Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona boekt probleemloze zege tegen tiental; 15-jarige Yamal debuteert

Laatste update:

Barcelona heeft zaterdagavond een simpele zege geboekt in eigen huis. Real Betis kwam nog voor rust met tien man te staan en liep hierna tegen een 4-0 nederlaag aan. In het Spotify Camp Nou werd tweemaal geschiedenis geschreven. Marc-André Ter Stegen hield voor de 24ste keer dit seizoen in LaLiga de nul, terwijl de vijftienjarige Lamine Yamal met een invalbeurt in de slotfase de jongste debutant ooit voor Barcelona werd. Door de zege staat de ploeg van Xavi weer elf punten voor op Real Madrid.

Barcelona kwam in eigen huis binnen een kwartier spelen uitgerekend via Andreas Christensen op voorsprong. Voor de Deen was het een koud kunstje om een indraaiende voorzet van Raphinha binnen te koppen: 1-0. Voor Christensen was het pas zijn eerste doelpunt sinds 2017. De marge werd tien minuten voor rust verdubbeld door Lewandowski, die ook enkel tegen een strakke voorzet van Jules Koundé hoefde aan te lopen: 2-0.

Luttele minuten later werd duidelijk dat een resultaat voor Betis in het Spotify Camp Nou er zaterdagavond niet in zat. Edgar González liep door een stomme overtreding tegen Pedri tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan en kon dus inrukken. Barcelona zette direct hierna de 3-0 op het scorebord. Sergio Busquets had een splijtende pass in huis op Raphinha, die doelman Rui Silva het nakijken gaf.

De Catalanen kwamen vroeg in de tweede helft met de schrik vrij toen Ter Stegen Juan Miranda met een knappe redding van scoren afhield. Barcelona nam in overtal gas terug en wist mede dankzij de goede save van Ter Stegen voor de 24ste keer dit seizoen in competitieverband de nul te houden. Lewandowski was aan de overkant nog dicht bij de 4-0 met een schot op de paal.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3225614881
2FC Barcelona3221742770
3Girona3221562768
4Atlético Madrid3219492161
5Athletic Club32161062258
6Real Sociedad32131271251
7Real Betis3212128248
8Valencia3213811147
9Villarreal3211912-442
10Getafe3291310-640
11Osasuna3211615-939
12Sevilla3291013-437
13Las Palmas3210715-937
14Alavés329815-1035
15Rayo Vallecano3271312-1234
16Real Mallorca3261313-1231
17Celta de Vigo3271015-1031
18Cadiz3241315-2325
19Granada 323920-2818
20Almería3211120-3314

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Ik wil graag even een ode brengen aan Andreas Christensen. Hij is echt van cruciale waarde voor Barcelona dit seizoen. Je merkt het direct weer dat hij terug is. Als verdediger is Araujo natuurlijk spectaculairder, de opbouw gaat vooral via Frenkie de Jong en Busquets en hij scoort zelden (kwam ik ook net achter, haha) maar ondertussen is hij zo belangrijk. Met hem wordt Araujo een van de beste verdedigers van de wereld. Een beetje zoals Jose Fonte. Naast hem konden jongens als Van Dijk en Botman miljoenentransfers maken, waar het van nature niet zulke bijzondere spelers zijn misschien. Christensen brengt op die manier rust in de ploeg, waardoor Araujo zich kan richten op een spits verdedigen. Je begint op deze manier ook anders naar die Champions League-zege van Chelsea te kijken. Daar verdient Christensen met terugwerkende kracht misschien ook wel meer credits.

Verder is het denk ik zaak om de komende wedstrijden heel kritisch naar de selectie te gaan kijken. Lewandowski moet de laatste fase eigenlijk nog een op een gaan lopen. Anders moet je je serieus gaan afvragen of je nog een seizoen op hem wil gokken voor nagenoeg de hele doelpuntenproductie. Dembã©lã© moet eigenlijk nog consistent wereldpotten op de mat leggen, anders moet je ook over rechtsbuiten gaan nadenken. Van Raphinha en Ferran Torres kun je nu eigenlijk wel concluderen dat je genoeg hebt gezien, zeker omdat beiden aardig wat waarde vertegenwoordigen. Ansu Fati zou ik verhuren en voor Gavi heb je eigenlijk een serieuze concurrent nodig. Als je niet al deze punten serieus neemt, doe je ook volgend seizoen nog niet mee met de top.

Leuk trouwens voor die Lamine Yamal dat hij mag debuteren op zo'n leeftijd. Liet ook echt wel wat geinigs zien. Met name die twee balletjes die hij verfijnd achter de defensie legt. Hij staat al lang bekend als een van de grootste talenten van La Masia en het is natuurlijk veel (maar dan ook echt veel) te vroeg om hem nu echt bij het eerste te halen, laat staan hem echt als kandidaat in de eerste elf te zien. Maar dit is een mooi signaal aan die jongen dat hij goed bezig is. Nu lekker doorballen tussen de jonkies en over een jaar of twee, drie misschien serieus bij de grote jongens meedoen.

29 april 2023 om 23:18

Vraag me alleen af of zo'n jongen als Lamine, zometeen geduldig blijft wachten op zijn kans. Nu hij al zijn debuut heeft gemaakt, lijkt het me lastig hem nog een paar jaar te kunnen pleasen met minder. Krijg je zometeen zo'n Fati scenario, die vind dat hij te weinig speelt en zijn ontwikkeling remt.

29 april 2023 om 23:27

Ja, dat moet je goed zien te managen. Duidelijk blijven communiceren zodat 'ie weet waar hij aan toe is. Vertel hem volgend seizoen bijvoorbeeld dat hij zich moet richten op O19 of Atletic, waarbij hij sporadisch mag invallen als hij goed blijft trainen. Het is vooral een kwestie van communiceren, denk ik.

29 april 2023 om 23:39

Lijkt me ook, veel aandacht geven. Laten we het hopen!

29 april 2023 om 23:28

Grootste reden dat hij al op zijn 15e zijn debuut heeft gemaakt is natuurlijk omdat hij een talent van absolute buiten categorie is.

Maar ook vanwege het feit dat hij over drie maanden 16 jaar word en zijn eerste profcontract kan tekenen, bijna iedere Europese topclub heeft al contact gezocht met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes om hem binnen te halen. Op deze manier probeert Barcelona hem binnenboord te houden natuurlijk.

30 april 2023 om 00:30

Sorry, ik was misschien niet helemaal duidelijk. Ik vind het juist een mooi signaal dat hij nu al minuten mag maken hoor. Daar ben ik alleen maar voorstander van en ik begrijp de omstandigheden ook. Alleen maar goed dat ‘ie zo vroeg mag proeven. Maar nu komt stap twee. Van die jongen een topper maken. Hij kan geweldig ballen en zo jong debuteren geeft altijd de hoop op een nieuwe wereldster. Het is nu dus zaak om de verwachtingen te temperen. Naar hemzelf en naar de fans. Ik zie MauroIcardi hieronder zijn lofrede (gebaseerd op twee momenten) afsluiten met het statement dat hij hem vaker wil zien. Dat moet je dus juist zien te voorkomen. De fans mogen er nog niet vanuit gaan dat je hem wekelijks aan het werk gaat zien en hij moet er niet vanuit gaan dat hij wekelijks mag spelen. Je moet hem vanaf nu heel rustig brengen, terwijl je hem het perspectief wel blijft bieden. Daarom was ik meteen wat voorzichtig. Maar dat hij mag invallen is alleen maar mooi.

30 april 2023 om 10:05

Dat balletje op Dembele was wel echt prachtig. Man man dat je zo’n mooi balletje durft te geven ook, briljant gewoon. De meesten zullen ‘m direct willen afgeven, getuigt dus van lef.

Elf punten voorsprong met nog zes wedstrijden te spelen, terwijl het merendeel van de competitiewedstrijden gespeeld moest worden zonder minimaal twee geblesseerde sleutelspelers in de selectie. De ene keer was het Araujo, de andere keer Pedri en weer een andere keer was het Dembélé. Ongeveer een enkel tegendoelpunt per drie wedstrijden en bij vlagen lijkt Barcelona weer de controle over een wedstrijd te kunnen krijgen. En niet onbelangrijk, hoogstwaarschijnlijk twee prijzen in een seizoen vol uitdagingen. Maar hebben we (buiten de resultaten) een ploeg aan het werk gezien waar we wekelijks van genieten? Nee. Sterker nog, het is meestal niet om aan te gluren.

Zou een andere oefenmeester weg zijn gekomen met hetzelfde vertoonde spel en behaalde resultaten (en concurrenten die betere resultaten behaalden)? Misschien niet. Maar het lijkt me duidelijk dat spelers zich aantoonbaar ontwikkelen en het elftal (mits volledig fit) op een herkenbare manier speelt. En niet onbelangrijk, er zijn meerdere wedstrijden beslist met een tactische omzetting van zijn kant. Kortom, naar omstandigheden lijkt me dit geen onaardige start van Xavi Hernández als eindverantwoordelijke bij de club. Helemaal nu Christensen, Pedri en Dembélé terugkeren voor de belangrijke slotfase van het seizoen! En niet onbelangrijk… Een 15-jarige Lamine Yamal die al wat leuke dingen liet zien voor het eerste elftal.

Toch kwam het meest interessante nieuws in de afgelopen week vanuit een voormalig technisch directeur. De ‘ontdekker’ van onder andere Ronald Araujo en Pedri heeft een meerjarig contract getekend bij Real Betis, waardoor andere clubs een technisch directeur met een oog voor talent zijn misgelopen. Sterker nog, dit was een uitgelezen mogelijkheid voor Ajax om een capabele en daadkrachtige technisch directeur in huis te halen. Had ‘m graag gezien in Amsterdam!

29 april 2023 om 23:13

De vraag is, hoezo hebben ze hem niet bij Barca gehouden?

29 april 2023 om 23:18

Als ik het me goed herinner wilde Ramon Planes een meer prominente rol in het transferbeleid, terwijl Joan Laporta daar eigenlijk meer over te zeggen wilde hebben. Kortom, een fout van de club.

30 april 2023 om 10:10

Waar ik me best zorgen over maak is hoe het volgend jaar gaat en dan doel ik op het aanvallende aspect van Barca. Ik vind Barca aanvallend maar matigjes. Wordt vrij weinig gescoord, je hebt geen buitenspelers (en miss spits ook) waar je echt op aan kunt (vanwege kwaliteit of blessuregevoeligheid)… ik moet het dus nog maar zien.

30 april 2023 om 10:43

Daar sluit ik me bij aan. Ansu Fati (blessureleed), Ferrán Torres (worstelde met mentale problemen), Ousmane Dembélé (blessureleed) en Raphinha (had tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe club) hebben nog niet gebracht wat we van hen mochten verwachten. Robert Lewandowski blijft een belangrijke speler, maar worstelde met lichte blessures na het wereldkampioenschap. De vraag is echter wat de club kan doen in de huidige situatie. Geef je de huidige voorhoede nog langer de tijd om zich verder te ontwikkelen? Of moet je met een creatieve constructie nog iets gaan doen op de transfermarkt? Met weinig financiële middelen spelers van wereldklasse binnenhalen lijkt me nagenoeg onmogelijk. Kom zelf niet verder dan Lionel Messi (al lijkt me dusdanig veel salaris investeren in een 36-jarige veteraan niet verstandig), Paulo Dybala (door de clausule van twaalf miljoen euro in zijn contract) of João Félix (lijkt niet definitief te worden overgenomen door Chelsea, waardoor een huurconstructie of ruildeal met Ferrán Torres wellicht bespreekbaar is).

30 april 2023 om 21:36

Ja maar Dybala en Felix moet je toch ook niet willen? Barca kan het denk ik niet halen, maar toch heeft het wereldklasse-spelers nodig. Dat is echt mega zuur. De verdediging daarentegen is top en ook het middenveld hoeft naar mijn idee niet te worden geïnvesteerd. O ja.. de keeper is helemaal werelds haha.

Het is echt de aanval wat gewoon niet van wereldklasse is. Nu speelde Raphinha gisteren best goed, maar volgende week kan het weer anders zijn met hem.
Hij is gewoon niet consistent genoeg. Dembele vind ik altijd maar een vraagteken en Torres is het net niet. Het is jammer dat Ansu Fati niet meer die jongen is van voor zijn blessure.

2 mei 2023 om 09:55

Ja, ik weet het dus niet zo goed met Raphinha en Dembele. Misschien zelfs wel buitenspelers in het algemeen. Je kunt zeggen dat Raphinha een goede wedstrijd speelde met een doelpunt en een assist maar ik was er eigenlijk nog steeds niet kapot van. Dat heb ik vaak ook met Dembele. Ja, er komt om de wedstrijd een aardige productie uit maar ze leiden ook heel veel balverlies. Ik zou liever hebben dat je daar een speler a la Saka, Mahrez of Grealish hebt. Die zijn naar mijn idee veel doelgerichter. Ze creëren of een kans, of houden het veiliger. Bij Barcelona beginnen ze vaak een stuk blinder aan dribbels om maar te hopen dat er iets leuks uitkomt. De vraag is alleen, waar vind je een volgende Saka? Zeker met de financiële middelen.

15 jaar, 10 minuten gespeeld en had zomaar een goal en assist kunnen hebben, het garandeert nog niks natuurlijk maar onthoud de naam, Lamine Yamal verder geen spannende wedstrijd was al gauw gespeeld natuurlijk maar wel even lekker dit hadden we ook wel even nodig en wederom weer de 0 gehouden, Visca Barca🔵🔴

Voor het eerst in bijna 3 maanden echt weer genoten van Barca. Eigenlijk speelde iedereen goed incl de invallers. Tuurlijk speel je tegen 10 man maar ook daarvoor was het genieten geblazen. Yamal gaan we nog veel van horen. Mist uiteraard nog wat fysiek maar aan techniek ontbreekt het allerminst. Fati viel goed in. Mooi om te zien.

Heerlijk zo avond zonder stress de wedstrijd uitgespeeld. Zeker niet vlekkenloos maar zeker wel mooie momenten/combinaties gezien. Araujo is echt een geweldige verdediger verdedigende kwaliteiten zijn geweldig van hem en hij is ook goed met de bal. Overigens is Christensen dit seizoen ook ongelofelijk goed ik zie die 2 wel de komende jaren het verdedigende duo vormen.

Daarnaast was het prachtig dat Lamine Yamal in de 80e minuut invalde geweldige stiftje op Dembele die het helaas dan niet afmaakt en zelfs bijna gescoord je ziet wel die kalmte al bij die jongen mooi voor hem! Ik wil meer zien van hem. VAMOS BARCA❤️💙

Barca ging nog slecht met de kansen om. Had hier veel hoger moeten uitvallen. Die lewandowski is fraude hoor. Lekker zn eigen schuld als hij pichichi uit handen geeft. Mooi om te zien dat Dembele terug is. Lamine ook aardig debuut. Fatih snel verkopen.

Lamine Yamal wat een speler!

Marokko moet hem gelijk oproepen. Die moet je gelijk vastleggen voordat Spanje ermee aan de haal gaat.

30 april 2023 om 00:21

Heeft al gezegd voor Marokko te willen spelen dus dat zit wel goed

30 april 2023 om 01:18

Voor nationale ploegen moet je volgens mij 16 zijn. Mocht Marokko deze jongen weten te strikken, gaan we grote dingen beleven.

Als madrid verliest dan doet barca het zelfde of spelen gelijk. als madrid wint dan gaan ze wel winnen.
Ze hadden gewoon met 20+ punten kunnen eindigen.
Ach ja als ze maar la liga winnen.

Een 15-jarige laten debuteren, wat moet je ervan vinden. Arsenal liet begin dit seizoen ook de 15-jarige Ethan Nwaneri enkele minuten voor tijd debuteren. Natuurlijk heb je dan direct een prachtig record in handen, maar moet je serieus verwachten dat je erna een vaste kracht bent? Leuk voor de jongen, en het zal vast wel een talent zijn, maar meer dan een PR stunt is dit toch niet.

@VZ: de tweede gele kaart was bij een stand van 1-0 en dus vóór de goal van Lewandowski. De 4-0 wordt helemaal niet beschreven. Maar Betis maakte nog een eigen doelpunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren