Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ verslaat Gil Vicente en gaat naar groepsfase Conference League

Laatste update:

AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders wonnen op bezoek bij Gil Vicente met 1-2 en kunnen zich daardoor gaan opmaken voor de loting van vrijdagmiddag. Hakon Evjen en Tijjani Reijnders waren de doelpuntenmakers voor AZ, dat ook nog twee keer de paal raakte.

Trainer Pascal Jansen nam donderdagavond geen risico in Portugal en begon met dezelfde elf spelers als in de thuiswedstrijd van vorige week. Pantelis Hatzidiakos startte ondanks de concrete interesse van het Italiaanse Bologna op de rechtsbackpositie. Zinho Vanheusden, Riechedly Bazoer en Jesper Karlsson waren nog niet fit genoeg en werden daarom buiten de wedstrijdselectie gelaten. Jens Odgaard keerde wel terug van zijn blessure en begon op de bank.

AZ schoot ondanks de ruime voorsprong uit de startblokken en was na minder dan één minuut al dicht bij de openingstreffer. Dani de Wit werkte de bal na 40 seconden tegen de paal, waardoor Gil Vicente meteen wist dat de Alkmaarders geen gas terug zouden nemen in de return. Ook Vangelis Pavlidis raakte halverwege de eerste helft het houtwerk nadat hij de bal met wat geluk tussen de Portugese verdedigers meenam. Twee minuten later werd Myron van Brederode via een knappe solo gevaarlijk, maar de aanvaller zag zijn schot via een verdediger in een corner eindigen.

Ook na rust begon de ploeg van Jansen weer scherp en kon Evjen in de 47e minuut de 0-1 maken, maar zijn schot ging voorlangs. Tien minuten later was de Noor wel trefzeker en schoot hij, voor zover dat nog niet het geval was, AZ definitief naar de groepsfase van de Conference League. Pavlidis gaf een mooie steekbal aan Evjen, die de bal daarna over doelman Brian Araújo heen wipte: 0-1. Ook Tijjani Reijnders pikte zijn doelpunt mee. De middenvelder ontving de bal op eigen helft, liep ruim veertig meter richting het Portugese doel en rondde koelbloedig af: 0-2. Gil Vicente deed vier minuten voor tijd na miscommunicatie bij de Alkmaarse verdediging via Juan Boselli nog iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Keurig. Wederom puntjes gepakt tegen de Portugezen. Goed zo AZ!

25 augustus 2022 om 23:01

Thanks man! Absolutely trots en blij met deze top prestatie! az flikt het weer!!

25 augustus 2022 om 23:10

Gefeliciteerd Prem, geniet ervan.

25 augustus 2022 om 23:20

Gefeliciteerd Prem, was dikverdiend man.

26 augustus 2022 om 00:28

Gefeliciteerd Prem, nu duimen voor een gunstige loting!

26 augustus 2022 om 09:38

Thanks mannen!

Uitstekende prestatie en Uitstekend om een Portugees team uit te schakelen. Ben ontzettend benieuwd naar de loting zeg.

26 augustus 2022 om 17:55

Apollon, Vaduz, Dnipro

Netjes netjes AZ. Met de geweldige lijn naarboven waar we met Nederland in zaten was deze week toch zeer matig. PSV heeft gefaald, Twente het buitenkansje niet gehaald en nu gelukkig AZ wel even de volle punten. We gaan toch met een leuke ploeg clubs Europa in. Zin in dit seizoen.

25 augustus 2022 om 23:47

Ik ben heel benieuwd naar Feyenoord dit jaar. Vroeger geen fan van hun voetbal, maar maken sinds vorig jaar een positieve ontwikkeling. Dit jaar paar veelbelovende aankopen met oa Hancko, Ballaude, etc.

Mooi om Tijani zo te zien spelen voor AZ, blijft jammer dat hij dat niet lang in Zwolle heeft mogen laten zien. Felicitaties aan de AZ supporters, jullie team heeft Nederland een mooie dienst bewezen met deze dubbele winst.

26 augustus 2022 om 00:31

Ik dacht dat hij veel jonger was, maar hij is toch ook al geen talent meer

26 augustus 2022 om 11:19

Als je kijkt naar de stappen die hij de afgelopen tijd heeft gemaakt kan je hem zeker nog wel een talent noemen. Hij zit nog niet op de top van zijn kunnen en zal voorlopig alleen nog maar beter worden.

Zakelijke overwinning. Niet zo sprankelend als vorige week, maar dat was ook niet nodig. Mooi dat Odgaard terug is van blessure. Langzamerhand raakt de selectie fitter en fitter

AZ super prestatie. Directe concurrent uitgeschakeld. Jammer van onze Tukkers die had ik echt een Europese campagne gegund.

Toch nog war NL succes deze week, gefeliciteerd voor de AZ supporters

Gefeliciteerd Az’ers! Lekker voor de punten en lekker voor de kassa van AZ. Hopen op een mooi Europees jaar voor de (nog) overgebleven clubs!

Dit was zo'n punten binnen harken wedstrijd. Op het einde zag je dat die Portugezen toen pas besefte dat Nederland en Portugal een coefficienten battle uitvechten😅
Gewoon netjes zakelijk gedaan en Hobie Verhulst is een capabele doelman hoor.
Heeft ze eigenlijk nog gered om de zege overeind te houden..

Klasse AZ! 2x winst tegen een directe concurrent. Trots op de boys! Ik krijg steeds meer zin in dit seizoen. Dit team kan echt wel wat

Had toch liever gezien dat we afgelopen zondag gewoon tegen NEC hadden gespeeld. Je merkt dat het team teveel rust heeft gehad. En ja de wedstrijd was ook wel gespeeld, maar je weet gewoon dat je tegen jezelf gaat spelen op een gegeven moment.
Toch nog een tegen doelpunt van onze Altijd Zorgzame team voor andere. Had gehoopt dat dat eruit was vergeleken met vorig seizoen.

25 augustus 2022 om 23:15

Dat rust pakken zouden ze moeten evalueren. Twente en PSV uitgeschakeld. Twente legde wel veel energie op de mat dus daar heeft het wellicht geholpen. Bij PSV zeker niet. Ik zou toch denken dat ingespeeld raken, vertrouwen opdoen en even de zinnen verzetten met een andere tegenstander in het begin van het seizoen meer oplevert dan rust.

Uitstekende prestatie, toch maar weer drie ronden de concentratie bewaard om de groepsfase te halen. Goed voor de club, de financiën en het NL voetbal!

Lekker dan AZ. Op jullie kunnen we wel rekenen. Twente kan er natuurlijk niets aan doen gezien de kwaliteit van hun tegenstander maar PSV, praat me er niet van. Trouwens. Olympiakos en Apollon Limassol spelen momenteel tegen elkaar en was het niet zo dat Nederlandse clubs moesten hopen dat Olympiakos verliest i.v.m. een hogere pot bij de loting van de EL of zo? Iemand die daar meer over weet?

Goed gedaan Az. 2x winnen tegen Portugezen is gewoon erg netjes!

Prima overwinning weer waar van Brederode zich weer liet zien na 2 mindere wedstrijden. Toch wel een leuke talentvolle jongen. Evjen laat met zijn goal ook even het surplus aan kwaliteit zien wat die jongen bezit. Begint steeds beter te spelen en ik ben heel benieuwd voor welke 11 AZ straks kiest. Fijne avond!

Goed bezig! Az lijkt ook dit seizoen er weer uitstekend voor te staan. Ik zie AZ wel weer mee doen om plek 3.

Gefeliciteerd Az supporters!
Zijn de meningen over P.Janssen nog wel hetzelfde of mag ie blijven nu?

26 augustus 2022 om 00:08

Lijkt het redelijk op rit te hebben na een jaar afbraakvoetbal. 1 zwaluw maakt echter nog geen zomer.

Na 5 rondes (inclusief de Po's in de ED) toch Europees voetbal behaald. Mooi zo. Nu hopen op een mooie loting, met een paar leuke affiches én goede kansen op overwinteren.

26 augustus 2022 om 11:22

Is er een loting mogelijk waarbij we geen goede kansen hebben op overwintering? Volgens mij zitten we in pot 1, en ik kan me niet voorstellen dat er een club in pot 3 of 4 zit waar we het erg zwaar mee kunnen krijgen.

26 augustus 2022 om 11:31

Mwah, in pot 3 zou je Nice of Anderlecht kunnen treffen, dat zijn absoluut geen zekerheidjes en ook Austria Wien kan lastig zijn. Tegen de ploegen in pot 4 zou je in principe moeten kunnen winnen, maar ik weet dat we in de EL 4 punten pakten tegen Napoli, maar uit verloren van Rieka...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren