Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Babel: 'Dat betekent bij Ajax dat je een superhero zou moeten zijn'

Laatste update:

In ruim 4,5 jaar tijd zette Frank de Boer vijftien verschillende spitsen in de basis van Ajax. De verwachting is dat Arek Milik donderdagavond in het Europa League-duel met Celtic plaats moet maken voor Davy Klaassen. Ryan Babel, een voormalige gelegenheidsspits van De Boer, zou een dergelijke, tactische ingreep wel snappen.

/

Schotse verdedigers zijn niet gewend door te dekken, zo geeft Babel aan. "Als Davy zich uit de spits laat zakken, kan hij tussen de linies spelen", vertelt de ex-Ajacied, nu uitkomend voor Al-Ain, in De Telegraaf. "Dekken de centrale verdedigers wél door op Klaassen, dan creëert Ajax ruimte voor de buitenspelers om loopacties achter de laatste lijn te maken.”

Babel weet dat er de afgelopen jaren maar weinig spitsen bij Ajax zijn geslaagd. De druk is hoog en je moet als spits heel compleet zijn. "Bij Ajax in de spits staan, betekent eigenlijk dat je een superhero zou moeten zijn", erkent de Amsterdammer, die aangeeft dat een Ajax-spits balvast, links- en rechtsbenig en snel moet zijn, maar ook moet kunnen koppen, meevoetballen én makkelijk scoren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gezeur over hoe moeilijk het wel niet is bij Ajax in de spits !! Die discussie is toch al lang achterhaald, we zijn niet meer dan onderkant middenmoot in de Europa League. Het Ajax systeem bestaat niet eens meer omdat de andere 10 spelers het ook niet kunnen uitvoeren, maar de spits word er nog steeds op afgerekend lachwekkend. Nu weer lekker Davy in de spits , zucht ...... Verheug me nu al op vanavond.

17 september 2015 om 08:54

Eindelijk iemand die het snapt. Zelfs Zlatan en Suarez deden het niet goed genoeg in de spits bij Ajax. Dat zegt toch alles.

Ajax zou een systeem moeten creëren, zodat Milik (potentiële topper) juist wel zou renderen.

In 95 was de spits zo goed, omdat er spelers als Davids, De Boertjes, Litmanen en Finidi meededen.

Err is momenteel geen enkele speler die dat niveau heeft en slechts een enkeling die dat niveau ooit zal halen (Bazoer, Riedewald).

Het voetbal evolueert en daar moet Ajax in mee, of je nu wilt of niet.

17 september 2015 om 12:25

Precies dit. En daarnaast speelde in die tijd flank spelers op hun goede flabk zodat ze wel eens een voorzet konden geven oo een spits.
Nu tegen celtic vind ik het nirt zo erg omdat het als tactische overweging gezien kan worden. Maar daarna gewoon weer met onze favoriete pool als spits

Een spits bij ajax is meer een veredelde nummer 10. Inzakken, loopacties maken en balletjes neerleggen zodat andere spelers kunnen scoren.

17 september 2015 om 09:55

Ben het niet helemaal eens met de term 'veredelde nummer 10'. Bij Ajax wil je een spits die inderdaad ook iets kan creëren, maar zeker niet de hele tijd inzakt. Hij moet vooral het duel aan blijven gaan met de centrale verdedigers. Inzakken met als doel iets te creëren of de centrale verdedigers uit te lokken is dan wel wenselijk. Milik probeert dit wel, maar slaagt er nog niet in om dat op de juiste momenten te doen, waardoor het te druk wordt op het middenveld. Klaassen is een speler die dit misschien beter onder de knie heeft en in de jeugd vormde hij een mooi tandem met Fischer. Dat is waar De Boer op dit moment naar opzoek is.

17 september 2015 om 10:05

Eenmaal over de middellijn speelt Ajax met 10 middenvelders.

Heb het al vaker gezegd. Ga er niet raar van opkijken dat als milik uiteindelijk weggaat hij de el1 naar de ander erin peert. De man heeft gewoon kwaliteiten...juist... doelpunten maken.

Breng hem in die positie en hij maar 1 op de 2 af.

Of je veranderd je systeem of je verneukt hem nog meer.

Suarez was nog een topper door zn werkethiek en gefrommel naast het afmaken. Zelf baas aller bazen ibra werd als slecht beschouwd omdat die niet technisch genoeg was!!!

Gewoon ff ophouden met dat gezeik en elke speler benutten naar zn kwaliteiten. En anders heb je gewoon weer slecht gescout.

17 september 2015 om 16:10

Dan moet hij eerst maar eens van het "sigtersson syndroom" af. Want ook bij Milik springt elke bal 3 meter van z'n voeten af. En die keren dat hij hem aardig onder controle heeft schiet hij hem aardig in. Maar het blijft een beperkte speler.

Wat is dit toch een onzin.. Een spits van Ajax hoeft geen superhero te zijn.. Hij moet er gewoon minimaal 20 inschieten. Zoals elke spits bij een topclub!!

17 september 2015 om 11:22

Moet je wel de kansen krijgen, De Jong wordt bewierookt in Nederland, maar die krijgt ook 4 keer zoveel kansen per wedstrijd dan Milik. Jongens als Lestienne, Narsingh, Arias en Willems zorgen ervoor dat De Jong beter lijkt dan Milik, persoonlijk denk ik dat er niet zoveel verschil tussen zit.

Heb het in een ander topic ook al benoemd, maar 70% van het spelletje bij Ajax speelt zich af tussen het driehoekje Cillessen - Riedewald - Veltman. Er zal nooit eens een man voorbijgespeeld worden op het middenveld om een man meer situatie te creeëren, het moet altijd met behulp van positiespel. In dat geval kun je inderdaad beter met Klaassen spelen en een diepgaande middenvelder als Fischer.

17 september 2015 om 13:41

Ik weet niet of je het in de gaten hebt, maar de Jong zou, als ik Babel begrijp, perfect in het Ajax systeem moeten passen.
Er zijn weinig spitsen die zoveel nuttig werk verrichten als Luuk de Jong, lees meevoetballen. Luuk scoort er 20, kan een balletje vasthouden, kan goed koppen.

Nu ik dit zo typ bedenk ik me dat PSV gewoon het Ajax spelletje speelt maar dan zonder oeverloos de bal rond te hoeven spelen.

In het systeem dat Frank de Boer wil zien kan zelfs een superhero niet scoren
Frank moet zo laten spelen dat hij het beste uit zijn spelers haalt.
Nu vernaggeld hij de kwaliteiten van goede spelers.
Dat is best waardeloos en er is niemand die dat tegen hem zegt.
Ik denk dat daarom ook veel niet Ajaxieden de club als een stelletje loosers zien waar ze weinig respect voor hebben.
Ajax kan het niet en heeft het niet

Jammerlijk dat een speler als Ryan Babel zijn mening hierover mag geven. Een jongen die daadwerkelijk overal heeft gefaald na zijn Ajax-tijdperk. Had dan gelegenheidsspits van der Vaart geïnterviewd.

17 september 2015 om 11:22

Ik mag mijn mening verkondigen op een forum. Niet in een gerenommeerde sportsectie van de Telegraaf. Ik begrijp daarom niet waarom men niet voor van der Vaart heeft gekozen voor een interview.

Jammer dat hij niet bij ons speelt op dit moment! Hij heeft natuurlijk gelijk dat een spits bij Ajax erg veel moet kunnen maar hij omschrijft eigenlijk de spits die ik al tijden wil zien bij Ajax en we hebben hem ook rond lopen namelijk: Anwar el Ghazi!

''die aangeeft dat een Ajax-spits balvast, links- en rechtsbenig en snel moet zijn, maar ook moet kunnen koppen, meevoetballen én makkelijk scoren.'' Oftewel.. el Ghazi!!

Ryan heeft gelijk overgens ligt het heus niet alleen aan de kwaliteiten van de spitsen, maar voornamelijk aan de speelstijl die door de zwaar overschatte trainer Frank de Boer wordt geregisseerd. Tenenkrommend, saai, traag, risicoloos en slaapverwekkend voetbal. Een trainersstaf zonder uitstraling. Alle kritiek op mijn woorden ten spijt, maar ik denk echt dat Ajax pas weer attractief gaat voetballen als er 'n frisse wind in de Arena zal waaien en de portemonnee eindelijk getrokken wordt. Speel met een echte nr 10 zoals Zyech en met echte buiitenspelers en dan heb je misschien nog wat aan de spits.

Tegen Celtic zal Milik wel gewoon spelen. Bazoer is geschorst dus het zou heel vreemd zijn om op eens op twee plaatsen het middenveld te wijzigen. Nu kan Sinkgraven gewoon een linie terug en Fischer of Younes linksbuiten. Als Milik niet gauw in vorm is dan zal Klaassen weleens vaste spits kunnen worden, dat wel. Ik denk sowieso wel dat het goed bij hem zou passen.

Ik vond Pantelic altijd wel een goede spits die zelf kon scoren en ook andere mensen liet scoren. Alleen het lijkt wel alsof Ajax zulk soort spitsen die iets duurder zijn niet meer aan willen trekken. Kijk na PSV die betalen wel wat meer voor spelers maar die harken ook genoeg binnen met de Champions League. Maar beleid is beleid ik denk dat Ajax het liever met taktiek oplost. En Milik is opzich ook een prima spits maar wat er staat vind ik allemaal te jong om ook in de Europa League ver te komen. Het is veel te wisselvallig.

"erkent de Amsterdammer, die aangeeft dat een Ajax-spits balvast, links- en rechtsbenig en snel moet zijn, maar ook moet kunnen koppen, meevoetballen én makkelijk scoren." Tja, dat is het exact. Een soort superheld moet je zijn. Zulke spelers zijn er eens in de tien jaar ofzo. In Nederland en zeker bij Ajax in de punt is minder echter niet goed genoeg. Of je moet echt fenomenaal zijn voor de goal, zoals Huntelaar.

Dit is toch geen wedstrijd voor een uitprobeersel. Laten we nou gewoon Davy op het middenveld houden en Arek in de spits daar is hij toch voor gekocht of niet.

Cillessen,
Tete, Veltman, Heitinga, Riedewald,
Klaassen, Bazoer, Gudelj,
El Ghazi, Milik, Schøne

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren