Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça legt miljoenen neer voor 18-jarige verdediger: ’Potentiële topspeler’’

Laatste update:

Barcelona is dicht bij de komst van Mikayil Faye, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert betalen de Catalanen vijf miljoen euro exclusief bonussen om de achttienjarige centrumverdediger over te nemen van NK Kustosija, dat uitkomt op het tweede niveau van Kroatië.

Faye maakte in februari 2023 de overstap van het Senegalese Diambars FC naar Kustosija. De jonge centrumverdediger speelde tot nog toe tien jeugdinterlands voor Senegal Onder 17. Bij Kustosija streed Faye het afgelopen seizoen tegen degradatie. Via de nacompetitie slaagde de club er zaterdag in om niet naar het derde niveau weg te zakken.

Tijdens zijn eerste halfjaar bij Kustosija kwam de 1,86 meter lange Faye tot veertien officiële duels. Hij werd in het verleden ook al eens in verband gebracht met clubs als Chelsea en Borussia Dortmund. Volgens Romano betaalt Barcelona vijf miljoen euro exclusief bonussen om de verdediger in te lijven en ziet het in hem ‘een potentiële topspeler’.

Barcelona heeft nog geen aankoop voor komend seizoen gepresenteerd. De Catalanen worden wel al langere tijd in verband gebracht met Iñigo Martínez, die transfervrij over moet komen van Athletic Club. De 32-jarige centrumverdediger zou al sinds maart akkoord zijn met Barça. Volgens Romano is het een kwestie van tijd voordat Martínez ook daadwerkelijk gepresenteerd wordt als nieuwe aanwinst van de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

5 miljoen voor een speler uit de tweede divisie Kroatie?! Damn, daar kan je in de KKD een complete selectie mee kopen. Ga me niet meer verbazen hoe Barca elke keer weer aan geld komt in tijden van bezuiniging. Maar zullen zien of we hem ooit nog eens gaan zien spelen

12 juni 2023 om 14:00

Arsenal haalde Martinelli voor 6mio uit de derde divisie van Brazilie.

12 juni 2023 om 14:04

*4e

12 juni 2023 om 14:26

Probleem is niet het geld voor transfersommen, maar salarissen. Deze jongen zal niet veel aan salaris kosten, dat is wel haalbaar, terwijl dat lastiger is voor een Messi die niets kost aan transfersom maar wel hoog salaris heeft.

12 juni 2023 om 14:30

Einde van de dag komt dat niet uit dezelfde zak geld? Maar het zal, vraag me af of hij dezelfde groei doormaakt dan wanneer hij ergens basisspeler is. Nadeel van vertrekken naar Barca is wel dat de concurrentie echt bijzonder groot is. Die gaat spelen voor Barca B. Dan zou je zomaar een grotere groei kunnen doormaken als je basisspeler bent bij eredivisie Kroatie

12 juni 2023 om 14:43

Voor de club wel, maar de La Liga regels gaan specifiek over de salarissen, van wat ik ervan begrijp.

12 juni 2023 om 14:56

@Westend. De la Liga heeft een aantal regels op het gebied van financiën. Waaronder de regel dat het salaris niet meer dan 70% van de omzet mag zijn. Barça zit op dit moment daar best ruim boven waardoor de club geen spelers mogen registreren als ze boven de 70% zitten. Op dit moment is het geld zelf het probleem dus niet. Het is meer de regelgeving van La Liga die het probleem is.

12 juni 2023 om 15:00

De uitgaven zijn uiteraard ook relevant. Maar die zijn wat minder urgent dan de salarissen.

13 juni 2023 om 12:59

Een transfersom wordt boekhoudkundig niet als uitgave aangemerkt. De jaarlijkse afschrijving daarop, die wel. Dus als deze jongen een 5-jarig contract tekent 'kost' het de club maar 1 miljoen per jaar, voor 5 jaar lang.

En inderdaad, La Liga heeft ook nog specifieke voorschriften voor salarissen, waaronder afschrijvingen op transfersommen dan weer niet vallen.

Dit zijn de vijvers waar je in zou moeten vissen, als Dortmund hem had gehaald en hij zou indruk maken had je wellicht over twee jaar 80 miljoen moeten betalen.

Araujo en Pedri naar mijn mening de twee beste spelers in de selectie kwamen ook voor bescheiden bedragen. Terwijl geen enkele 100m + aankoop een goede is gebleken.

12 juni 2023 om 15:06

@el_guaje7, en dan heb je ook nog de talenten die het niet redden, maar alsnog voor een leuk bedrag werden verkocht. Zo uit mijn hoofd heb je Marlon, Todibo en Mina.

12 juni 2023 om 21:21

Kijk, een verstandige invalshoek. Mee eens. Dergelijke bedragen kan Barcelona prima uitgeven zonder gevolgen en zelfs als de speler niet slaagt, is de kans nog aanwezig dat je er winst op maakt. Een paar verhuurperiodes en zo'n jongen hoeft maar een aardig seizoen te hebben om het geld er weer uit te krijgen.

Ben benieuwd! Als er daadwerkelijk 5 miljoen zal betaald worden, dan zullen ze wel vertrouwen hebben in hem. 2023 is een top jaar voor hem! Van Senegal naar Barça op 4 maanden tijd ;-)

Goed dat de club dit soort aankopen doet ipv onnodige dure aankopen waar veel risico aan vast zit. We hebben dan wel 5 centrale verdedigers dus misschien handig om hem meteen te verhuren.

Mag ik dit een zeer vreemde transfer vinden?
Een tweedeklasser in Kroatië begot en direct 5miljoen!
Ik zou dat maar eens onderzoeken

Barcelona zou beter miljoenen leggen voor Arthur Vermeeren
Mega jong talent van Antwerp

12 juni 2023 om 16:53

Goede speler hoor die Vermeeren, maar die kost algauw minstens 20 miljoen, en waarschijnlijk zelfs 25. Dat is voor Barca vrij veel om te betalen aan een speler die er misschien niet direct staat, en zeker als ze al nieuwe CVM nodig hebben die direct basisspeler zou moeten kunnen zijn.

12 juni 2023 om 17:27

Als je dan toch eens wil gaan onderzoeken... Google dan eens op Robert Gonçalves, die de bijnaam 'the fat Neymar' droeg en al na enkele maanden terug werd gestuurd naar Brazilië. Er zijn überhaupt meer schimmige deals geweest rondom Braziliaanse (jeugd)spelers. Deze versterking zou ik overigens niet direct in dat rijtje plaatsen.

Niemand gaat natuurlijk met droge ogen beweren dat ze Mikayil Faye op het tweede niveau van Kroatië hebben zien spelen, maar heb ergens gemengde gevoelens over deze transfer. Eigenlijk ben ik sinds het opleggen van financiële restricties al aan het pleiten voor investeringen in de toekomst. Blijkbaar heeft de club met het binnenhalen van Mikayil Faye een veelbelovende verdediger aangetrokken die ook in de belangstelling van andere clubs (die doorgaans een sterk scoutingsnetwerk hebben). Aan de andere kant is de timing op z'n zachtst gezegd opvallend. Barcelona Atlétic heeft gisteravond de Mini Clásico verloren en speelt daardoor nog een seizoen langer op het derde niveau in Spanje. Als Mikayil Faye daadwerkelijk het veelbelovende talent is wat hem wordt voorgedicht, wat gaat hij dan in godsnaam nog leren op het derde niveau in Spanje? En waar komen plotseling de financiële mogelijkheden vandaan waardoor er vijf miljoen euro beschikbaar komt? Komt dat door de verkoop van Francisco Trincão? Kortom, dit was niet helemaal de eerste strategische zet op de transfermarkt die ik had verwacht. Maar als dit daadwerkelijk een verstandige investering met het oog op de toekomst blijkt te zijn, dan hoor je mij niet klagen!

12 juni 2023 om 19:39

Mooie reactie weer Guaporta, altijd goed om iemand met zoveel inhoudelijke kennis en een realistische visie te horen.

Ik vraag me ook erg af waar deze jongen volgend jaar gaat spelen. Zoals je aangeeft is Atlétic wellicht wat laag, hoewel het niveau daar vast wel hoger zal zijn dan op het tweede niveau van Kroatië. Tegelijk lijkt een stap naar het 1e me ook wel erg snel, hoewel het prima is om hem als backup te hebben, maar dat is weer niet zo bevorderlijk voor zijn ontwikkeling.
Misschien dat een verhuurperiode nog wel het beste is, eventueel nadat die een tijdje bij Barca heeft meegetraind.

Tegelijk vind ik het ook juist positief dat Barca investeert in talenten die hopelijk in de toekomst veel waarde zullen toevoegen aan het eerste elftal. Echter, met de beperkte ruimte op de transfermarkt was dit niet de te verwachten aankoop inderdaad.

12 juni 2023 om 20:02

Nou ja, inhoudelijke kennis... We hebben het over een speler die een paar maanden op het tweede niveau van Kroatié heeft gespeeld, dus volgens mij heb ik hem evenveel minuten zien spelen als ieder ander die probeert om een mening te vormen over Mikayil Faye. Mijn inhoudelijke kennis gaat dus niet verder dan logisch redeneren vanuit het perspectief van Barcelona. En als je me dan vertelt dat de club investeert in een veelbelovende linksbenige centrale verdediger die ook in de belangstelling stond van Borussia Dortmund... Dan kan ik niet anders dan enthousiast zijn. Denk alleen dat er een duidelijk sportief plan moet zijn om hem naar het eerste elftal te laten groeien, want dertig wedstrijden op het derde niveau van Spanje lijkt me niet een goed ontwikkelplan.

12 juni 2023 om 20:50

Ik doel ook meer op de inhoudelijke kennis van Barca, en niet van deze speler. Het was meer een waardering naar je over het algemeen goed onderbouwde en lange reacties, die altijd leerzaam zijn om te lezen ;-)

Ik sluit me volledig bij je aan dat er een goed ontwikkelplan moet zijn, en ik ben erg benieuwd wat Barca daarvoor in gedachten had. Zeker omdat er met Chadi Riad al een talentvolle (linker?)cv is, en ze niet allebei tegelijk veel minuten in het eerste kunnen gaan maken.

12 juni 2023 om 22:29

Goed om te lezen, dat stel ik zeker op prijs. Denk trouwens dat het geen schande is als er concurrentie is voor de posities centraal achterin, zeker als je ziet dat er in het afgelopen jaar spelers als Diego Almeida zijn geweest die naast hun schoenen zijn gaan lopen. Moet trouwens ook eerlijk zeggen dat ik er in de afgelopen jaren vaker naast heb gezeten wat betreft centrale verdedigers dan met middenvelders of aanvallers. Ik vond bijvoorbeeld Jean-Clair Todibo een groter talent dan Ronald Araujo, en zat er natuurlijk compleet naast. Kijk ik naar beelden van Mikayil Faye, dan zie ik een speler die veel op zijn fysiek en duelrkacht leunt. Erg snel op de eerste meters, nauwkeurig in de tackle. Maar tegelijkertijd niet heel verstandig in het kiezen van het moment om in te dribbelen. Hij lijkt me een verdedigend intelligente speler, maar opbouwend heeft hij nog wat te leren. Om het in begrijpelijke termen te formuleren, hij heeft meer het ruwe talent van Araujo dan dat hij het sierlijke van Piqué heeft. Maar goed, dat is alleen op basis van beelden die nu beschikbaar zijn.

13 juni 2023 om 15:58

Todibo heeft aan de bal ook veel meer talent dan Araujo. Laatstgenoemde heeft echter veel meer doorzettingsvermogen en is verdedigend sterker. Todibo had te weinig geduld en overschatte zichzelf. Jeugdige onbezonnenheid.

13 juni 2023 om 15:55

Promoveren had welkom geweest, maar bij Atletic gaat het bij nieuwe spelers natuurlijk om het wennen aan de speelstijl en rustig binnenkomen. Voor een jongen waar zoveel geld neer wordt gelegd, ga ik uit van speeltijd en integratie binnen club en systeem. Voor andere jongens is het derde niveau nog steeds van nut, gezien ze leren om sneller te spelen in een professionele omgeving, zonder te speelstijl teveel aan te moeten passen. Iets dat in de Segunda wat makkelijker gebeurt.

Als het talent er is, dan is de stap tussen beide teams niet dusdanig groot, zolang je maar bekend bent met het systeem. Zie o.a. Araujo, Pedro of Busquets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren