Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça wilde Onana, maar haakt af; Man United en Arsenal nog in de race’

Laatste update:

Amadou Onana is op het lijstje van FC Barcelona opgedoken, zo meldt Sport. De Catalanen krijgen in de strijd om de Everton-middenvelder wel stevige concurrentie van Manchester United en Arsenal, die bereid zijn om meer te betalen.

De technisch directeur van Barcelona, Deco, is zeer gecharmeerd van de Belgische middenvelder. Deco wil het team versterken met fysieke spelers, en Onana past met zijn 1,95 meter goed in dat plaatje.

De Portugees is bereid om veertig miljoen euro voor Onana neer te tellen. Everton wil echter een bedrag rond de zestig miljoen euro zien en dat vindt Barça te gortig.

Everton nam de 22-jarige spelverdeler zelf over voor 35 miljoen euro van LOSC Lille en wil dat bedrag bijna verdubbelen. Barça vindt dat te ver gaan, maar Arsenal en Manchester United deinzen niet terug.

Volgens het bericht van Sport gaan Manchester United en Arsenal een bod neerleggen bij Everton zodra de markt opent. Hoe hoog het bod van de Engelse grootmachten gaat zijn, wordt niet bekend.

Onana kwam dit seizoen al twintig Premier League-duels in actie voor the Toffees. Hij wist hierin twee doelpunten te maken. Een assist gaf de verdedigend ingestelde middenvelder niet.

Ook in de bekertoernooien speelt Onana steevast in de basis. Hij startte vier keer in de EFL Cup en scoorde daarin één keer. Hij gaf tevens een assist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groot talen waar zowel Barca als United echt wat aan hebben op het middenveld (vooral United). Arsenal lijkt me al voorzien met Rice en Partey

27 februari 2024 om 22:02

Partey zal vertrekken denk ik in de zomer.

Wel hij kan perfect een stap hoger maar Barca lijkt me niets voor hem, alhoewel hij echt wel goed is voetballend gezien, zie hem liever blijven in de Prem bij Arsenal waar hij perfect kan meedraaien als een verbeterde partey

27 februari 2024 om 16:23

Denk dat jij Partey dan zwaar onderschat. Ja, hij is nooit fit. Maar voetballend brengt een Thomas Partey echt 3x zoveel als Onana hoor. En misschien is 3x dan nog wel te min.

27 februari 2024 om 19:02

Voetballend komt Onana idd te kort voor Arsenal. Voorts wel een goeie speler die iets extra kan brengen. Maar ik denk dat Arsenal beter naar andere opties kijkt voor het middenveld.

28 februari 2024 om 03:16

Fysieke kracht, loop- en uithoudingsvermogen zijn top van Onana (echt een beest) maar voetballend goed?? Sorry maar heeft net a-la Dumfries harde voeten en geen fijne gevoel in de passing. Geeft niet ieder z’n kwaliteit (ook Dumfries gaat als een tank), maar qua voetbal echt geen speler voor Arsenal of Barca. Vroeger zou je zeggen ook niet voor Man U… maar tja; die bakken er niks van dus waarom niet ;-)

Groot fan van deze speler. Heeft toch wel een beetje van alles en doet me denken aan een Pogba qua fysiek en talent. Gaat een grote worden en hoop dan dus ook dat hij behouden wordt voor de PL.

27 februari 2024 om 16:36

Ik geef je zeker gelijk qua stijl. Toen ik hem voor het eerst live zag voetballen bij de Belgische beloften vond ik het echt opvallend hoe hard hij mij aan Pogba deed denken qua stijl.

Maar qua talent heeft hij toch echt wel veel te veel beperkingen om met Pogba vergeleken te worden vind ik zelf.

27 februari 2024 om 17:45

Hij heeft er inderdaad wel iets van weg, zowel in de korte ruimtes als zijn passing zijn goed, maar wel niet hetzelfde talent als Pogba in beide aspecten. Die was nog van een ander niveau inderdaad.

Er lijkt wel een veel betere kop op te staan dan bij Pogba, is wel iemand waar ik in de toekomst een kapitein in zie.

Haha uit het artikel lijkt het net alsof Deco naar het Barca van 2006 wil terugkeren wat toen natuurlijk een heel fysiek elftal was. Toch wel een interessante gedachte. Al moet er natuurlijk ook wel gezegd worden dat ook in de tijd van Guardiola er fysieke spelers rondliepen zoals Keita en Abidal.

27 februari 2024 om 16:53

Ik weet niet of dat expliciet het geval is. Maar het huidige team heeft inderdaad amper fysieke power. En dan doel ik vooral op de aanval en het middenveld. Allemaal leuk aan de bal, maar er ontbreekt inderdaad fysieke kracht.

In de tijd dat Deco zelf speelde had je types als Thiago Motta, Edmilson, van Bommel. Maar ook achterin een Marquez, Puyol, en voorin Eto'o en Ronaldinho die ook fysiek sterk waren.

27 februari 2024 om 17:05



Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Rijkaard speelde echt op zijn Italiaans met veel fysieke spelers waaronder de spelers die jij opnoemt. Guardiola koos echter voor techniek boven fysiek. Het kan dus wel. Het grote probleem dat dit Barca heeft is dat ze geen leider hebben. Geen aanvoerder/coach die met zijn vuist op de tafel durft te slaan. Tegenwoordig hebben we enkel people managers die de ego's van de spelers willen strelen. De laatste coach met een beetje karakter was toch wel Luis Enrique en zelfs hem vond ik niet echt een geweldenaar. Maar ook een aanvoerder als Puyol is iets wat dit Barca mist. Met alle respect voor Ter Stegen, maar het feit dat zijn prioriteiten tegenwoordig bij haartransplantaties liggen zegt toch wel heel veel over de huidige mentaliteit van onze captains.

27 februari 2024 om 17:01

@ajax/barca2014

Hahaha klopt Eto ben je ook vergeten toe te voegen.

Barca moet gewoon alles op alles zetten om Zubimendi te overtuigen.



60 miljoen is zeker te gortig. De beste man is niet eens absolute basisspeler bij Everton tegenwoordig. Zie hem de laatste tijd steeds vaker van de bank komen (laatste 3 potten. Daarvoor ook niet bij de selectie, blessure?)

Ja, hij is een goede breker, maar qua voetbal is het allemaal minder in mijn ogen.

Door de lucht en qua duels is hij ijzersterk! En qua (long)inhoud ook!

Zie hem graag naar Arsenal komen, maar niet voor 60 miljoen. Miljoentje of 30, niet veel meer.

27 februari 2024 om 16:28

30 heeft Everton er zelf al ruim voor betaald dus dat zal niet gaan, maar ben het wel met je eens dat dit geen 60mio speler is. Al zie ik Utd dat wel neerleggen. En imo hebben we hem ook niet nodig, want we spelen nu ook al even zonder pure breker. Plus denk ik dat Arteta veel meer verlangt van een 6 dan alleen ballen afpakken en bij de juiste kleur inleveren, dat zie je wel met de rollen die Partey en Jorginho spelen.

27 februari 2024 om 17:11

Een breker erbij vind ik niet erg. Jorginho is inderdaad een ander type zes maar als je Onana hebt dan kan je rouleren van type. Vooral in uitwedstrijden met een slecht veld en fysiek gespeeld wordt. Dan kan je Rice als extra vuurkracht naast Onana zetten of iets daarvoor. Onana is voetballend niet de minste vind ik. Past wel bij Arsenal en zo los je middenveld problemen goed op als Partey verkocht wordt of geblesseerd is.

28 februari 2024 om 08:40

Voetballend vind ik hem juist niet bij Arsenal passen, maar goed.
Als pure breker zou ik hem graag zien komen, maar daar ga je gewoonweg geen 60 miljoen voor betalen.

Hoeveel basisplekken zou je Onana nu echt als pure breker geven bij Arsenal in een seizoen? Een handjevol wedstrijden. Daar betaal je gewoonweg geen 60 miljoen voor. Zeker niet als je weet dat er nog andere plekken zijn die harder een back-up of upgrade nodig hebben (spits i.p.v. Nketiah, back-up voor Saka, back-up voor Saliba)

27 februari 2024 om 16:32

Hij komt terug van een blessure. Natuurlijk is hij normaal basisspeler. Bij zijn afgelopen 2 invalbeurten had hij tweemaal ook gewoon een heel grote impact op het spel van het team. Samen met Branthwaite en Pickford ongetwijfeld hun belangrijkste speler.

Ook voetballend is hij gewoon heel degelijk. Of hij past bij het spel van Barca weet ik niet, maar zoveel verdedigende middenvelders zijn er ook niet die voetballend beter zijn dan hem.

28 februari 2024 om 08:42

Ik weet dat hij normaliter basisspeler was hoor. Zei alleen dat hij de laatste tijd niet basisspeler was (5 potten minimaal niet). Als je bij Everton speelt momenteel en je bent zo goed/sterk, dan speel je gewoon direct basis. Zegt voldoende in mijn ogen.

Branthwaite en Onana vind ik ook de meest goede spelers & waardevolste spelers. Samen met Mcneill, Pickford & Calvert-Lewin.

Voetballend is Onana in mijn ogen niet degelijk. Sowieso niet goed genoeg voor FCB en Arsenal in mijn ogen.

Brantwaithe zie ik Arsenal overigens juist graag voor gaan. Enorme ontwikkeling maakt hij door, Engels, Linksbenig en ijzersterk! Zou een prima back-up voor Gabriel zijn om zo eens wat rust te krijgen...

27 februari 2024 om 16:54

Voor dat geld haal je tegenwoordig geen goede jongens meer, zelfs niet van zijn leeftijd. Vergeet de dollartekens, dat mag Stanley oplossen: gewoon aankopen op wat het team nodig heeft, nu en in de toekomst.
Het is tijd voort te borduren op wat er nu staat en behaald is, afhaken omdat een vraagprijs te gortig is past niet langer in de strategie. Gericht en goed inkopen.
Wil hiermee niet zeggen dat we perse voor Onana moeten gaan overigens.

28 februari 2024 om 08:38

Tuurlijk haal je voor dat geld nog steeds goede spelers. Maar misschien niet direct BPL spelers...

Er moet gewoon veel beter gescout gaan worden op jong talent.

Ik kan zo een reeks jonge talenten opnoemen, waarvan er een aantal absoluut geen 30+ miljoen gaan kosten en die zijn minstens even talentvol als deze Onana...

Blijf het gewoon armoe vinden dat ik, iemand die heel veel divers voetbal volgt, meer talentvolle spelers blijkbaar kan opnoemen dan een gemiddelde scout? Of daar lijkt het in ieder geval wel op.

28 februari 2024 om 09:13

Ik ben uitermate benieuwd.

Ten Hag graaft zijn graf door alleen bekende namen te halen!

27 februari 2024 om 16:43



ga het nog een keer lezen tis geen andre onana

Barca moet eigenlijk vol voor Zubimendi gaan dat is een speler die ze het hardst nodig hebben.

En een speler van topkwaliteit voor de linksbuiten positie en Nico Williams heeft een afkoopclausule van €50 Miljoen.

27 februari 2024 om 17:02

Ligt helemaal aan de trainer. Flick kan het middenveld ook anders inrichten met een fysieke speler naast Frenkie ipv nog een opbouwer.

27 februari 2024 om 17:17

@pedri16

Het is nog niet zeker of Flick Barca gaat coachen maar ik hoop van wel.

Ik denk toch dat Flick wel om een pivot gaat vragen. Zou misschien Kimmich niet wat zijn naast Frenkie?

27 februari 2024 om 17:49

Hij zal vast een defensieve middenvelder willen, maar met een Onana vul je je middenveld totaal anders in dan met een Zubimendi. Zubimendi is meteen je eerste man in de opbouw, als je een type Onana haalt is Frenkie je eerste man in de opbouw.

Frenkie en Kimmich is wel lichtelijk hetzelfde, Frenkie iets meer dribbel, kimmich betere passing. Beiden defensief echter niet top en puur fysiek ook niet.

28 februari 2024 om 08:45

Kimmich is defensief gewoon prima hoor. Speelde ook regelmatig als back. Prima defensieve middenvelder en defensief denk ik wel sterker dan Frenk hoor.

Frenk met de dribbel, Kimmich met de passing. Zou een prima duo zijn

60 miljoen betalen voor Onana gaat nergens over natuurlijk (ook als is het Amadou en geen Andre)
Maar als 1 club hem koopt voor dat geld is het Man United wel

27 februari 2024 om 19:32

Vergeet chelsea of psg niet en anders een club uit sa zijn er zat die zo gek zijn om het te betalen

Onana is echt een hele goeie voetballer, hij viel me direct heel positief op in de wedstrijden van België. Ik wist dat hij jong was maar niet zo piepjong. Hij brengt wel echt veel energie met zich mee beetje vergelijkbaar met Timber maar dan 3 klasses beter. Ik heb 1 of 2 wedstrijden van hem gezien tot nu toe maar hij had ook een aardige afstandschot.

27 februari 2024 om 19:14

Ik zou hem altijd opstellen op het middenveld. Het is zo een middenvelder waar je gewoon nooit mee klaar bent. Een blok van hem en Lavia lijkt me op termijn echt geweldig.

28 februari 2024 om 08:46

Prima breker hoor en fysiek en qua vermogen brengt hij veel. Maar voetballend? Kom op. Q Timber is technisch gezien ook echt wel een stuk begaafder dan Onana hoor. Die compenseert dan wel weer met andere kwaliteiten zoals hierboven genoemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren