Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça reageert op ‘woedend’ United: ‘De seizoenkaarten zijn hier goedkoper’

Laatste update:

Barcelona en Manchester United treffen elkaar binnenkort in de kwartfinale van de Champions League, maar werken momenteel buiten het veld een ander duel af. Supporters van de Engelse topclub moeten namelijk liefst 120 euro betalen om de uitwedstrijd in Camp Nou te bezoeken. Dat vinden the Red Devils veel te gortig, maar volgens Barcelona is het een reële prijs voor een wedstrijdbezoek. "Het prijsbeleid is hetzelfde als recente knock-out-wedstrijden tegen Olympique Lyon en AS Roma", laat een voorlichter weten aan ESPN.

Manchester United ontvangt Barcelona op woensdag 10 april en heeft de prijzen omhoog gegooid om de eigen fans te compenseren. Dat betekent dat supporters die meereizen uit Catalonië ook een slordige 120 euro op tafel moeten leggen voor een kaartje. "We zullen de extra opbrengsten gebruiken om de meereizende supporters richting Barcelona bij te staan en hen bij de aanschaf van een kaartje met 31 euro te compenseren", lieten the Mancunians eerder al weten op de clubwebsite.

Volgens Barcelona doet die club niets verkeerd. "De prijzen voor de supporters van Manchester United zijn hetzelfde als voor onze eigen fans. Het maakt niet uit of Manchester United, Juventus of Olympique Lyon speelt. Dit zijn nou eenmaal de prijzen voor iedereen die bij de wedstrijd aanwezig wil zijn. Dat geldt niet voor de seizoenkaarthouders die LaLiga, de Champions League en de Copa del Rey inbegrepen hebben in de prijs die ze ieder jaar betalen", voegt de club daar aan toe.

De Catalaanse topclub vindt dat zijn collega uit de Premier League niet zo moeilijk moet doen. "De seizoenkaarten bij Barcelona zijn goedkoper dan bij Manchester United. De goedkoopste kaart kost ongeveer 120 euro en daarvoor kun je iedere wedstrijd bezoeken. Op Old Trafford kost het bezoeken van alleen de Premier League-duels al meer dan 580 euro. Alles moet in de juiste context worden geplaatst", besluit Barcelona. De wedstrijd in Camp Nou staat voor dinsdag 16 april op de planning.

Kan jij je vinden in de reactie van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een waardeloos argument. United moet niet zeuren want de seizoenskaarten bij Barcelona zijn goedkoper? De tickets zijn absurd duur terwijl dat blijkbaar niet nodig is. Ik snap de beslissing van United.

22 maart 2019 om 17:27

Mee eens, de prijzen in het voetbal gaan tegenwoordig nergens meer over.

22 maart 2019 om 17:42

Tjaaa, in Barcelona krijg je wel waar voor je geld. Kapitaal staat daar op het veld en vertoont altijd een gala voorstelling.

22 maart 2019 om 18:38

Kapitaal staat daar ook vaak genoeg op de bank met Coutinho en Dembele. Altijd een gala-voorstelling is ook simpelweg niet waar. Haal Messi uit het team en het is niet meer om aan te gluren onder Valverde.

22 maart 2019 om 19:24

Als we de kosten van de kaarten nu eens door 5 delen.... en de spelers gewoon een heel klein beetje salaris laten inleveren.... de verhouding is nl helemaal zoek!

23 maart 2019 om 08:03

Lol ben jij wel is in Barcelona geweest? Op die bovenste ring. Je ziet geen klote.

22 maart 2019 om 17:28

Het gaat bij het voetbal veel te veel over geld in plaats van het spelletje...

22 maart 2019 om 17:33

Voetbal in Engeland is voor Jan-met-de-pet allang niet meer te betalen, zonder de helft van het jaar beans on toast te eten.

22 maart 2019 om 18:32

Ik vind het allemaal wel meevallen in Engeland. Ja er zijn clubs waar je de hoofdprijs betaald maar er zijn er ook genoeg die Jan met de pet kan betalen. Newcastle, fulham en crystal palace zijn clubs waar ik vorig jaar seizoenskaarten had. Dat was allemaal prima te betalen op fantastische plekken aan de middellijn op rij 1. Zit je schuin in de hoek dan word het nog goedkoper.

23 maart 2019 om 01:10

Hahaha dus je had bij 3 clubs seizoenskaarten, jij spoort niet met je praatjes. Mafkees

23 maart 2019 om 19:36

Newcastle is de goedkoopste die je dit jaar kon krijgen 397 pond (zo'n 460 euro) en bij fulham 343 pond (zo'n 400 euro), dat vind ik nog vrij fors voor een degradatiekandidaat.

25 maart 2019 om 11:01

Hahahah, dus jij wil zeggen dat je voor ruim duizend euro seizoenskaarten had bij een Championship club en twee laagvliegers in de Premier League? Waarbij de ene club ook nog bijna 500km van de andere twee verwijderd ligt. Dit lijkt me een heeeel raar verhaal. Goede fantasie wel

22 maart 2019 om 17:48

Het is wel Barcelona waar je naar gaat kijken. Normaal kijken ze bij United naar veel renpaarden en houten klazen, dus ik vind dat ze niet moeten zeuren. Als je het te duur vindt dan moet je maar niet heen gaan.

22 maart 2019 om 18:09

Compleet mee eens! Als je het niet kan of wil betalen moet je niet gaan. Slappe geouwehoer over de prijs van een kaartje.

22 maart 2019 om 18:22

United heeft perfect gehandeld komen op voor hun eigen supporters. Maargoed jullie zijn van die supporters die alles pikken en alles goed vinden

22 maart 2019 om 18:32

Heeft er niks mee te maken. De prijs is 120 €, geldt voor een ieder. Wil je niet gaan, ga je niet, vind je het te duur, ga je niet. Zo simpel is het. Als jij.op vakantie gaat zeur je toch ook niet over een prijs die voor een ieder geld.

22 maart 2019 om 18:41

Mwah, laten we nou niet doen alsof de spelers van Barcelona allemaal goden zijn. Je hebt een paar sierlijke spelers maar de glans is er al vanaf.

Je snapt daarnaast het hele punt niet eens. Het gaat hier om de prijzen die verschillende clubs hanteren en het argument dat Barcelona maakt is: Maar jullie seizoenskaart is duurder. Als dat je beste argument is ben je simpelweg niet heel bekwaam. De persoon die met deze woorden is gekomen moet je eigenlijk niet eens meer openbare statements laten maken. Niet sterk voor het imago van de club.

Wat United doet is begrijpelijk. Onze fans moeten zoveel betalen? Dan die van jullie ook zodat wij onze fans kunnen compenseren. Uitstekend gehandeld en Barcelona reageert zoals wel vaker kinderachtig en inhoudsloos.

22 maart 2019 om 19:00

Allemaal waar hoor maar zoals je ook in hun standpunt hebt kunnen lezen geld de prijs voor iedere tegenstander in de CL. Dus nu is United boos, prima, vragen ze dezelfde prijs aan fans van Barca om hun eigen supporters te compenseren, is toch ook prima, en goed gedaan. Petje af zelfs. Maar daar zeurt barcelona toch ook niet over?
Dus leuk dat je schrijft dat ik het punt niet snap maar jij doet leuk een riedeltje schrijven over het hoe en wat over United en fans en en en. Maar blijft simpel. Prijs is 120 voor een ieder.

Edit. Lees net je betoog over de seizoenskaart aan Ijsmuts dus zal ik de mijne weghalen.

22 maart 2019 om 21:58

Het gaat erom dat Barcelona irrelevante gegevens aanhaalt om haar eigen beleid goed te keuren m.b.t. kaarten. Wat maakt het uit dat een seizoenskaart bij United duurder is, als het gaat om uit-kaarten bij een CL-wedstrijd. Als je dat op VZ doet zou je reactie zelfs verwijderd worden omdat je Off-topic gaat.

23 maart 2019 om 08:48

Wat is er mis mee om te zeggen dat het goedkoopste seizoensabonnement voor socio's 120 euro kost voor alle wedstrijden inclusief Champions League daar waar het goedkoopste bij Man U 580 kost exclusief CL als je kritiek van Man U krijgt? Waarom moet je het woord "kinderachtig" gebruiken?

23 maart 2019 om 10:14

Omdat het daar niet om gaat. Het is niet relevant m.b.t. CL tickets voor uitsupporters.

23 maart 2019 om 11:11

Voetbal was een sport voor de gewone man, jij lult slap

22 maart 2019 om 21:02

Zie je echt het verband niet? United probeert een wit voetje te halen bij de eigen supporters terwijl ze al het hele jaar de hoofdprijs laat betalen. Beetje hipocriet dan. Barcelona waardeert zijn eigen fans wel en haalt extra inkomsten uit de dagjes supporters, en blijkbaar ook van de uitfans. Ik snap dat het veel is, maar Man Utd zou de eigen fans gewoon 300 terug moeten geven voor hun seizoenskaart ipv nu te doen alsof Barcelona de enige geldwolf is.

22 maart 2019 om 21:52

Nee, daar geloof ik weinig van. Dat is pure speculatie die nergens op is gebaseerd. Ik heb nergens de fans van United extreem horen klagen over de seizoenskaart prijzen. Daarom is dit ook geen compensatie-actie m.b.t het seizoenskaart. Het is gewoon een slap argument van Barcelona.

"barcelona waardeert zijn eigen fans wel". Hiermee suggereer dat dat dit bij United niet zo is, wat ongefundeerd is. Je redenatie is daarnaast krom en afwijkend van het daadwerkelijke onderwerp. Barcelona waardeert haar fans door geld te verdienen uit de dagjes supporters en uitfans, waardoor jij denkt dat ze daardoor de eigen fans minder kosten in rekening brengen? Ik ben benieuwd waar je dit vandaan haalt en wacht ook je bron af.

Daarnaast: "maar Man Utd zou de eigen fans gewoon 300 terug moeten geven voor hun seizoenskaart ipv nu te doen alsof Barcelona de enige geldwolf is"

Sorry - maar wat? Omdat Barcelona dure uitkaarten verkoopt en United dit voor haar fans compenseert moeten ze maar de seizoenskaarten goedkoper maken? Je suggesties raken echt kant nog wal.

Domme redenering.. het gaat helemaal niet om de seizoenskaarthouders, maar mensen die een enkele wedstrijd bezoeken. United heeft gewoon goed gehandeld, zeker met de compensatie voor eigen fans. Zie ik Barça niet doen.

22 maart 2019 om 17:57

Maar dan wel vormiedereen. Barcelona vraagt niet alleen aan United suporters deze belachelijke prijs

22 maart 2019 om 18:12

Is ook niet nodig. Je wil naar een wedstrijd à zoveel eentree. Geldt voor een ieder. Als jouw club een prijs hanteert voor een wedstrijd zeur je toch ook niet aan de kassa.

23 maart 2019 om 01:12

Man.united supporters die uitwedstrijden gaan in Europa. Die bezoeken niet een enkele wedstrijd, jij snapt er niet veel van

Wat een hypocrisie. De goedkoopste seizoenskaart kost bij Barcelona 120 euro, dus het is terecht dat 1 wedstrijd hetzelfde kost. Om dat standpunt te rechtvaardigen gaan ze de prijzen vergelijken en komen ze uit op 580 euro seizoenskaart van United, waar de uittickets goedkoper waren dan 120 euro??? United is nog netjes, ik had de vergelijking helemaal rechtgetrokken door de prijs van de goedkoopste seizoenskaart te vragen aan de supporters van Barcelona: 580 euro

Barca is gewoon hypocriet bezig. United komt op voor haar supporters en heeft alle recht om dezelfde prijzen te vragen als Barca.

22 maart 2019 om 18:35

Als United het belang van hun eigen supporters zo hoog in het vaandel had staan hadden ze hun eigen seizoenkaart ook wel goedkoper gemaakt. Dit bedrag is bijzonder moeilijk op te hoesten voor een gemiddeld arbeidersgezin. Dat lijkt mij net zo hypocriet.

22 maart 2019 om 18:45

Je weet dat, dat geen argument is Ijsmuts. Dat is eromheen praten. 580 op seizoensbasis waar je bijna twintig wedstrijden ziet, waarvan een hoog aantal toppers valt te verklaren.
De wedstrijden in Engeland leveren daarnaast ook nog eens spanning op, waar de wedstrijden van Barcelona tegen de mindere goden bijna altijd makkelijk te voorspellen en. Het niveau van de lagere clubs is daarnaast hoger.
€120.- voor een wedstrijd is simpelweg teveel vragen van je fans en United handelt hier logisch. Zij willen dat hun fans meekunnen en lossen het financieel op door de uit supporters van Barcelona hetzelfde te laten betalen om te compenseren. Lijkt me reëel. Ze hoeven echt geen kaartjes gratis weg te gaan geven, dat zou juist naïef zijn.

Speciaal in je eigen argumentatie: Als United het belang van eigen supporters zo hoog in het vandaal had staan hadden ze hun eigen seizoenskaart wel gratis gemaakt.

22 maart 2019 om 21:12

Dus zijn argument is geen argument, maar argumenten als 'meer toppers, meer spanning, lage clubs in Engeland zijn beter' zijn wel relevant? Dat is totaal subjectief. Ik geniet meer van Barcelona dan van United. Dan zou het volgens mijn redenering dus normaal moeten zijn als de seizoenskaart van Barcelona ook 580 euro zou zijn?

Natuurlijk is 120 voor een wedstrijd belachelijk, maar het is gewoon hipocriet van United om Barcelona richting zijn eigen fans weg te zetten als de geldwolf terwijl ze die zelf een belachelijk bedrag laten betalen voor de seizoenskaarten.

Hou dan gewoon lekker je mond. Ze vragen beiden teveel, maar Barcelona haalt het tenminste niet van zijn eigen fans.

22 maart 2019 om 21:56

Het argument: Als je, je supporter zo belangrijk vindt moet je maar je seizoenskaart goedkoper maken is inderdaad geen argument.

Meer toppers is niet subjectief. Engeland kent simpelweg meer teams die aan elkaar gewaagd zijn en van hetzelfde niveau zijn - Hierdoor heb je veel topwedstrijden. Dat jij liever naar Barcelona kijkt dan naar United, wat ik heel goed begrijp, staat hier los van.

Dat Barcelona het niet van zijn eigen fans praat helemaal niks goed. Begin niet me t "hou dan gewoon je mond". Daarnaast draai je non-stop van het daadwerkelijk onderwerp af: Het gaat om uitkaarten in CL-wedstrijden waarin Barcelona zichtbaar meer vraagt dan United. Dit vind United unfair, dus verhogen ze de kaarten voor Barcelona ook omdat eigen fans te compenseren. Niks hypocriet aan. Jij begint over uitmaken van geldwolf. Daarnaast: "maar Barcelona haalt het tenminste niet van zijn eigen fans" is ook geen argument en slaat nergens op.

23 maart 2019 om 08:53

Als je de trip vanuit Manchester + overnachting kan betalen zal die 120 euro ook wel geen probleem zijn zeker? Dan blijf ik het systeem van Barca beter vinden met veel goedkopere seizoenabonnementen

23 maart 2019 om 10:15

Het systeem voor eigen supporters van Barcelona lijkt me ook beter, mee eens. Het gaat mij om het daadwerkelijke onderwerp waar Barcelona offtopic gaat.

Het lijkt me interessant als het hele transfersysteem omgegooid werd. Spelers zouden op basis van statistieken in bepaalde categorieën geplaats worden, bijvoorbeeld een groep met Messi, Ronaldo, Salah etc. En die worden dan over teams verdeeld. Dat lijkt me veel spannender en eerlijker dan het door geld verpeste spel dat we nu zien.

22 maart 2019 om 17:34

Moet je de MLS gaan kijken, volgens mij doen ze het daar zo.
Tenminste, degene die het laagst geeindigd is, mag als eerste uit de pot met nieuwe spelers kiezen.

22 maart 2019 om 17:55

Klopt wat je zegt, maar volgens mij gaat dat alleen met de 'college players' zo.

22 maart 2019 om 18:01

Nee ook de grote profs doen dat, basketbal, voetbal, beetje de zelfde systeem

22 maart 2019 om 18:26

Ja maar daar werkt het systeem heel anders. Er is daar een salarispot voor alle clubs en alle clubs kunnen min of meer hetzelfde salaris bieden voor hun spelersgroep. Daarnaast staan clubs niet op zichzelf, maar zijn het allemaal franchise ondernemingen van bijvoorbeeld de NFL of de MLS. Die betalen ook het salaris en niet de clubs zelfs. Vandaar dat transfers van spelers ook heel erg laag zijn. In de VS werkt dit omdat er relatief weinig clubs zijn. In Europa zal dit nooit werken omdat er honderden clubs uit tientallen landen zijn.

22 maart 2019 om 18:34

Als je laagste eindigt heb je grote kans op 1e pick, maar je krijgt niet automatisch de 1e pick. Dit systeem werkt trouwens wel enorm competitievervalsing in de hand. Ik volg geen MLS maar wel Nba. In jaren waarvan met weet dat er een hele sterke lichting aan zit te komen, proberen alle slechte teams zoveel mogelijk te verliezen om zo weer te bouwen.maar dat is typisch iets waar de gemiddelde voetbalfan niet aan denkt als hij om dit systeem roept

22 maart 2019 om 19:14

Wist niet dat de drafts zo werkten, interessant. Hopelijk gaat het niveau dan wel omhoog, dan lijkt het me zeker het kijken waard

22 maart 2019 om 21:23

@floyd A. Over welke salarispot heb jij het? Al die teams hebben gewoon rijke eigenaren. Een soort sjeikie dus alleen zijn ze in de VS meestal van Joodse komaf . Er is wel een minimum maar je kan het maximum gewoon overschrijden als je maar bereid bent om boetes te betalen. En voor sommigen is het gewoon een hobby ipv een zakelijke investering. Het zijn franchises maar salaris wordt niet uit een algemene pot betaald hoor. Dat is complete onzin.

2 jaar geleden naar United - Reading geweest in de FA cup. Daar heb ik ook +- 75 euro betaald voor een plekje helemaal bovenin het stadion, dus United is zelf ook duur wat betreft kaarten. Vind dan ook dat ze niet mogen klagen.

Geweldig antwoord dit zeg.
"Jullie kaarten voor uitsupporters zijn te duur"
"Ja, maar voor onze supporters zijn ze goedkoper"

120 euro voor een wedstrijdticket is ook absurd veel. Als seizoenskaarthouder van Ajax betaal ik voor mijn ticket tegen Juve 55 euro (met 10 procent korting als SCC houder). In de wetenschap dat bij een uitwedstrijd nog een hele reis, overnachting en kosten van eten en drinken komen vind ik dat je uitsupporters tegemoed moet komen in je ticketprijs als club.

Ik snap dat United de eigen fans wilt compenseren en dat is klasse, maar de rekening bij de Barca fans neerleggen is net zo triest als de kaartprijs van 120 euro op zichzelf. Ik snap niet dat clubs met beide een omzet van circa 500 miljoen per jaar zo lopen te stegelen om wat klein geld en elkaars supporters proberen te raken. Doe gewoon schappelijke prijzen in het uitvak van een euro of 30 in plaats van dat je een Europese uitwedstrijd onbetaalbaar maakt voor normale fans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren