Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona geeft zege weg bij laatste thuisduel van Xavi

Laatste update:

Barcelona besliste het titeldebat vorige week al in haar voordeel, maar heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niet winnend kunnen afsluiten. Op eigen veld werd het tegen Deportivo la Coruña zaterdagavond 2-2 en daardoor speelde Depor zich veilig. Atlético Madrid gaat als nummer drie de groepsfase van de Champions League in en Valencia mag zich ten koste van Sevilla melden in de play-offronde van het kampioenenbal. Sevilla mag net als Villarreal deelnemen aan de Europa League en onderin het klassement van La Liga viel het doek voor Eibar en Almería.

/

Barcelona - Deportivo la Coruña 2-2
Barcelona droeg speciale shirts ter ere van Xavi, de 35-jarige middenvelder die zijn laatste competitiewedstrijd voor de club speelde en na dit seizoen naar Al-Sadd vertrekt. Hij kreeg een stormachtig onthaal toen hij het veld betrad en werd vlak voor de aftrap ook met een reusachtig spandoek bedankt door de supporters in het Camp Nou. Het was ook een bijzonder duel voor Thomas Vermaelen, want de verdediger maakte net als doelman Jordi Masip zijn debuut voor los Azulgrana. Al gauw werd duidelijk dat Barcelona niet van plan was om het rustig aan te doen, want na vier minuten lag de al in het doel. Doelman Fabri bokste een voorzet van Jérémy Mathieu weg, maar Rafinha pikte de bal op en zorgde ervoor dat Messi van dichtbij binnen kon koppen: 1-0. De Argentijn maakte daarmee zijn 55e doelpunt in 55 optredens voor Barcelona dit seizoen.

Deportivo moest zich tot verdedigen beperken en had geluk dat na twaalf minuten een doelpunt van Messi vanwege buitenspel werd afgekeurd. Na achttien minuten was Barcelona opnieuw dicht bij een tweede doelpunt: Fabri weerde een schot van Messi af en hield Neymar vervolgens met een geweldige reflex van scoren af. Barcelona gaf in het tweede kwart weinig gas meer en leek tevreden met de voorsprong. Deportivo was onmachtig om het tij te keren en daardoor bleef het tot de rust bij die ene goal van Messi. Na een klein uur pikte de stervoetballer alsnog zijn tweede van de avond mee: Neymar ontving de bal na een kopbal van Pedro Rodríguez, ging alleen op Fabri af, maar toonde zich niet egoïstisch en liet Messi de 2-0 binnen schuiven. Het thuisteam van Luis Enrique leek de overwinning dus wel binnen te hebben.

/

Xavi bleef ondertussen op zoek gaan naar een doelpunt, maar hij mikte na een uur een vrije trap over. Halverwege de tweede helft kwam Depor plots terug in de wedstrijd: Lucas Pérez kreeg de vrijheid om uit te halen en vond de kruising. De bezoekers uit Galicië kregen weer hoop en schopten het afscheidsfeest van Xavi helemaal in de war, toen zij een kwartier voor het einde op gelijke hoogte kwamen. Een vrije trap van Deportivo belandde in de muur, maar Diogo Salomão kon daarna na wat gerommel succesrijk uithalen. Deportivo hield stand en was vier minuten voor tijd nog getuige van de publiekswissel van icoon Xavi, die werd vervangen door Andrés Iniesta. Barcelona zal zich nu moeten richten op de bekerfinale van volgende week zaterdag tegen Athletic Club. Luis Suárez deed wegens een hamstringblessure overigens niet mee.

/

Granada - Atlético Madrid 0-0
Onttroond landskampioen Atlético had aan een punt voldoende, om de derde plaats definitief te verkrijgen. Granada wist op zijn beurt dat het bij een overwinning verzekerd zou zijn van een nieuw seizoen op het hoogste niveau, maar bij ieder ander resultaat was het afhankelijk van wat de concurrentie zou doen. Alleen die wetenschap maakte de wedstrijd in Los Cármenes spannend, want goed was het niet wat Granada en Atlético lieten zien. De thuisclub stelde Rubén Pérez op tegen zijn werkelijke werkgever, hetgeen de club volgens de voorwaarden in de huurdeal een kleine vergoeding kostte. Rubén kon Atlético geen pijn doen, al begon Granada wel gretig. Tot uitgespeelde kansen kwam het echter amper voor beide doelen.

In de rust sijpelde het slechte nieuws door bij Granada. Concurrent Eibar greep in de eerste helft namelijk een comfortabele voorsprong tegen Córdoba (3-0) en Deportivo la Coruña stond met 2-0 achter bij Barcelona, dus stond Granada virtueel op degraderen: winst was pure noodzaak. In de tweede helft ondernam Koke als eerste een poging, van respectabele afstand. De ervaren Roberto had het schot echter te pakken. De minuten tikten weg en Granada en Atlético kwamen maar niet tot scoren. De virtuele stand van zaken nam een wending door de gebeurtenissen in Camp Nou, waar Deportivo op gelijke hoogte kwam (2-2) met Barcelona. Gunstig voor Granada, dat zelf maar geen vuist wist te maken tegen Atlético. Het eindigde uiteindelijk gelijk, zonder nadelige gevolgen voor de thuisclub.

/

Almería - Valencia 2-3
Van tevoren was het voor de thuisploeg duidelijk dat alleen een zege op Valencia de kansen op lijfsbehoud intact zou houden. Tegen de nummer vier van de ranglijst, die zich Sevilla van het lijf diende te houden in de strijd om een Champions League-ticket, ging Almería voortvarend van start: al na negen minuten zette middenvelder Thomas zijn team op een 1-0 voorsprong. Nicolás Otamendi zorgde daarna voor de 1-1, maar Fernando Soriano nam de 2-1 voor zijn rekening. Toch was het bij rust 2-2, want Sofiane Feghouli scoorde in de 45e minuut. Een kwartier voor tijd kwamen los Che op voorsprong, met dank aan het doelpunt van Paco Alcácer. Dat Dani Parejo nog met tweemaal geel uit het veld werd gestuurd, deerde Valencia niet meer, want de 2-3 werd vastgehouden en dus gaat Valencia de Champions League in.

/

Málaga - Sevilla 2-3
Sevilla deed wat het moest doen in Málaga, waar het geholpen werd door een vroege rode kaart voor Weligton; na nog geen half uur spelen werd de verdediger van de thuisploeg wegens een klap in het gezicht van Kévin Gameiro uit het veld gestuurd en in de tweede helft profiteerden de bezoekers daarvan. José Antonio Reyes maakte er in de 55e minuut 0-1 van en drie minuten zorgde Éver Banega voor de 0-2. Sevilla leek helemaal op rozen te zitten toen Aleix Vidal de 0-3 scoorde. Het tiental van Málaga kwam vervolgens nog wel op 1-3 via Javi Guerra en in blessuretijd tekende hij voor de 2-3, maar verder kwamen los Boquerones niet. Sevilla kan zich overigens nog wel plaatsen voor de Champions League, maar dan moet de Europa League-finale wel gewonnen worden van Dnipro Dnipropetrovsk.

Had jij verwacht dat Valencia hoger zou eindigen dan Sevilla?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jahaaaa! Het is ze gelukt!
Werkelijk ongelofelijk maar waar dat Deportivo La Coruna zich heeft weten te handhaven! Tegen de sterkste tegenstander, Barcelona, en de voornaamste concurrent Eibar dat tegen de nummer laatst Cordoba speelde, plus had je ook nog concurrent Almeria dat een geweldige wedstrijd tegen Valencia heeft gespeeld: goals over en weer maar wel verloren.
Eibar stond met rust al 3-0 voor en Deportivo 2-0 achter... uitzichtloze situatie.. nou wat te denken van dit: Deportivo scoort er in Camp Nou twee! De eerste van spits Perez en de tweede komt van rechtsbuiten Salomao. Met het enorme aantal aan huurlingen heeft Deportivo La Coruna het dan toch geflikt: handhaven. Het is ze gegund, deze grote club hoort op het hoogste niveau te opteren. Bedankt Barcelona en gefeliciteerd Brancoazuis!

23 mei 2015 om 20:24

Barca begon met 2 basisspelers... Deze wedstrijd was tegen hun zin in, niemand zat er op te wachten.
Vermaelen niet geblesseerd geraakt . Campeonesssssss.

23 mei 2015 om 20:34

Barca heeft goeie banden met depor. Ze hebben ze expres in liga gehouden. Zoals 3 jaar geleden

23 mei 2015 om 20:35

Ik neem aan dat Barcelona toch speelt om te winnen?

23 mei 2015 om 20:57

Ze hebben al gewonnen. Ze hebben la liga gewonnen en verdiend.

23 mei 2015 om 20:56

Jij weet veel van dit soort clubs af. Viel mij ook al op bij de post over Stuttgart. Haha. Mooi man!

24 mei 2015 om 01:00

Alles leuk en aardig maar dit is toch gewoon competitievervalsing? Barca speelt met een b-elftal, schandalig. Normaal gesproken pakt depor never nooit een punt in het camp nou. Nu degradeert er een andere club die wel gewoon 2x tegen een barca op volle sterkte moest spelen.

24 mei 2015 om 09:12

Wat een verschrikkelijke club dat Barcelona. Vervolgens vind Atletico het ook prima en is Eibar gewoon genaaid. Het zal nooit meer voorkomen dat Atletico en Barcelona beiden punten laten liggen tegen deze tegenstanders in dezelfde speelronde. Ik zou ze beiden een straf opleggen en ze 3 punten in mindering willen geven.

Bedankt xavi voor alles !!!

Aardig van Barca, dan zie je toch dat ze een sympathieke club zijn.

23 mei 2015 om 20:57

Alles behalve symphatie. Ze horen hun plicht na te komen en te winnen.

23 mei 2015 om 21:01

Niet als je al kampioen bent..

23 mei 2015 om 22:19

Oh dan hoef je niet meer te winnen. Lekkere mentaliteit man.

Toen Thomas Vermaelen eruit ging stonden ze 2-0 voor, maar toen kwam Douglas Pereira in en werd het 2-2. Had je evengoed Jop van der Linden kunnen halen. Beetje pijnlijk voor Barça om dit gelijk te spelen en Deportivo het behoud te zien vieren.

23 mei 2015 om 20:42

Pijnlijk? Barca is kampioen, ze leken het Deportivo zelfs te gunnen. Ik hoop dat je reactie sarcastisch is bedoeld want het slaat werkelijk nergens op.

Op naar de Copa en de champions league.

23 mei 2015 om 21:00

Jep Barcelona en deport zijn beetje goede vrienden. Ze hebben hun het gegund om in de la liga te blijven omdat Barça toch al kampioen is.

24 mei 2015 om 09:16

Wat een wonder zeg met zo een begroting. Verder stelt de competitie echt niets voor. Top 5 is prima maar alles daaronder is niveau pec zwolle. Verder zijn ze triest bezig om die fair play te omzeilen. Je zou denken, mooi moment voor de eigen jeugd maar blijkbaar is die niet goed genoeg. Gaat alleen maar om geld.

23 mei 2015 om 21:00

Ik denk dat het ze weinig boeit en het depor zelfs gunnen. De goals vielen door afwezigheid van Bartra. De eerste goal speelde Barca zelfs met 10 man door de blessurebehandeling van Bartra.

Xavi is 35 jaar oud.
Wat gaan we hem missen. Ik vond dat hij zelfs dit jaar erg belangrijk was. Toen hij inviel, herstelde de rust wanneer het er niet was.

Had gewoon 3-2 hadden moeten zijn, maar het doelpunt van Messi werd afgekeurd omdat het buitenspel was, terwijl het geen buitenspel was. Maar toch leuk voor de tegenstander dat ze niet zijn gedegradeerd.

23 mei 2015 om 21:07

Zou die goal van Messi zijn goedgekeurd zou het spelverloop vanaf dat punt heel anders zijn geweest. Misschien wel 4-0. We zullen het nooit weten. Het is niet zomaar bij het uiteindelijke resultaat op te tellen in ieder geval.

Mensen die door Barca hun Toto-geld zijn misgelopen kunnen zich hier melden. Ongelooflijk.

On: Respect for Xavi. Een speler die zich altijd honderd procent heeft ingezet voor Barca en nooit vervelend was, zelfs niet tijdens clasicos.

23 mei 2015 om 20:28

Je moet dan ook niet inzetten op een Barca wat al kampioen is en tegen een ploeg speelt die strijdt tegen degradatie.

23 mei 2015 om 20:58

Normaal gesproken zou dit gewoon 4a5-0 moeten worden.

23 mei 2015 om 21:41

Mensen die geld verspillen aan de toto moeten niet klagen.

24 mei 2015 om 09:20

Ik mag aannemen dat Barcelona een flink bedrag gaat overmaken naar Eibar omdat deze club zo ontzettend genaaid is. Typisch voorbeeld van hoe kleine clubs nooit groter kunnen worden. Politiek in de sport, om kotsmisselijk van te worden.

23 mei 2015 om 20:28

Ik sta bijna met tranen in m'n ogen. Bedankt Xavi Hernandez. 1
Van de beste middenveldelders ooit

Deportivo is ook gewoon een club die in La Liga hoort. Bizar eigenlijk, 10 tot 15 jaar geleden zou dit een topper zijn voor het kampioenschap, nu absoluut niet.

Mooi dat Depor erin blijft.
Barca speelde redelijk met veel wissel, logisch ook, ze zijn al kampioen.

Ach Barca met een half B elftal en een punt gegund aan Deportivo, ik vind t prima. Op naar de Copa finale en de CL finale, hopelijk pakt Barca de treble!

Jaaa depor!!
Ben niet blij omdat barca gelijkspeeld, maar omdat ik Depor een hele mooie club vind en ze horen gewoon in de Primera. Wat was dat een team zeg begin deze eeuw. Behaalden nog de halve finale cl tegen porto als ik me niet vergis. Spelers als Makaay, Pandiani, Ivan de la Peña. Gefeliciteerd enkele Deportivo supporters op VZ!

Toch wel een grote smet op de titel en een blamage om thuis tegen een degradatie kandidaat gelijk te spelen, schande om een 2-0 weg te geven.

23 mei 2015 om 20:33

Zo raar is t toch niet, Barca speelde voor niks meer, met een deels B elftal tegen een club die een punt nodig had.

23 mei 2015 om 20:36

Een smet op de titel? Doe eens even normaal... Dit was gewoon een verplicht nummer. Alle aandacht is gericht op de twee finales die eraan komen.

Deportivo is trouwens een ploeg voor de Primera Division... Ik ben als Barcelona fan best tevreden met het resultaat.

24 mei 2015 om 09:24

Onjuist. Ze zijn normaliter gewoon gedegradeerd. Dus horen daar momenteel niet thuis. Schande. Ook van die andere club, Atletico.

Daar gaat me 100 en 5euro bedankt Barca en Atletico. Gefeliciteerd Deportivo moge jullie oude tijden ooit terugkeren. Toch wel raar dat de voorzitter van Depor in de top van de top zit qua rijkste mensen op aarde en dan zo'n selectie.

23 mei 2015 om 20:59

Hij vind het gewoon te beroerd om z'n eigen geld te gebruiken voor z'n club zo lijkt het wel.
Deportivo heeft ook al jaren financiele problemen

Deportivo verdiend het ook meer dan de rest om te blijven in la liga competitie. ze zijn misschien niet geweldig, maar spelen wel lekker aanvallend meestal en hebben leuke fans.

Xavi el maestro (l)

Wat een geniale speler en professional. Zo zie je ze zelden.

Tot ooit weer in het Camp Nou als trainer.

Niet normaal die laatste wedstrijddag. Valencia 1-0 achter, 1-1, 2-1, 2-2 bij rust. Zeer chaotische wedstrijd, er werd nauwelijks gevoetbald. En Valencia moest winnen want Sevilla stond op een gegeven moment zelfs 0-3 voor.

Paco Alcacer stond op toen het moest, hij kreeg een goede mogelijkheid en wat werkte hij beheerst af zeg. Deze man wordt een topspits, als hij dat al niet is. Hoort in de basis bij Spanje.

Goed seizoen van Valencia en een verdiende plek in de voorronde van de Champions League. Hopelijk wint Sevilla de Europa League en mogen zij ook CL spelen.

23 mei 2015 om 20:52

Ze hebben het zichzelf nog erg lastig gemaakt de afgelopen 3 wedstrijden moesten gewoon gewonnen worden. Bij Real met 0-2 voor en tegen Celta 20 kansen om zeep geholpen.

24 mei 2015 om 00:59

Zou wel wat zijn als Sevilla de EL pakt. Persoonlijk ben ik blij dat Valencia de vierde plek heeft vastgehouden. Verwacht volgend seizoen erg veel van in de CL. Mogelijk 5 Spaanse ploegen volgend jaar in de Cl!!! En dan Villareal, Bilbao en Celta in de EL! Top!
Denk dat er ook nog vuurwerk verwacht kan worden op de transfermarkt van Valencia! Klopt het dat Parejo verlengd heeft? Weet je dat?

24 mei 2015 om 01:42

Ja heerlijk he, deze 5 teams horen ook gewoon in de CL thuis. Snap wel dat er normaal gesproken een limiet van 4 tickets is per land maar in Engeland heb je ook ieder jaar een paar ploegen die jammer genoeg CL mislopen.

Celta heeft ook echt een EL ticket verdiend vind ik. En naar Villareal en Bilbao is het leuk om naar te kijken, heb een handvol wedstrijden van ze gezien dit seizoen denk ik.

Geen idee of Parejo zijn contract verlengd heeft, volgens Transfermarkt ligt hij tot het einde van volgend seizoen vast. Denk dat het voor alle partijen het beste is om te verlengen zodat hij niet gratis de deur uitloopt, want denk niet dat hij deze zomer al een transfer moet maken eigenlijk. Ja hij is belangrijk, scoort veel en is aanvoerder. Maar ik vond hem vorig seizoen eigenlijk indrukwekkender met zijn passing, dat heb ik wel een beetje gemist dit seizoen. Het is nu meer hard werken geworden (ik overdrijf hoor). Maar Valencia had dat wel nodig, het was soms te slap maar met spelers als Otamendi is echt die winnaarsmentaliteit in de ploeg gekomen.

24 mei 2015 om 09:31

Jij bent zeker van de jonge generatie. Er hoort slechts één spaanse club in de CL. Commercie heeft het kapot gemaakt. Leuk hoor, een Italiaanse of Spaanse finale. Leuk hè, elk jaar Bayern, Barca, Juventus, Real, Chelsea, PSG, Arsenal in de kwart finales. Wanneer de top 3 van Spanje zich altijd plaatst is de rest van Spanje kansloos in de competitie. Dus niet alleen de CL is kapot ook de Nationale competenties.

24 mei 2015 om 15:47

Tsja ik wil gewoon de mooiste ploegen zien voetballen. Ik ga niet zitten gluren naar Maribor ofzo.

barca heeft depor een punt gegund dat is leuk voor depor maar oneerlijk tegenover eibar en almeria die ook tegen degradatie speelden. barca heeft haar sportieve plischt niet gedaan.

Kan iemand mij uitleggen waarom het gunstig was voor Granada dat Deportivo op 2-2 kwam. Daar kan ik echt met mijn hoofd niet bij.

23 mei 2015 om 20:55

Omdat Granada boven Deportivo stond en daardoor Eibar ze beide niet meer kon inhalen.
Depor is nu zelfs boven Granada geeindigd door het doelsaldo.

Zuur voor Eibar dat de directe concurrenten punten pakken bij Barcelona en Athletico. Toch een beetje competitievervalsing.

23 mei 2015 om 21:09

Idd, hun doelsaldo was gewoon veel beter. Ben geen voorstander van onderlinge duels. Verschrikkelijk jammer dat Eibar weer terug gaat naar de segunda. Speelden zeer leuk en goed voetbal!

24 mei 2015 om 09:35

Een beetje? Het is schandalig. Dat meen ik echt. Zou normaliter nooit gebeuren. Ze zouden beiden 3 punten in mindering moeten krijgen. Wat laten deze topclubs zich hier kennen zeg.

Valencia weer de Champions League in wat goed is voor eventuele grote aankopen deze zomer.
Sevilla had de scheidsrechter weer behoorlijk mee met die belachelijke rode kaart.
Als Sevilla de EL wint gaan ze alsnog de CL in.

Barcelona heeft blijkbaar liever Deportivo dan Eibar in de competitie.

Heb de match zelf niet gekeken, kan iemand mij vertellen hoe vermaelen speelde? Hij kreeg zelfs een staande ovatie zag ik

Hoezo degradeert Eibar? Beter doelsaldo dan Granada...

23 mei 2015 om 22:44

In Spanje zijn de onderlinge wedstrijden doorslaggevend en niet het doelsaldo. Ze hanteren hetzelfde principe als in de Champions League. Deportivo had dit seizoen 2 keer gewonnen van Eibar.

Zeg al genoeg een aantal basis spelers er in de wedstrijd was alleen,
interessant voor Deportivo. Mooier vond ik de shirts die ze droegen.
Barcelona droeg speciale shirts ter ere van Xavi,
de 35-jarige middenvelder die zijn laatste competitiewedstrijd voor de club speelde.

Salonremise duidelijk het s ze gegund coruna, BARCA al kampioen nu nog effe 2 prijzen winnen en rust

Ook al ben ik in hart en nieren een real fan heb ik zoveel respect voor deze man wat hij al die jaren heeft gedaan en behoort tot de 10 beste middenvelders ooit.

23 mei 2015 om 21:27

Al die jaren voor barca

Iemand die mij kan vertellen op hoeveel doelpunten MSN staat?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren