Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Balotelli deelt emotioneel verhaal: ‘De tranen zijn daarna gestopt met vloeien’

Laatste update:

Mario Balotelli mocht zich onlangs voor het eerst in vier jaar melden bij de nationale ploeg van Italië en afgelopen maandag wist de spits te scoren in de 2-1 overwinning op Saudi-Arabië. Balotelli voelt zich weer welkom bij het grootste gedeelte van het Italiaanse volk, maar wil in gesprek met La Gazzetta dello Sport nog wel een heikel punt bespreken: racisme.

De aanvaller, die uit zijn contract loopt bij OGC Nice, vertelt dat hij vooral in het verleden veel te maken had met racisme. “Natuurlijk: als ik wit was geweest, had ik minder problemen gekend. Ik krijg zoveel brieven van kinderen die mij als voorbeeld zien, omdat ik nooit de rug toekeer naar racisme. Het was verschrikkelijk. Deuren die in mijn gezicht werden dichtgesmeten op achttienjarige leeftijd.”

“De deuren gingen weer wagenwijd open toen ik een Italiaanse burger werd, maar ik werd nog steeds hetzelfde behandeld. Op een dag waren de snacks op de bureau’s op school verdwenen. De leraren dachten meteen dat ik het had gedaan, zonder onderzoek te doen. Er was echter één specifiek voorval dat ik nooit zal vergeten. De tranen zijn daarna gestopt met vloeien.”

“Ik had al mijn huiswerk gedaan. Ik wist dat mijn moeder me dan buiten liet spelen om te voetballen. ‘Hey jongens, zullen we spelen?’ ‘Nee Mario, jij mag niet.’ ‘Maar ik heb mijn huiswerk gedaan.’ ‘Nee Mario, jij bent zwart.’ Ik was zwart een daarom anders in hun ogen. Ik dacht dat ze me niet wilden omdat ik uitbundig was, toen ook al, maar naarmate de jaren verstreken, ben ik helaas achter de waarheid gekomen.”

“In 2009 werd ik in dit opzicht gelijk volwassen. Tijdens een duel tussen Juventus en Internazionale noemden ze me ‘aap’, ‘neger’, ‘ga terug naar Afrika’. Het tweede voorval: in juni, buiten een bar in Rome met mijn teamgenoten van de Onder-21. Een motor reed voorbij en twee mensen schreeuwden: ‘Neger, neger, neger!’ Ze kwamen naar me toen en gooiden bananen naar me, alsof ik een aap was. Ze zaten ook nog mis met hun precisie, want ze raakten de bardame in plaats van mij.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
30 mei 2018 om 20:57

Er komt een WK in Rusland aan vraag me af hoeveel incidenten er op dat toernooi zullen zijn.

31 mei 2018 om 00:01

ik weet niet wat daar gelukkig aan is aangezien racisme nog steeds dagelijks voorkomt.
Als je er niets meer van leest dan denk je van ooh dat zal wel minder zijn geworden. Maar helaas werkt het niet in praktijk zo. Je ziet ook dat opvoeden een heel groot invloed heeft, dat je dus door je vriendengroep word buitengesloten om te spelen omdat je zwart bent is best triest.
Maar helaas zonder slechte mensen zijn er ook geen goede mensen.

31 mei 2018 om 09:45

Ja haha...dat was echt briljant van Alves!

30 mei 2018 om 21:22

Hij kon er boven staan door zijn talent en geld en sloeg door naar de andere kant met idioot gedrag. Hoe denk je dat de minder bedeelde donkere mensen het hebben in zuid- en oost Europa.

Voor ons ben jij meer Italiaan dan die racisten, Balo is een kind van Italie! ❤️

30 mei 2018 om 22:15

Mooi gebaar van Voetbalzone dat ze jou prachtige bericht hebben geplaatst op de Facebook van Voetbalzone..

31 mei 2018 om 05:33

Dat is wel mooi ja, zeker omdat het gemeend en recht uit het hart was, zelf heb ik geen facebook dus ik had dit nooit geweten zonder dat jij het me had verteld, bedankt

Wat voor idioot moet je zijn om onschuldige mensen zomaar uit te schelden op straat.
Hetzelfde met homohaters. Waarom kunnen zulke mensen hun achterlijke commentaar niet voor zich houden?
Ik zal het nooit kunnen begrijpen.

30 mei 2018 om 23:02

Heeft alles te maken met opvoeding. Ik heb altijd geleerd iedereen te respecteren ongeacht hun kleur, geloof, cultuur. Maar zo ziet het helaas niet iedereen!

31 mei 2018 om 00:34

Pff je hebt helemaal gelijk al vind ik homo wel iets heel extreems. Maar dan nog moet je dat voor jezelf houden en proberen iedereen te respecteren. Zolang ze die smerige dingen niet naast me doen. 2 mannen terwijl God heeft ons de mooiste vrouwen gegeven. Maar ja het zij zo. Altijd respect houden naar je medemens ongeacht wat

31 mei 2018 om 09:57

@soldierr

Ik moet zeggen, ooit dacht ik er ook zo over als jij nu beschrijft. Maar nu heb ik meer van: Waarom mogen homo's hun liefde niet publiekelijk uiten zoals hetero's dat doen? Liefde is liefde, toch?

Als God daadwerkelijk de vrouwen heeft geschapen, dan heeft hij ook de liefde tussen twee mannen gecreëerd. Of heeft God alleen hetero's op de wereld gezet? Als dat laatste het geval is, is voor mij duidelijk dat er geen God kan zijn.

Heb gewoon elkaar lief, en laat een ander leven zonder te oordelen. Liefde is liefde, in welke vorm dan ook.

Gelukkig sluit je je post wel goed af

Ik heb het totaal niet met Balotelli vanwege zijn gedrag tijdens zijn periode maar Inter maar deze verdient hij niet. Jammer dat dit soort dingen nog voorkomen in de 21e eeuw.

Ik ben serieus wel eens door 2 donkere mannen in Utrecht uitgescholden voor kk kaaskop terwijl ik gewoon langs ze liep. Voelt ook een beetje appart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren