Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'AZ weer kampioen? Niemand kan me wijsmaken dat dat niet kan'

Laatste update:

Robert Eenhoorn is bij AZ aan de slag gegaan als de nieuwe algemeen directeur en komt niet in de meest ideale situatie binnen. Door de 'trainersoap' is het bijzonder onrustig in Alkmaar, maar Eenhoorn heeft er vertrouwen in dat men nu weer de weg omhoog kan vinden. De voormalig honkballer is ambitieus en sluit niet uit dat AZ in de toekomst weer eens kampioen kan worden.

De Noord-Hollanders wonnen twee keer de landstitel, in 1981 en 2009, en Eenhoorn denkt dat dit best nog eens kan gebeuren. "Als ik zie dat er elke week verrassing in de Eredivisie zijn, dan kan niemand mij wijsmaken dat zoiets niet kan", zegt Eenhoorn in het Algemeen Dagblad. "Zonder geld kom je niet ver nee, maar ik geloof er niet in dat de club met de vijfde begroting van Nederland ook altijd vijfde wordt."

AZ, dat vrijdagavond bekendmaakte dat het een mondeling akkoord heeft bereikt met John van den Brom over het hoofdtrainerschap bij de club, eindigde na het kampioenschap in 2009 als vijfde, vierde, weer vierde, tiende en achtste. Momenteel staan de Alkmaarders op de negende plaats in de Eredivisie.

Denk je dat AZ in de nabije toekomst kampioen kan worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet wel wat gebeuren wil je dat redden. Met deze selectie zou je max 3e kunnen worden maar meer ook niet. Zou mooi zijn maar ik zie het voorlopig niet gebeuren..

27 september 2014 om 11:37

3e? Ik denk 5de max en dan mag je echt extreem blij zijn.

27 september 2014 om 11:45

in de huidige eredvisie zijn Ajax en PSV op langere termijn de betere selecties

Feyenoord, Vitesse, Twente, AZ, Groningen, Heerenveen doen niet veel aan elkaar onder dus al die clubs kunnen zomaar 3e, 4e of 8e worden

en dan als het bij Utrecht gaat lopen met Boymans en nog 2 andere terugkomende spelers van blessures dan kunnen die nog in het rijtje Heerenveen, Groningen aanklampen

Feyenoord en Vitesse laten als beoogde top 5 ploegen nu al veel punten liggen en matig voetbal zien, dus de rest kan mooi profiteren

Twente speelt teveel gelijk wat je iedere x 2 punten kost

27 september 2014 om 13:35

Feyenoord en Vitesse laten matig voetbal zien?? Misschien moet jij eens wat wedstrijden terug gaan kijken Mols.

En AZ ,groningen , Heerenveen en Utrecht in het zelfde rijtje plaatsen als Twente Feyenoord en Vitesse is lachwekkend. Ik denk dat 1 ploeg vorig jaar heeft bewezen dat een slechte start alsnog een goede eindklassering kan opleveren.

Ik denk dat PSV het beste team heeft van de Eredivisie op dit moment.
Ajax Twente en Feyenoord zijn gelijkwaardig.

27 september 2014 om 14:03

Iedere club heeft dit seizoen paar betere wedstrijden , maar Feyenoord en Vitesse moeten merendeel betere wedstrijden hebben en dat hebben ze niet

Feyenoord was alleen goed tegen Utrecht, Ajax, en Twente, de rest was niet veel ook niet in Europa

Vitesse aardig maar voor de rest ondermaats

anders sta je ook niet onderaan

Ajax , Twente en PSV doen niet veel aan elkaar onder, Feyenoord in het rijtje met Ajax en Twente plaatsen op dit moment is echt kolder, ik wou dat het zo was, want ik vind dat Feyenoord in de top 3 hoort, maar met hun huidige aanval en verdediging horen ze dat niet

27 september 2014 om 14:33

Feyenoord speelde tegen Ajax en Twente goede wedstrijden de rest was lachwekkend en Europees zetten ze ons constant voor schut.
Ik schat AZ hoger in als dit matige Feyenoord dit jaar, in Alkmaar als het rustig blijft dit seizoen plek 3 tot met 5 doen ze het goed.
Feyenoord selectie vergelijken met Ajax en Twente dat pas echt lachwekkend.

27 september 2014 om 16:40

Met deze onevenwichtige selectie, een trainer die gewoon ongeschikt is voor een topclub, en een technisch directeur die niet gehinderd wordt door enige zelfkritiek moet Feyenoord gewoon heel blij zijn als ze in de gelegenheid komen (!) om te strijden voor Europees voetbal.

Ik als az fan denk persoonlijk niet dat we in de nabije toekomst kampioen kunnen worden, we investeren daarvoor te weinig en laten de grote jongens te makkelijk gaan. Ajax en psv zullen de eredivisie gewoon de komende jaren nog domineren en clubs als twente, feyenoord, heerenveen, vitesse en az moeten maar toe kijken.

Deze man is niet meer serieus te nemen
Wat een onzin als je kijkt naar de selectie van az weet je gwn dat de top 3 onmogelijk is
Dat zal de komende jaren ook wel zo blijven

27 september 2014 om 09:47

Haha! Az heeft kwalitatief gezien 1 vd beste selecties in Nederland! Als dit team gaat draaien en jongens als Johannsson en Berghuis terugkomen kan AZ achter PSV en Ajax zomaar om de 3de plek strijden..

27 september 2014 om 09:55

Overdrijven is ook een vak he. Heb je de achterhoede van PSV gezien? Ajax heeft nooit een spectaculaire ploeg maar word ook gewoon 4x kampioen. PEC verslaat hun 2 x en pakt de beker en de JC schaal.

In de eredivisie is alles mogelijk.

AZ mist momenteel gewoon de twee beste spelers in Aron en Berghuis. Dat zijn spelers die "topclubs" ook een stuk sterker zouden maken. Of ga je mij wijs maken dat Milik, Te vrede of De Jong beter zijn dan Aron Johansson?

Wil je mij wijs maken dat Serero, Immers en Hiljemark beter zijn Berghuis?

AZ heeft met Rochet, Luckassen, Hoedt en Haye 4 nieuwe talentvolle basisspelers uit de jeugd. Aangevuld met Gudelj (die PSV nog wilde kopen maar niet konden betalen)...Ortiz, Berghuis, Aron Johansson en Poulsen is dat gewoon een sterke ploeg.

Als iedereen fit is kunnen we ook dit seizoen meedoen in de top. Geen enkel twijfel over mogelijk.

PSV, Feyenoord en Ajax zijn geen Madrid, Barca of Bayern....Twente en AZ gaan gewoon weer meedoen.

27 september 2014 om 10:14

Gaan we weer, de achterhoede van Psv. Heb je uberhaupt de wedstrijden van PSV gekeken dit seizoen? in de Eredivisie 1 goal tegen gehad in eigen huis en dat was een penalty. De verdediging is echt niet meer zo slecht als vorig jaar, Rekik, Bruma en Isimit gaan waarschijnlijk rouleren en vooral voor Bruma zal dat nodig zijn, die heeft meer concurrentie nodig.

Daarnaast vergelijk je onze slechtste middenvelder met jullie beste. Guardado, Hendrix, Wijnaldum en Maher zijn allemaal beter dan Berghuis. Gudelj is overschat, heeft een leuk seizoen gespeeld, verder niets. Daarnaast weet ik wel zeker dat de Jong beter is dan Aran, die gast is echt niet zo goed als je denkt.. krijgt gewoon heel veel ballen.

27 september 2014 om 10:56

Moet je vooral zeggen als van Beek er ook bij zit

27 september 2014 om 11:47

Hiddink haalde met Oranje met fantastisch voetbal de halve finales op de WK van 98...

Hiddink vertrok bij Anzi en die club daalde van top 3 club naar degradatie club

v Gaal de top coach van oranje investeerde 200 miljoen in Manchester en zijn verdediging is lachwekkend, en week in week uit wordt er verloren

wat is precies je punt?

27 september 2014 om 11:26

Ben jij dan wel serieus te nemen? Jij bent blijkbaar niet eens in staat een artikel te lezen. Nergens staat dat het met deze selectie gebeurd en dat het de komende jaren ook wel zo zal blijven is slechts een simpele aanname die nergens op gebaseerd is.

Maar ik vraag me sowieso af waarom je reageert als je hem toch niet serieus neemt.

27 september 2014 om 11:51

och v Geel riep dat Feyenoord nog voor de titel moest strijden met hun huidige selectie, dus dan is Eenhoorn nog niet eens zo gek

27 september 2014 om 13:39

We snappen het Mols jij laat geen moment onbenut om Feyenoord belachelijk te maken zit je iets dwars jongen?

On: AZ is kansloos tegen PSV hun hebben geen Depay in hun selectie en hij gaat het verschil voor psv maken dit seizoen.

27 september 2014 om 14:01

nee hoor ik schrijf ook positieve dingen over Feyenoord, ik verdedig Immers, ik verdedig Rutten, ik ben alleen realistisch dat ik punten aanwijs die niet kloppen of waardoor bepaalde resultaten niet behaald kunnen worden, dat doe ik bij meer clubs, ook mijn favoriete club FC Utrecht

alleen als je hier kritisch bent wordt er niet objectief gelezen omdat supporters een mening kleuren aan voor welke club je wel of niet bent, dat is onzinnig

Ik had kritiek op AZ toen ze v Basten en Pastoor in dienst namen omdat Pastoor een zelfingenomen man is en nergens echt goed gepresteerd heeft en v Basten op enkele wedstrijden na zijn teams matig laat voetballen.

ik ben voor AZ erg blij dat ze nu een goede coach als vd Brom hebben genomen omdat die goed aanvallend voetbal combineert met resultaat zoals ie bij ADO heeft gedaan, Agovv en Vitesse en kampioen geworden met Anderlecht, dan staat er de perfecte coach bij AZ die ook verzorgd voetbal wil spelen met resultaat

Rutten is ook zo'n coach maar krijgt het materiaal er niet voor, dat is doodzonde voor een mooie club als Feyenoord, want Feyenoord is een mooie club, wij zien dat in Utrecht als FC Utrecht in het groot, beide fanatieke aanhang, werkclub etc.

Maar ik blijf wel objectief en kritisch en het gaat mij aan mijn hart als beleidmakers in mijn ogen verkeerde transfers doen zoals dit seizoen bij Utrecht, Feyenoord waardoor de kans op resultaten halen niet groot is.

En ik heb sympathie voor clubs met een aanvallende speelstijl en prettige mensen in de organisatie en momenteel zijn dat voor mij nu AZ (sinds ze vd Brom hebben vastgelegd), Twente, Zwolle, Cambuur)

PSV ben ik neutraal in, heb ik niet veel mee, Ajax ben ik geen fan van, maar vind Frank de Boer een goede en realistische trainer, maar de spelers van Ajax heb ik geen gevoel bij, ook geen hekel aan want die Amsterdamse arrogantie is er niet meer net zoals ik nu geen hekel meer heb aan het Duitse nationale team omdat daar de engerds als Voller, Matheuss weg zijn en daar nu een prima positief voetballend team staat met normale voetballers en nette coach.

27 september 2014 om 14:37

Heerlijk die onderschattingen en dan voor een psv supporter. AZ basis team moet meestrijden voor de titel maar die bank gaan ze dat natuurlijk niet redden. Plekje 3 of 4 moet erin zitten.

Wat een geweldig team was dat zeg! El Hamdaoui, Lens, Dembele, Martens, Jaliens, Ari en ga zo maar door. En natuurlijk Louis!

Net alle onrust voorbij en ze denken meteen aan een mogelijke kampioenschap, niet meer serieus te nemen dit

De laatste zin zegt het eigenlijk wel. momenteel staan ze 9e. Kwalitatief hebben ze een goede selectie maar niet genoeg voor een kampioenschap. Hij zegt natuurlijk ook niet dit jaar maar ik denk niet dat ze toppers lang genoeg vast kunnen houden. De beter spelers zullen in nl toch eerder voor bijvoorbeeld Psv of Feyenoord kiezen simpelweg omdat dit grotere clubs zijn.

27 september 2014 om 10:00

9e.......

Op 3 punten achterstand van Ajax die 2e staat.

Sterk argument.

Ajax heeft geen sterkere selectie dan AZ als Berghuis en Aron Johansson fit zijn. De enige 2 spelers van Ajax die AZ beter kunnen maken zijn Schone en Cillisen. En Ook van de laatste ben ik niet zeker van wij hebben nu met Rochet ook een talentvolle keeper.

AZ heeft een betere ploeg dan Feyenoord, Vitesse en is gelijkwaardig aan Twente.

Alleen PSV heeft meer goede spelers waardoor ze automatisch beter zijn.

27 september 2014 om 10:26

Wat zeg je nu? Man, Ajax heeft op minimaal 8 posities een betere speler dan AZ en de bank is helemaal sterker. AZ heeft 0 komma 0 scorend vermogen, ook als die kansenmisser Johansson terug is. Dat zal eerst omgedraaid moeten worden, in 2009 had AZ gewoon de beste selectie en de beste trainer.

27 september 2014 om 12:07

Ajax heeft bijna dezelfde selectie als vorig jaar en toen werden ze ook kampioen, az was 8e. Denk dat einden van het seizoen ajax weer minimaal bij de beste drie staat en AZ niet. Maar dat zullen we dan moeten zien.

"zonder geld kom je niet ver nee, maar ik geloof er niet in dat de club met de vijfde begroting van Nederland ook altijd vijfde wordt."

Klopt we kunnen ook weer 10e of 8e worden.....
Zolang er door de AZ directie gekloot wordt zoals met Pastoor is dat logischer dan dat we 5e worden.

Dan kan zeker nog eens gebeuren. Misschien rond 2042 zo.

Ach, AZ is toen met een begroting van 25 miljoen kampioen geworden zonder blind te kopen. Dat is echter wel een proces van jaren geweest met toptrainers. Co die het raamwerk heeft neergezet en Louis heeft dat verder geperfectioneerd. Dat begon bij de organisatie, slechts 22 tegendoelpunten dat jaar, en er was scorend vermogen. Modern countervoetbal en veel wedstrijden met 1-0 of 2-0 winnen, zo werden ze kampioen.

Nu ontbreken al die factoren helaas. Vrijwel alle aankopen zijn dramatisch en voegen niets toe, geld wordt er nauwelijks uitgegeven, het voetbal is al 3 jaar niet om aan te gluren. Er zal een hoop moeten gebeuren voordat AZ weer structurele aansluiting bij de top 5 heeft. Als dat eenmaal gelukt is dan zijn die uitschieters naar boven ook weer mogelijk, zeker zolang de 'topclubs' niet beter worden.

Mooi dat hij ambitieus is, en Eenhoorn is een winnaar. Realistisch gezien zal dat uiteraard zeer lastig worden maar als alles een keer goed valt kan AZ zeker incidenteel weer eens meedoen om de bovenste plaatsen. Het blijft tenslotte de eredivisie en de vorige keer dat AZ kampioen werd had men zo uit mijn hoofd met 25 miljoen ook de vierde begroting.

Maar eerlijk is eerlijk, dat was wel een heel andere tijd waarin men dmv hoge salarissen toptalenten kon aantrekken en behouden. De financiële middelen zijn momenteel beperkt en de begroting zakt dit jaar naar 22 miljoen. Maar goed, daar hebben de meeste clubs dezer dagen mee te maken.

In ieder geval lijkt Eenhoorn me een geschikte en vakbekwame vent, we zullen zien.

Als AZ aanspraak wil maken op de titel zal er financieel meer mogelijk moeten zijn.
De spelers die het verschil moeten maken worden steeds weg gekocht door de grotere clubs.
Het salaris zal omhoog moeten en er zal een aankoop beleid moeten komen , met alleen eigen jeugd en low budget inkoop zal je niet om de titel kunnenpelen.

27 september 2014 om 10:35

AZ word minstens 3e of 4e we zullen echt geen kampioen meer worden tenzij Quatar hoofdsponsor word bij AZ

27 september 2014 om 10:51

Ja of slimme samenwerkingsverbanden aangaan met Europese topclubs. En dan bedoel ik niet zoals Vitesse. Maar bijvoorbeeld ieder jaar 1 of 2 potentiële top spelers huren van Arsenal die nu nog buiten de basis vallen daar.
AZ heeft een sterke basis om door te groeien, maar moet dan wel haar beleid lichtelijk aan gaan passen. Op de huidige manier worden ze in ieder geval geen kampioen meer. Dan worden ze straks nog ingehaald door Groningen/heerenveen/utrecht.

27 september 2014 om 11:39

Mrrayik

Ik vind de samenwerking met Chelsea van Vitesse leuk gezien de gekomen spelers maar als je vervolgens vrij weinig geld over houdt (ffp) dat je bijvoorbeeld bijna geen contracten vorig jaar kon verlengen. (zoals Havenaar?) en het is dat een clubman als Propper wel bleef.

En vervolgens alleen transfervrije Vejinovic en Leerdam moet halen etc. Echte kwalitatieve impulsen die 2-3 miljoen per stuk kosten zie je Vitesse ook niet doen.

27 september 2014 om 11:53

Daarom vind ik ook juist dat ze het níet op de Vitesse manier moeten doen. Maar meer op de manier hoe ze Altidore hadden gehaald. Dus door de kosten te delen met de desbetreffende europese topclub.
Ik denk dat een club als AZ (maar ook Twente bv) gewoon om het kampioenschap kan spelen als ze 1 of 2 topspelers weten te huren van de europese top.
Dat is wat anders dan wat er nu bij Vitesse gebeurt. Die krijgen zo'n beetje een half elftal aan afdankertjes uit het 6e van Chelsea.

27 september 2014 om 14:33

AZ moet niet het Vitesse avontuur in gaan. Niet voor niets heeft AZ in 2010 geweigerd om met Jordania in zee te gaan.
Jordania kon destijds de landskampioen AZ voor 40 miljoen kopen. Een koopje, Gelukkig is AZ niet met hem in zee gegaan. Anders was AZ een handelshuis geworden onder toezicht van het Russisch kapitaal.
AZ zal het denk ik met een begroting moeten doen van rond de 30 miljoen en zal daar om steeds mee kunnen doen voor de plaatsen voor Europees voetbal.
Maar de titel nee tenzij er een groot geldschieter komt.

Een financiële boost heeft AZ sowieso nodig.

Het is een beetje paradoxaal... want je hebt een (externe) financiele boost nodig als niet-topclub zijnde om aanspraak te maken op CL geld (groepsfase bijv. 8-10 miljoen) of ver komen in de EL.

Je hebt dus geld nodig, om (zelf) geld te verdienen.

AZ moet de jeugd nog meer gebruiken dan dit jaar het geval is!

Laatst stonden Hoedt, Haye, Luckassen en Rosheuvel in de basis. En zaten Haps, Olij op de bank.......zijn Joris van Overeem en Fernando Lewis bij Dordrecht en Go Ahead hun Eredivisie minuten aan het pakken...

Als al die spelers volgend jaar nog bij AZ zijn (hoedt moet dan wel verlengen!) dan heb je al een aardig fundament.

En daarnaast heb je nog de ''aangekochte jeugd'' in de vorm van Rochet, Heymans en Sakirovski uiteraard.

Uitgaande dat Aron Johansson, Jeffrey Gouweleeuw en Nemanja Gudelj voor een zak met geld weggaan. Voor die 3 kan je toch wel 12-15 miljoen halen..... de verdeling valt over te twisten......ik neig dan richting 4-5 voor Aron als zijn vorm (en international) weer oppakt.... 3-4 voor Gouweleeuw en Gudelj ook 3-5 miljoen afhankelijk van de koper.

Zie opstelling met alleen jeugd:
Als je daar dan nog mensen als Ortiz, Henriksen, Muhren, Hupperts en Tankovic kan toevoegen.........en 1 nieuwe RCV (ipv Gouweleeuw) kan kopen en 1 nieuwe spits (ipv Aron) en 1 nieuwe middenvelder (ipv Gudelj) dan heb je een aardig team!

En wanneer Berghuis, Aron, Gudelj of Gouweleeuw alsnog blijven.... is dat een enorme bonus.

Olij/Rochet
Luckassen
Hoedt
Heymans
Haps
Overeem
Haye
Dos Santos
Lewis
Sakirovski
ROsheuvel
27 september 2014 om 14:35

Als jij denkt dat de aankomende jeugd sterk genoeg is om Gudelj Ortiz en Johansson te vervangen ben ik bang dat je de plank finaal mis slaat.
De aankomende jeugd is van leuk niveau, maar niet goed genoeg om genoemde spelers te vervangen.

27 september 2014 om 14:43

Of je leest verder dan 2 zinnen.

Dan had je gezien: //zie opstelling met alleen jeugd:
Als je daar dan nog mensen als Ortiz, Henriksen, Muhren, Hupperts en Tankovic kan toevoegen.........en 1 nieuwe RCV (ipv Gouweleeuw) kan kopen en 1 nieuwe spits (ipv Aron) en 1 nieuwe middenvelder (ipv Gudelj) dan heb je een aardig team!//

Daar staat dus dat we alsnog een nieuwe Rcv, Gudelj en Spits nodig hebben om Aron, Gouweleeuw en Gudelj te vervangen.

AZ kan in het rijtje met andere ambitieuze clubs die af en toe pieken zoals Groningen, Heerenveen, Utrecht

en daar net boven zitten meestal een Twente , Feyenoord en Vitesse, maar als die een minder seizoen hebben kunnen clubs die een beter seizoen hebben uit het rijtje Groningen, Heerenveen, Utrecht een x er boven eindigen.

En straks moet daar ADO bij komen als er nog geld komt van die Chinezen voor de winterstop anders haken die af. En Zwolle is op langere termijn altijd zakkende op de ranglijst net als vorig jaar

27 september 2014 om 12:00

Ik schat AZ toch wel net wat hoger in dan die clubs. Het verschil zit hem in dat als AZ echt piekt ze serieus lang mee doen om de titel, waar dat bij die andere provincie clubs niet het geval is. Nu is AZ de laatste seizoenen wel weer wat afgezakt dus het is afwachten waar de club over een paar jaar staat. Met het juiste beleid kunnen ze echt gewoon weer aanhaken met de Nederlandse top. Maar als ze blijven door sudderen als ze nu doen dan blijven ze spelen om plek 5/8.

27 september 2014 om 14:06

AZ liet dat afgelopen jaren ook niet zien, die clubs doen niet veel aan elkaar onder... staan altijd dicht op elkaar, te wisselvallig en er hebben meer clubs de ambitie om bij de top aan te klampen

als je nu Psv, Ajax en Feyenoord nog als top 3 zou zien, zitten Twente en Vitesse daaraan vast dan heb je er al 5

AZ , ADO (investeerder die moet komen), Heerenveen, Utrecht, Groningen willen allemaal naar die subtop toe, maar dan heb je dus samen al 10 clubs , kan niet allemaal structureel in de subtop

27 september 2014 om 14:45

Mols,

Jij weet ook wel dat AZ de afgelopen 4 jaar continue haar beste 3-4 of zelfs 5-6 beste spelers (in 2009, 2010) moest afstaan. De club moest een enorme schuld van de DSB curatoren (die niet van AZ was, maar alle bedrijven van Scheringa zaten aan elkaar vast) afbetalen.

En daarnaast natuurlijke alle dure (salaris) spelers weg doen en iedereen met wat transferwaarde ook verkopen om de DSB schuld weg te werken (laatste stuk gedaan in zomer 2013) maar nu moet AZ nog een exploitatietekort weg werken jaarlijks......de begroting is niet sluitend, naar verluid draait AZ dit jaar +/- 5-6 miljoen euro verlies. Maar wordt dit grotendeels gecompenseerd door de baten en lasten (kopen/verkopen van spelers in deze branche) dus 2.5 miljoen voor Viergever, 2.5 miljoen Beerens en wat losse spelers voor paar ton weg.

27 september 2014 om 12:08

Jij zegt dat AZ in het rijtje past bij clubs als Groningen, Heerenveen en Utrecht? Dan heb jij de afgelopen 5 jaar AZ niet gevolgd AZ speelt doet ieder jaar Europees en we komen altijd best ver en in de af gel open jaren hebben wij meer prijzen gewonnen dan groningen , Heerenveen, Utrecht en Vitesse

Vervolgens zeg jij dat Vitesse daar altijd net boven zit maar sinds de overnamen is Vitesse nog nooit in de top 5 geindigd en AZ wel

27 september 2014 om 14:08

waar stond AZ vorig jaar op de ranglijst en dat jaar daarvoor? dat is de meetlat voor nu want de selecties daarvoor daar heb je haast niets meer van..

voetbal gaat om nu

feyenoord kan nu ook niet teren op een 2e plaats vorig jaar en hun naam als de selectie voor de helft verkocht is en middelmaat is terug gekomen,

27 september 2014 om 14:53

2014: 8 (en kwartfinale Europa League)
2013: 10 (+bekerwinst)
2012: 4 (en kwartfinale Europa League)
2011: 4
2010: 5
2009: 1

Dat is toch niet zo heel slecht. Helemaal omdat AZ van 2009 tot 2013 structureel de grond in is geboord door curatoren en schuldeisers. En uiteraard aasgieren die de toppers voor een appel en een ei op wilden halen. Dankzij de lokale bedrijven is dat voorkomen (een potje van +/- 8 miljoen ter beschikking gesteld, mocht er nood zijn om te verkopen dat ze daar geld uit lenen zodat er geen uitverkoop hoefde te zijn)

En die ranking vergeleken met Groningen en bijvoorbeeld Utrecht

Groningen
2014: 7
2013: 7
2012: 14
2011: 6
2010: 9
2009: 7

Utrecht
2014:10
2013: 5
2012: 11
2011: 9
2010: 6
2009: 9

Conclusie: AZ doet het niet per se slechter dan Groningen en Utrecht hoor....?

Helemaal als je meerekent dat AZ momenteel 35ste in Europa is door 2x kwartfinale Europa League... waardoor je 55-60 wedstrijden per jaar speelt.....met een smalle selectie.... dan speel je gedurende een seizoen +/- 16x doordeweeks. En dat in een wedstrijdprogramma van 34 wedstrijden......gronignen en utrecht hoeven maar 1x per week te spelen... wel zo makkelijk.

Als je kampioen wilt worden moet je wel beteren spelers halen en geen water dragers zoals Gorter en avdic etc

De selectie van 2009 was ook wel een hele goede selectie. Dat zit er nu sowieso niet meer in. 3 jaar geleden met de selectie van Beerens,altidore,Maher dacht ik dat dit team wel klaar was voor een evt kampioenschap. Maar daarna is t alleen minder geworden.

27 september 2014 om 14:09

precies

en dan Berghuis nu geblesseerd...

en andere clubs zitten ook niet stil dus clubs als AZ blijven heen en weer jo jo en tussen plaats 4 en 10 net als Utrecht, Groningen , heerenveen, ADO en Vitesse etc.

27 september 2014 om 14:37

Het gaat ook erg om het vertrouwen. Het kampioensteam van 2009 werd het jaar daarvoor nog op een rampzalige manier 11e.

27 september 2014 om 14:57

Het team in 2007/2008.. daar werden Agustien, Donk, Waterman en Koenders etc weggeschopt.

En in 2008/2009 was:
- El Hamdaoui wel fit (het jaar ervoor kwam hij half geblesseerd binnen)
- Veranderde AZ naar een 4-4-2 i.p.v. 4-3-3 met teveel risico/goals tegen.
- Kwam Stijn Schaars terug van een heel jaar blessure (DE Kapitein, zo onderschat)
- Kwam Maarten Martens terug van bijna een heel jaar missen
- Die 2 werden ook wel de ''de echte aankopen'' genoemd door Van Gaal.
- Swerts en Van der Velden waren leuke spelers die meehobbelden en geen ego's zoals Koenders, Donk etc die niet goed voor de groep waren.
- Moisander deed ineens ook fantastisch mee in het kampioensjaar, zijn doorbraak zelfde met Moreno.

Dan heb je dus best wat wisselingen met Swerts, Schaars en Martens erbij..........en natuurlijk niet te vergeten toen waren Romero, Moreno, Pocognoli ook al 1 jaar langer aan Alkmaar gewend.

Al met al dus best wat wisselingen.... in het 2007/2008 jaren waren Medunjanin, Cziommer, Jenner, Koenders, Donk, Molhoek, Waterman en Agustien spelers die vaak in actie kwamen...... in 2008/2009 waren die allemaal weggeschopt/verkocht/verhuurd door Louis van Gaal... ten behoeven van de kwaliteit maar vooral de sfeer!

27 september 2014 om 14:59

@bryanruiz

Het verkopen van Pontus Wernbloom betekende toen het instorten van AZ na de winterstop.

En natuurlijk het feit dat er in de Europa League gespeeld werd tot de kwartfinale.....zo een smalle selectie kan dat gewoon niet aan. Helemaal als je een of andere knuppel als Gert Jan Verbeek hebt.....die er in geloofd dat spelers 1 heel seizoen kunnen spelen......we speelden dat jaar eigenlijk amar met 14 spelers. Standaard zelfde 11 ongeacht blessure of vorm... en 3 standaard wissels. Totaal geen concurrentie strijd mogelijk voor wissels. Je kon trainen tot je een ons woog maar het boeide niet... zie Celso Ortiz, jaren lang genegeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren