo maakt de Duitse club via de officiële kanalen bekend. De 23-jarige verdediger wordt overgenomen van Manchester United en zet bij die Werkself zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Voor Fosu-Mensah, voor wie ook Ajax in de markt was, wordt door Bayer Leverkusen twee miljoen euro naar Engeland overgemaakt.

“Timothy is een technische verdediger, met snelheid en fysieke kracht. Hij is zowel in het centrum als op de rechterkant van de verdediging inzetbaar. Met zijn komst hebben we een topalternatief voor onze defensie binnengehaald. Tim is nog jong en kan zich nog enorm ontwikkelen. We willen hem verder helpen”, zegt Simon Rolfes, sportief directeur, op de website van Bayer Leverkusen. Rudi Völler, bestuurslid sportieve zaken, spreekt van een ‘waardevolle versterking’ van de selectie.

“We staan in de komende weken voor grote sportieve uitdagingen. Daar hebben we spelers voor nodig die constant op topniveau kunnen presteren. Timothy komt daarvoor in aanmerking. Hij heeft jaren ervaring opgedaan in de Premier League en bezit klasse, wat ons kan helpen om onze doelen te bereiken”, stelt Völler. Fosu-Mensah noemt de Bundesliga op de website van zijn nieuwe werkgever zelf van een ‘interessante en sterke competitie’. “Bayer Leverkusen is al jaren een van de beste teams in de Bundesliga. Ik verheug me erop om deel uit te maken van deze selectie en te gaan samenwerken met Peter Bosz.”

“In de afgelopen dagen heb ik veel met de trainer gesproken, ook met Simon Rolfes en Rudi Völler. Ze hebben me ervan overtuigd dat ik hier een geweldig perspectief heb. Zowel persoonlijk als met het team. Dat wordt enorm spannend”, stelt Fosu-Mensah. De drievoudig Oranje-international zette dinsdag al voet op Duitse bodem en doorliep klaarblijkelijk woensdag de medische keuring bij Bayer Leverkusen. Nadat dit geen problemen opleverde, zette hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2024.

Het betekent dat er na ruim zes jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Fosu-Mensah en Manchester United. De Engelse grootmacht haalde hem in 2014 weg bij Ajax, waar hij op dat moment acht jaar had gespeeld. Fosu-Mensah kwam de afgelopen jaren nauwelijks in actie in het shirt van the Red Devils. Na verhuurperiodes bij Fulham en Crystal Palace staat hij nu voor een definitief vertrek. In totaal kwam Fosu-Mensah tot dertig duels voor zijn club.

Deze voetbaljaargang deed hij slechts drie keer mee; zijn meest recente optreden was een invalbeurt in december tegen RB Leipzig. Vorige week liet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer al weten dat Fosu-Mensah gaat vertrekken. “Ik weet niet zeker of Timo deze maand zal blijven of dat hij snel een beslissing gaat nemen”, bracht de trainer via de officiële kanalen van Manchester United naar buiten. “Hij heeft niet voldoende gespeeld. Natuurlijk mocht hij daarom, met oog op een transfer in januari, met andere clubs in gesprek. Het is moeilijk als je goede spelers, getalenteerde spelers hebt en je ze geen speelminuten kan geven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor hem. Ik hoop dat hij zich kan bewijzen in de Bundesliga!

Wens hem het allerbeste, heeft alle fysieke kwaliteiten om een grote speler te worden. Hoop dat hij nu echt fit kan blijven, ervaring opdoen, één plek z'n eigen kan maken en rust in zijn spel vindt. Dan kan hij denk ik nog flinke stappen maken.

13 januari 2021 om 21:25

@JaxCunian jammer dat Ajax niet meer doortastend was. Qua leeftijd ook ideaal. Komend half jaar rustig meedraaien en volgend seizoen pittige concurrentiedtrijd met Schuurs.

Had deze jongen graag in Nederland gezien, zou uitsteken passen bij een top 3 club!
Toch wens ik je veel succes en veel werkplezier Timothy!!

13 januari 2021 om 16:48

had je hem bij az niet graag willen zien dan Prem?

13 januari 2021 om 16:52

Met alle plezier! Maar ik denk van de top 3 kan alleen Ajax of PSV deze man zijn salaris betalen als ik eerlijk ben.

13 januari 2021 om 17:17

Op basis waarvan? Hij mislukte volledig bij Palace en Fulham. Bij die laatste club werd hij op de bank gehouden door een speler die niet goed genoeg was voor Anderlecht. Ajax en PSV hadden voor 1.5 miljoen best een gokje kunnen wagen maar hij is zeker niet op voorhand een meerwaarde voor de Nederlandse top of voor Leverkusen.

Altijd een interessante speler gevonden. Heel erg jammer dat hij niet voor Ajax is gegaan. Bij Ajax was hij sws basis speler geworden.
Bij leverkusssn staat er centraal, op rechtsback en centrum middenveld al een topper.

Wat hij tot nu toe heeft laten zien vind ik het een overgewaardeerde speler. Ik zie veel mensen zeggen: had een goede voor Ajax kunnen zijn, maar gebasseerd op wat? Dat hij bij Manchester onder contract staat?
Ik vond hem in iedergeval erg matig die keren dat ik hem heb zien spelen. Ik vind hem verdedigend niet altijd stabiel, hij werd stelsel matig overgeslagen door zijn ploeggenoten en ook zijn voorzet(ting) vind ik niet van een hoog niveau.

Voor het Nl's voetbal hoop ik dat het potentieel dat hij had/heeft er wel uitkomt bij Leverkusen natuurlijk, maar ik vrees ervoor.

13 januari 2021 om 18:25

Gebaseerd op dat Schuurs er geen hout van kan en Fosu Mensah op die positie dus een versterking is.

Toch jammer, 23 jaar en heeft nog geen 50 wedstrijden in z'n benen. Hoop dat hij zich weer kan ontwikkelen, blijft een leuke speler.

‘Met zijn komst hebben we een topalternatief voor onze defensie gehaald’. Klinkt veelbelovend! Ik hoop dat ie een basisplaats kan bemachtigen. Ik vraag mij af of die kans bij leverkussen groter is dan bij Ajax? Deze speler heeft minuten en een stabiele omgeving nodig, dit valt en staat met een basisplaats natuurlijk. Hopelijk blijkt dit achteraf geen verkeerde keuze, ik denk namelijk dat hij zich in Amsterdam sowieso in de basis had gespeeld ipv schuurs wat voor zijn ontwikkeling en oog op oranje waarschijnlijk beter is. Hopelijk zit ik ernaast en gaat ie gewoon basis spelen daar in Duitsland!

13 januari 2021 om 17:40

Natuurlijk sowieso al jammer dat ie ooit weg is gegaan bij Ajax. Stond net als de ligt bekend als groot talent, tja niet iedereen maakt de juiste keuzes in zijn leven. Wat dat betreft hoop ik dat ie nu de juiste keuze heeft gemaakt met bosz en leverkussen maar goed als je ook voor Ajax kunt kiezen waar de kans op minuten in mijn ogen groter is dan snap ik ook deze keuze niet echt.

Voor 1,5-2 mln kun je de gok zeker wagen. Ik ben benieuwd hoe zijn carriere zich verder ontwikkelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren