Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça boekt recordomzet en mikt op status best verdienende sportclub

Laatste update:

Barcelona heeft woensdag de financiële cijfers van het afgelopen seizoen bekendgemaakt. De Spaanse grootmacht behaalde in het boekjaar 2016/17 een omzet van 708 miljoen euro en verwacht dat de club in het volgende fiscale jaar een omzet zal genereren van 897 miljoen euro, zo laten de Catalanen woensdag weten via de officiële kanalen.

Het realiseren van deze ambitie van bijna negenhonderd miljoen euro zal Barcelona de best verdienende sportclub ter wereld maken. In 2021, zo wordt er gesteld in het strategisch plan, moet de omzet zijn gestegen naar een miljard euro. Het fiscale jaar 2016/17 is wederom een recordjaar voor Barcelona, waarin dertien miljoen euro meer is omgezet dan vorig jaar.

Het is het zesde jaar op rij dat Barcelona winst boekt en de verwachting luidt dat de hoeveelheid winst in de komende jaren verder gaat stijgen. In totaal boekte de Spaanse topclub sinds 2010 een winst van 175 miljoen euro. Daarnaast is de schuldenlast van Barcelona in het afgelopen fiscale jaar met 24,5 miljoen euro verlaagd naar 247 miljoen euro.

Denk jij dat Barcelona dit seizoen kampioen van Spanje gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allemaal leuk en aardig dat Barcelona de club is met de meeste omzet, maar een winst van 175 miljoen in 7 jaar (lees: 25 miljoen per jaar) is helemaal niet zo overtuigend. Dat doen Real en United met een omzet die niet veel minder is toch een stuk beter.

11 oktober 2017 om 16:22

Wat een afgunst druipt hier van af. Ik durf te betwijfelen of die 2 clubs het beter doen maar ook al zou dat zo zijn, wat heeft dat nou met dit artikel te maken? Volgens mij geen fluit.

11 oktober 2017 om 17:17

Real scoorde een miljoentje meer winst dus dat verschil valt wel mee

Met dank aan Neymar, een transfer die Barcelona liever niet door zag gaan.

11 oktober 2017 om 15:57

Die zit nog niet in dit boekjaar en ook een van de redenen van de verwachting dat het volgend boekjaar de omzet met maarliefst met ruim 160 miljoen stijgt

11 oktober 2017 om 16:36

190 miljoen zelfs

11 oktober 2017 om 17:01

Barca's boekjaar stopt altijd een paar dagen voor de transfermarkt als ik mij niet vergis, dus dan zit Neymar hier niet bij berekend.

11 oktober 2017 om 19:56

En de aankoop van Dembele ook nog niet. Dus de stijging van omzet komt niet door transfers. Het komt voornamelijk door hogere marketing omzetten en verbeterde sponsordeals.

11 oktober 2017 om 20:39

Tansfersom van Dembele wordt niet in 1x betaalt en Neymar wel, dus de transfer van Neymar zorgt volgend jaar wel voor de grootste stijging. Tuurlijk ook de verbeterde marketing en sponsordeals. Maar zeker de helft door de transfer

11 oktober 2017 om 21:26

Ik weet niet wat ik heb, maar ik praat onzin. De kosten voor Dembele zullen nooit de omzet drukken.

Dus ja, De omzet gaat veel hoger zijn dankzij de Neymar transfer.

11 oktober 2017 om 21:33

Kun je wel zo denigrerend doen maar misschien kun je gewoon ff de persconferentie van dhr Grau terugkijken waar die hetzelfde zegt, ach doe ook maar niet, wat weet hij er nu van.

12 oktober 2017 om 15:35

Ik zeg wat ik meen en meen wat ik zeg. Ik was oprecht en niet denigrerend.

Jammer dat het cynisme de overhand heeft genomen. Maar begrijpen doe ik dat wel.

Kan iemand mij uitleggen hoe het met de schuld precies zit? Ik weet dat dit al vaker voorbij gekomen is, maar ik snap het gewoon niet.

In Nederland mag je als club toch niet zo'n schuld hebben? Waarom in Spanje wel? Mag deze altijd blijven bestaan, zolang de club maar een bepaald bedrag o.i.d. heeft? En is de schuld niet deels bij de Spaanse banken? Stel Catelonie wordt onafhankelijk, heeft Barcelona dan opeens een ongelofelijk groot probleem?

En wat meer inhoudelijk. Is er op financieel gebied goed werk afgeleverd door het huidige bestuur? Het huidige bestuur wordt natuurlijk niet erg geliefd, maar hebben ze dit dan wel goed gedaan?

Wat een vragen zeg

11 oktober 2017 om 16:08

Ook in Nederland mag een club een hele grote schuld hebben, meen dat die van Twente op het hoogtepunt bijna 100 miljoen was, in Nederland moet je wel aantonen dat de continuïteit hiermee niet in gevaar komt. Met het nieuwe stadion zal Feyenoord straks ook een gigantische schuld hebben. Wat niet mag is continu meer uitgeven dan er binnen komt, meen dat het verlies de eerste 3 jaar niet meer dan een aantal % van je omzet mag zijn en dat je dan binnen 10 jaar weer winst moet maken. Het aantal jaren ben ik niet zeker van trouwens

11 oktober 2017 om 16:35

190 miljoen zelfs en op financieel gebied is er heel goed werk geleverd, .op sportief gebied wat minder, mocht Cataluña onafhankelijk worden, zie het niet gebeuren de eerste 50 jaar, maar mocht het gebeuren zal er best een oplossing bedacht zijn over in welke competitie Barça gaat spelen, bij welke banken zij de schulden hebben maakt niet zoveel uit stel dat de Spaanse banken de schulden opeisen, dan staan er verschillende banken klaar om Barcelona het geld te lenen om die schulden af te betalen. Zeker als je ziet in welk tempo ze hun schulden aan het afbetalen zijn en al 7 jaar op rij winst maken

11 oktober 2017 om 19:53

De schuld is niet zwaarwegend voor de bedrijfscontinuiteit. In het licht van de winst na aflossingen is Barcelona een van de financieel gezondste clubs in de wereld. Natuurlijk zijn er clubs die hun zaakjes beter op orde hebben.

Voor wat betreft de onafhankelijkheid van Catalonië is er geen kort antwoord mogelijk.
Er zijn veel 'als' scenarios, maar in grote lijnen kan het vergaande gevolgen hebben. Met de nadruk op kan. La Liga gaat kapot zonder Barcelona en meerdere competities hebben al aangegeven de club met open armen te ontvangen. Bovendien is de Franse competitie al statutair ingericht om buitenlandse clubs te faciliteren.
De schulden bij banken zijn niet omvangrijk genoeg om voor de club voor directe problemen te zorgen.
Wel kan de continuïteit van de leningen in gevaar komen als ze in Madrid besluiten om alle handel met Catalonië te boycotten en verbieden. Dan zullen de banken wel een probleem krijgen, maar dat zal dan weer (deels) afgevangen worden door het net van banken in Europa welke via wet is geregeld.

Het huidige bestuur heeft financieel degelijk werk afgeleverd. De vraag moet echter zijn of ze met hun race naar de top niet ten koste is gegaan van het gedachtegoed van de club en daarmee het imago wereldwijd.

Er is helaas niet heel veel dat dit bestuur goed heeft gedaan. Misschien wel weer degelijk, maar de imagoschade is van dien aard dat al het andere toch besmet is. Denk aan de fraude zaken bij transfers, Het slechte aankoop beleid, Het verschrikkelijke verkoopbeleid (Alexis voor een prikkie. Neymar die je niet weet te behouden. En meerdere spelers die je niet voor fatsoenlijke prijzen van de hand doet, of gewoon helemaal niet weet te verkopen en dus maar met een slechte huurdeal ergens in Portugal stalt.)

Ondanks dat ik denk dat je dit al meerdere keren voorbij hebt kunnen zien komen Wilde ik het dit keer zelf eens op het scherm zetten.

Het ontbreekt misschien aan details, dat komt doordat ik dit op een telefoon aan het schrijven ben. Dus vraag gerust door.

Hopen dat die schuldenlast lichter en lichter wordt zodat we dat gezeik niet meer hoeven aan te horen.

11 oktober 2017 om 17:45

Mensen waarom telkens die schuld erbij halen! Alle grote clubs in de wereld hebben afspraken net banken!!!

Los je je schuld gewoon af jaarlijkse ben je FINANCIEEL GEZOND.

Dus alle huizenkopers in Nederland hebben schuld??? Theoretisch wel ja maar je ben dan toch gezond omdat je voldoet aan je verplichtingen....

Men kan alleen maar afzeiken maar beetje logisch nadenken is bij vele ver gezocht hoor.
Ook in Spanje ga je gewoon failliet als je niet aan je verplichtingen kan voldoen!

11 oktober 2017 om 18:07

Een bedrijf zonder schulden is een slecht bedrijf. De rente stelt namelijk niets voor tegenover het rendement dat geld maakt. Geld verdient namelijk het meeste geld. Dan moet je het natuurlijk wel goed investeren, maar dat heeft Barca zeker gedaan. Zonder die schuld was Barca niet eens groter dan fc graafschap vandaag de dag

11 oktober 2017 om 18:01

Alleen wat de meesten maar niet (willen) begrijpen; een schuld is prima, zolang je het maar gewoon kan aflossen. Dat "gezeik" is gewoon onzin altijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren