Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona wil Antoine Griezmann betrekken in spectaculaire ruildeal’

Laatste update:

Antoine Griezmann keert deze transferperiode mogelijk terug naar Atlético Madrid. Volgens Mundo Deportivo staat Barcelona namelijk in contact met de Madrilenen over een transfer. Er wordt gedacht aan een ruildeal, waarbij Saúl Níguez de omgekeerde weg dient te bewandelen. De spelersruil zou voor alle betrokken partijen voordelig zijn, zo klinkt het.

Barcelona moet stevig bezuinigen op de salariskosten en dus is een vertrek bespreekbaar. Trainer Ronald Koeman is bereid om Griezmann te laten gaan als dat betekent dat Lionel Messi voor de club behouden blijft. Atlético-trainer Diego Simeone zou op zijn beurt maar wat graag opnieuw met de Franse aanvaller werken in het Wanda Metropolitano. In Madrid groeide Griezmann uit tot een van de beste aanvallers ter wereld en leverde hij de club 120 miljoen euro op toen hij medio 2019 naar het Camp Nou verhuisde.

Saúl zou volgens de berichtgeving open staan voor een vertrek, ondanks een doorlopend contract tot aan de zomer van 2026. Liverpool had serieuze interesse, maar een bod van veertig miljoen euro was niet genoeg om Atlético te verleiden om over te gaan tot een verkoop. De 26-jarige middenvelder heeft een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro. Zijn club is echter bereid om mee te werken aan een transfer ver beneden dat bedrag. En daar komt Barcelona in beeld. De Catalanen staan er financieel beroerd voor en moet het deze transferperiode hebben van transfervrije spelers of ruildeals.

Koeman wil zijn middenveld versterken en werkte aan de komst van Georginio Wijnaldum. De Oranje-international heeft Liverpool echter transfervrij ingeruild voor Paris Saint-Germain. De pijlen zouden nu gericht zijn op Saúl. Barcelona beseft dat een ruildeal veel voeten in de aarde zal hebben. Griezmann wordt gezien als ideaal ruilmiddel sinds Ousmane Dembélé niet in aanmerking lijkt te komen voor een transfer door zijn zware blessure. Met zijn salaris van liefst 34 miljoen euro bruto per jaar drukt Griezmann zwaar op de begroting en mag hij vertrekken.

Sport pakt uit: Barcelona zet deuren wagenwijd open voor Griezmann

Deze week meldde Sport zal dat Griezmann mag vertrekken.Lees artikel

Dat hoge salaris is vooralsnog het grootste struikelblok met oog op een terugkeer naar Madrid. Mundo Deportivo schrijft dat men bij Atlético verwacht dat de Franse aanvaller bereid is om in te leveren om een terugkeer te bewerkstelligen. In de zomer van vorig jaar hoopte Simeone al op een terugkeer van Griezmann. Een hereniging tussen speler en trainer lijkt deze transferperiode een stuk realistischer. Volgens de berichtgeving zal het geen eenvoudige operatie zijn, maar zijn beide clubs er al lang mee bezig.

Het wordt door alle betrokken partijen gezien als een deal die iedereen gelukkig kan maken. Griezmann kan terugkeren naar de club waar hij zijn beste jaren kende, terwijl Barcelona een van de grootverdieners van de loonlijst kan wegstrepen. Daarnaast zou Koeman een middenvelder tot zijn beschikking krijgen die in zijn profiel past. Het blijft echter de vraag hoe Griezmann ontvangen zal worden door de achterban van Atlético Madrid. Met zijn vertrek naar Barcelona maakte hij zich niet populair bij de Madrileense fans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Krijg nu niet echt het gevoel dat Barcelona zelf hun situatie serieus neemt, of de liga doet t ons anders voorkomen dan t eigenlijk is... Doen ze Griezman weg halen ze nog een speler...

10 juli 2021 om 08:03

Het salaris van pak hem beet Depay en Saul samen is waarschijnlijk even hoog als voor Griezmann, dus het is al bij al wel een besparing als deze ruil doorgaat. Voor Depay zou het ook fantastisch nieuws zijn om deze "concurrent" kwijt te raken.

10 juli 2021 om 08:06

Ja precies dat, dan schiet je toch per saldo niets op? Misschien de transfersom, maar atleti is ook niet dom nu..

10 juli 2021 om 08:08

Als je hetzelfde voor 2 nieuwe spelers uitgeeft als voor de speler die vertrekt, is het dus nooit een besparing. Alleen het gemiddelde gaat omlaag.

10 juli 2021 om 08:27

Zouden ze Saul echt ruim boven de 20 miljoen gaan geven? Zo ja, dan zijn ze bij Barcelona nog steeds gek. Zo nee, dan is dit een besparing.

10 juli 2021 om 10:07

Mundo Deportivo meldt dat Atlético 20 miljoen vraagt bij deze ruildeal

10 juli 2021 om 11:43

Zo redeneert mijn vrouw ook. Ik heb twee broeken gekocht voor de prijs van 1. Dit is echt heel goedkoop. Hoeveel broeken had je nodig schat? Ja, eigenlijk niet. Nou, dan is het dus niet goedkoop, maar zit je nu met twee onnodige broeken en een lege portemonnee...

10 juli 2021 om 12:34

Ja daar zakt ook mijn broek vanaf, van zo'n beredenering.

En dat alles voor een speler van 34(!) jaar...paniek in de tent!!

10 juli 2021 om 08:12

Barca moest 200 miljoen besparen zonder dat Messi vast ligt toch? Als ze hem ook nog willen moeten ze nog meer besparen. Heeft vooralsnog dus niet direct met Messi te maken.

10 juli 2021 om 08:44

Salarissen zijn verplichtingen die zijn vastgelegd in een contract. Die kan je niet eenzijdig opzeggen en om daar op te kunnen besparen, moet je dus nieuwe goedkopere contracten afsluiten met spelers die een hoog salaris genieten of die spelers verkopen. Omdat La Liga natuurlijk niet van Barca kan eisen dat de club haar verplichtingen niet nakomt, heeft de bond afgedwongen dat Barca voor elke Euro die het wil uitgeven eerst vier Euro aan bezuinigingen moet doorvoeren voor dat dat kan. Messi is naar verluid een salarisverlaging van 50 procent met Barca overeengekomen en zou voor 75 miljoen op de loonlijst komen. Om dat te kunnen betalen, zou Barca dus voor 300 miljoen moeten bezuinigen, naast de bezuinigingen die nodig zijn om de andere aankopen speelgerechtigd te krijgen. Het is dus niet zo dat Barca van de Spaanse bond de harde opdracht heeft gekregen om bezuinigingen door te voeren, maar dat de club dat moet doen om te kunnen investeren.

11 juli 2021 om 09:58

Waar staat 34 jaar? Salaris Griezman is 34 miljoen.

Ik hou van het voetbal van Barcelona en heb geen verstand van alle verschijnselen buiten het veld maar als ik dit lees: wat een verschrikkelijke puinhoop heeft dat bestuur ervan gemaakt zeg. Dan ben ik toch wel heel blij met Overmars die eerst verketterd werd omdat hij te zuinig was maar inmiddels binnen de relatief beperkte mogelijkheden een stabiele club gebouwd heeft.

10 juli 2021 om 08:28

Zeker. Bartomeu heeft er echt een puinhoop van gemaakt. De salarislast van de club was veel te hoog. Doordat Barcelona immense commerciele inkomsten heeft is de club hard geraakt door de pandemie. De combinatie is fataal. De inkomsten zijn 300 miljoen omlaag terwijl de uitgaven aan salaris heel moeilijk naar beneden bij te stellen zijn (spelers die hun salaris niet willen verlagen staan in hun recht).

10 juli 2021 om 11:56

Echt he. 34 miljoen per jaar voor Griezmann. Dat is toch nooit te verantwoorden. Ik weet ook niet hoe het daar allemaal werkt, maar zouden ze geen raad van commissarissen hebben ofzo, die tegen het bestuur zegt dat ze onverantwoorde dingen aan het doen is? Deze bedragen zijn duizelingwekkend. Zeker als je ziet wat er nodig is om Messi een contract aan te bieden. Echt niet normaal meer. Het is mijn geld niet, en als een club dat geld heeft, allemaal prima. Maar hier is echt iets gebeurd wat niet oke is.

Ik zie de winst voor Saul niet. Van een stabiele club naar een coub die waarschijnlijk nog jaren een puinhoop is.

10 juli 2021 om 10:08

Van de bank mogelijk naar de basis misschien?

10 juli 2021 om 13:10

Nee. Voorlopig zal Pedri, Frenkie, Busquets het basismiddenveld vormen

11 juli 2021 om 08:34

Klinkt logisch. Maar met de konst van de Paul en Koke, Llorente en Lemar al aanwezig, maakt hij bij Barcelona wel meer kans op minuten

Barca doe normaal. Haal gewoon een goede CV (alleen Garcia is niet genoeg)

10 juli 2021 om 09:14

Daar is geen geld voor. Ik hoop dat Araujo fit blijft. Araujo en Garcia wil ik graag samen zien spelen.

10 juli 2021 om 15:56

Je weet toch wel dat Barca geen cent te makke heeft kwa salarissen. Er moeten juist veel spelers vertrekken om Messi weer binnen te halen na het uitlopen van zijn laatste contract.

Lijkt me een goede stap voor beiden. Atleti past veel beter bij Griezman qua manier van voetballen dan Barca, maar dat wist iedereen ook eigenlijk al toen hij de overstap maakte.

Zou het voor Barca niet verstandiger zijn om eerst de financien op orde te brengen door een hoop grootverdieners te lozen zonder direct nieuwe spelers te halen. Laat Messi ook gaan en stel een 5-jaren plan op, zodat je eerst financieel gezond wordt en daarbij ook de jeugd een kans geeft. Dan doe je maar een paar jaar niet mee om het kampioenschap en de CL, maar dan kun je rustig alles weer op orde krijgen. Barca is wereldwijd zo'n grote naam, die behouden hun inkomsten toch wel en dan zijn ze over een paar jaar weer terug.

10 juli 2021 om 09:54

Dan moet er wel interesse zijn in die grootverdieners. En der zijn weinig ploegen die en de transfersom voor Griezman kunnen betalen en zijn enorme salaris. Door Saul dervoor aan te bieden bespaart Atletico een transfersom en maakt het ook wat ruimte vrij in het salarisbudget. Voor Barcelona is het salaris van Saul natuurlijk een stuk lager dan dat van Griezman (althans mag ik hopen). En je hebt een top middenvelder die nog makkelijk jaren mee kan, terwijl Griezman inmiddels al 30 is.

10 juli 2021 om 12:01

Ik had Messi een jaar geleden gewoon verkocht voor pakweg 100 miljoen+. Scheelt je een enorme salarispost en je hebt ineens een zak geld waar je een ander gat mee kan dichten. Dan hadden ze er nu al veel beter voor gestaan. Had je een jaar kunnen wederopbouwen zonder Messi. En bovendien had je dan vorig jaar geen ruzie met je beste speler ooit hoeven maken.

Nu levert hij geen transfersom meer op maar proberen ze hem nog steeds met een enorme inspanning te houden. Dat geld kan je beter aan drie andere spelers besteden. Je moet vooruit, niet in het verleden blijven hangen.

10 juli 2021 om 15:58

@mrunited: er is weinig interesse omdat de grootverdieners niet willen vertrekken omdat ze weten dat andere clubs de absurde bedragen nooit zullen/kunnen/willen betalen.

Nog een middenvelder?????? Barca doet er beter aan achterin te versterken en dan met name het centrum.
Pique Busquets!! lenglet, Umtiti mogen sowieso stoppen/gaan
Als dexe deal doorgaat weet deze jongen dat hij niet zal ballen, Teveel goede spelers op het middenveld

10 juli 2021 om 14:21

Busquets? Is na Messi letterlijk de belangrijkste speler gast. Tig artikelen over de cijfers van Barca zonder Busquets en die zijn rampzalig. Google; Busquets dependance. Busquets is onbetwist, niet meer zo fenomenaal goed als vroegahh, maar nog steeds de beste middenvelder van Barcelona. Snapt het spelletje zo ongelooflijk goed, tactisch inzicht waar je u tegen zegt. Max 2x aanraken en doorspelen etc. Maar goed, is boven de 30 en dan wordt je tegenwoordig al afgeschreven door een bepaalde groep.

10 juli 2021 om 15:28

Nee, niet meer
Perfecte pass, maar te vaak balverlies als je hem op de huid zit. Dat heb je recentelijk ook kunnen zien bij het EK. Het werd niet afgestraft.
Jonkies moeten het overnemen en daar heeft Barca meer dan genoeg van.
Verkopen; levert geld op en je bent van een dure kracht af

10 juli 2021 om 15:43

Ga je lekker? Gewoon glashard liegen over dat hij teveel balverlies zou hebben. Hier de feiten die jouw vooringenomen mening genadeloos onderuit halen: Sofascore, La Liga 20/21/balbezit verloren: Pedri 9.0, Frenkie 8,6, Busquets 7,6. Oftewel wat je hier doodleuk beweert is aantoonbaar onjuist. Maar goed, je jonkies argument bewijst inderdaad mijn eerder gemaakte punt over 30 plussers die worden afgeschreven puur vanwege leeftijd. Zonder Busquets zou dit Barca het zéér moeilijk krijgen. Sergio Busquets, simpelweg Barca's beste middenvelder. Nog steeds.

Ervaring leert dat dit soort ruildeals nooit tot stand komen. Barcelona heeft er zo'n bende van gemaakt dat het me weinig kan schelen. Memphis en Aguero zijn onder de nieuwe voorzitter aangetrokken, maar past prima in het rijtje van het 'oude' beleid.

Saul haalt echt al heel lang geen hoog niveau meer, die gaat de concurrentie strijd bij Atletico uiteindelijk volledig verliezen, heeft natuurlijk al wat op de bank gezeten. Lijkt me niet iemand die je binnen wilt halen in ruil voor Griezmann want daar maak je Atletico nog veel sterker mee.

Saul staat al een tijd stil in zijn ontwikkeling en ik denk dat hij de concurrentiestrijd gewoon gaat verliezen, helemaal nu we ook zo goed als rond zijn met Rodrigo De Paul. Als er een goed bod op Saul komt is nu wel een goed moment om hem te laten gaan.

Ik zou me toch verdomd slecht voelen als Messi zijnde dat ze allemaal spelers verplichten om weg te gaan of zelfs om salarisverlaging vragen zodat jij met je te hoge salaris maar kan blijven voetballen met je sterrenstatus.. Als ik zo'n speler had in mijn team, die zou alle respect verliezen.

10 juli 2021 om 16:02

Geen idee hoe hij daar over denkt. Hij moet nog een finale spelen met zijn land tegen Brazilie. En laten we eerlijk zijn, de meeste voetballers zijn gewoon egoïstisch ingesteld. Dus ik denk niet dat hij geïnteresseerd is wie er salaris moet inleveren.

Haha, Barca is een koopclub die niets heeft geleerd. Ze hadden Messi eerder moeten verkopen. Omdat ze al jaren aan het prutsen zijn. Barca is duidelijk een koopclub. Ene Cruijff heeft een jeugdopleiding opgezet maar bij Barca zijn ze al aan het prutsen sinds van Gaal daar zat. Jeugd gebruiken? Welnee, kopen, kopen, kopen. Alleen onder druk of uit nood werd er jeugd gebruikt. Ik hoop dat ze nu inderdaad veel verkopen en op nieuw gaan bouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren