Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bartomeu: ‘Barcelona kon dat niet betalen, daarom ging hij naar Man United’

Laatste update:

Paul Pogba staat woensdag in het shirt van Manchester United tegenover Barcelona, maar de Fransman had ook namens de tegenstander het veld kunnen betreden. Pogba verruilde Juventus in 2016 namelijk voor the Red Devils, terwijl ook Barcelona nadrukkelijk geïnteresseerd was in zijn diensten. Voorzitter Josep Maria Bartomeu legt nu echter uit dat zijn club destijds niet mee kon in het transfergeweld van de Engelse grootmacht.

“Pogba speelde in de zomer van 2015 in Turijn en wij hebben Juve simpelweg verteld dat, als ze besloten om de speler te verkopen, wij geïnteresseerd zouden zijn. Toen ze hem eenmaal wilden verkopen, hebben ze ons verteld welk bedrag er op tafel moest komen en wij konden ons dat toen niet veroorloven. Hij ging daarom naar Manchester United en hij maakt hun team nu beter, omdat hij een van de grote sterren van dit moment is”, blikt Bartomeu terug in gesprek met ESPN.

Pogba maakte uiteindelijk voor 105 miljoen euro de overstap van Juventus naar Manchester United, maar wordt dit seizoen opnieuw in verband gebracht met een transfer. Real Madrid en Barcelona worden genoemd als mogelijke bestemmingen voor de wereldkampioen en Bartomeu weigert hier verder op in te gaan: “Ik praat liever niet over spelers van andere teams. Ik weet namelijk zeker dat wij ook spelers bij Barcelona hebben die andere teams beter zullen maken.”

“Wat ik wel moet erkennen is dat Manchester United in de afgelopen jaren een erg goede groep heeft samengesteld. Er komen ook goede spelers bij vanuit de jeugd. Ik weet zeker dat ze aankomend seizoen een van de kanshebbers voor de landstitel zijn en dit jaar de Champions League kunnen winnen.” Barcelona en Manchester United treffen elkaar woensdag in de kwartfinales van het miljardenbal op Old Trafford. De return staat voor dinsdag 16 april op de agenda.

Denk jij dat Paul Pogba in de toekomst ooit nog eens voor Barcelona uit zal komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pogba is een goede speler maar gelukkig is hij niet naar Barca gekomen. Veel te duur terwijl het middenveld van Barca eigenlijk al een van de betere ter wereld is..

8 april 2019 om 14:48

Denk dat Barcelona met Pogba wat verder in de CL was gekomen afgelopen jaren. Minder druk op Messi, meer scorend vermogen, meer fysiek en een plan B. Busquets, Rakitic, Pogba had prima gewerkt. Modric, Kroos en Casemiro zijn echt bepalend geweest in de hegemonie van Real.

8 april 2019 om 18:02

Tuurlijk speelde Kroos, Modric en Casemiro een belangrijke rol, maar de meeste bepalende speler van Real is vertrokken en zonder deze Ronaldo had Real geen enkele CL gewonnen.

8 april 2019 om 19:58

Hypothetisch. Ronaldo heeft inderdaad flink de doorslag gemaakt, maar misschien kon Messi ook meer doen met een betere middenveld achter hem.

10 april 2019 om 12:33

Denk dat het misschien wel iets had gescheeld, maar de verdediging was toen ook niet echt top. Nu spelen ze toch beter vind ik.

8 april 2019 om 14:57

Blij dat hij niet gekomen is, hij is goed maar past voor mij niet bij barcelona. En is zeker niet beter dan Rakitic voor barcelona

Ik betwijfel eerlijk gezegd of dat wel de reden is geweest. Een BPL-club heeft niet weer meer kunnen betalen voor een speler. Barcelona heeft op de een of andere manier simpelweg verloren. Pogba kostte 105 miljoen. Als ik Transfermarkt erbij haal dan is te zien dat ze twee jaar daarvoor 166 miljoen aan transferuitgaven hadden, het jaar daarna iet wat rustiger (50) en het jaar van de transfer van Pogba net zo goed 124 miljoen hebben uitgegeven. Dus het argument: Barcelona kon het niet betalen, klopt in ieder geval niet.

Verder denk ik niet dat Pogba echt een speler was geweest voor Barca.

8 april 2019 om 15:07

Transfersom was 1p5 miljoen + 5 miljoen aan bonussen, Raiola kreeg ook nog eens bijna 30 miljoen, weet niet of Juventus dat moest betalen of Man U, in het laatste geval is de transfersom in totaal bijna 140 miljoen

8 april 2019 om 15:12

Nee Juventus moest dat betalen.

8 april 2019 om 15:31

Je kan niet het gehele budget reserveren voor één speler, hoe wil je die andere posities opvangen?

8 april 2019 om 15:53

Als je kijkt naar de aankopen dan waren het niet bepaald baanbrekende speler die echt een Must waren. Verder heeft Barcelona de afgelopen tijd bewezen flink de portemonnee te kunnen trekken voor enkel 1 speler (neymar, Suarez, dembele, coutinho). Dit is naar mijn idee gewoon weer een sneer naar Engelse ploegen. Waarbij het beeld geschetst wordt alsof hun met geld smijten (wat ook zo is), maar dat clubs als Barcelona dit opeens niet kunnen. Wat de grootste onzin is.

8 april 2019 om 16:19

Was Couthino niet duurder dan Pogba? Dacht dat ook Dembele een stuk duurder was dan Pogba?

8 april 2019 om 16:35

Neymar ook als je alle gelden bij elkaar neemt.

Toen ik afgelopen jaar in de Camp Nou fan shop was, was ik ervan overtuigd dat Barcelona in ieder geval elke speler kan halen als ze willen. Wat werden daar een spullen verkocht per minuut zeg. Ongeloofelijk.

De arrogantie spat er maar weer eens vanaf van Spaanse kant. Man man, je bent de beste club ter wereld met een prijzenkast zo groot als geen enkele club over de laatste 15 jaar en dan nog dit soort dingen roepen over de tegenpartij 2 dagen voor de wedstrijd..laat andere clubs ook eens goede spelers hebben zonder dat t aan jullie ligt dat ze niet bij jullie spelen. De kans dat barca wint is 90%, straal dat uit ipv dingen te roepen over de andere club. Klasse kun je niet kopen gelukkig.

8 april 2019 om 15:55

Het was niet echt een groot geheim dat Pogba liever naar Spanje wilde, evenmin was het een geheim dat Barça geïnteresseerd was, dus snap niet echt waarom jij je zo druk maakt hierover. Als Man U supporter zou ik juist wel willen dat klasse te koop was

Hij was op dat moment niet beter dan wat er stond, Pogba was toen niet beter dan Iniesta Rakitic of Busquets, en nu nog steeds niet. Ik ben blij dat ze hem niet gehaald hebben

Blij dat hij niet gekomen is. Was bij Juventus geweldig maar is bij United niet in hetzelfde tempo doorgegroeid. Vind hem buiten het veld nogal vervelend en op het veld te inconsistent. Barcelona heeft voor nu enkele wereldtoppers (busqui, Rakitic) en ook geweldige talenten (arthur, De Jong, Alena en Puig) dus hopelijk blijft Pogba weg. Daarnaast vind ik hem niet bij Barcelona passen qua spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren