Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bassey ziet vraag uit perszaal niet aankomen: ‘Gaan we het hierover hebben?’

Laatste update:

Calvin Bassey is blij dat hij weer in de basis staat. Na de komst van trainer John Heitinga moest de verdediger vaak genoegen nemen met een reserverol bij Ajax, maar in het gewonnen duel met NEC (1-0) stond hij vanaf het eerste fluitsignaal weer op het veld. Hoewel hij aangeeft de voorkeur te geven aan een plek links in het centrum, geeft hij aan het niet erg te vinden om af en toe linksback te staan. Verder krijgt Bassey op de persconferentie na afloop van de zege een vraag uit de zaal die hem een enigszins ongemakkelijk gevoel leek te geven.

Tijdens het persmoment krijgt Bassey complimenten over zijn optreden tegen NEC. Bovendien wordt hij geprezen om zijn doorzettingsvermogen in de periode dat hij weinig aan spelen toekwam. “Wat Heitinga tegen me zei toen hij me op de bank zette? Wees altijd klaar om er te staan. Kijk en leer. Als Edson Álvarez of Jurriën Timber links centraal staat moet je naar hen kijken, want zij spelen hier al langer. Zij weten precies wat er verwacht wordt. Ik werk hard buiten de reguliere trainingen om en ik kijk veel videobeelden met Dwight Lodeweges. Het is mooi om te zien dat het harde werk zijn vruchten afwerpt en we moeten dit vasthouden.”

Calvin Bassey reageert lachend op een onverwachte vraag uit de perszaal

“Het liefst speel ik links in het centrum”, vervolgt Bassey. “Het is wel lastig, want uiteindelijk beslist de trainer. Waar hij me ook maar wil hebben zal ik spelen. Ik kan zowel links centraal uit de voeten als op de linksbackpositie. Maar ik zal eerlijk zijn: ik wil gewoon spelen. Het laatste waar ik aan denk is op welke positie ik speel, want ik wil überhaupt gewoon op dat veld staan. Ik wil gewoon spelen en áls ik er sta, dan geef ik uiteraard 110 procent.”

Na een korte stilte in de perszaal komt een vraag die Bassey niet lijkt te verwachten. “Wie mijn beste kameraad is bij Ajax? Nou, gaan we het hebben over voetbal of over mijn persoonlijke leven?”, reageert hij lachend. “Ik ben wel close met meerdere jongens binnen Ajax. Jurriën (Timber, red.), Kenneth (Taylor, red.), Steven Bergwijn...” Bassey kreeg nóg een vraag die hem liet lachen. “Wat we na de training doen? Hoezo, wil je ook komen? De meesten wonen alleen, dus soms kan het eenzaam zijn zonder familie. Daarom spreken we af en toe thuis af”, antwoordt de verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gespeeld vandaag , al heb je van Tavsan niks te vrezen

5 maart 2023 om 20:15

Ik zie niet veel van nec, maar mijn gevoel is dat tavsan bijna stil staat in zijn ontwikkeling. Klopt dit?

5 maart 2023 om 20:31

Dit klopt wel een beetje, kan heerlijk voetballen maar de laatste pass is vaak slecht, schieten is slecht, op de beslissende geeft hik helaas niet thuis. Denk als Tavsan zijn vizier op scherp had, wij nu op plek 5-6 zouden staan

5 maart 2023 om 20:19

Bassey speelde inderdaad als een van de weinigen vandaag een degelijke wedstrijd. Kijken we iets verder terug, dan is hij juist een van de stabielste. Hij ontwikkelt zich goed in het centrum onder Heitinga. Bassey (en Gakpo) zijn mooie voorbeelden dat je spelers nooit te vroeg moet afschrijven.

Bassey kan uiteraard nog veel beter aan de bal. Maar verdedigend en 1 op 1 zijn man uitschakelen, doet hij uitstekend. Hoe vaak zien we dat hij op snelheid en fysiek een uitbraak vakkundig onschadelijk maakt. Ik zie progressie bij hem.

Verdedigend gewoon van een heel hoog niveau. Snel, enorm sterk, fel, belachelijk goed in de duels en een ijzeren mentaliteit. Zag laatst een compilatie van hoe hij verdedigde op Anfield tegen Salah. Daar won hij al zijn duels zowat tegen... Toen ik verder zocht zag ik ook dat sommige buitenlandse media lovend waren over die prestatie, terwijl in Nederland er natuurlijk geschreven werd over hoeveel moeite hij had aan de bal. Als zijn handelingssnelheid omhoog gaat is dit eigenlijk een hele complete verdediger.

5 maart 2023 om 20:11

Mooie en terechte samenvatting Suarez, ik heb er wel vertrouwen in dat hij zich blijft doorontwikkelen.

5 maart 2023 om 20:33

Verwachten we in Nederland ook niet teveel van een centrale verdediger. We verwachten namelijk dat een CV alle duels moet winnen, goed kan koppen, snel is, een goede inspeel/dribbel heeft en een fluwelen techniek met een fantastisch spelinzicht. Als een speler niet aan deze eisen voldoet, vooral ook voor Ajax begrippen gezien het hoge voetbal wat ze willen spelen, wordt deze meteen afgeschreven. Hebben we dat ook niet gezien bij Botman en Schuurs, beide niet goed genoeg bevonden em de deur gewezen om in het buitenland de sterren van de hemel te spelen. Bassey is verdedigend gewoon zeer degelijk en komt uit een kick en rush competitie die fysiek is. Dan is het spel in Nederland en vooral bij Ajax toch heel anders.

5 maart 2023 om 20:38

PSVVV-Venlo helemaal eens met je betoog, in Nederland moet een keeper ook werkelijk alles kunnen. Voor het Ajaxspel is Rullie geweldig, want die is ook comfortabel en geweldig met zijn voeten aan de bal. Maar persoonlijk moet voor mij een verdediger als eerst moeten kunnen verdedigen, en als tweede een keeper ballen tegen houden.

5 maart 2023 om 20:22

"Belachelijk goed in de duels"

Jezus man.. Het is een aardige pure verdediger die aan de bal van een abominabel niveau is.
Niks meer en niks minder.
Moet daar 23 miljoen voor betaald worden?

5 maart 2023 om 20:25

Dat mag jij vinden. Ik vind persoonlijk zijn kwaliteiten in lijf-aan-lijf duels echt heel sterk. Als de bal de diepte ingestuurd wordt en een buitenspeler is weg weet Bassey keer op keer die speler te achterhalen. Dat is echt heel knap.

5 maart 2023 om 20:31

Verdedigend is hij sterk en dat zag je ook onder Schreuder, maar voetballend blijft het teleurstellend. Dan mag je best zijn prijskaartje ten sprake brengen... dat was gewoon te hoog.

5 maart 2023 om 20:45

Die zin heeft hij later toegevoegd. Dat is een heel andere discussie.

5 maart 2023 om 20:59

Ok, mijn stelling ... goede verdediger, maar niet veel meer dan dat.

Ik zou hem niet willen ruilen tegen Hancko die een kwart kostte

5 maart 2023 om 21:15

Snap dat je hem niet wil ruilen voor Hancko. Echt een topper.
Maar door de "home grown" status van Bassey kan die ook wel 3 tot 4x meer waard worden dan Hancko. Hancko is al een goede aankoop maar Bassey kan zeker ook slagen en zijn geld dubbel en dwars waard zijn.

5 maart 2023 om 21:32

Ik vind Hancko beter en die kostte geloof ik 4,5 miljoen

5 maart 2023 om 21:47

Hancko kostte zeven miljoen exclusief bonussen (bron: Voetbalzone-artikel en artikel van Algemeen Dagblad), dus geen 4,5 miljoen. Een Tsjechische journalist meldt zelfs 8,1 miljoen dat naar 10 kan oplopen, maar Transfermarkt meldt dan weer 6 exclusief bonussen. Uitstekende verdediger dat ook, zonder twijfel. Maar zoals hierboven wordt aangegeven, door zijn home grown-status kan Bassey een veelvoud gaan opleveren. Niet dat ik Bassey zo een topaankoop vind. Snap sowieso niet wat Hancko er mee te maken heeft trouwens.

5 maart 2023 om 21:50

De vergelijking met Hancko was puur om aan te geven dat Bassey te veel heeft gekost, want ik denk dat Hancko als totaalpakket de betere verdediger is.

5 maart 2023 om 22:31

NJfromVOL persoonlijk vind ik dat veel te vroeg, wie uiteindelijk de betere verdediger is en vooral bij welke club eindigt. Maar ik ben als Ajacied blij met Bassey, en zou hem ook niet willen inruilen voor Hancko. Dus daar zijn we het sowieso over eens. 😁

5 maart 2023 om 22:43

Denk je dan in geld of in voetbal, Sulejmanii???

In het laatste geval blaast Hancko Bassey volledige weg ...
Dat Bassey mss wat meer euro's opbrengt omdat hij toevallig een Engels paspoort heeft, vind ik in een titelstrijd van ondergeschikt belang ....

5 maart 2023 om 20:22

In alle topduels in Nederland heb ik Bassey tot nu toe nog niet bepaald goed zien spelen. Zelfde geldt voor het merendeel van de Europese duels. Voor 23 miljoen mag je wel meer verwachten

5 maart 2023 om 20:23

Welke Ajacied heeft dit seizoen wel goed gespeeld in een topduel? Ik kan er geen enkele noemen.

5 maart 2023 om 20:42

Hij is erg snel en sterk. Maar of dat hem een goede verdediger maakt? Ik sta juist verstelt van hoe makkelijk hij zich in de luren laat leggen. Niet alleen door slecht positie te kiezen. Maar de beste man lijkt gewoon de motoriek en oog-voet(?)-coördinatie te missen die bij een ED topper horen.
o.a. hij anticipeert slecht, is slecht in kopduels. Het lijkt net alsof hij ruzie heeft met zijn eigen lichaam.

Ik betwijfel of dergelijke attributen aan te leren/trainen zijn.
En dan hebben we het nog niet gehad over zijn spel aan de bal.

Maar ik gun het die jongen wel van harte. Hij gaat ervoor. Is heel positief en aardig. Misschien dat hij met het ontwikkelen van tactisch inzicht zijn tekortkomingen (deels) kan compenseren.

Gewoon net als vandaag het verdedigen op plek 1 zetten dan komt de rest van zelf wel.
Alvarez kon ook niet voetballen, is nog steeds geen Maradonna maar voetbalt nu in hoog tempo gewoon prima mee. Dat kan Bassey over een jaartje ook.

5 maart 2023 om 20:48

Alvarez is nog steeds een zeer zwakke schakel in het geheel (en dan bedoel ik juist niet alleen aan de bal).
Het is dat de kwaliteit van de selectie nu dermate laag is dat Alvarez er bijna bovenuit begint te steken. Anders volkomen kansloos. Niet te vergelijken met bv. een anita of poulsen wat zeker ook geen toppers waren.

Vergeet ook niet dat Alvarez nooit een echte concurrent heeft gehad op de VM positie. En dat terwijl EtH vaak met twee Vm's speelde.

Long story short. Ik hoop niet dat Bassey de nieuwe Alvarez wordt. Ajax heeft kwaliteit nodig om te presteren. Als iemand simpelweg opgesteld wordt omdat er geen alternatieven zijn is dat een mega probleem.

5 maart 2023 om 21:08

Edson is een topper!

5 maart 2023 om 22:16

Hoe meer mensen dat vinden hoe beter. Dan kunnen we hem wellicht alsnog voor 50 mil slijten aan een Chelsea oid

Met een glimlach deze jongen vandaag bezig gezien. Al 1000x afgekraakt en afgemaakt in media, VZ etc maar gewoon blijven gaan en langzaamaan lijkt hij toch zn draai te vinden. Ja het was NEC, nee het was niet foutloos bla bla - speelde gewoon goed. Mooi voor hem, ik mag hen wel.

5 maart 2023 om 20:39

Fijne reactie Mat-EL, een ander lid gaf het ook al aan. Het gaan prachtige duels worden tussen Bassey en Gimenez, om kijk er nu al naar uit.

5 maart 2023 om 20:46

Denk vooral dat onze materiaalman er zin in heeft Giminez uit een broekje in de wasmachine te moeten redden😉

5 maart 2023 om 21:28

Diezelfde kerel die Conceisao en Tadic wist te redden van Hartman?

Ik begrijp nooit dat deze jongen zo veel over zich heen krijgt. Is dit seizoen gewoon onze beste verdediger.

Goed, hij is redelijk beperkt aan de bal. Al wordt hij wel langzaam ietsje beter.

Het is echter ook een jongen die makkelijk met 60 meter in zijn rug kan spelen. Ongelooflijk snel is. Voor zijn omvang nog redelijk wendbaar ook. In de duels in de diepte is hij iedereen met twee vingers in de neus de baas. Verder is bij na Alvarez de enige waar we verdedigend bij hoge ballen nog wat aan hebben.

Echt een geweldige aankoop! Als hij zich goed blijft ontwikkelen is hij met zijn Engelse nationaliteit straks een godsvermogen waard.

5 maart 2023 om 22:32

Martijn zijn snelheid en fysiek is echt klasse, en dat moet hij sowieso beter gaan benutten.

Misbruikt op linksback. Gewoon een heel goede verdediger. Door zn grote glimlach vanaf het begin dat ie bij Ajax zit, heb ik gelijk een zwak gekregen voor deze gozer. Werd snel afgeschreven omdat ie dingen moest doen waarvoor ie niet gehaald was in een slecht lopend elftal. Hopelijk blijft ie zich ontwikkelen en is ie vanaf nu onbetwiste basisspeler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren