Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça moet serieus vrezen voor vertrek Gavi: eerste ‘goed’ gesprek gevoerd

Laatste update:

Gavi lijkt serieus op weg naar de uitgang bij Barcelona. Door een juridische blunder van de Catalanen kan de groeibriljant komende zomer gratis vertrekken uit Spotify Camp Nou en Chelsea wil daar maar al te graag gebruik van maken. The Blues hebben volgens AS al een eerste gesprek gevoerd met Gavi's zaakwaarnemer, dat aan beide kanten 'zeer goed bevallen is'. Een vervolgafspraak staat al gepland.

Barcelona bevestigde in september na lang onderhandelen het contract van zijn oogappel te hebben opengebroken. Gavi verlengde tot medio 2026, met inbegrip van een ontsnappingsclausule van een miljard euro. LaLiga weigerde echter het contract goed te keuren, omdat Barcelona met Gavi's nieuwe verdiensten boven het salarisplafond van de competitie uit zou komen. De Catalanen gingen met succes in beroep, maar deden dat te laat. Het jeugdcontract van Gavi werd daardoor weer actief, dat komende zomer afloopt.

Chelsea raakte daarvan op de hoogte en nam contact op met Gavi's zaakwaarnemer, Ivan de La Peña. Enkele weken geleden vond er een eerste meeting plaats in Madrid. Chelsea maakte daarbij kenbaar Gavi de ster van het team te willen maken en beide partijen verlieten het gesprek met een goed gevoel. Er staat op de korte termijn een vervolgafspraak gepland om een eventuele transfer verder vorm te geven.

Gavi is op zijn beurt ontevreden dat Barcelona niet meer in het werk stelt om zijn contractprobleem op te lossen. De achttienjarige middenvelder vindt dat hij meer prioriteit verdient gezien zijn erelijst op deze leeftijd. Gavi staat al op negentien interlands voor Spanje en won de afgelopen editie van zowel de Kopa Trophy als de Golden Boy Award. Ook is hij een sleutelspeler in het Barcelona dat momenteel aan kop gaat in LaLiga. Gavi staat vooralsnog op 61 duels voor zijn club, waarin hij drie driemaal scoorde en negen assists wist te overleggen.

Zie jij Gavi komende zomer vertrekken bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die blijft gewoon. Waarom zou je naar dat wespennest van een Chelsea gaan en niet eens Europees spelen? Die wilt gewoon zijn hele carriere bij Barca spelen.

11 april 2023 om 10:17

lol, Barca is in de UEFA league eruit gekegeld, dat besef je toch? En gezien de hoeveelheid berichten omtrent Barca en hun bestuur zou ik ook niet durven te zeggen of Chelsea een groter wespennest is.

On:
Ik denk niet dat hij gaat weggaan. Hij is de 'sergio Ramos' tactiek aan het gebruiken: Flirten met andere clubs om onderste uit de kan te halen bij je huidige club. Over paar maanden als die een dikke contract tekent bij Barca, na maanden lang geflirt met andere clubs, gaat hij zeggen hoe het altijd zijn droom was om altijd voor Barca te spelen

11 april 2023 om 10:22

Sergio Ramos tactiek 🙉. Ik wist niet dat hij tactiek had en deze barstte vervolgens in zijn gezicht uit toen Perez zei van de datum van ons aanbod is verstreken dus je mag lekker gaan.

Ik verwacht dat Gavi gewoon blijft en AS nieuws naar buiten heeft gebracht voor de wandelgangen.

11 april 2023 om 10:28

Dit seizoen ja... Maar die maakt hij ook af bij Barcaelona dus irrelevante opmerking dat ze er nu uitliggen. Volgend seizoen speelt Barcelona gewoon Champions League. Het enige toernooi waar Chelsea volgens seizoen aan meedoet is de beker.

11 april 2023 om 10:19

Misschien omdat hij zn salaris kan vervijftig dubbelen? Plus nog een tekengeld van minimaal 50 mil denk ik

11 april 2023 om 12:34

Je hebt echt een blok voor je kop Lz je als barcafan een andere club een wespen nest durft te noemen. Als er 1 club zich de afgelopen jaren heeft bewezen de meest verrotte sportcultuur van de wereld te hebben, is dat wel Barcelona.

11 april 2023 om 12:48

Dat kan hij wel willen, maar als Barcelona niet ergens veel geld vandaan weet te toveren, staan ze met de rug tegen de muur. Dan kunnen ze hem simpelweg niet opnieuw binden, hoe graag beide partijen het ook willen.

11 april 2023 om 15:06

Ik denk dat dit vooral een manier is om zijn onderhandelingspositie te verbeteren en om een backup te hebben voor het geval hij om externe redenen niet bij Barcelona kan blijven. Mocht hij echt zelf de keuze maken om Barcelona te verlaten voor Chelsea dan zegt dat veel over zijn prioriteiten. Het is echt een zware stap achteruit van Barcelona naar Chelsea.

Als Chelsea hem weet te strikken hebben ze een geweldige aankoop gedaan. Helaas zie ik het niet gebeuren.

11 april 2023 om 10:18

Helaas? Alsof het zonde is dat Gavi niet bij dat koopzieke Chelsea zou spelen…

11 april 2023 om 10:30

Nou Ali, ik support Chelsea al bijna me hele leven. Dus ja, voor mij is het zonde.

11 april 2023 om 10:32

Waar moet Gavi spelen dan? Of zal dit de zoveelste aankoop zijn van Chelsea zonder plan en puur op naam? Met Kovacic, Kante, Enzo, Havertz, Mount en Gallagher is het middenveld aardig vol.. wanneer is genoeg genoeg?

11 april 2023 om 10:44

Samen met Enzo heb je dan voor de komende jaren een uitstekend middenveld. Kante is vrijwel nooit fit, Kovacic zijn verlenging is nog niet rond City heeft in hem interesse. Havertz is onze "spits" maar die mag van mij naar de ochtendspits of avondspits. Mount zit ook niet lekker in zijn vel en zou in vorm op 10 komen. Callagher is wat mij betreft een goede 12e man. Dus mits fit heb je alleen Kante op goed niveau op de positie.

11 april 2023 om 11:17

Een aankoop? Contract van Gavi loopt af. Vrij op te halen door juridische blunder dus volgens het bericht hier op VZ.

11 april 2023 om 13:55

Hij kost toch gewoon geld? Salaris en tekengeld? Vrij ophalen suggereert gratis af te halen en dat is hij alles behalve. Transfersom zal verwerkt worden in een nog dikker salaris. Dus nee je kan hier lopen muggenziften over details maar dat heeft weinig zin.

11 april 2023 om 14:05

Natuurlijk kost zo'n speler een hoop (teken)geld en niet alleen die speler, ook zijn entourage. Maar technisch gezien transfervrij, dus geen aankoop. Een transfervrije speler is in de meeste gevallen ook geen goedkope optie en zeker niet als je Gavi heet.

11 april 2023 om 14:49

Voor iedere club is Gavi transfervrij binnen halen een aanwinst. Maar dat hij nu alleen met Chelsea in verband gebracht wordt doet vermoeden dat zij enkel druk op Barca willen zetten om het contract situatie spoedig op te lossen.

Als Gavi weg gaat zou het echt een hele flinke aderlating zijn. Echt een super speler die altijd volop in de strijd gaat. Toch verwacht ik niet dat ie weg gaat.

11 april 2023 om 12:25

Ik begrijp oprecht niet wat iedereen in Gavi ziet… Ja, hij werkt hard maar scoort niet, geeft geen assists en loopt vooral heel veel met de bal. Ik heb persoonlijk nog niet iets gezien waarvan ik dacht, wow. Misschien een speler om op 6, de plek van Sergio uit te proberen maar ik ben vooralsnog geen fan van hem.

Staat vooral bekend om zijn temperament de laatste weken, niet zozeer om zijn prestaties. Ik vind het vaak ook maar een opgewonden standje. Heb ook twijfels of hij wel geschikt is voor de PL waar ze hem nog vaker fysiek aan zullen pakken.

11 april 2023 om 10:18

Komt inderdaad over als een hond die hard blaft maar meer niet. Mooi hoe Casemiro hem op zijn plekke zette, mag vaker gebeuren.

11 april 2023 om 19:52

Ik vind het juist mooi om te zien dat een broekie die pas komt kijken een ervarende speler helemaal gek kan maken .

11 april 2023 om 12:10

Ik weet wel dat als hij de verkeerde tegen komt als hij weer eens met zijn hoofd naar een bal op de grond duikt dat hij klaar is als prof. En in de premier league is de kans om zo een tegen te komen net wat groter.
Overigens moet hij zich nog echt ontwikkelen, en het verhuizen naar een nieuwe competitie en club lijkt me totaal niet bevordelijk.

11 april 2023 om 20:42

Idd , heb jij ergens gelezen dat hij zelf weg wilt , die gaat niet weg al biedt Chelsea de drie voudige , ik denk namelijk dat als deze jongen in de jeugd zat bij bijvoorbeeld een real of een city dan zouden we nooit iets van gehoord hebben,.

12 april 2023 om 00:23

@Samcro Deze jongen is 18 jaar! Je bent wel heel vroeg met je conclusie

Heeft Chelsea echt een idee achter hun aankopen of is het kopen om te kopen? Maar aan de andere kant is Gavi wel een hele goede voetballer die voor ieder team in de wereld een versterking zou zijn... Maar of het slim zou zijn van hem om naar Chelsea te gaan?

11 april 2023 om 11:07

Dit is ondertussen een retorische vraag veronderstel ik...

Dit is gewoon gelekt door de zaakwaarnemer van Gavi om de druk op te voeren bij Barça om het te regelen. Ik zie t niet gebeuren dat Barça deze jongen kwijtraakt. Op de ene of andere manier krijgen ze t toch altijd voor elkaar om spelers in te schrijven op de juiste manier, dus dat zal nu ook wel gebeuren.

11 april 2023 om 12:46

Dat kan alleen als ze ergens nog zo'n 150 tot 170 miljoen euro vandaan halen. Dan mogen er aardig wat spelers in de uitverkoop, want sterkhouders en basisspelers willen ze ongetwijfeld behouden.

Ik denk dat het vooral afhangt van de hoogte van de tekorten dit seizoen. Het zou aan de hand van de begroting nog 274 miljoen euro moeten hebben als gevolg van die injecties de komende zomer, al heeft de Europese campagne wel voor flinke tekorten gezorgd. Ik denk dat we richting het einde van de lente wel meer te weten komen over de situatie van Barcelona.

Die gaat nergens heen. Gewoon een trucje om de prijs op te drijven bij de salaris onderhandelingen met Barça.

Redelijk makkelijk te vervangen voor Barca. blijf erbij dat dit geen bijzondere voetballer is, meer een schoppertje. Maar ook dat kan belangrijk zijn in het heetst van de strijd.

11 april 2023 om 10:48

Dan zie je het helemaal verkeerd. Technisch en tactisch gezien mankeert die jongen niets. Aan karakter voegt hij zelfs wat toe. En dat op zo'n jonge leeftijd.

11 april 2023 om 10:59

Kaka2007 moet je niet serieus nemen wat Barca betreft. Gavi is een erg goede voetballer. Gavi een schoppertje? Dan bewijs je toch dat je er 0.0 kijk op hebt en hem nooit hebt zien voetballen. Een andere conclusie is niet mogelijk. Barca mag blij zijn met zulke voetballers als hem en Pedri! #goldenboys. Zie hem wel blijven. Xavi en Iniesta kwamen pas echt op latere leeftijd los. Deze jongens zijn nu al erg goed en ver voor hun leeftijd.

11 april 2023 om 11:31

En onze joga bonito moet je niet serieus nemen wat een discussie forum betreft. Als iemand van jouw mening (in jouw ogen een feit) afwijkt weet diegene niks van het betreffende onderdeel en hebben ze er 0,0 kijk op.

Jij moet eens leren een andere mening te accepteren, ik vind Gavi geen bijzondere voetballer, zeker geen slechte voetballer. Pedri vind ik geweldig, gaat een van de beste worden, Gavi zie ik dit niet doen.

11 april 2023 om 12:13



Geen bijzondere voetballer, meer een schoppertje, zeker geen slechte voetballer. Wat probeer je dan eigenlijk te zeggen? Ben benieuwd. Wie weet dat we inhoudelijk kunnen kijken hoe ver we dan komen. Ik respecteer zeker een andere mening, mits ik vind dat het totaal van de realiteit afwijkt. Dan geef ik mijn argumentatie waarom ik dat vind. Met mijn laatste zin insinueerde ik trouwens zeker niet dat Pedri en Gavi het niveau van Iniesta en Xavi gaan aantikken he? Voordat je denkt dat ik een dergelijke conclusie al getrokken zou hebben.

11 april 2023 om 13:19

Wat ik daarmee probeer te zeggen is dat ik het geen bijzondere voetballer vind in de zin van: Hij gaat bij de europese top geen grote toegevoegde waarde zijn, wel zal hij goed mee kunnen voetballen. Ik heb tot nu toe geen kwaliteit gezien waar Gavi nou geweldig in uitblinkt behalve overtredingen maken en ruzie maken.

Vind niet dat dit totaal van de realiteit afwijkt, aangezien er wel meer mensen zijn op verschillende voetbalsites die deze mening delen.

Dus: Geen slechte voetballer (bijv eredivisieniveau om het zo maar te zeggen) maar ook geen bijzondere voetballer (buitencategorie talent als bellingham, musiala, pedri of camavinga).

11 april 2023 om 14:39



Knap dat jij kan zien dat hij geen grote toegevoegde waarde zal zijn en enkel goed mee kan voetballen. Je weet dat Gavi pas 18 jaar is? Speelt nu al vaak hele goede wedstrijden in Barcelona 1. Hij is technisch sterk onderlegd, heeft een goede dribbel en balbehandeling en heeft ook het inzicht/overzicht om situaties te scannen/ in te schatten. Maar goed, je ziet het heel anders dan mij we zullen in de toekomst wel zien wie er het dichtst bij heeft gezeten. Ook bij Spanje al goede potten op de mat gelegd.

Je wint niet zomaar de Golden Boy Award toch? Dus lijkt mij dat juist velen hem wel als een bijzondere voetballer zien. Musiala en Pedri vind ik eerlijk gezegd nog beter dan Bellingham en Camavinga. Die zijn altijd uitblinkers als ze spelen en structureel ook nog. Al ruim 2 jaar zelfs. Maar dat is weer een andere discussie.

11 april 2023 om 14:48

Die golden boy award heeft tegelijkertijd enorm veel kritiek ontvangen, dat weet je he.

Bellingham en Camavinga zitten toch zeker wel, qua structureel uitblinken, op niveau Pedri en Musiala naar mijn mening. Ik vind ze in ieder geval alle 4 een niveau of 2 hoger dan Gavi.

11 april 2023 om 18:59

Mijn beste Joga,

Hou je nog steeds stellig vast dat Pedri en Gavi beterer zijn op het middenveld dan Frenkie? Dat je me dat wijs probeerde te maken. Gavi eigenlijk matig tot slecht seizoen gehad tot dusver. Misschien 1 of 2 echt goede wedstrijden gespeeld.

Frenkie bij uitstek het beste en belangrijkste. Je ziet nu ook hoe het in elkaar stort op het middenveld zonder hem.

11 april 2023 om 21:10

Ik ben geen fan van frenkie, maar hij is dit jaar inderdaad erg belangrijk voor barca en een stuk beter dan voorgaande jaren. Beter dan Pedri weet ik niet maar natuurlijk mijlenver verwijderd van Gavi, ik blijf erbij dat dat een 13 in een dozijn speler is.

11 april 2023 om 10:57

Barcelona kan Xavi Simons oppikken en ze gaan er volgens mij nog op voorruit ook.

11 april 2023 om 17:43

Xavi zal aardig wat geld kosten, en daarnaast is Xavi veel meer een regelrechte vervanger van Pedri dan van Gavi. Als reservespeler kun je beter Pablo Torre gaan gebruiken lijkt me (scheelt een hoop geld waar Barca niet zoveel van heeft). kBen het dus zeker niet eens met je stelling.

*checks notes* Ah, AS komt met deze onzin. Oke, op naar het volgende nieuws. Gavi blijft bij Barcelona. Die zal het beste middenveld-duo met Pedri vormen voor de volgende 10 jaar.

Dat Tebas er momenteel alles aan doet om Barcelona de grond in te werken vanwege Tebas z'n commissie dat in rook op ging (CVC-deal door Barca geweigerd), wil niet zeggen dat Gavi vertrekt.

Ach, het gaat er maar om dat er (vrijwel) dagelijks iets te melden valt over Barça om een gevoel van crisis op te wekken.

Gavi gaat nergens naartoe. Die wil slagen bij Barça en was al rond en volgens mij loopt de zaak nog om zijn inschrijving door te krijgen. Daarnaast ben ik maar wat blij met Xavi. De resultaten zijn goed; zoals hij zelf terecht aangeeft zitten we in de post-Messi periode en de club heeft onder aan de streep geweldige zaken gedaan om een competitief elftal te maken, dat qua cijfers in de competitie op kan boksen tegen het Barça van Guardiola, terwijl er aanzienlijk minder talent in zit.

We horen al maanden, maanden het ene na het andere (soms zelfs extreem) negatief bericht over Barça en we praten zo goed als nooit over feitelijkheden. En als het daar niet over moet gaan, dan probeert men de prestaties van Barça, dat dertien(!!) punten los staat van de huidige lands- en Europees kampioen. Het team heeft 21 keer de nul weten te houden en gaat dat record mogelijk verbreken(26).
Scoren gaat de laatste tijd moeizaam, maar het zit duidelijk wel in het team. Zeker als het op volle oorlogssterkte is.

11 april 2023 om 12:15

Even wat anders: hoe zit het met Dembele en Pedri? Kunnen we die op korte termijn nog terug verwachten?

11 april 2023 om 12:47

Frenkie zou tegen Getafe kunnen spelen. Dembele en Pedri zouden misschien paar minuten kunnen maken tegen Atletico (dus over 2 weken). Christensen zou pas over 3 weken ready zijn jammer genoeg.

11 april 2023 om 13:02

Ah vervelend. Bedankt voor de info!

11 april 2023 om 13:34

Zie net dat Frenkie ook pas tegen Atletico minuten gaat maken… Het blijft maar langer worden.

Waarom zou ie in hemelsnaam naar de PL willen? Daar wordt ie opgevreten en uitgespuugd en als hij zijn fysieke verliest is hij een 12 in een dozijn voetballer in de PL. Uitstekende voetballer maar hij werkt hard en is graag fysiek en dat is een groot deel van zijn spel, als hij plots elk duel verliest dan voegt ie plots heel veel minder toe.

11 april 2023 om 11:13

Gavi moet het juist helemaal niet van zijn fysiek hebben, waar heb je het over.

11 april 2023 om 11:44

Ja dat jij nog nooit een wedstrijd op hebt gezet verbaasd me ook helemaal niets.

11 april 2023 om 11:52

Hij gebruikt z'n fysiek zeker erg veel en werkt ook hard, maar technisch staat die ook echt wel z'n mannetje. Ook kan die vrij makkelijk op verschillende posities spelen, en heeft die best mooie loopacties e.d.
Ook zonder zn harde werken blijft er genoeg over om hem als groot talent te beschouwen.

11 april 2023 om 17:44

Mijn beste real8,

Je hebt het mis.
Gavi moet het helemaal niet van zn fysiek hebben, aangezien hij elk fysiek duel verliest en gaat ook vrij makkelijker neer. Zo sterk is hij niet. Of hij maakt een overtreding. Gavi moet het hebben van zn werklust en zet druk en is bereid om risico te nemen om de bal te winnen of weg te werken, wat ook vaak gewoon een overtreding is. Komt ook af en toe onder druk uit door een technisch hoogstandje en verplaatst bal naar voren. Maar in bijna elk fysiek duel tegen meeste spelers wordt hij gewoon aan de kant gezet.

Persoonlijk vind ik dat hij een slecht seizoen draait, dat heb ik al eerder gezegd. Heeft 1 of 2 echt sterke wedstrijden gespeeld en zouden beide keren dan tegen Real zijn.

Wel talentvolle speler. Laat hij ook zien soms met hoe hij de ruimte gebruikt of in de timing. Moet echter aan z'n passing en voorzetten werken. Dan kan het echt een goede speler worden.

11 april 2023 om 11:30

'als hij zijn fysieke verliest...'

Wat is dit nu voor kromme stelling? 100 procent van de voetballers zijn minder wanneer ze een eigenschap verliezen. Dat is geen reden om hem te dumpen.

11 april 2023 om 11:44

100 procent van de voetballers zijn minder wanneer ze een eigenschap verliezen

Duh, waar beweer ik dat dat niet zo is?

Waar vertel ik iemand om hem te dumpen?

11 april 2023 om 12:42

Te dumpen? Hij stelt enkel dat hij in de Premier League een eigenschap 'verliest' waar hij in Laliga nog veel van kan profiteren. Daar ben ik het wel mee eens. In de Premier League stellen zijn fysieke kwaliteiten eigenlijk niet veel voor. Zo'n beetje iedere speler daar heeft die eigenschappen en vaak meer.

Daarnaast is Gavi nog jong en heeft nog een ontwikkeling voor zich. Ik vraag me af of hij in Engeland niet op de bank terechtkomt. Hij is zeker een groot talent, maar z'n huidige niveau is ook weer niet enorm indrukwekkend als je z'n leeftijd even buiten beschouwing laat.

11 april 2023 om 12:46

Alleen de balbehandeling en techniek in de PL is over het algemeen veel minder dan bij spelers uit La Liga.

"gavi is op zijn beurt ontevreden dat Barcelona niet meer in het werk stelt om zijn contractprobleem op te lossen. De achttienjarige middenvelder vindt dat hij meer prioriteit verdient gezien zijn erelijst op deze leeftijd."

Nou ja, Erelijst? Die jongen maakt minuten en doet leuk mee. Wel een groot talent hoor, maar van een erelijst is nog niet echt sprake. Als hij zou vertrekken, is het niet zo dat Barcelona ineens een mindere ploeg wordt. Daar moet hij zich nog voor ontwikkelen.

Verder lijkt het me dat Gavi ook wel ergens heeft gelezen hoe het zit. Barcelona zal vast wel willen, maar het staat met de handen gebonden. Die moeten eerst bezuinigen voor ze hem een nieuw contract aan kunnen bieden.

11 april 2023 om 20:52

Twee jaar geleden was er natuurlijk wel corona. Nu wordt je er sowieso nog niet heel veel wijzer op hoe de situatie precies is. Het is eigenlijk wachten op de eerste geruchten en statements met betrekking tot de zomer. Het is in ieder geval wel interessant om te volgen.

Onbegrijpelijk dat Barca nog in verband wordt gebracht met allerlei spelers terwijl hun financiele huishouding een grote puinhoop is en ze niet eens een toptalent als Gavi kunnen behouden.

Mocht hij vertrekken en de financiele malaise aanhouden, dan voorzie ik een grote leegloop bij Barcelona. Kan je leuk de titel winnen, maar volgend jaar hebben ze echt een probleem.

Hopelijk dezelfde bron (van waarheid) als wanneer zijn teamgenoot blijkbaar met zijn moeder ging. Speelt de laatste weken zonder Frenkie en Pedri wat minder, maar zou het heel mooi vinden als deze 3 daadwerkelijk nog jaren voor Barcelona spelen. Nu spelen ze het beste als ook Busquets er nog eens bij staat maar met de juiste wedstrijdervaring zal dat hopelijk ook zonder kunnen binnenkort.

Alle spelers kiezen uiteraard voor het beste project in de portemonnee. Aangezien die van Barca meer dan leeg is zal die wel gaan kiezen voor een mooi avontuur en uitdaging elders. Maar in de PL zal hij wel niet aan bod komen. Daar worden dat soort spelers wekelijks opgevreten door meedogenloze tegenstanders. Al zal dat in de portemonnee niet uitmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren