Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Bas Dost, geluk of talent voor de toekomst?

Ik hoor het voorzitter Jan Smit voordat dit seizoen aanving nog zeggen tegen Gertjan Verbeek: ''De eerste prioriteit is een aanvallende versterking halen, iemand die doelpunten maakt." Ik zie de norse gelaatsuitdrukking van Verbeek al voor me en hij zegt: ''Dat is niet nodig, voorzitter, ik zie het wel zitten met aanvallers die we nu hebben". Ik als supporter die deze club een warm hart toedraagt zou Verbeek aan het begin van het seizoen ongelijk geven en het advies van Smit meteen hebben opgevolgd. Gelukkig heeft hij dat niet gedaan.

Bas Dost kreeg het vertrouwen en hij zou alles gaan meespelen. Alle Heracles-supporters hadden er een hard hoofd in, want die Dost schiet er nooit een in. Niets is minder waar, want het seizoen is nog niet ten einde en de teller staat inmiddels al op twaalf en misschien dat ie er nog wel drie inschiet en daarmee misschien als Heracles-speler het seizoen afsluit als meest productieve Nederlandse spits.

Waar ligt de kracht van deze speler? Het is een goed aanspeelpunt, sterk met zijn kop en kan een bal goed vasthouden. Ook moest ik constateren dat het positiespel ondanks zijn lichaamsbouw zeer goed blijkt. Aan het afmaken van kansen daar schort het soms nog aan, en door zijn lengte (1 meter 92) zou je denken dat hij beter kon koppen, maar ach dat is te trainen.

Zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven bij andere clubs en de geruchtencarrousel draait al op volle toeren. FC Groningen en SC Heerenveen zouden al een officieel bod hebben uitgebracht. En In de Wandelgangen las ik zelfs Werder Bremen. Maar nu komt het; zijn favoriete club Ajax zou ook ge√Įnteresseerd zijn. Liever zou ik deze geruchten niet willen horen. Dost is nog maar twintig en een jaartje bij onze zwart-witte trots zou beter voor hem zijn.

Maar ik moet Ajax helaas gelijk gaan geven dat ze nu wel oog voor talent hebben. Als je Marko Pantelic al een versterking vind, dan kan deze jonge jongen het makkelijk aan, misschien is hij wel beter. Voor alle mensen die aan hem twijfelen; Dost gaat volgend jaar in de ArenA vlammen. En wij Heraclieden zien het met pijn in onze harten aan, maar zeker ook met een licht gevoel van trots.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 11 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door DD28)

Mooi stuk, een beetje kort maar maar de eisen liggen hier sowieso al hoog dus ik neem je dat niet kwalijk Ik denk niet dat hij dit seizoen al naar Amsterdam vertrekt, als hij √ľberhaupt gaat. Ik zie hem liever volgende seizoen 20x succesvol de trekker overhalen en dan binnenhalen. Het zal wat meer kosten maar een goeie spits kost nou eenmaal een grote zak geld. Of Ajax zou hem nu moeten kopen en volgend seizoen nog een jaar verhuren voor een iets lagere transfersom. Ik vind het ook jammer dat Jan Smit zei dat hij liever Dost naar het buitenland ziet vertrekken dan naar Ajax. Ajax is nou niet echt de directe concurrent zoals hij suggereerde en ze hebben nog Douglas en Everton die de goals bij Heracles kunnen scoren. Ik hoop niet dat er te veel spelers van Heracles verkocht worden straks, het is zonde om een mooie ploeg kapot te zien gaan.

3 april 2010 om 12:59

Daarom hoop ik dat Ajax hem deze transferperiode koopt, en dan nog een jaar verhuurd aan Heracles, als voorwaarde mag Heracles dan ook Sulejmani gratis huren

3 april 2010 om 15:51

Sulejmani naar Heracles lijkt me een goed idee. Onder Verbeek was hij een uitblinker bij Heerenveen, denk dat zijn aanpak goed is voor zo'n jongen. En ik zie hem graag hier komen voor een jaartje

4 april 2010 om 11:28

deze nonsens hoor ik steeds vaker. wat is het doel? 'verbeek moet sulejmani aan het voetballen krijgen'. en als hij weer aan de praat is hem terughalen naar ajax? jol ontslaan en verbeek als trainer halen omwille van sulejmani? misschien speelde mickey wel sterk door pranjic, zullen we die ook halen dan?

de jongen die deze column schrijft zegt het al: dost schoot er nooit een bal in tot verbeek hem onder handen nam. geen garantie dus dat hij er bij ajax ook 15 inschiet, zie sulejmani.

pantelic heeft duidelijk gemaakt dat ajax veel baat heeft bij een spits van zijn soort. wellicht kan dost dat worden, ik twijfel er niet aan dat hij talent heeft. hij lijkt me meer geschikt dan bijvoorbeeld cvitanich. pantelic zal moeten gaan gezien zijn eisen qua contractduur en salaris en moet dus vervangen worden.. dat dost jong is en nederlands pleit voor hem. maar geloof me hij heeft nog heel wat jaartjes sluwe ervaring nodig om te kunnen tippen aan het niveau pantelic.

5 april 2010 om 23:32

Ik snap ook niet dat ze Pranjic niet hadden gehaald. Ze betaalden 16 miljoen voor Sulejmani, en hij kon zo goed presteren door Pranjic. En Pranjic kan ook als linksback, en das niet een positie die goed bezet was (en is) bij Ajax. En ook buiten het veld was Pranjic belangrijk voor de ontwikkeling van Sulejmani. Ik wil niet zeggen dat als Pranjic naar Ajax was gegaan, Sulejmani wel een versterking zou geweest, maar de kans was wel groter geworden. En Pranjic zou sowieso niet misstaan bij Ajax in mijn ogen.

Om het nog korter samentevatten!

Verbeek geweldig
Dost geweldig en vertrekt
Heracles geweldig + sneer naar pantelic
Stuk matig en kort,

Beetje jammer, er is zoveel meer te vertellen over Bas Dost

Sterren geef ik pas als ik zie wat de ander hier van vind!

3 april 2010 om 02:07

Ik zou jouw samenvatting zo 5 sterren geven, net als dit stuk.

Ik kan deze column niet serieus nemen. Dost beter dan Pantelic? Laat ik even duidelijk voorop stellen dat ik geen fan ben van Pantelic en al helemaal geen fan van Ajax. Maar als Ajax Pantelic weg doet en volgend jaar Dost in de spits poseert zou ik het niet erg vinden. Deze jongen heeft nu een topseizoen, waarbij het 12 doelpunten scoort in 29 wedstrijden. Pantelic heeft er negen gescoort in 21 wedstrijden, daarnaast liep Pantelic bijna 1 op 2 in de Duitse competitie.
Pantelic is daarna een echte teamspeler die Ajax duidelijk beter laat spelen, Dost is iemand met een neusje voor de goal terwijl Ajax niet verlegen zit in doelpunten.
Na één topseizoen ben je nog geen topspeler, ik neem aan dat de naam Sulejmani nog wel bekend voorkomt?

3 april 2010 om 05:45

En leeftijd dan? Dost kan nog veel leren en heeft de potentie om verder te komen dan Pantelic. Pantelic is veel sluwer en slimmer en zijn spel, dat merk je aan zijn ervaring. Maar Dost kan in principe dat ook wel bereiken, en mogelijk wel meer. Het leeftijdsverschil tussen die twee is tenslotte elf jaar...

3 april 2010 om 10:57

@joaquin17, je kan nu wel gaan praten over leeftijd en dat Dost nog veel kan leren maar heb je daar wat aan in de Champions League? Nee.

@rubenski, je moet eens goed naar Pantelic kijken, hij laat mensen beter spelen en geeft ook veel assists, dan zie ik meneer Dost niet doen.

3 april 2010 om 17:34

Nou... Pantelic gewoon lekker verlengen. Bas Dost erbij halen en rustig brengen. Kan hij ook een beetje van een oude rot leren. Suk gaat volgend seizoen ook nog niet doorbreken.
Als Pantelic volgend seizoen dan vertrekt staat Bas Dost klaar om hem te vervangen.

En ondertussen kan Sulejmani naar Heracles. Die kan wel een portie-harde-aanpak-van-gertjan Verbeek gebruiken.

3 april 2010 om 08:45

Ik denk dat men niet altijd naar het verleden moet kijken hoe Pantelic in de duitse competitie 1 op 2 liep.

We zijn nu een jaar verder, het niveau van de Eredivisie ligt veel lager dan dat in duitsland dus dan zou hij in Nederland al helemaal 1 op 2 moeten, en dat doet hij niet. Ik heb ook niet het gevoel dat hij die mentale persoon is waardoor Ajax nu opeens bezig is aan een fantastische reeks.

Ik zou bij Ajax liever Dost in de spits zien dan Suarez, maar daar zijn de meningen dus over verdeeld

Leuk stukje om het zo even door te lezen, je had mischien wat over zijn verleden kunnen vertellen zodat het stuk wat langer was.

met één ding ben ik het niet eens en dat is dat hij vertrekt, want ik weet 100% zeker dat hij zijn contract verlent en na dit seizoen nog absoluut niet naar Ajax gaat.

3 sterren

Het stuk is:
*kort
*kort door de bocht
*geen verdieping
*niet een bijzondere opbouw
*niet een bijzondere schrijfstijl
*een onderwerp waar al veel te veel uitgekauwd (en dan kom je ook nog eens niet met iets nieuws)
*een groot uitgevallen reactie onder een Bas Dost artikel.

Al die mensen die gelijk 5 sterren geven omdat meneer een simpele mening opgeschreven heeft snap ik ook niet. Blijkt maar weer dat het beoordelingssysteem krom is. Dit artikel voegt helemaal niets toe.

Zou je gewoonlijk gezien 2 sterren geven (je zit niemand te stangen of komt niet met een onmogelijk slecht standpunt). Aangezien ik mensen zie reageren met 5 sterren omdat "ik het met je eens ben" geef ik je 1 ster.

3 april 2010 om 17:36

Ik ben het hier wel mee eens, de clubexperts worden met de dag minder. Ik zie het inderdaad vaak gebeuren dat mensen 5 sterren geven omdat ze het met de schrijver eens zijn of omdat het iets positiefs over hun club meldt. Ik geef 2 sterren voor dit stuk.

vind het weleens verfrissend zo'n kort stuk. Beter dan mensen die geforceerd 5 sterren willen halen

Ik vind het een slecht stukje. Meestal als ik een titel lees, verwacht ik ook waar op de titel is gebasseerd. Dat lees ik eigenlijks nergens. En ik lees alleen maar waar hij een beetje goed in is en waar hij beter in kan worden, dan kan je hem toch al niet beter dan Pantelic noemen? En je zegt wel clubs interesse in hem hebben, in principe weet iedereen het bijna al..

Ik snap niet dat mensen zo kunnen afgunnen op zulke korte stukjes! Ik vind dat juist altijd fijn om te lezen!

verder moet ik wel zeggen dat het onderwerp dat je bespreekt niet in zo'n kort stukje past.. De titel is niet op z'n plaats en je beukt door het onderwerp heen. Ik heb dan ook geen duidelijk beeld gekregen van wat je nou precies wilt zeggen met dit stuk.. 2 sterren

Bas Dost is zeker wel een groot talent. Hij staat niet voor niets met goede voorzetten op de goede plaats om ze in te koppen. Die jongen ontwikkelt zich goed.

leuk dat er zoveel verschillende meningen zijn. En hier kan ik wel wat mee.. voor mijn volgende column zal ik het uitgebreider neerzetten. ik gaf niet echt een sneer aan pantelic maar Dost is jong en in de tactiek die Martin Jol nu hanteert zou hij zeker renderen. Maar nogmaals dit is mijn mening en hoe ik er tegen aankijk. Thanks voor de vele sterren + goede meningen.

Ik reageer niet zo vaak op de clubexperts, maar ik vind dat hier wel erg negatief gereageerd wordt. Er staat genoeg informatie in en je hebt een duidelijk mening. Verder vind ik dat je een leuke inleiding geschreven hebt. Voor de volgende keer mag het wel iets langer, maar dat had je vast al wel begrepen van anderen.

Voor de rest hoop ik ook dat Dost naar Ajax gaat. Ik heb nog een poosje bij hem in de klas gezeten en weet dat Ajax zijn favoriete club is. Hij scoort redelijk veel voor een spits van een club als Heracles. Daarnaast is hij spits van Jong Oranje en is hij vast niet erg duur. Pantelic heeft zijn gloriejaren gehad en kan gaan afbouwen. Om hem dan een contract van 4 jaar te geven met een groot salaris, gaat te ver. Daarom lijkt me een transfer van Dost naar Ajax een prima zet, voor beide partijen. Dost speelt bij zijn favoriete club en kan leren van 'de grote spelers'. Ajax heeft met Dost de spits van Jong Oranje in huis.

Als Ajax besluit hem niet te halen en Dost heeft nog eens een topseizoen, zal zijn waarde flink stijgen. Ajax kan beter nu een gok wagen, anders worden er straks weer recordbedragen op tafel gelegd.

De voorzitter van Heracles heeft al gezegd dat hij Dost liever aan het buitenland verkoopt dan aan een club uit de Eredivisie. Zie hem daarom niet naar Ajax gaan, komt bij dat Ajax eerst moet verkopen om te kunnen kopen.

Een bedrag van 3 miljoen voor Nicol√°s Lodeiro is voor Ajax momenteel al teveel aangezien Ajax dit in termijnen voldoet.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Heracles Almelo

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. LimbombeAanvaller111
M. BrouwerKeeper130
M. SankohAanvaller104
A. NankishiAanvaller83
L. WehmeyerAanvaller60
N. BakboordVerdediger100
S. BultmanVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren