Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona heeft Braziliaans toptalent bijna binnen na aankondiging afscheidsduel

Laatste update:

Niets lijkt de overgang van Vitor Roque naar Barcelona meer in de weg te staan. Zijn werkgever Athletico Paranaense meldt namelijk via X dat de aanvaller (18) zondag tegen Santos voor het laatst in actie komt. De Braziliaanse club roept de aanhang op om afscheid te komen nemen van de talentvolle spits, die naar verluidt voor veertig miljoen euro naar Barcelona vertrekt.

"Een kans voor de fans van Athletico om tot ziens te zeggen tegen hem. De wedstrijd tegen Santos zal de laatste van Vitor Roque in de Ligga Arena zijn voordat hij naar Europa vertrekt", zo valt te lezen op het social media-kanaal van Paranaense.

Barcelona en Paranaense bereikten afgelopen zomer al een akkoord over de transfer van de jonge aanvaller. Hij zou medio 2024 aansluiten bij de Catalaanse club, maar naar nu blijkt voegt Roque zich in januari al bij het elftal van trainer Xavi. Vanwege de restricties op het gebied van salaris slaagde Barcelona er niet in om hem een half jaar geleden al naar Spanje te halen.

Xavi
Roque wordt door de blessure van Gavi eerder ingevlogen. Barcelona heeft inmiddels toestemming gekregen van LaLiga om Roque in te schrijven. Door de lange afwezigheid van Gavi - de middenvelder liep een zware blessure op tijdens het EK-kwalificatieduel van Spanje met Georgië en moet maandenlang revalideren - werd Barcelona genoodzaakt om snel te schakelen.

Spaanse media schreven onlangs al dat het gelukt is om Gavi uit te schrijven voor de rest van het seizoen, wat ruimte vrijmaakt voor een nieuwe naam. Hoewel de technische staf van Barcelona de komst van een middenvelder noodzakelijk acht, zien de technische leiding en het clubbestuur Roque liever komen. Met de terugkeer van Pedri en Frenkie de Jong en het doorschuiven van jeugdspelers verwacht men de afwezigheid van Gavi voldoende op te vangen op het middenveld.

Roque tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2030 en zou in eerste instantie fungeren als back-up voor centrumspits Robert Lewandowski. De Braziliaan is veelzijdig en kan daarnaast ook op de flanken uit de voeten. Hij staat te boek als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika en debuteerde in maart al voor het Braziliaanse elftal.

De beoogde aanwinst van Barcelona stond bijna twee maanden aan de kant met een enkelblessure. Bij zijn rentree scoorde Roque direct tegen Cruzeiro, waardoor de aanvaller inmiddels op 21 goals en 8 assists in 44 officiële duels namens Paranaense. Volgens diverse Braziliaanse media stapt Roque op 16 december in het vliegtuig richting Barcelona.

Vind jij Vitor Roque een aanwinst voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Toptalent” Laten we eerst maar kijken wat hij kan. Het lijkt wel of El Classico ook op dit front wordt uitgevochten. Onder het mom wie haalt de eerst volgende Braziliaans talent al vroegtijdig uit z’n geboorteland. Waar is de wel befaamde jeugdopleiding van Barcelona?

3 december 2023 om 09:18

Balde, Gabi, Garcia, yamal, giui, Hector fort, fermin Lopez, alorcon. Die jeugdopleiding is nog steeds heel goed. Van alle topclubs levert die van Barca het meeste spelers.

3 december 2023 om 09:23

@Wanta Namera

Vitor Roque is ook een toptalent, ik raad je aan om beelden van hem te bekijken hij scoort gewoon heel veel voor zijn leeftijd en is aan de bal ook goed, Vitor en Endrick zijn de Braziliaanse spitsen van de toekomst.

Waar is de wel befaamde jeugdopleiding van Barcelona?

Je kijkt de wedstrijden niet, er breekt nog steeds jeugd door met name Gavi Balde Fermin Lamine Yamal en er komt nog meer aan, maak jij je daar maar geen zorgen over.

3 december 2023 om 09:38

Lopez alorcon en hector fort, gui komop iets meer niveau. Balde is dit seizoen zijn basisplaats kwijt en yamal wordt wel heel erg gehyped. En garcia, hoop dst je niet eric garcia bedoeld want die kon er geen pepernoot van vorig jaar. Zz

3 december 2023 om 10:10

Dus we wijzen eerst naar “waar is die jeugdopleiding” en wanneer de fans wijzen naar de spelers die tot nu toe gewoon door zijn gekomen dit seizoen het gewoon goed doen en dan is het weer “overschat” “slecht”

3 december 2023 om 09:54

Barcalona is hofleverancier van de La Liga, bijna alle spelers hebben wel een Barca verleden netals dat Ajax hofleverancier van de Eredivisie is.

3 december 2023 om 10:20

Dat zegt natuurlijk niks over het niveau, zie Chelsea.

Wel mooi te zien dat Barca toch “geleerd” heeft van die mega bedragen de afgelopen jaren voor (te) oude spelers. Geld is natuurlijk ook een keer op.

3 december 2023 om 10:11

Vitor Rogue heeft dit seizoen 12 doelpunten gescoord met 3 assists bij een middenmoter in Brazilië. Dit zijn meer doelpunten en assists in minder wedstrijden dan Endrick die bij de koploper speelt. Ik wil Vitor Rogue niet gelijk ophemelen, maar het is toch zeker een groot talent.En vragen waar de befaamde jeugdopleiding van Barcelona is, kijk anders eerst een wedstrijd van de club. Dan zie je het snel.

3 december 2023 om 15:39

@iniesta

Ik zou alleen niet naar wedstrijden kijken. Endrick heeft dus het beste doelpunten moyenne qua minuten in de competitie. Hij heeft misschien meer wedstrijden maar veel daarvan als invaller, omdat hij dus nog een stukje jonger is dat Vitor en hij bij de houder van de Serie A en Cops Libertadores speelt.

Los van dat ligt het er maar net aan wie beter wordt en zijn Vitor zijn statistieken ook enorm goed.

Geweldig nieuws dat ie in Januari komt, wamt Lewandowski heeft concurrentie nodig die kan echt niet meer helaas.

Welkom Vitor Roque💙❤️

3 december 2023 om 13:20

Haha geweldig, vorig jaar met zoveel moeite en een enorm dik salaris binnengehaald. Nu alweer afgedankt, mede mogelijk gemaakt door het beleid van Barcelona.

3 december 2023 om 13:58

@baron precies dat dus. Vorig jaar een hele soap en weken bezig geweest om hem binnen te halen voor 10 tallen miljoenen en een jaar later kan hij echt niet meer. Nou lekkere miskoop dan voor al dat geld ..

3 december 2023 om 14:10

Misschien moet Lewandowski voorzien worden van een wat betere aanvoer, misschien moet het gogme van de lijn achter hem eens eindelijk eruit komen. Want daar schort het toch echt behoorlijk aan. Er zijn genoeg momenten in wedstrijden waar Lewandowski ingespeeld moet worden en hij dan vertwijfeld zijn handen in de lucht steekt omdat die pass niet komt. En dat juist in de posities waar hij op zijn sterkst is. Ik vind het heel gemakkelijk om te zeggen Lewandowski kan niet meer. Maar het langdurig ontbreken van Pedri en De Jong is daar debet aan. En die spelen nog niet bepaald de pannen van het dak sinds hun terugkeer. Afgelopen seizoen pichichi en nu kan hij opeens niet meer? Dat is mij iets te simpel @messi_123

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren