Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Dost maakt vijfde, zesde en zevende goal in slechts zeven dagen tijd

Laatste update:

Sporting Portugal heeft zondagavond geen fout gemaakt tegen Desportivo Avés. Het team van Jorge Jesus zegevierde in eigen huis met 3-0, dankzij een hattrick van Bas Dost. Het waren doelpunten nummer vijf, zes en zeven van de Nederlander in zeven dagen tijd, na drie goals tegen Marítimo (5-0) en een treffer tegen Cova de Piedade (1-2).

Dost knikte na een half uur spelen de openingstreffer binnen. Na een goede individuele actie van Rubén Ribeiro stond hij op de goede plaats om de 1-0 binnen te knikken. In de tweede helft liep Sporting verder uit. Na een overtreding op Gelson Martins nam Dos plaats achter de bal en zette hij de doelman vanaf elf meter op het verkeerde been: 2-0.

Dost bepaalde in de slotminuten ook de eindstand. Na voorbereidend werk van Cristiano Piccini werkte hij van dichtbij de 3-0 binnen. Dost doet goede zaken op de topscorerlijst en nadert Jonás tot twee treffers; 19 om 21. Sporting leidt de dans met 46 punten, maar FC Porto (45 punten) speelt maandagavond nog bij Estoril. Benfica, dat zaterdag bij Sporting Braga won, staat op 43 punten.

Denk jij dat Sporting Portugal kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groot respect voor deze man. Hij doet het toch iedere wedstrijd weer. Jammer dat bij het nederlands elftal nooit echt iets geprobeerd is om hem echt te laten renderen.

2e hattrick op rij in de competitie. Wat een gast.

De reputatie van spits met een neus voor de goal is de laatste jaren toch wel veranderd in die van een fenomenale doelpuntenmachine. Sporting speelt het spelletje wat hem ligt, daar lopen genoeg creative spelers rond die hem binnen de zestien in stelling brengen. Bij Oranje wordt van hem verwacht dat hij ver van de goal vandaan ook zijn acties maakt precies hetgene waar zijn kracht niet ligt maar met spelers als Fernandes en Acuna krijgt hij gewoon zijn kansen voor de goal en dan is hij dodelijk.

15 januari 2018 om 00:40

Jammer dat je Gelson Martins vergeet, fenomenale speler die 9 van de 10 keer de bal gewoon perfect op het hoofd van Dost

15 januari 2018 om 01:05

Gelson Martins is zelfs de beste speler van Sporting met William Carvalho. Acuna vind ik zelf wat minder aanvallend, zie in hem meer een linksback

Dan moet je gewoon basis staan de volgende interlands. En dan pas je het elftal er maar op aan. Goeie aanvoer vanuit de vleugels en op het middenveld spelers zetten die snel kunnen aansluiten en durven te schieten vanuit de 20 m lijn.

14 januari 2018 om 23:52

Noem eens 2 spelers die van de flank komen, een actie in huis hebben en daarna een bal panklaar bij Dost op het hoofd kunnen/willen leggen.

15 januari 2018 om 00:16

Berghuis en Kluivert. Je zet maar buitenspelers er neer die een voorzet willen geven en je hebt ook nog backs die de ballen goed kunnen leggen. Blind en Janmaat hebben een goede voorzet en met name Blind.

15 januari 2018 om 01:09

Denken jullie nou echt als je zo even wat spelers posteert dat het dan wel even goed komt? Ja je hebt de spelers ervoor nodig die dat kunnen, maar het begint bij een coach die zo wil spelen. Die durft te veranderen en een team zo weet op te stellen dat het rendeert. Een Louis dus, die ballen had om maar even 532 te gaan spelen, zodat zijn spelers voorin konden renderen!

15 januari 2018 om 01:53

Weet ik niet of dat het alleen van Gaal was die met 352 (of 532) begon. Herinner me dat Koeman in het seizoen 13/14 hetzelfde systeem speelde toen Pelle(?) geblesseerd was.

15 januari 2018 om 07:57

Sociofan,

Nee tuurlijk werkt dat niet zo. Maar Dost hoeft ook niet elke interland een hattrick te scoren? Als er per wedstrijd 20 voorzetten worden gegeven op Dost en hij kopt er eentje in dan is dat toch prima?

En nog steeds mensen die beweren dat Janssen in de basis hoort omdat hij mee kan voetballen of zo, al was zijn rendement om te huilen

15 januari 2018 om 09:08

Dat “half season wonder”kan helemaal niet mee voetballen. Hij loopt constant in de weg met zijn overijverig gesleur. Die komt zelfs te kort voor de Nlse top, tis eigenlijk een zeer beperkte voetballer.

Iedereen klaagt en jankt maar dat we geen toppers meer hebben, maar we hebben er wel 1 en dat is Bos Dost. Nu nog iemand met verstand als bondscoach aanstellen, dan de tactiek en het spel aanpassen op Bas Dost en dan hebben we nog een kans in het moderne voetbal. En Niet al die andere mediocre spelers met elkaar samen te laten spelen want dat lukt al jaren niet.

Wat een fenomeen, en altijd de eerste om de assistgever te bedanken. Moet als vleugelspeler heerlijk zijn om mee te voetballen.

Ik snap dat Dost eigenlijk in de basis hoort van Oranje. Maar welke middelmatige wingers moeten hem gaan aanvoeren? Spelers die een actie kunnen maken, snel zijn en ook nog een puike voorzet in huis hebben. Dus niet de combinatie aan willen gaan met Dost en naar binnen trekken etc.. etc..

Hij is ideale spits nummer 1 voor het NL elftal. Jammer dat we rondom hem geen dienende spelers hebben. Li/re buiten vaak voor de individuele actie. Pak em beet Schaken was een dienende speler. Buitenom, voorzet, en met een speler als Dost is dat een doelpunt. Hem laten renderen zou ideaal zijn! Jammer dat we die kwaliteiten niet hebben..

15 januari 2018 om 01:55

Dan is hij toch juist niet de ideale spits als er, zoals je zelf zegt, geen buitenspelers zijn.

15 januari 2018 om 09:32

Als bondscoach heb je in NL met het huidige materiaal en aanwas geen tijd om een systeem erin te slijpen. Klein land dus minder aanbod vergeleken met toplanden. Meest logische is je systeem aanpassen aan de beschikbare spelers. Bas Dost in de spits en vleugelspelers opstellen die verplicht voor aanvoer moeten zorgen en als het echt niet gaat voor eigen(schiet) kansen gaan.en niet zoals Depay constant schieten vanaf de kleedkamer. De coach is toch de baas of niet? Van Gaal deed dat toch ook in Brasil 2014? Belachelijk dat als je zoveel scoort geen kansen krijgt in Oranje. Je hebt nu even geen Marco van Basten 2 dus doe het met wat je wel hebt. De Portugese competitie is geen PL maar ook geen Jupiler league.

Ja hij heeft gelson Martins als bediener ‘moet je ook niet vergeten dat is echt een klasbak die legt ze panklaar voor Bassie

15 januari 2018 om 09:20

Dat klopt maar Acuna, Fernandes en Carvalho doen natuurlijk ook prima mee, Sporting is dit seizoen top.

15 januari 2018 om 10:09

Piccini de rechtsback speelt ook heel goed. Gaf gister nog een assist. Opgehaald voor 2.5 miljoen bij Betis, nu al interesse van de Italianse top. Daarnaast heb je ook nog Podence die de beste klik heeft met Dost van alle spelers. Dat is een groot talent, hij is heel klein maar hij is zo goed. Hij gaat speelt vanaf volgend seizoen elke wedstrijd basis want er gaan zeker transfers komen in de zomer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren