Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona geeft linksback 600.000 euro mee en behoudt transferrechten

Laatste update:

Barcelona maakt geen gebruik van de optie om het aflopende contract van Juan Miranda met twee seizoenen te verlengen. De verdediger kan daarom transfervrij overstappen naar Real Betis, de club waaraan hij in het afgelopen seizoen al werd verhuurd. Barcelona bevestigt het vertrek van Miranda via de officiële kanalen en behoudt veertig procent van zijn transferrechten. Bovendien heeft Barcelona een eerste optie bij een toekomstige verkoop van de linksback.

Miranda speelde in de jeugd voor zowel Betis als Barcelona. Hij kwam dertig keer in actie voor Barcelona B in competitieverband, maar speelde nooit in LaLiga voor het eerste elftal. Wel deed hij mee in drie bekerwedstrijden en één Champions League-wedstrijd, tegen Tottenham Hotspur (1-1) in december 2018. In augustus 2019 werd hij voor een periode van twee jaar verhuurd aan Schalke 04, maar die verhuurperiode kwam na een jaar voortijdig ten einde. Vervolgens werd de 21-jarige Miranda een seizoen ondergebracht bij Betis. Vorig seizoen kwam hij tot 22 competitieduels voor de nummer zes van LaLiga.

Miranda, momenteel met Spanje actief op het EK Onder-21, werd een jaar geleden nog in verband gebracht met PSV. Ook de namen van clubs als Borussia Mönchengladbach, Juventus en FC Porto, maar de keuze viel op Betis. Naar verwachting verbindt hij zich op korte termijn definitief aan die club. Maandag meldde Mundo Deportivo dat Miranda een bedrag van bijna 600.000 euro meekrijgt; in zijn contract staat dat hij daar recht op heeft indien de optie tot contractverlenging niet wordt gelicht. Barcelona moest voor dinsdag 1 juni een besluit nemen, maar liet Miranda vrijdag al weten dat er voor hem geen toekomst is bij de club.

Vermoedelijk gaat de vleugelverdediger voor drie seizoenen tekenen bij Betis. Barcelona heeft tijdens de duur van dat contract, dus tot medio 2025, veertig procent van de transferrechten in handen. Bij een verkoop binnen drie jaar zou de club dan ook veertig procent van de afkoopsom opstrijken. Clubs als Real Sociedad en Olympique Lyon hadden interesse om Miranda deze zomer over te nemen. Zijn keuze was echter snel gemaakt: hij voelt zich thuis in Sevilla en wil volgend seizoen met Betis de Europa League in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het niet vreemd dat deze speler zijn contract uitloopt, en toch behoudt Barcelona transferrechten en doorverkooppercentage? Lijkt mij toch raar Betis zo een zaken laat opnemen?

1 juni 2021 om 19:05

Zou overduidelijk een deal zijn geweest. Wij lichten de optie niet, onder voorwaarde dat we 40% behouden of we lichten de optie wel en je betaalt een transfersom.

1 juni 2021 om 19:19

Dat lijkt me ook, maar dan is 'transfervrij' niet helemaal het juiste woord denk ik.

1 juni 2021 om 19:51

De optie lichten was ook voor Barcelona niet ideaal. Barcelona had hem dan in het eerste op moeten nemen volgens de voorwaarden.

Was dit niet die speler die altijd de nieuwe Alba werd genoemd? Daarom niet te vroeg juichen bij zulke talenten. Ookal moet ik hem nu ook niet te vroeg afschrijven.

1 juni 2021 om 19:52

Je weet nooit hoe hij zich ontwikkelt. Hij speelt overigens wel in Spanje onder 21. Het is een goede speler maar geen uitzonderlijke speler. We zullen zien of Balde het waar kan maken. Hij is nu het grote talent rechts achterin in het B team.

Hoewel het altijd een beetje jammer is wanneer een jeugdproduct vertrekt, kan ik hier wel mee leven. Miranda heeft niet bepaald uitzicht op een basisplaats. Nu niet en in de toekomst ook niet. Dan is het voor iedereen prettiger als hij lekker kan gaan spelen bij Betis. Met die eerste optie bij een volgende transfer, kun je hem altijd nog terughalen. Mocht hij zich plots stormachtig ontwikkelen. Succes in Sevilla, Juan!

Dit zou dus wellicht kunnen betekenen dat Emerson de omgekeerde weg bewandeld. Welkome versterking zou dat zijn goede back en nu ook Braziliaans international. Sergi Roberto out, Emerson in.

1 juni 2021 om 19:54

Barcelona heeft de 9 miljoen al voldaan en beschikt over 100% van de rechten nu. De vraag is alleen nog of hij ook gaat blijven. Het lijkt me wel. Zo heb je twee typen rechtsbacks. Na de blessure van Alves is hij ook opgeroepen voor Brazilie om in de Copa America te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren